Ajd ovako da krenemo.
Zaboravio sam ti odgovoriti na dio prethodnog posta.
Puštaš mi klip iz 2011. i 2013. i u tim mečevima je Rafa i osvajao neke setove. Pa kako ne može sad set da osvoji ako je Novakov bekend DUPLO lošiji nego što je bio?!? Ej, duplo lošiji, pa nek ga drži onda samo na bekendu i eto mu pobjede...svakako
Bas me zanima sto li ne moze osvojiti sada set, sigurno zbog toga sto je Novak bolji igrac nego 2011.
Ako nisi upoznat sa pojmom hiperbola, kucaj na googlu, bio mu je bolji nego sada, znaci ne malicak bolji nego malo vise bolji, eto ako ti je tako lakse da shvatis ****.
Jeste bio jači baseliner, jer je udarao većim intenzitetom, kretao se većim intenzitetom, ali izraz bolji baseliner nije ekvivalentan izrazu bolji igrač.
Nije ali moze biti, slozices se, a vec sam ti rekao da su i na internetu otprilike podijeljenja misljenja o znaku ekvivalencije.
2011. godine je UMRO u septembru. Misliš da je u 2015. mogao igrati isti tenis i ostati čitav do kraja godine? Nije. Prošle godine je ostao čitav, za razliku od 2011. je te godine igrao i osvojio WTF.
Sto li je umro u septembru? Da nije mozda jer je igrao u strasnoj konkurenciji? Covjek nije imao poraza do juna mjeseca, ej, do juna sve pobjede a konkurenti su prime Nadal, mozemo slobodno reci i jos uvijek blizu primea Federer, kao i Andy.
Opet se vracamo na opjevanou2015. , on u 2015. je mogao dozirati formu i nivo svoje igre, pa godina je bila smijesna, nije imao postenog rivala koji ce ga natjerati da krv pisa, cemu onda pretjerano umaranje? Ne mozes porediti al nikako konkurenciju iz 2011. koju je morao dobijati i ovu iz prosle godine, morao je doci odmoran na WTF.
USO 2013. je prekretnica u njegovoj karijeri, nakon tog poraza je kaparisao Bekera da mu bude trener od AOa 2014. godine i Beker ga je učinio boljim igračem, o čemu sasvim jasno govore Novakovi rezultati. Niko ne traži novog trenera da ga učini gorim igračem, niko ne zadržava trenera u svojoj ekipi ako misli da ga je isti taj trener učinio lošijim.
Beckera je unajmio upravo radi ona 2 segmeta o kojim sam pricao da je popravio, servis i voleje, Becker ga je natjerao da bude ofanzivniji igrac, jer i on zna da onaj nivo tenisa iz 2011. ne moze ponoviti, morao je praviti konfiguracije koji ce ga uciniti priblizno dobrim kao te 2011.
To dalje o konkurenciji necu replicirati, konkurenciju iz 2015. i 2011. mogu porediti samo teniski laici.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase