Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

NeshaFCB
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la NeshaFCB » 04 jun 2015, 15:08

Koliko retardirano pravilo. Ograničavaš broj stranaca, a pri tome ti stranci su 85% onog što valja u PL. Nevjerovatno.

Umjesto da se ugledamo na nešto što je donijelo neki rezultat negdje, mi uzimamo pravilo koje koristi JSL i koje nije donijelo ništa. A tamo je urađeno kako bi mnogobrojni menadžeri što lakše svoje (domaće) igrače prodavali.

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 04 jun 2015, 15:26

Pappy je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Teren u Bijeljini izgleda sjajno nadam se da ce znati odrzavati!Inace ovaj prijedlog sa strancima je odlican jer ce klubovima morati da ulazu malo vise u omladinske skole,ruku na srce klubovi u RS-u skoro da ne koriste omladinske skole i osim Borca i onomad Kozare svi su kanta za nabijanje u omladinskim ligama jer je valjda "lakse" dovest igraca iz druge ili trece lige Srbije i dati mu da igra godinu i sve tako u krug.A i ovi iz Federacije također gledaju previse u komsiluk pa se dovode igraci na posudbe ili se potpisu na pola godine da se "ispuni cilj",dobar prijedlog nadam se da ce se i usvojiti. :bih:
Paa ne koriste jer u omladinskim školama vlada mito i korupcija. :mrgreen: Odlično rade do izlaska iz pionirske selekcije i onda nastaje haos. Slavija je tu u najvećem problemu. Tatini sinovi koji ne mogu dobiti mjesto pored kvalitetnih kadeta i juniora Sarajeva i Željezničara dođu u Slaviju, i nastaje haos. Onda djeca koja stvarno znaju ne mogu doći do izražaja. Pa nekidan je protiv Širokog debitovao jedan Ljuca koji je prošao čini mi se školu Sarajeva, i došao u juniore ovdje, a momci koji su tu čitav život, bili pozivani i za reprezentaciju BiH, ne mogu doći do izražaja. :roll:
Brani li vam mali Porcanim u juniorima ili je otisao negdje drugo ?
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 jun 2015, 15:45

NeshaFCB je napisao/la:Koliko retardirano pravilo. Ograničavaš broj stranaca, a pri tome ti stranci su 85% onog što valja u PL. Nevjerovatno.

Umjesto da se ugledamo na nešto što je donijelo neki rezultat negdje, mi uzimamo pravilo koje koristi JSL i koje nije donijelo ništa. A tamo je urađeno kako bi mnogobrojni menadžeri što lakše svoje (domaće) igrače prodavali.
Ma ocigledno je da se zeli ciljano naskoditi nekim klubovima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 jun 2015, 19:46

Pappy je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Teren u Bijeljini izgleda sjajno nadam se da ce znati odrzavati!Inace ovaj prijedlog sa strancima je odlican jer ce klubovima morati da ulazu malo vise u omladinske skole,ruku na srce klubovi u RS-u skoro da ne koriste omladinske skole i osim Borca i onomad Kozare svi su kanta za nabijanje u omladinskim ligama jer je valjda "lakse" dovest igraca iz druge ili trece lige Srbije i dati mu da igra godinu i sve tako u krug.A i ovi iz Federacije također gledaju previse u komsiluk pa se dovode igraci na posudbe ili se potpisu na pola godine da se "ispuni cilj",dobar prijedlog nadam se da ce se i usvojiti. :bih:
Paa ne koriste jer u omladinskim školama vlada mito i korupcija. :mrgreen: Odlično rade do izlaska iz pionirske selekcije i onda nastaje haos. Slavija je tu u najvećem problemu. Tatini sinovi koji ne mogu dobiti mjesto pored kvalitetnih kadeta i juniora Sarajeva i Željezničara dođu u Slaviju, i nastaje haos. Onda djeca koja stvarno znaju ne mogu doći do izražaja. Pa nekidan je protiv Širokog debitovao jedan Ljuca koji je prošao čini mi se školu Sarajeva, i došao u juniore ovdje, a momci koji su tu čitav život, bili pozivani i za reprezentaciju BiH, ne mogu doći do izražaja. :roll:
Pa znaci problem je u upravama klubova koje nemaju obavezu prema tim igracima.Pa nedavno kad je Obarska gostovala juniorima Želje poveli ljudi 13 igraca od toga valjda 3 golmana kako su mi rekli,e pa mislim stvarno :sick: Ovo moze biti dobar prvi korak ka jacanju rada sa djecom jer iskreno puno je lakse dovesti nekog polovnjaka nego istrpiti nekog malca godinu-dvije samo da se ostvari neki cilj,recimo opstanak ili europa sta ja znam.Selimovic je i u pravu sto je rekao i za druge stvari ali ne ide to bas tako kako on hoce.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 jun 2015, 21:21

Sabinho je napisao/la:
NeshaFCB je napisao/la:Koliko retardirano pravilo. Ograničavaš broj stranaca, a pri tome ti stranci su 85% onog što valja u PL. Nevjerovatno.

Tačno tako. Ciljano se ide na klubove koji imaju najviše stranaca u ekipi:

Drina Zvornik 12
Radnik Bijeljina 11
Zrinjski 10
Borac 9
Sarajevo 9
Slavija 7
Vitez 7
Velež 7

a ovim se klubovima, ciljano, želi pomoći:
Široki 4
Olimpic 4
Željo 3
Travnik 2
Čelik 2
Sloboda 1
Joj teorije zavjere :rol:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-kojim- ... 163741/s15
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 04 jun 2015, 22:15

Kako ovi imaju vise od sest ako su pisali da je trenutna granica sest?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 04 jun 2015, 22:18

Mokroguz je napisao/la:Kako ovi imaju vise od sest ako su pisali da je trenutna granica sest?
Pa u zapisniku za jednu utakmicu mozes imati samo 6 stranaca.A ti ih ukupno mozes imati i 10,ali na jednom mecu samo 6.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 04 jun 2015, 22:22

Dali to znaci da iako bi stavili na primjer tu granicu od 4 igraca, onda ipak mozes imati 12 u ekipi npr. a samo po 4 u mecu? Ili ce upravo to zabraniti sad?
I kako ide ako se izmjeni igrac npr. imas 4 stranaca u mecu i izmjenis jednog za drugog, ili se i klupa tu racuna?

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 04 jun 2015, 22:24

Mokroguz je napisao/la:Dali to znaci da iako bi stavili na primjer tu granicu od 4 igraca, onda ipak mozes imati 12 u ekipi npr. a samo po 4 u mecu? Ili ce upravo to zabraniti sad?
I kako ide ako se izmjeni igrac npr. imas 4 stranaca u mecu i izmjenis jednog za drugog, ili se i klupa tu racuna?

Ukupno u zapisniku imas igrace na klupi i na terenu ,od tih igraca mozes imati 4 stranca ,dok ostali stranci ne mogu konkurirati za utakmicu jer su visak!
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 04 jun 2015, 22:25

Mokroguz je napisao/la:Dali to znaci da iako bi stavili na primjer tu granicu od 4 igraca, onda ipak mozes imati 12 u ekipi npr. a samo po 4 u mecu? Ili ce upravo to zabraniti sad?
Ako smanje na 4 moci ces da imas u ekipi koliko god ti hoces stranaca,ali u zapisniku za jedan mec mozes da imas 4 samo.Naravno klupa se racuna.Ukupno igraca u zapisniku je 18 sto znaci trenutno mozes 6 stranaca imati.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 04 jun 2015, 22:30

Ok, hvala :thumbup:

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 04 jun 2015, 22:34

brile je napisao/la:
Pappy je napisao/la:
Brani li vam mali Porcanim u juniorima ili je otisao negdje drugo ?
Ma jok, on je '94 godište. Izašao u seniore prije dvije sezone. Sada brani u Famosu iz Hrasnice. Generalno dobar momak, dobar golman, nije tatin sin, ali mu je zet Feđa Dudić. :mrgreen: Al nije mu to pomoglo, šteta.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 04 jun 2015, 22:39

avlami97 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:

Tačno tako. Ciljano se ide na klubove koji imaju najviše stranaca u ekipi:

Drina Zvornik 12
Radnik Bijeljina 11
Zrinjski 10
Borac 9
Sarajevo 9
Slavija 7
Vitez 7
Velež 7

a ovim se klubovima, ciljano, želi pomoći:
Široki 4
Olimpic 4
Željo 3
Travnik 2
Čelik 2
Sloboda 1
Joj teorije zavjere :rol:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-kojim- ... 163741/s15
Uvrstili u ekipu Slavije igrača koji je otišao prije godinu dana, i igrača koji je otišao na polusezoni. :tokralju: :tokralju: Kakvo novinarstvo. :bow: :bow:

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 04 jun 2015, 23:08

Nogometasi Travnika okrenuli janje na stadionu u čast opstanka u ligi.
nije to bolest rijetka...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 jun 2015, 00:31

Pirota danas, slavljenicka atmosfera. Ne trebamo ni pitati je li Varupa bio zaduzen da ih zakolje. Nije htio jesti, kaze ja dos'o samo da ih prekratim.

slika
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 05 jun 2015, 00:47

Varupa je zadužen za kasapljenje po završetku pečenja, tačno zna kategorizaciju mesa i kostiju.

Baš morali na stadionu jbt, sigurno su se kasnije i na male podijelili :urnebes:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 05 jun 2015, 00:47

Sabinho je napisao/la:Pirota danas, slavljenicka atmosfera. Ne trebamo ni pitati je li Varupa bio zaduzen da ih zakolje. Nije htio jesti, kaze ja dos'o samo da ih prekratim.

slika
Dnevna doza prosjecnog Bosnje! :urnebes: :urnebes:
Bahati, bahati Željkan!
1946

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 jun 2015, 02:03

Kažu Varupa klizećim sjeko janjetinu nije nož tražio
DRUG NEBI TI PUNCA

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 jun 2015, 06:58

Signore je napisao/la: Manje pratim rad sa mladim u JSL-u, ali u HNL-u se zaista radi. Od kad je Jozak iz Dinama presao u HNS vidi se dobar dio njegovog rada. Mada nije omiljeni lik, covjek zna posao. Kao prvo, ukinute su juniorske selekcije, tj. juniorsko prvenstvo na drzavnom nivou. Sada umjesto juniora i kadeta prvenstvo igraju kadeti i pioniri. Juniore ima tko zeli i takmice se na zupanijskom nivou. Rijeka, Dinamo, Hajduk i Istra imaju B momcadi koje igraju 3.HNL, dogodine Dinamo igra u 2.HNL jer je prvak 3.HNL-Zapad. Pored njih se ocekuje da jos neki ubace svoje B momcadi u 3.HNL.

Na taj nacin vec sa 17 godina ti odlucujes oces li se jos jace posvetiti nogometu ili ces odustati. Velika je razlika da momak iz Zeljeznicara sa 18 godina igra protiv vrsnjaka iz Viteza, Zvornika, Travnika itd ili da igra sa mudonjama iz Tesnja, Jelaha, Usore itd. Prvo ce ocvrsnuti, ali i igrati ozbiljnije. I svakom ozbiljnom klubu bi bio cilj da B momcad igra Prvu Federalnu, tj. sto jacu ligu i da im mladi igraci brze napreduju.
Je li to znaci da Hrvatska prijavljuje prvaka kadetske lige za juniorsku ligu prvaka? Mislim, znam da ce moci prijaviti igraca i koji igra za Dinamo Zagreb seniorski tim ako zele ako on ima najvise 20 godina (moze se prijaviti najvise 3 igraca koji imaju 20 ili manje godina) i igrace koji igraju u B timu no cisto me zanima kako su regulisali prijavu za Ligu Prvaka.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 jun 2015, 07:30

Da, kadetski prvak Hrvatske ce igrati juniorsku LP. Kao sto velis, vjerojatno ce igrati starija generacija, ali ja mislim da ce prije isforsirat ovu generaciju sto je sad isla na EP, 12 igraca tu ima, vjerojatno im pridruze nekoliko starijih i sa njima igraju

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []