Premijer liga BiH - aktuelno

MikiPirs
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la MikiPirs » 03 maj 2025, 22:54

bvsic je napisao/la:
03 maj 2025, 22:51
Combattente87 je napisao/la:
03 maj 2025, 22:48
Ponajbolja odbrana na ovim prostorima, ne samo u našoj ligi, reče ponajbolji trener u ligi, ali za forumske stručnjake nebi ni u hrasnici igrali :bow:
E trenera i qurca ne zna namjestenu ligu osvojit. Vjerovatno je svoju karijeru zavrsio
Nek su Zekic i Coric magovi fudbala, max trece mjesto u bih :D

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 03 maj 2025, 22:55

jurisicduska je napisao/la:
03 maj 2025, 20:45
Kaže sir Coric da je i ove godine cilj bila stabilizacija.
Postavio sam vam ovo pitanje prije 10 godina prije 5 i red je da ga opet postavim.

Jeste se stabilizirali možemo li od slijedece sezone očekivati sportske ciljeve ? Kao u svakom drugom klubu na svijetu ?

Evo stabilizirate se 15 godina.
Imali smo para u eri kada je tu bio Misimović, (pre)platili masne ugovore igračima koji to realno nisu zaslužili, qrčili se sa ponudama za Duljevića itd. Onda slijedi pad budući da nismo osvojili titulu nakon što je Bandić sudio onaj sramotan penal u Bijeljini, da ti ne pričam koliko novca dođe u klub nakon titule i kvalifikacija za Ligu prvaka u odnosu na ostale kvalifikacije. Nakon toga, slijedi pogrešno uplaćena uplatnica gmazu Petroviću i tu priču sigurno znaš da ti ne pričam. Nakon toga Badžak na Mašinskom fakultetu predlaže ostalima i nagovara ih da dignemo kredit kako bi nadoknadili te pare budući da nismo išli u Europu prije toga.
Istog tog ljeta, Badžak iza leđa Amara dovodi Ermina Zeca i za to vrijeme mu daje ugovor kao da je Garinča, iako je čovjek stalno bio povrijeđen prije dolaska u Želju. Doveden je i Semir Štilić koji je isto imao solidnu platu itd. Nedugo nakon toga dolazi korona, ogromne plate i ostali troškovi a klub tada koliko se sjećam niti je imao generalnog sponzora niti vlasnika te je faktički zarađivao od ulaznica itd itd vezanog za navijače. Uz to, kredit koji smo podigli na ideju genijalnog Badžaka a kako ga vraćati u koroni? Nakon toga, dolazi odluka da se liga neće nastaviti, Sarajevo je prvo i njemu ide titula te ono ide u kvalifikacije za Ligu prvaka što su ponovo ogromne pare složit ćeš se, koje su eto otišle u ruke drugome a ne nama iako smo bili blizu. Kreće naredna sezona, bez navijača, a klub nema niti vlasnika niti generalnog sponzora, krediti, masne plate, a mi nemamo Tana ili Nama ili koga je već imalo Sarajevo tada i zavisili smo od navijača, ulaznica i svega toga. Tada je klub sveden na najniže grane te para u klubu nije bilo, od onog broja do toga da su NAVIJAČI GENERALNI SPONZOR, pa moram li dalje? Da se ne podsjećam kakvi su sve hadalji prošli kroz klub od ljeta 2021. do idućih par sezona. Nakon svega toga, malo stajemo na noge i igramo Europu sa Bašićem. Čovjek pokaže da ima nešto jer prolazi Dinamo Minsk sa Turanjaninom, Biberom, Kosorićem, Drinom, Gasalom i Haračićem u prvoj postavi..Trebam li dalje? Ali nakon toga klub mu ne dovodi pojačanja već ga ostavlja na milost i nemilost takvim igračima. Naravno kriza rezultata i sredina tabele tjeraju klub da nekad u oktobru preplaćuju Boljevića i Selimovića da nas probaju izvaditi a onda u januaru dovode dodatna pojačanja kako bi se spasili ispadanja. Uz to, klub radi Bašiću iza leđa i dovodi Arape na mečeve dok je Bašić trener, samo čekaju da kiksa, razni **** mu psuju kćerku sa zapada i praktički ga tjeramo da bi u klub došli Arapi a mi se u ugovoru nigdje nismo zaštitili u slučaju njihovog odlaska. Treba dodati da i dan danas nemamo vlasnika niti nekog ko će nas finansirati kao što vi imate Mirvića, u skupštini nam sjedi 50 ljudi koji imaju u novčaniku koliko i ja, traži se investitor i moli se Boga da ga ne nađu. Nadam se da nešto nisam zaboravio.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 03 maj 2025, 22:57

03 maj 2025, 22:53
Ponajbolja odbrana na ovim prostorima, ne samo u našoj ligi, reče ponajbolji trener u ligi, ali za forumske stručnjake nebi ni u hrasnici igrali :bow:
Hajd ne seri
Odbrana vam je beton
Nekad im se previše tolerise ali je strašna i svako bi je poželio.
I to poduplana skoro.

Ne znas ko je bolji Karolina, Meijers Hererra, Kvrzic i golman je odličan.

Ovdje se samo govori da Meijers udara bez žutih , da je Kvrzic najprgaviji igrač lige da je dobio žuti jednom čini mi se, da je Herrera bolesno bezobrazan i lakta se i ništa, jedini e ovaj Karolina korektan igrač sto se toga tiče.

Al da su dobri dobri su, a i “izmjene” tipa Rogan su top kvalitetom.
Svi najbolji štoperi i bekovi u svijetu su najprgaviji i najbezobrazniji igrači...Pepe, Ramos, Gatuzo, Rudiger, da ne nabrajam....
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 03 maj 2025, 22:58

03 maj 2025, 22:42
Bersaga je napisao/la:
03 maj 2025, 22:39
03 maj 2025, 22:27

Ima li odgovora ?
Jeste li se stabilizovali ?

Pitam normalno , ne vidim u čemu je problem ?
Jel se to opet niste stabilizovali ?
To je tvoj problem jer ne vidiš u čemu je problem a tiče se tebe i Želje.
Ja ne znam fkt sto si ljut. Normalno pitanje. To pitanje bi svakako trebalo da se postavi.

Ne vidim problem kad se nama broje plate čistačica, ekonoma, 10 radnika u Fan shopu, kuhara, ljudi koji održavaju teren, oružara, domara, juniora koji imaju hranu smjestaj i stipendije po 300 km i govori da je prosjek 2000-3000 po uposleniku kao nešto loše. Sto smeta pitanje vaše stabilizacije ?
Kakva ljutnja prijatelju. Ne smeta pitanje i odgovor je da se nikad nećemo stabilizovati dok se ne dese temeljite promjene, da li će se desiti nekad, vidjet ćemo. Samo bježiš da odgovoriš na ovo što sam te pitao a vezano je za konstantaciju od neki dan. Evo opet te pitam, da li iskreno misliš i vjeruješ u ono što si napisao neki dan? Pokušat ću objasniti, klub Getafe mi je jedna od nebitnih stvari i nikad se ne pitam šta se kod njih događa, sad sam ih spomenuo i možda opet nekad u budućnosti kad budem spominjao neku nebitnu stvar. To je to.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 03 maj 2025, 22:58

Gatuzo nije bek
ISTINA ZA VEDRANA!

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 03 maj 2025, 22:59

I sta bi nakon onog prekida utakmice u Tuzli ?
Pa nista ja sam mislio kako se ovde pisalo da ce biti protesti ispred zgrade NSBIH ali bukvalno nista tako cemo isto sutiti i kad neki drugi klub se pokrade
Crni Cerak 🐦‍⬛

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 03 maj 2025, 23:00

bvsic je napisao/la:
E trenera i qurca ne zna namjestenu ligu osvojit. Vjerovatno je svoju karijeru zavrsio
Još jedan dokaz da si zelen, jer uopšte niti si gledao utakmicu niti si gledao obraćanje poslje utakmice...Trener Širokog je to izjavio orangutane, i prestani smarati !
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 03 maj 2025, 23:00

MikiPirs je napisao/la:
03 maj 2025, 22:54
bvsic je napisao/la:
Namještena sve i jedna utakmica od 1. do 33. kola i ne znate uzeti titulu :clap:
Trraktoristo, sve pohvale :thumbup:

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 03 maj 2025, 23:02

Orden43 je napisao/la:
03 maj 2025, 22:59
Pa nista ja sam mislio kako se ovde pisalo da ce biti protesti ispred zgrade NSBIH ali bukvalno nista tako cemo isto sutiti i kad neki drugi klub se pokrade
Ja sam ocekivao da ce Sarajevo-Zeljo poceti sa protestom igraca u najmanju ruku :D

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 maj 2025, 23:03

Riquelme1921 je napisao/la:
03 maj 2025, 22:55
03 maj 2025, 20:45
Kaže sir Coric da je i ove godine cilj bila stabilizacija.
Postavio sam vam ovo pitanje prije 10 godina prije 5 i red je da ga opet postavim.

Jeste se stabilizirali možemo li od slijedece sezone očekivati sportske ciljeve ? Kao u svakom drugom klubu na svijetu ?

Evo stabilizirate se 15 godina.
Imali smo para u eri kada je tu bio Misimović, (pre)platili masne ugovore igračima koji to realno nisu zaslužili, qrčili se sa ponudama za Duljevića itd. Onda slijedi pad budući da nismo osvojili titulu nakon što je Bandić sudio onaj sramotan penal u Bijeljini, da ti ne pričam koliko novca dođe u klub nakon titule i kvalifikacija za Ligu prvaka u odnosu na ostale kvalifikacije. Nakon toga, slijedi pogrešno uplaćena uplatnica gmazu Petroviću i tu priču sigurno znaš da ti ne pričam. Nakon toga Badžak na Mašinskom fakultetu predlaže ostalima i nagovara ih da dignemo kredit kako bi nadoknadili te pare budući da nismo išli u Europu prije toga.
Istog tog ljeta, Badžak iza leđa Amara dovodi Ermina Zeca i za to vrijeme mu daje ugovor kao da je Garinča, iako je čovjek stalno bio povrijeđen prije dolaska u Želju. Doveden je i Semir Štilić koji je isto imao solidnu platu itd. Nedugo nakon toga dolazi korona, ogromne plate i ostali troškovi a klub tada koliko se sjećam niti je imao generalnog sponzora niti vlasnika te je faktički zarađivao od ulaznica itd itd vezanog za navijače. Uz to, kredit koji smo podigli na ideju genijalnog Badžaka a kako ga vraćati u koroni? Nakon toga, dolazi odluka da se liga neće nastaviti, Sarajevo je prvo i njemu ide titula te ono ide u kvalifikacije za Ligu prvaka što su ponovo ogromne pare složit ćeš se, koje su eto otišle u ruke drugome a ne nama iako smo bili blizu. Kreće naredna sezona, bez navijača, a klub nema niti vlasnika niti generalnog sponzora, krediti, masne plate, a mi nemamo Tana ili Nama ili koga je već imalo Sarajevo tada i zavisili smo od navijača, ulaznica i svega toga. Tada je klub sveden na najniže grane te para u klubu nije bilo, od onog broja do toga da su NAVIJAČI GENERALNI SPONZOR, pa moram li dalje? Da se ne podsjećam kakvi su sve hadalji prošli kroz klub od ljeta 2021. do idućih par sezona. Nakon svega toga, malo stajemo na noge i igramo Europu sa Bašićem. Čovjek pokaže da ima nešto jer prolazi Dinamo Minsk sa Turanjaninom, Biberom, Kosorićem, Drinom, Gasalom i Haračićem u prvoj postavi..Trebam li dalje? Ali nakon toga klub mu ne dovodi pojačanja već ga ostavlja na milost i nemilost takvim igračima. Naravno kriza rezultata i sredina tabele tjeraju klub da nekad u oktobru preplaćuju Boljevića i Selimovića da nas probaju izvaditi a onda u januaru dovode dodatna pojačanja kako bi se spasili ispadanja. Uz to, klub radi Bašiću iza leđa i dovodi Arape na mečeve dok je Bašić trener, samo čekaju da kiksa, razni **** mu psuju kćerku sa zapada i praktički ga tjeramo da bi u klub došli Arapi a mi se u ugovoru nigdje nismo zaštitili u slučaju njihovog odlaska. Treba dodati da i dan danas nemamo vlasnika niti nekog ko će nas finansirati kao što vi imate Mirvića, u skupštini nam sjedi 50 ljudi koji imaju u novčaniku koliko i ja, traži se investitor i moli se Boga da ga ne nađu. Nadam se da nešto nisam zaboravio.
Sve korektno. Treba naprvit plan slijedecih 5 godina tipa 15 mladih igrač i 7-8 iskusnijih. Budžet za plate 2 miliona. Toliko imaju i ostali klubovi ispod vas a vi ste Zeljo i sigurno možete dovest bolje igrače. I opet borba za Europu uz pravilan rad nije upitna. 5 godina riješite sve obaveze i uštedite po sezoni 2 miliona (odnosno cilj bude) i u 6. sezoni se otvorite uložite pokušate napraviti rezultat, a sigurno umeđuvremenu bi se profilisao od tih 15 mladih po sezoni 2 za transfer bar milion da kane, i može se. Imate odličnu navijačku bazu, ljude koji ne žale dati pare za klub, odličnu podlogu za sponzore, odličnu lokaciju za npr napraviti ekran na sjevernoj tribini pa Nek se vrte cijeli dan reklame, neki hajr imati, prostore na istoku izdat makar Ko skladišne i to je na cijeni danas ako ne otvoriti Pub 1921 nešto tu ste majstori svakako da napravite hajp , i šta bi bilo. Isto Ko i sad a imali bi perspektivu , mlade igrače i priliku da budete opet faktor.

Jel ti misliš da nema dovoljno vas pametnih da ovako postupite. Nije nego imaju druge ciljeve drug.

Odgovor bersagi, komuniciramo. Nema ljutnje nikakve. Moze i normalno.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 03 maj 2025, 23:03

zaostrog je napisao/la:
03 maj 2025, 23:00
MikiPirs je napisao/la:
bvsic je napisao/la:

Namještena sve i jedna utakmica od 1. do 33. kola i ne znate uzeti titulu :clap:
Kada si vec znao da je sve namjesteno, jesi li uzeo paru na kladionici?

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 03 maj 2025, 23:05

Odlicna brojka prestati necemo nikada. Malo ih je cudno, al ipak lijepo vidit ovako siromasne s jednim transparentom, ali za brojku se danas nema sta rec

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 03 maj 2025, 23:06

MikiPirs je napisao/la:
03 maj 2025, 23:02
Orden43 je napisao/la:
03 maj 2025, 22:59
Ja sam ocekivao da ce Sarajevo-Zeljo poceti sa protestom igraca u najmanju ruku :D
To ne trebaju klubovi nista organizovat nego navijaci, a pitarima cak i paše vico jer je mirvah u dobrim odnosima sa njim eto danas im sloga pusti i to 4 gola zamisli u kakvim su oni odnosima kada ovi 4 gola puste u dogovorenoj utakmici a ako ne vjerujes samo pogledaj sazetak utakmice igraci sloge uopste ni ne trce za igracima sarajeva a ovi kada zabiju gol ni ne slave ahahaha ono je bila komedija za gledati
Crni Cerak 🐦‍⬛

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 03 maj 2025, 23:08

Pustili ste nam i vi 2...
Jel danas ono sedmina bila?
Basum sagosum

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 03 maj 2025, 23:09

MikiPirs je napisao/la:
03 maj 2025, 23:03
zaostrog je napisao/la:
03 maj 2025, 23:00
MikiPirs je napisao/la:

Kada si vec znao da je sve namjesteno, jesi li uzeo paru na kladionici?
Uzeti za šta? Pa poznato je o kako se retardiranom narodu radi, da ni namještene stvari evo ne mogu riješiti. Što ste i pokazatali, evidentno.

Srbi, najnazadniji narod na dunjaluku.

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 03 maj 2025, 23:10

tutankamon1905 je napisao/la:
03 maj 2025, 23:05
Odlicna brojka prestati necemo nikada. Malo ih je cudno, al ipak lijepo vidit ovako siromasne s jednim transparentom, ali za brojku se danas nema sta rec

Naravno, vama derbi bio danas u Splitu , popushis nam Bosansku ki.tu

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 maj 2025, 23:19

03 maj 2025, 22:57

Svi najbolji štoperi i bekovi u svijetu su najprgaviji i najbezobrazniji igrači...Pepe, Ramos, Gatuzo, Rudiger, da ne nabrajam....
I svi su redovno dobijali zute kartone, Ramos se u primeu oko 9-10 zutih vrtio (i to samo u domacem prvenstvu).
Dok Carolina i Kvrzic zajedno u 44 utakmice imaju okruglo 0 zutih kartona...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 03 maj 2025, 23:27

Laku noć svima osim prosjacima. :bih:

PletaraSaVinom
Kontakt:

Post Postao/la PletaraSaVinom » 03 maj 2025, 23:32

tutankamon1905 je napisao/la:
03 maj 2025, 23:05
Siromašno je kada rivalskoj grupi ne staneš na autoputu nego produžiš još zaveš muriju kada ih vidiš iz a sebe. Biče još drežnica i španskih ne sekiraj se nama je u krvi da vas zlostavljamo. O krpama nećemo ono što ste uradili je samo vaša sramota mi smo navijači nismo obijači brava. Samo sabur

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 maj 2025, 23:44

Bersaga je napisao/la:
03 maj 2025, 22:24
Vrlo zanimljivo. Najbitniji je taj kontinuitet, tolike godine postavljati pitanja je impresivno, pogotovo za nešto što smatraš nebitnim ili ti ga irelevantnim. Budući da se FK Željezničar nije spomenuo na prethodnim stranicama, možemo li znati šta je sad razlog spominjanja, ne možemo se pozvati da odgovaraš nekom navijaču Želje kao što je to bio slučaj ranije (ili je ipak nešto drugo u pitanju što se odbija priznati)?

Fora je u tome da ti to pitanje postavljaju navijači kluba koji je za razliku od nas - stabilan, a dišemo mu za vratom, uglavnom je to par bodova razlike.

To su ti ta šizofrena cijepanja. Očajan si, ne možeš da prismrdiš tituli, za prvakom u četiri sezone zaostaješ preko 100 bodova, a imaš veći budžet od tog prvaka, pa onda slaviš treće mjesto i podbadaš onoga ko je četvrti.

Gubitaš koji se više ničemu ne nada, ali eto od finala kupa će napraviti finale lige šampiona. Sad ponovo na ljeto idu u rekonstrukciju i nadogradnju tima, po deseti put u posljednjih deset godina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Beli98, bordobijeli, delko, Grk1234 i 30 gostiju.