Koje su tri najviše planine/vrhovi u Bosni i Hercegovini?? Ne treba visina i ja nezz tačno ...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Onako na prvu Maglic, Bjelasnica i Jahorinathulkazal je napisao/la:Vidi se da je EU 4 koristio za nešto
Koje su tri najviše planine/vrhovi u Bosni i Hercegovini?? Ne treba visina i ja nezz tačno ...
Ma znam da nije isto drugi je i naziv ali et ako ko zna neka napise i metarCentre forward je napisao/la:Planina i vrh 'lega nije isto.,otp. Maglić, Čvrsnica i Prenj/Vranica su u par metara, koliko me sjećanje služi.
Kaspijsko jezero? ilio obala HolandijeCentre forward je napisao/la:Ima i planina Ljubišnja (granična) neko i nju uzima u obzir. Sve zavisi od izvora do izvora. Bio sam ja na hospitovanju kod profesora u najjačim gimnazijama. Ima tu mnogo propusta, vjeruj.![]()
Hipsometrijski najniža tačka Evrope ?
More, los im cumurCentre forward je napisao/la:MoRel' bit' dimnjak od TE u Ugljeviku ?
Digresija, sad nadalje i ubuduce moraju na sva postorojenja stavljat filtere, nemos u EU prodavat struju, celik itd... ako nemas filtere i zagađuješ zrak.Centre forward je napisao/la:Kako je Tito na sve mislio. Kae men jedan inženjer da se sumpor od TE Ugljevik osjeti tek u Mađarskoj.![]()
Mjesto sa najviše padavina u ex YU ?
Pa logično. EP (tako kažu) troši 10% sredstava na ekologiju, znači stotine miliona maraka. Pr., TE Tuzla skoro da i nema nikakav ekološki uticaj na TZ. Zbog ruže vjetrova najviše fasuju Živinice, koje uz Ze i Sa imaju najveći procenat smoga u zimskim danima. Inače (peta faza valjda), najveći dimnjak na TE Tuzla probija prvu inverzionu zonu i sprečava ekološke katastrofe ovih krajeva. Izvinjavam se i ja na digresiji.Heller je napisao/la:Digresija, sad nadalje i ubuduce moraju na sva postorojenja stavljat filtere, nemos u EU prodavat struju, celik itd... ako nemas filtere i zagađuješ zrak.Centre forward je napisao/la:Kako je Tito na sve mislio. Kae men jedan inženjer da se sumpor od TE Ugljevik osjeti tek u Mađarskoj.![]()
Samo što ništa ne troši na TK, našim opštinama duguju milione...Centre forward je napisao/la:Pa logično. EP (tako kažu) troši 10% sredstava na ekologiju, znači stotine miliona maraka. Pr., TE Tuzla skoro da i nema nikakav ekološki uticaj na TZ. Zbog ruže vjetrova najviše fasuju Živinice, koje uz Ze i Sa imaju najveći procenat smoga u zimskim danima. Inače (peta faza valjda), najveći dimnjak na TE Tuzla probija prvu inverzionu zonu i sprečava ekološke katastrofe ovih krajeva. Izvinjavam se i ja na digresiji.Heller je napisao/la:Digresija, sad nadalje i ubuduce moraju na sva postorojenja stavljat filtere, nemos u EU prodavat struju, celik itd... ako nemas filtere i zagađuješ zrak.Centre forward je napisao/la:Kako je Tito na sve mislio. Kae men jedan inženjer da se sumpor od TE Ugljevik osjeti tek u Mađarskoj.![]()
Na koje mjesto u svijetu vec 500 godina (otkad se prati) nije pala ni jedna padavina?Centre forward je napisao/la:Pa eto blizu si, može se uvažit'.Tačna lokacija je planina Orjen, na granici naše zemlje i CG.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 4 gosta.