Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 feb 2021, 17:54

Denchi je napisao/la:
12 feb 2021, 17:47
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
12 feb 2021, 17:21

90% golova dolaze od 3 igrača, 65% tog učinka su Tatar i Rahmanović.

To što on Sušića ubacuje, i igrače koji bi igrali u drugim plbih timovima ne govori ništa o njegovom trenerskom kvalitetu.

Poenta je, ide polusezona, nema 65% učinka, klupa je tanja i sve to će pokazati da Vinko nije ništa iznad ove lige, niti odskače kvalitetom.

Malo manje smajlija i više slušanja.

On da odskače, učinio bi igrače od Zinedina i Salčina, Pidro bi mu bio najbolji igrač jer je bek. A moderan je jel?

Imao bi +15 sa ovim rosterom, dobio bi Brest, da ne nabrajam.
osim sto smo ustanovili da si nepismen, evo izgleda ni matematiku i procente nisi "ckoljovao"

kazes 90% 3 igraca, ti spomenuo sam 4, a ja bi i Fanima i Handzica jos naveo,
Ti si opsjednut da nekome 'šukneš', te sam postotke izvukao iz TM, nemam ja vremena računicu praviti, bukvalac.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 12 feb 2021, 17:59

Bagrcavi se koprca. Promijenio nik i lafo ne prati nasu ligu hahahaha joj supljanera 😂😂

P.S. Vratite Karicu, pitaru, pareee...
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 feb 2021, 18:11

12 feb 2021, 17:54

Ti si opsjednut da nekome 'šukneš', te sam postotke izvukao iz TM, nemam ja vremena računicu praviti, bukvalac.
ma kralju ja samo ponavljam sta ti izjavljujes, tako da sam sebi shukas, zato i placem od smijeha :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 12 feb 2021, 18:27

Denchi je napisao/la:
12 feb 2021, 18:11

ma kralju ja samo ponavljam sta ti izjavljujes, tako da sam sebi shukas, zato i placem od smijeha :D
Divim ti se brate.... Svega mi

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 feb 2021, 18:45

Denchi je napisao/la:
12 feb 2021, 18:11

Ustanovili smo mi da si poprilično tanak. Mentalna gimnastika, izvrtanje ali dobro.
⚜️~⚜️~⚜️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 feb 2021, 18:55

12 feb 2021, 18:45

Ustanovili smo mi da si poprilično tanak. Mentalna gimnastika, izvrtanje ali dobro.
Naravno

ali me to ne dotice jer, ti si ustanovio i da je Vinko iako je oborio rekord za broj poena osvojenih u polusezoni i napravio povijestni niz nepobjedivosti u stvari napravio nedovoljno za tvoj ukus, te u isto vrijeme ima i los i dobar "in game menagement" te opet u isto vrijeme je i ovisan o 2 igraca ali i o igracima sa klupe da donesu pobjedu :wtf: :shock: :oops: :roll: :rol: :urnebes: :tokralju: :kralj: :bow: :opaopa: :tralala: :bih:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 feb 2021, 19:10

Denchi je napisao/la:
12 feb 2021, 18:55
12 feb 2021, 18:45

Naravno

ali me to ne dotice jer, ti si ustanovio i da je Vinko iako je oborio rekord za broj poena osvojenih u polusezoni i napravio povijestni niz nepobjedivosti u stvari napravio nedovoljno za tvoj ukus, te u isto vrijeme ima i los i dobar "in game menagement" te opet u isto vrijeme je i ovisan o 2 igraca ali i o igracima sa klupe da donesu pobjedu :wtf: :shock: :oops: :roll: :rol: :urnebes: :tokralju: :kralj: :bow: :opaopa: :tralala: :bih:
In game management je širok pojam. I za to sam svoj argument već objasnio. Dakle, ubjedljivo najširi roster, i vodili su ga 2 najbolja igrača lige, ne znam šta ti nije jasno.
⚜️~⚜️~⚜️

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 12 feb 2021, 19:12

Hajmo prvo postavit neke elemente na svoje mjesto, pa se vratit toj, vjerujem loziona diskusiji, al nejse.

Ja cu malo smoriti sad, izvinjavam se, nisu eseji za foruma ali kad vidim dokoljenkovu skolu...

Dakle, navijac Zelje ne 'rejtuje' trenera Sarajeva. Odgovaraju mu navijaci Sarajeva koji ga ubjedjuju u suprotno. Klasika.

Kako se oba slucaja, potencijalno sluti o subjektivnom ili jednostranom misljenju u kojem nisu iskljucene emocije, kao glavne prepreke objektivnosti, citajuci argumente, ipak se vidi da pitari u diskusiji se oslanjaju na njegove uspjehe sto je validan parametar za necije ocjenjivanje, dok se plavi pandan bazira na onom sto konkretno (ne) vidi na samom terenu sta igraci rade i pod kojim uputama Vinka.

Pa po cemu onda znamo da je trener dobar? Da pitamo trecu stranu, nekog navijaca treceg kluba?

Elementarni parametri bi trebali biti, ako se slazete:

Vodstvo - Dojam je da, na osnovu dosadasnjeg rada, kontrolise svlacionicu, tim, da ima autoritet nebaziran na psovkama, vec vizijom igre na koju se dosad nisu cule neke zalbe. Sto znaci igraci akceptiraju i postuju. Da li odrade to na terenu, druga je prica.

Strpljenje - mozda ga i previse cak ima, na primjerima gdje ne mijenja skoro nista u igri i timu, do samog kraja.
Sad ce neko reci eci nema plana B, in game managment, los trener a ja kazem strpljenje jer vjeruje....plan b pokaze u onim izmjenama sto su donijele tih 7 bodova, no o tom potom.

Dobre komunikacijske vještine - Iako nije tip koji daje bombasticne izjave, iako ne psuje igracima, dojam je da je njegova umjerenost i odmjerenost u komunikaciji ipak vrlina na prostoru gdje vlada buka, bahatost, kukanje, provociranje...Postuje igrace. Postuje protivnika, ne omalozava ga, ne pravi viceve, ne komentarise, ne kuka, bavi se svojim timom iako se cini da samo floskule ponavlja, ipak se njegov pristup okarakterise kao gospodski pristup.

Pozitivnost. ...Da, ne mora biti nasmijan 24 sata da bi imao dojam pozitivnosti, ali vjera u igrace, u tim, u sebe u projekat je sta drugo nego pozitivnost.

Strast. ...Dobro, ovo ne mozemo vidjeti izvana. Mogu igraci reci, ali tanka je linija sa predanoscu. On je predan, mozda tako pokazuje i strast?

Uspjesi - najprecijenjenija i i najpotcjenjenija stavka u diskusiji izmedju dva rivala. Znamo i zasto...ko ih ima, nadje im se mana, ko ih nema - nisu najbitniji. Suplja. Ovo je najjaci parametar u knjigama, historiji, memoriji, statistikama. Vinko zasad nema problema sa ovom stavkom, a tendencija je da ce podebljati cv u maju ove godine.

Reci i pojasni u cemu se ne slazes @duljevinhoharaldo? Da li tvoj argument da su ga spasile izmjene govori o pravom odgovoru trenera na situaciju na terenu? Sta grijesi u odabiru igraca? Spominjes Pidru, pa starter je, ide naprijed, glumi Luke Shawa ali ima zadrsku pri centarsutu, to je do samopouzdanja malo..Salcin pa dao mu sansu na drugoj poziciji, jer je njegova prirodna zabetonirana. Sjeti se Rahmanovica pod Musemicem i sad pod Vinkom - gdje je zaista pokazao ko je i sta je? Davanje slobode u igri Tatara, i mijenjanje pozicije u samoj igri je dovelo do ovih golova, cija je to uputa? Nije valjda kuhara FK Sarajevo...kako u derbiju sa Musemicem Stilic unisti Sarajevo, a kako u zadnjem derbiju nije znao sta ga je snaslo u vidu Djokanovica...Itd itd...

Gore navedeni elementi su osnovni elementi za opis dobrog trenera, i dojam je da je Vinko dobar trener, ovo bih napisao i da sam navijac Slobode npr.

Ovakva rasprava je legitimna i dobrodosla, bolja nego vrijedjanje, no vidim tragove skole dokoljenka, ako se varam - izvini , i taj lozionicarski stih ( ovdje barem bez one lose kopije engleskog cinizma ako nista).

p.s Ja sam pitar i nisam jos formirao stav o Vinku. Sacekat cu maj.
Zadnja izmjena: Steven11, dana/u 12 feb 2021, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 12 feb 2021, 19:16

Smarate **** vas dan dosadni!
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 12 feb 2021, 19:28

nekoIzMostara je napisao/la:
12 feb 2021, 19:16
Smarate **** vas dan dosadni!
:urnebes: :urnebes:

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 12 feb 2021, 19:38

Steelman je napisao/la:
12 feb 2021, 15:03
Osttribine je napisao/la:
12 feb 2021, 10:22
svrakino1921 je napisao/la:
12 feb 2021, 08:19
Ma garant je do sudije sto bi oni rekli :D

Sudija lopove, sudija lopove... :D
https://youtu.be/cdFos69II7U :D

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 12 feb 2021, 19:47

Hakovana sirotinjo i Bogu si teška.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 12 feb 2021, 20:28

Selam za ahbaba svrakino1921,i da mlatnete anam one u derbiju.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 12 feb 2021, 20:33

12 feb 2021, 19:38
Steelman je napisao/la:
12 feb 2021, 15:03
12 feb 2021, 10:22

Ma garant je do sudije sto bi oni rekli :D

Sudija lopove, sudija lopove... :D
https://youtu.be/cdFos69II7U :D
Dobro sad, trenutak slabosti... :lol:
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 12 feb 2021, 20:47

HPCompaq je napisao/la:
12 feb 2021, 20:28
Alejkum Selam Ahbabu

:wave:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 12 feb 2021, 21:50

:bih:
svrakino1921 je napisao/la:
12 feb 2021, 20:47
HPCompaq je napisao/la:
12 feb 2021, 20:28
Alejkum Selam Ahbabu

:wave:
Garant ti je ovaj ahbab hakovo klub,vidi mu naziva nicka, sad te zayebava... :wtf:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 12 feb 2021, 22:27

Novi izum Seje Brajlovića: STO ZA GUZOVAČU

Eno žali se raju, kažu gurbete s grbavice ne mogu otjerat od stola :rol:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 feb 2021, 23:53

Steven11 je napisao/la:
12 feb 2021, 19:12
Hajmo prvo postavit neke elemente na svoje mjesto, pa se vratit toj, vjerujem loziona diskusiji, al nejse.

Ja cu malo smoriti sad, izvinjavam se, nisu eseji za foruma ali kad vidim dokoljenkovu skolu...

Dakle, navijac Zelje ne 'rejtuje' trenera Sarajeva. Odgovaraju mu navijaci Sarajeva koji ga ubjedjuju u suprotno. Klasika.

Kako se oba slucaja, potencijalno sluti o subjektivnom ili jednostranom misljenju u kojem nisu iskljucene emocije, kao glavne prepreke objektivnosti, citajuci argumente, ipak se vidi da pitari u diskusiji se oslanjaju na njegove uspjehe sto je validan parametar za necije ocjenjivanje, dok se plavi pandan bazira na onom sto konkretno (ne) vidi na samom terenu sta igraci rade i pod kojim uputama Vinka.

Pa po cemu onda znamo da je trener dobar? Da pitamo trecu stranu, nekog navijaca treceg kluba?

Elementarni parametri bi trebali biti, ako se slazete:

Vodstvo - Dojam je da, na osnovu dosadasnjeg rada, kontrolise svlacionicu, tim, da ima autoritet nebaziran na psovkama, vec vizijom igre na koju se dosad nisu cule neke zalbe. Sto znaci igraci akceptiraju i postuju. Da li odrade to na terenu, druga je prica.

Strpljenje - mozda ga i previse cak ima, na primjerima gdje ne mijenja skoro nista u igri i timu, do samog kraja.
Sad ce neko reci eci nema plana B, in game managment, los trener a ja kazem strpljenje jer vjeruje....plan b pokaze u onim izmjenama sto su donijele tih 7 bodova, no o tom potom.

Dobre komunikacijske vještine - Iako nije tip koji daje bombasticne izjave, iako ne psuje igracima, dojam je da je njegova umjerenost i odmjerenost u komunikaciji ipak vrlina na prostoru gdje vlada buka, bahatost, kukanje, provociranje...Postuje igrace. Postuje protivnika, ne omalozava ga, ne pravi viceve, ne komentarise, ne kuka, bavi se svojim timom iako se cini da samo floskule ponavlja, ipak se njegov pristup okarakterise kao gospodski pristup.

Pozitivnost. ...Da, ne mora biti nasmijan 24 sata da bi imao dojam pozitivnosti, ali vjera u igrace, u tim, u sebe u projekat je sta drugo nego pozitivnost.

Strast. ...Dobro, ovo ne mozemo vidjeti izvana. Mogu igraci reci, ali tanka je linija sa predanoscu. On je predan, mozda tako pokazuje i strast?

Uspjesi - najprecijenjenija i i najpotcjenjenija stavka u diskusiji izmedju dva rivala. Znamo i zasto...ko ih ima, nadje im se mana, ko ih nema - nisu najbitniji. Suplja. Ovo je najjaci parametar u knjigama, historiji, memoriji, statistikama. Vinko zasad nema problema sa ovom stavkom, a tendencija je da ce podebljati cv u maju ove godine.

Reci i pojasni u cemu se ne slazes @duljevinhoharaldo? Da li tvoj argument da su ga spasile izmjene govori o pravom odgovoru trenera na situaciju na terenu? Sta grijesi u odabiru igraca? Spominjes Pidru, pa starter je, ide naprijed, glumi Luke Shawa ali ima zadrsku pri centarsutu, to je do samopouzdanja malo..Salcin pa dao mu sansu na drugoj poziciji, jer je njegova prirodna zabetonirana. Sjeti se Rahmanovica pod Musemicem i sad pod Vinkom - gdje je zaista pokazao ko je i sta je? Davanje slobode u igri Tatara, i mijenjanje pozicije u samoj igri je dovelo do ovih golova, cija je to uputa? Nije valjda kuhara FK Sarajevo...kako u derbiju sa Musemicem Stilic unisti Sarajevo, a kako u zadnjem derbiju nije znao sta ga je snaslo u vidu Djokanovica...Itd itd...

Gore navedeni elementi su osnovni elementi za opis dobrog trenera, i dojam je da je Vinko dobar trener, ovo bih napisao i da sam navijac Slobode npr.

Ovakva rasprava je legitimna i dobrodosla, bolja nego vrijedjanje, no vidim tragove skole dokoljenka, ako se varam - izvini , i taj lozionicarski stih ( ovdje barem bez one lose kopije engleskog cinizma ako nista).

p.s Ja sam pitar i nisam jos formirao stav o Vinku. Sacekat cu maj.
Ja sam vec pisao o Vinku po dolasku u Sarajevu, nisam ga smatrao dovoljno kvalitetnim trenerom jer njegove reference i nisu bile nesto specijalne, ako cemo realno. Pogrijesio sam. Jeste da je dobio skoro pa gotov proizvod u naslijedje, ali je to odlicno ukomponovao, vratio na "pravi put" i rezultati su dosli. A da bi dosao do rezultata, itekako moras posjedovati neke od gore navedenih kvaliteta, sposobnosti.

Prodali su 2 ponajbolja igraca + Ahmetovic povrijedjen, sad tek Vinko treba da pokaze ostale kvalitete poput kvalitetne selekcije igraca, kao i animiranje postojecih, izvlacenje maksimuma i stvaranje novog, sampionskog tima te transfer igraca.
Ima logike i ovo sto Duljevinjo govori, red je da izvuce ono najbolje npr. iz Zinedina, Salcina, Pidre, ako vrijede momci, a svi znamo da su (bili) veoma talentovani. I tu se ogleda kvalitet i pokazuju muda kod velikih strucnjaka.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 13 feb 2021, 10:30

Nebojte se za Zelju ima nas budala koji cemo za Zelju sve ucinit.Znaci sve sto je potrebno.Nisu ni Amar ni Miske ni Ceric Zeljo mi smo Zeljo a ima nas hvala bogu i necemo dozvolit ono cemu se nadate.Kad kazete Gurbeti i Sugavica pogledajte prvo u svoje zvalje.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Direktorcic, MaroonWhite1946, voltron30 i 28 gostiju.