FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Elegant
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 28 jul 2015, 18:58

Koliko su Tiagao i Mladenovic uigrani sa drugima, ne vjerujem da ce startati mozda ko izmjena.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 28 jul 2015, 19:03

@samoplavo dobrodosao i svaka cast na ovim postovima sto si do sada napisao...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 jul 2015, 19:11

samoplavo je napisao/la:@Željooooo hvala jarane na dobrodošlici, dogovoreno sve :D

Vrlo bitna stvar za Želju je novac. To svi znamo. Svi smo svjesni da je svaka marka bitna, pogotovo jer smo i u periodu vraćanja dugova i "rezanja" troškova. Eh, nikad mi neće biti jasno sljedeće, ako neko ko je bliži klubu može malo detaljnije da objasni. Jer stvarno, par minuta razmišljanja nekog da bez nekih velikih troškova može se bolje napuniti kasa.

Krenuo ja na utakmicu protiv Ferencvaroša. Nigdje da primjetim neki naš kombi-štand, gdje bi stavili naše artikle iz fanshopa i prodali ih. Pitah raju, niko ništa ne primjeti takvo. Ali zato primjetim pijačare koji sa šalovima Želje na kojima nije ni grb nacrtan da valja mašu narodu, mašu dresovima koje kući heklaju i nalijepe grb koji opet ne liči na naš :mrgreen: . Ali oni uzmu pare.
Također, najpoznatija gradska ćevabdžinica dobila je ime po našem klubu. Da su dva zakleta neprijatelja na strani FK i te ćevabdžinice opet mogu izvući obostranu korist jer je ŽELJO sam po sebi brend. Uz neki dogovor, mogli su i oni napraviti neki štand, evo ja prvi bih prepoznao tu neki dogovor između kluba i najpoznatijeg gradskog "restorana" i ubio glad poslije tekme. Ovako narod daje pare onim pijačarskim ćevabdžijama koji sa asfalta odvaljuju ćevape i trpaju ih u somune stare 7 dana. Ali oni uzmu pare.
Još milion nekih "programa" klub može pokrenuti, a da sigurno bude u plusu. Evo, te kombi-štandove sa Fanshop proizvodima može sigurno naći preko ove nove agencije, ako ne kod njih, onda sigurno kod nekog preko njih, sigurno postoje neke veze.

Sam Fanshop ima ogromne propuste. Prvo stvari su "kako naletite". Od 4 majice koje imam, dvije valjaju, a dvije su mi pobojile ostalu odjeću, a print se "komi". Ova što valja je sa greškom, ali to je i moja greška što ne pogledah bolje, a ne da staru zadužujem kući da prepravlja majicu da ne bude rupa.
Svakodnevno sam u centru grada, i milion Japanaca, Kineza, Amerikanaca nosaju kese iz fanshopa komšija. Blage onaj "Amer" nema šta je on uzeo, zna da je sportsko, ali će pokazati to svojoj raji kad dođe kući iz Sarajeva. A oni uzeše pare.
Moraš imati Fanshop na čaršiji. Ako je već za nekog običnog turistu atraktivnije ime Sarajevo kao ime grada (objektivno), onda će neko ko malo prati fudbal sigurno uzeti i kod nas nešto. Nalijepiš na jedan prozor grb kluba, na drugi Edina Džeku sa šalom kako namiguje, ispod njega Ivicu Osima i neku njegovu poznatu o Želji (prevedenu i na engleski), pa kad Arapi i Englezi vide Edina, uzet će nešto, kad Japanac vidi Ivicu koji je ikona u njegovoj državi, gdje se u milionskom tiražu prodala knjiga sa njegovim izrekama, ući će, uputit će se malo i uzeti nešto Željino da ga podsjeća i da pokaže raji.

Članske se treba ozbiljnije pristupiti, ne možemo mi navijači pokretati marketing akcije da bi im napunili kasu, oni trebaju nama uzimati pare, a ne mi njih molimo da nam uzmu. Također, meni i mnogim je samo biti član velika stvar, onom kome nije želi neke popuste kad nekom pokaže tu člansku (ali ne u Fanshopu našem), već i u nekim drugim prodavnicama, centrima, pumpama i sl. Sklapaj poznanstva, teško da će ko odbiti da se reklamira preko Željinog brenda, a ti sa tim marketing potezima automatski privlačiš i one kojima samo komad plastike koji pokazuje da si član nije dovoljno.

Evo sad ćemo dobiti određeni novac, uloži ga jednom malo i riskantno, sve u životu ima rizik, ali se kvalitetno isplaniran posao uvijek isplati. Imamo brend, imamo tradiciju, imamo ime, tačno me duša zaboli, prođe ljeto, prođe ova turistička sezona, a mi ne znamo uzeti pare koje su u ispruženim rukama.

I treba jednom odraditi da valja, a nešto sam poprilično siguran da će se nešto probati "u skladu sa mogućnostima", tj. niđe veze. Znam da nije lako, ali pola od ovih stvari da urade ja bih bio zadovoljan, ma eto samo Fanshop na čaršiji.

Za zeleni teren i igrače ćemo lako, tu je Odović, a i to će rastom kluba u svim infrastrukturama rasti i napredovati, moramo napredovati u svim sferama.
Grehota je da ne znamo iskoristiti euforiju poslije Ferencvaroša, pa dođeš u Fanshop i imaš samo S veličine, sramota je da ljudi dugo čekaju na obični print dresa, sramota je da Željini navijači prave bolje majice i prodaju nego klub, da Odović nosi super dizajniranu majicu koju prodaju navijači sa motivima kluba, a da se to nekako ne poveže.

Pisalo se već o ovome, pisao sam i ja sa "samobanovanog" profila, raja samo govori "idi u klub pa reci". Ja ne mogu, ne znam Almira Gredića, ne znam ni Šiljka, ne pijem kafu sa njima, ali siguran sam da ima neko blizak.

Izvinjavam se na dugom postu!
ovo su odlicne ideje! da li bi ti volontirajuci sproveo u djelo ove ideje? ako se pokaze da je dobit po ovim pitanjima porasla mozda ti se posreci pa se zaposlis?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

EdoM
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la EdoM » 28 jul 2015, 19:12

Peterski je napisao/la:
DANDY je napisao/la:A sta bi trebalo da se desava....kod mene je sa orgom sve u redu
Uredu je org nego su većinom pogubili stare profile pa hoće ponovo.
Ma nisam brate izgubio profil, nisam se prijavljivao neko vrijeme i onda je postao neaktivan. Ne znam sad koliko je vremena prošlo, ali postoji moje korisničko ime, samo je profil neaktivan i to mi treba admin aktivirati. Tamo nije moguća nova registracija, bar za sada.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

frootloops
Kontakt:

Post Postao/la frootloops » 28 jul 2015, 19:12

Mladenovic je lijevi bek i kakav god je bice bolji od Uzelca. Svaka cast upravi sto su sredili papire. Napreduju mora se priznati. Kapa dole :opaopa:

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 28 jul 2015, 19:15

corleone87 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Hoce li nas Face prenositi ?
Pa trebalo bi ali zasad nema nikakvih obavjestenja..
Danas na kli xu procitah da nisu nista dogovorili jos.Ne vjerujem ni da ce biti,nas prenose dok pitari ne ispadnu,a onda ih tuki libo :D
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 jul 2015, 19:17

vi mislite neko ne zna da je fan shop na čaršiji reprezentativniji nego na grbavici. u najmanju ruku potcjenjivački, da ne kažem šta gore. ali ja znam da ne znate (nisam ni ja znao do prije kratkog vremena) koliko je blizu gašenja i stečaja klub bio u zadnje dvije godine. sve je to lijepo i sve je to tačno, ali trenutno se tek počeo čistiti 20-godišnji nerad, javašluk i neuređenost u svim sferama. i naprosto zasad ima mnogo bitnijih stvari. ali radi se i radiće se i na tome. bio je i konkurs za ful tajm marketing menadžera do nekidan, javan, transparentan, za platu koja je sad stvarno redovna, nije vas niko trebao preporučiti ni progurati da predate papire.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 28 jul 2015, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 28 jul 2015, 19:17

samoplavo je napisao/la:@Željooooo hvala jarane na dobrodošlici, dogovoreno sve :D

Vrlo bitna stvar za Želju je novac. To svi znamo. Svi smo svjesni da je svaka marka bitna, pogotovo jer smo i u periodu vraćanja dugova i "rezanja" troškova. Eh, nikad mi neće biti jasno sljedeće, ako neko ko je bliži klubu može malo detaljnije da objasni. Jer stvarno, par minuta razmišljanja nekog da bez nekih velikih troškova može se bolje napuniti kasa.

Krenuo ja na utakmicu protiv Ferencvaroša. Nigdje da primjetim neki naš kombi-štand, gdje bi stavili naše artikle iz fanshopa i prodali ih. Pitah raju, niko ništa ne primjeti takvo. Ali zato primjetim pijačare koji sa šalovima Želje na kojima nije ni grb nacrtan da valja mašu narodu, mašu dresovima koje kući heklaju i nalijepe grb koji opet ne liči na naš :mrgreen: . Ali oni uzmu pare.
Također, najpoznatija gradska ćevabdžinica dobila je ime po našem klubu. Da su dva zakleta neprijatelja na strani FK i te ćevabdžinice opet mogu izvući obostranu korist jer je ŽELJO sam po sebi brend. Uz neki dogovor, mogli su i oni napraviti neki štand, evo ja prvi bih prepoznao tu neki dogovor između kluba i najpoznatijeg gradskog "restorana" i ubio glad poslije tekme. Ovako narod daje pare onim pijačarskim ćevabdžijama koji sa asfalta odvaljuju ćevape i trpaju ih u somune stare 7 dana. Ali oni uzmu pare.
Još milion nekih "programa" klub može pokrenuti, a da sigurno bude u plusu. Evo, te kombi-štandove sa Fanshop proizvodima može sigurno naći preko ove nove agencije, ako ne kod njih, onda sigurno kod nekog preko njih, sigurno postoje neke veze.

Sam Fanshop ima ogromne propuste. Prvo stvari su "kako naletite". Od 4 majice koje imam, dvije valjaju, a dvije su mi pobojile ostalu odjeću, a print se "komi". Ova što valja je sa greškom, ali to je i moja greška što ne pogledah bolje, a ne da staru zadužujem kući da prepravlja majicu da ne bude rupa.
Svakodnevno sam u centru grada, i milion Japanaca, Kineza, Amerikanaca nosaju kese iz fanshopa komšija. Blage onaj "Amer" nema šta je on uzeo, zna da je sportsko, ali će pokazati to svojoj raji kad dođe kući iz Sarajeva. A oni uzeše pare.
Moraš imati Fanshop na čaršiji. Ako je već za nekog običnog turistu atraktivnije ime Sarajevo kao ime grada (objektivno), onda će neko ko malo prati fudbal sigurno uzeti i kod nas nešto. Nalijepiš na jedan prozor grb kluba, na drugi Edina Džeku sa šalom kako namiguje, ispod njega Ivicu Osima i neku njegovu poznatu o Želji (prevedenu i na engleski), pa kad Arapi i Englezi vide Edina, uzet će nešto, kad Japanac vidi Ivicu koji je ikona u njegovoj državi, gdje se u milionskom tiražu prodala knjiga sa njegovim izrekama, ući će, uputit će se malo i uzeti nešto Željino da ga podsjeća i da pokaže raji.

Članske se treba ozbiljnije pristupiti, ne možemo mi navijači pokretati marketing akcije da bi im napunili kasu, oni trebaju nama uzimati pare, a ne mi njih molimo da nam uzmu. Također, meni i mnogim je samo biti član velika stvar, onom kome nije želi neke popuste kad nekom pokaže tu člansku (ali ne u Fanshopu našem), već i u nekim drugim prodavnicama, centrima, pumpama i sl. Sklapaj poznanstva, teško da će ko odbiti da se reklamira preko Željinog brenda, a ti sa tim marketing potezima automatski privlačiš i one kojima samo komad plastike koji pokazuje da si član nije dovoljno.

Evo sad ćemo dobiti određeni novac, uloži ga jednom malo i riskantno, sve u životu ima rizik, ali se kvalitetno isplaniran posao uvijek isplati. Imamo brend, imamo tradiciju, imamo ime, tačno me duša zaboli, prođe ljeto, prođe ova turistička sezona, a mi ne znamo uzeti pare koje su u ispruženim rukama.

I treba jednom odraditi da valja, a nešto sam poprilično siguran da će se nešto probati "u skladu sa mogućnostima", tj. niđe veze. Znam da nije lako, ali pola od ovih stvari da urade ja bih bio zadovoljan, ma eto samo Fanshop na čaršiji.

Za zeleni teren i igrače ćemo lako, tu je Odović, a i to će rastom kluba u svim infrastrukturama rasti i napredovati, moramo napredovati u svim sferama.
Grehota je da ne znamo iskoristiti euforiju poslije Ferencvaroša, pa dođeš u Fanshop i imaš samo S veličine, sramota je da ljudi dugo čekaju na obični print dresa, sramota je da Željini navijači prave bolje majice i prodaju nego klub, da Odović nosi super dizajniranu majicu koju prodaju navijači sa motivima kluba, a da se to nekako ne poveže.

Pisalo se već o ovome, pisao sam i ja sa "samobanovanog" profila, raja samo govori "idi u klub pa reci". Ja ne mogu, ne znam Almira Gredića, ne znam ni Šiljka, ne pijem kafu sa njima, ali siguran sam da ima neko blizak.

Izvinjavam se na dugom postu!
:tokralju: :tokralju:
Aferim druže, svaka je na mjestu. Proslijedi ti ovo na adresu kluba, ko zna, možda bude kakvog hajra :thumbup:
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 jul 2015, 19:18

Uzimite u obzir da je cjena prenosa daleko veca nego protiv Fenerca gdje su bh telcom i praktis deterđent kao sponzori pomogli, tako da ni njima nije lako.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 28 jul 2015, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 jul 2015, 19:18

Zivot je napisao/la:Odlicne vijesti za igracki kadar
predosjecam da ce se Thiago proslaviti u Belgiji.
:mrgreen:

amelTm
Kontakt:

Post Postao/la amelTm » 28 jul 2015, 19:21

kako sam cuo da su male sanse za prenos

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 28 jul 2015, 19:22

Ma bar ce tu biti stream
Zeljeznicar! 1921 !

samoplavo
Kontakt:

Post Postao/la samoplavo » 28 jul 2015, 19:25

@za_zivot_cijeli
Ja sam spreman pomoći na bilo koji način i pomagao sam do sada kada god sam mogao na bilo koji način.
Problem je što ja nemam poznanstva za ove ideje jer sam student, nisam imao načina da ih upoznam. Ali sam siguran da ljudi iz kluba sve ovo mogu dogovoriti i isposlovati da ima malo više entuzijazma na marketinškom planu. A ja sam spreman pomoći volontiranjem na bilo koji način, kao i mnogi sa ovog foruma, siguran sam. Ne ogleda se samo radnička klasa u socijalnom i društvenom položaju :)

@ChWilla
Upravu si potpuno da se treba srediti poslovanje kluba, ali ne smije se ovo zapostaviti, taj javašluk i nerad će se lakše izliječiti ako imaš neki dodatni prihod, ako znaš uzeti pare. Grbavica jeste atraktivna, ali budimo realni, 70 % turista trče na Čaršiju i tamo pare ostave.
A što se tiče papira za posao, ako Bog da i idem prema tome da jedan dan budem dovoljno kvalifikovan da predam papire za takve i slične poslove.
Nisam ni ja ni niko ovdje otkrili toplu vodu, ima sigurno puno pametnijih ideja od ovih, ozbiljnijih, ali što je najgore ove što raja često spomene su IZNAD trenutnih klubskih aktivnosti. A za ovo ne trebaju milioni, uz dobra poznanstva se ovo može završiti sve u mjesec dana.

Također, moram pohvaliti rad kluba u finansijskom dijelu, sami sponzori ih hvale, neki stariji se ponovo aktivnije "pojavljuju".

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 jul 2015, 19:31

prijatelju, sve si ti u pravu, ja ti i gore kažem da si u pravu. ali to što ti pričaš je šlag na tortu, koju prvo treba ispeći. a ne znaš kako je blizu, kako nedavno bilo da nemamo ni brašna i vode za nju, a kamoli šlag. figurativno, ali mislim da je jasno.

da te ferencvaros nakantao prodao bi šipak, a ne dresove i članske taman na svakom ćošku grada bio štand. prolazom smo dobili 220.000 eur od uefe, dobićemo kažu oko 130.000 eur od tv prava za belgiju, znači oko 700.000 maraka. znaš koliko dresova bi morao prodati da ti ostane ta čista lova? pa jedno 50.000.

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 28 jul 2015, 19:33

za_zivot_cijeli je napisao/la:
Uzasno dobar osjecaj u vezi njeg, zadnjih 7 min igre ce mu bit dovoljno, ako ne pocne naravno :D
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 jul 2015, 19:35

Treba mu dati zadnjih 10. min., kao sto je Diata usao protiv Fenerca.

Samo hrabro i strpljivo cekati sansu, mi tamo da izuvcemo 0:0 to je super ili ako Bog da jedna kontra postici gol. :pray:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 jul 2015, 19:36

a jel sigurno za mladenovića?

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 jul 2015, 19:39

Zivot je napisao/la:
Uzasno dobar osjecaj u vezi njeg, zadnjih 7 min igre ce mu bit dovoljno, ako ne pocne naravno :D
i manje. lucidni brazilac je to :mrgreen:

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 28 jul 2015, 19:49

Kakav je bio u BL? Vidim da je usao pred kraj meca
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 28 jul 2015, 19:55

Schwarz je napisao/la:
Kakav je bio u BL? Vidim da je usao pred kraj meca
Ma odmah se da primjetit da je duplo brzi i okretniji od svih u nasoj ligi, napravio neka dva ubacaja, al ignorisali su ga saigraci u BL tako da se od njeg tek treba ocekivat nesto :D :D
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 25 gostiju.