Premijer liga BiH - aktuelno
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Adio Igmaneee
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa valjda je važno koliko se brzo vraćalo u ligu?BarbareZeljin je napisao/la: ↑02 maj 2025, 17:22Hajde da analiziramo . Mozda si mislio ko je duze boravio vremenski u 2 ligi.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑02 maj 2025, 16:58E zamisli navijač kona nekom o ispadanju.Virtu4l je napisao/la: ↑02 maj 2025, 14:06
Ispašće i Kortrijk.
https://www.walesonline.co.uk/sport/foo ... l-31557265
Ja bih samo dodao - neka ide redom.![]()
![]()
Prošle godine grčevita borba za opstanak, a možemo se vratiti i malo u ex-yu pa da analiziramo ko je ispadao iz lige![]()
Ali ako pricamo ko je ispadao,a tako si napisao. I Zeljo i Sarajevo su ispadali 2 puta. Sarajevo je ispalo i 3 put,kada se sezona zavrsila Sarajevo je bilo putnik u 2 ligu,radi se o sezoni 86/87. Odlukom suda ,Sarajevo je ostalo u ligi,a ispao Dinamo iz Vinkovaca.
Inace mi je super prica koju godinama sam slusao kako je Zeljo ispao 2 puta a Sarajevo jednom.
Ne gospodo ispali ste iz lige 47/48, i 56/57 godine. Oba puta ste se ekspreno vratili u ligu.
Ako već gledamo situacije gdje je bilo pitanje ispadanja ili opstanka, vjerujem( jer vidim da barataš sa dosta info iz tog doba, što poštujem ) da onda znaš i za situaciju kad ste prvi put u ušli u najjači rang SFRJ.
Elem nejse, išlo je u pravcu ko je duže “kuburio” po nižim rangovima, odnosno ko je duže držao status prvoligaša.
Dovoljno je “baciti” pogled na vječnu tabelu, pa vidimo podatak da FKS ima 1274 utakmice, a s druge strane vi 1071( našao sam na više mjesta drugačije cifre, pa ću se držati ove jer je najveća koju sam našao )
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- westsideSB96
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Bgm zanimljivo ekipama za opstanak, Posusje se izvuce bar dok radnik ne odigra svoj mec, listici se trese kavez?
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
-
- Kontakt:
Ja ? Nikad u životu nit sam napisao nit se to može naći.Riquelme1921 je napisao/la: ↑02 maj 2025, 20:16Ne znam što njemu odgovarate, obećao da će se odjaviti sa foruma ako mu nađemo post gdje je za nas napisao da smo četnici a kada smo našli samo se ušutio i nastavio o nekim drugim stvarima..Šta imam pričati s nekim ko ne može održati obećanje o odjavi s foruma, kamo li neko veće..
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Široki ili Radnik ispadaju. + Široki dvije utakmice kupa, tj umor i iscrpljenost + težak raspored.
Mozda pobjede Borca sutra.
Mozda pobjede Borca sutra.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- svrakino1921
- Kontakt:
Vico je pustio Radnik niz vodu sto se vidjelo u Tuzli kad je Posusje pogurano i mec prekinut. Male su sanse da Radnik opstane.
Zaboravljate da ako Siroki Brijeg ili Posusje budu 9. ne ispadaju vec igraju baraz sa Stupcanicom, a ako Radnik bude 9. odmah ispada.
Ne mora značiti, vidjećemo kakav će plasman biti na kraju, moguće da direktno ispadnu tri posljednjeplasirane ekipe ukoliko budu iz Federacije. Baraž će biti dirigovan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ivica Osim

Kakva precka Posinkovica, dobra utakmica u Posusju 2:0 Igman
67 minuta trenutno Igman vrsi pritisak i napada
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Tako im i treba kad nisu snsd nastrojeni...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Gledam uživo tabelu na rezultati tačka com i već vas je Posušje "preskočilo" tj. imate isto bodova a oni su iznad.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Igman porazom otpisan.Radnik ce dobiti sutra ali ima najtezi raspored,ne vidim kako mogu uzeti vise od 3 boda iz 4 utakmice sto nece biti dovoljno.Siroki takodjer u belaju ako izgubi sutra mada oni ostaju ili ovako ili kroz play off
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- luckystrike
- Kontakt:
Plasman na tabeli u slučaju jednakog broja bodova odlučuje se gol razlikom, izuzev slučajeva za prvaka, za mjesto u Evropu i mjesta za niži rang - kada se gleda međusobni omjer.
Ne lupaj.19vendetta87 je napisao/la: ↑02 maj 2025, 21:40Tako im i treba kad nisu snsd nastrojeni...
Čekaj, ako Radnik bude broj 9, Igman ce igrati sa Stupčanicom?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑02 maj 2025, 21:54Igman porazom otpisan.Radnik ce dobiti sutra ali ima najtezi raspored,ne vidim kako mogu uzeti vise od 3 boda iz 4 utakmice sto nece biti dovoljno.Siroki takodjer u belaju ako izgubi sutra mada oni ostaju ili ovako ili kroz play off
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ne ispadaju svi odmabhsport je napisao/la: ↑02 maj 2025, 22:17Čekaj, ako Radnik bude broj 9, Igman ce igrati sa Stupčanicom?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑02 maj 2025, 21:54Igman porazom otpisan.Radnik ce dobiti sutra ali ima najtezi raspored,ne vidim kako mogu uzeti vise od 3 boda iz 4 utakmice sto nece biti dovoljno.Siroki takodjer u belaju ako izgubi sutra mada oni ostaju ili ovako ili kroz play off
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Kad se radi o poretku gleda se međ a tu je ŠB boljiPendulum je napisao/la: ↑02 maj 2025, 21:46Gledam uživo tabelu na rezultati tačka com i već vas je Posušje "preskočilo" tj. imate isto bodova a oni su iznad.
Nebitno, eo Posušje se žali na suđenje. A otkad je Maksimovic dosao pogurani svaku utakmicu. Smijurija
Ako je Radnik 9. ispada odmah, ako je klub iz fbih razigrava.bhsport je napisao/la: ↑02 maj 2025, 22:17Čekaj, ako Radnik bude broj 9, Igman ce igrati sa Stupčanicom?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑02 maj 2025, 21:54Igman porazom otpisan.Radnik ce dobiti sutra ali ima najtezi raspored,ne vidim kako mogu uzeti vise od 3 boda iz 4 utakmice sto nece biti dovoljno.Siroki takodjer u belaju ako izgubi sutra mada oni ostaju ili ovako ili kroz play off