U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Vucevich

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Vucevich » 08 feb 2018, 20:43

legenda reala je napisao/la:Joj kad se sjetim velikh talenata iz Partizana Amer Osmanagić i Admir Aganović svake sedmice su išli o njima tekstovi u Sport-u
Pa onda je bio onaj Emra Tahirović pa neki Karišik u PSV-u bio Haznadar u Švedskoj bio Mirza Jelečak itd sve veliki talenti bio je i onaj jedan negdje po Holandiji igro zaboravio sam ime
Bio je i ovaj... https://www.transfermarkt.co.uk/adnan-b ... ler/143156

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 feb 2018, 20:48

u nasoj ligi je zadnjih bilo dosta igraca koji su cak sa 17 godina bili standardni...hadziahmetivic,radovac,gojak ,redzic,stipo markovic,varesanovic neki sa 18 tipa cavar ,duljevic,sad sabanadzovic i hajdarevic...kljucno za ovu djecu je da ispale odavdje prije 19 inace svaku dodatnu polusezonu koju ostaju ovdje tonu sve dublje i dublje jer :
1. dobijaju navike koje u danasnjem modernom fudbalu ne prolaze npr na 90 posto terena u plbih nemozes odigrati loptu na prvu jer lopta zbog grbavog terena konstantno skakuce...neprirodno kretanje lopte ih navodi na lose pozicioniranje,lose citanje igre i takticku nepismenost i onda kad dodzu na dobar teren ili igraju protiv protivnika koji igra na prvu nemogu se snaci
2. zive nesportskim zivotom...duvanje nargile, opijanje,jedenje nezdrave hrane i slicno...jako lose utice na kondiciju,koncentraciju i na zdravlje tijela generalno...kad tome dodas da vecina osim utakmica i treninga se nebavi ama bas nikakvom fizickom aktivnoscu za jacanje tijela (taekwondo, teretana,svedsko trcanje,trcanje uz stepenice,sklekovi,dodatni rad s loptom ako je tehnicki limitiran itd) onda niej ni cudo sto igraci jednog za evropu prosjecnog maccabija ili lecha izgledaju kao supermeni naspram nasih igraca...
3.katastrofalni treneri kako u omladinskim tako i u seniorskim timovima...ljudi koji djecu uce fudbal koji se igrao 70tih...zato imamo puno dizelasa a nedovoljno bekova i krila jer za razvijanje dobrog beka i krila treba puno vise strucnosti od razvijanja veznog igraca...

definition of insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results...nasi klubovi su tipicni primjer ovoga. guraju nasu djecu u drugi plan a dovode polu-polovnjake iz srbije i hrvatske(rezervne igrace radnickog iz nisa i napretka iz krusevca)i ocekuju da podignu svoj nivo...ovo sto je sarajevo uradilo sa ovom 4com momaka je kriminal...

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 08 feb 2018, 20:51

edinjo-bih je napisao/la: tesko je tad bilo skontati ko je bio pravi talenat (po meni 10% njih) a ko babin sin (ostatak od "skromnih" 90%).
Zato je bolje u omladinskim selekcijama davati prednost igračima koji već imaju minutazu u seniorskim klubovima naše lige nego raznim "talentima" iz akademija PSV-a, 'Gladbacha...
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 feb 2018, 20:52

gruezi je napisao/la: 3.katastrofalni treneri kako u omladinskim tako i u seniorskim timovima...ljudi koji djecu uce fudbal koji se igrao 70tih...zato imamo puno dizelasa a nedovoljno bekova i krila jer za razvijanje dobrog beka i krila treba puno vise strucnosti od razvijanja veznog igraca...
Kljuc svega... Stari jugoslovenski stil fudbala...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 08 feb 2018, 21:26

Bazinga12345 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la: tesko je tad bilo skontati ko je bio pravi talenat (po meni 10% njih) a ko babin sin (ostatak od "skromnih" 90%).
Zato je bolje u omladinskim selekcijama davati prednost igračima koji već imaju minutazu u seniorskim klubovima naše lige nego raznim "talentima" iz akademija PSV-a, 'Gladbacha...
pa dobro, ali i ovi talenti iz tih jacih akademija bi se prije probili u prvi tim zelje, sarajeva, slobode ili borca nego napr gladbacha koje se je sa sarajevom igrao kao da su 3 klase iznad. ima i toga.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 09 feb 2018, 13:12

DevilsAdvocate je napisao/la:
Linija je napisao/la:Cuj Gojak nije bio nista specijalno :lol:

Nigdje nisam rekao da nije bio nista specijalno nego da nije nesto puno veci talenat od POJEDNIHIH igraca koji su propali u nasoj ligi, ne svih nego POJEDINIH, a inace ovako inteligentan i konstruktivan komentar od tebe sam i ocekivao ne znam sto si se uopste i prijavio na forum :facepalm:
Nije tacno.. Ne da, on i Amir, nisu bili puno veci talenti od POJEDINIH nego su par klasa iznad uvijek bili.
Životni saputnik! 1921

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2018, 13:59

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 14:35

Dobar clanak o Adnanu Maricu i Arnelu Jakupovicu na drugom sportskom portalu. Vrijedno procitati. Samo opet potvrduje kakve liminitirane ljudske resurse imamo u savezu i u mladim kategorijama reprezentacije. Ovde se ljudi poklase ko ce biti selektor Amar il Prosinecki a fundament nije kako treba :bih:
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 09 feb 2018, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 feb 2018, 14:37

Eisenbahner1921 je napisao/la:
DevilsAdvocate je napisao/la:
Linija je napisao/la:Cuj Gojak nije bio nista specijalno :lol:

Nigdje nisam rekao da nije bio nista specijalno nego da nije nesto puno veci talenat od POJEDNIHIH igraca koji su propali u nasoj ligi, ne svih nego POJEDINIH, a inace ovako inteligentan i konstruktivan komentar od tebe sam i ocekivao ne znam sto si se uopste i prijavio na forum :facepalm:
Nije tacno.. Ne da, on i Amir, nisu bili puno veci talenti od POJEDINIH nego su par klasa iznad uvijek bili.
Zabrinjavajuce je da tako veliki talenti, jos uvijek nisu uspjeli da se u potpunosti nametnu u timovima poput Konye ili Dinama.
Gojak jos nije izborio mjesto standardnog prvotimca, Hadziahmetovic stagnira u losem timu turske lige.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 14:41

Meni se cini da je Gojak igrao redovno prije ove povrede? Sto se tice Hadziahmetovica, on je isto bio standardan prije povrede, tada cak i u jakoj Konyu. Sad se tek vraca u formu.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 feb 2018, 14:45

Tristan10 je napisao/la:Meni se cini da je Gojak igrao redovno prije ove povrede? Sto se tice Hadziahmetovica, on je isto bio standardan prije povrede, tada cak i u jakoj Konyu. Sad se tek vraca u formu.
Igrao je uglavnom redovno, ali nije nikada bio standardni clan prvih 11. Hadiahmetovic jeste bio standardan, ali iskreno nije pokazivao nista specijalno, a gledao sam ga mnogo puta.
Mozda nadodju u hodu, nadam se, ipak su oni stasali u BHPL i zaostaju za konkurencijom.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 14:46

DrFilgud je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:Meni se cini da je Gojak igrao redovno prije ove povrede? Sto se tice Hadziahmetovica, on je isto bio standardan prije povrede, tada cak i u jakoj Konyu. Sad se tek vraca u formu.
Igrao je uglavnom redovno, ali nije nikada bio standardni clan prvih 11. Hadiahmetovic jeste bio standardan, ali iskreno nije pokazivao nista specijalno, a gledao sam ga mnogo puta.
Mozda nadodju u hodu, nadam se, ipak su oni stasali u BHPL i zaostaju za konkurencijom.
Kakvom konkurencijom?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 feb 2018, 14:50

Tristan10 je napisao/la: Kakvom konkurencijom?
Recimo vrsnjacima iz Srbije, Hrvatske i ostalih razvijenih sportskih sredina.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2018, 14:53

Najveći talenti u drugim državama sa 21 god su redovni i glavni igrači u dobrim timovima Lige 5, samo su kod nas polustandardni u Konji i Dinamu...

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 09 feb 2018, 14:59

Sta bolan nije hadziahmetovic ista pokazivao u nasoj ligi... pa ti onda utakmice Zelje nisi pogledao u zivotu... on i bajic su haman sami doveli Zelju do titule (tad je klub bio rasulo na polusezoni i bas zaostajao za u tim trenucima atomskim sarajevom, a Zelju uradio najbolju mogucu stvar gurnuo mladice u vatru)... sigurno te polusezone najbolji veznjak Zelje i lige (sa 18 godina)... i onda jos bolja naredna polusezona kad se i prodao u Tursku... općenito od hodzica kad je bio sa 18 ponajbolji igrac lige nijedan mladic ni blizu nije pokazivao talenat kao hadziahmetovic... partije npr cavara ove sezone ni blizu nisu hadziahmetovicevih... eto oni su tu negdje za poredjenje (jer su blizu po godinama) iako je je cavar tek sa 19 dobio sansu, a hadziahmetovic sa 17 kad je i postao starter i prvotimac...

I za svojim kolegama iz inostranstva (msm na ove i mlade repke) on i gojak nista ne zaostaju, naprotiv bolji su od njih... bez ikakve dileme 2 najbolja igraca mlade repreprezentacije... a bogami nije da npr gojak i za kim zaostaje u onom dinamu od tih mladih igraca (eventualno olmo, jer je trenutno coric manje standardan od gojaka)...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 15:00

DrFilgud je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la: Kakvom konkurencijom?
Recimo vrsnjacima iz Srbije, Hrvatske i ostalih razvijenih sportskih sredina.
Pa evo Hadziahmetovic je igrao redovno za Konyu i prije povrede, osvojili su kup bili. Redovno zato sto se cesce desi da trener rotira posto se igra puno utakmica. To je normalno za mladog igraca. Onda je bio out vise mjeseci. Ali Hadziahmetovic sa nepunih 21 godinu igra vec duzi period seniorski fudbal protiv jakih protivnik. Sinoc protiv Galatasaraya, koji ima igrace poput Gomisa, Feghoulija, Belhandu, Nagatoma. On vec ima tu rutinu koji mnogli od nasih igraca nemaju u tim godinama. Gojaku je isto dobro sto je u Dinamu, bolje ce se adaptirati na Serie A kad ima 22 godine nego sa 19. Koji je igrac Dinama uspio koji je rano otisao? Ja samo znam za Brekala. Ali opet se vracamo na ono kljucno, da oni mojrau dobiti poziv u A reprezentaciju pa da naprave veci transfer, a ne da se ceka da ostari pa da Mamic forsira neke svoje mladje talente, jer ce mu oni postati prioritet. Tad cemo govoriti sto se zove jedan Gojak, kad je na klupi u Dinamu.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 09 feb 2018, 15:25

Najbolje je napisao @Kompromis, Cavar koji je dvije godine stariji dobio sansu u prvom timu, ni blizu nije pokazivao ono sto je Hadziahmetovic pokazivao sa sedamnaest. Ni blizu..
Mozda je i on poletio u Konyaspor, ali ko ne bi poletio za parama. Ovdje igras za 800KM i dobijes odjednom sansu da zgrnes lovu za godinu dana.
Životni saputnik! 1921

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 15:33

Eisenbahner1921 je napisao/la:Najbolje je napisao @Kompromis, Cavar koji je dvije godine stariji dobio sansu u prvom timu, ni blizu nije pokazivao ono sto je Hadziahmetovic pokazivao sa sedamnaest. Ni blizu..
Mozda je i on poletio u Konyaspor, ali ko ne bi poletio za parama. Ovdje igras za 800KM i dobijes odjednom sansu da zgrnes lovu za godinu dana.
Mozda je mogao ostati jednu polsezonu i otici, ali izgleda da mu nije bilo rano, jer se brzo adaptirao i igrao. Nego mu ljetos dosla povreda i treba neko vrijeme da se vrati u staru formu. To je sve normalno. Nego kako sam ja skontao, oni se pitaju kako nasi najveci talenti igraju u tim timovima gdje igraju. A fino im kazem, da trebaju dobiti poziv u A selekciju dok su relativno mladi i viditi ces transfera u bolji tim iz tih liga koji oni prizeljkivaju. Nemozes ocekivati da ce ti Fioretina ili Wolfsburg doci i uzeti te samo po talentu, vec se gleda isto da li npr nastupas sa 20 godina za A reprezentaciju. Onda bi vidio transfer.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 15:34

http://sports!!!!!!!ke.ba/komentar-adnan-maric-kad-zatvoris-otvorena-vrata/

@Tristan 10
E ovo je ono sto sam ti spominjao u vezi Adnana Marica. Ismet je vec tada o ovome pisao i najavljivao malog da postoje sanse da bude dobar igrac.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 15:40

Maestro je napisao/la:http://sports!!!!!!!ke.ba/komentar-adnan-maric-kad-zatvoris-otvorena-vrata/

@Tristan 10
E ovo je ono sto sam ti spominjao u vezi Adnana Marica. Ismet je vec tada o ovome pisao i najavljivao malog da postoje sanse da bude dobar igrac.
Procitao sam, i isto napisao ovde jedan comment danas. Mi se pobismo izmedju sebe ko je selektor Prosinecki ili Amar, a ono gdje je kljucno samo sutimo. Bruka i sramota da se npr ne angazuje jedan Zlatan Bajramovic koji ima internacionalno iskustvo, poznaje moderne metode rada, pa jedan Zlatan Nalic koji je sa Svedskom bio u strucnom stabu kad su osvojili neko omladinsko prvenstvo. Mi samo trebamo takve ljude da angazujemo i prepisati kako se radi u tim drzavama gdje su oni radili. Ali kod nas su Erbezi, Karacici. U tome lezi problem. Volim te BiH :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”