Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Koliko retardirano pravilo. Ograničavaš broj stranaca, a pri tome ti stranci su 85% onog što valja u PL. Nevjerovatno.
Umjesto da se ugledamo na nešto što je donijelo neki rezultat negdje, mi uzimamo pravilo koje koristi JSL i koje nije donijelo ništa. A tamo je urađeno kako bi mnogobrojni menadžeri što lakše svoje (domaće) igrače prodavali.
Umjesto da se ugledamo na nešto što je donijelo neki rezultat negdje, mi uzimamo pravilo koje koristi JSL i koje nije donijelo ništa. A tamo je urađeno kako bi mnogobrojni menadžeri što lakše svoje (domaće) igrače prodavali.
Brani li vam mali Porcanim u juniorima ili je otisao negdje drugo ?Pappy je napisao/la:Paa ne koriste jer u omladinskim školama vlada mito i korupcija.bistrikboy je napisao/la:Teren u Bijeljini izgleda sjajno nadam se da ce znati odrzavati!Inace ovaj prijedlog sa strancima je odlican jer ce klubovima morati da ulazu malo vise u omladinske skole,ruku na srce klubovi u RS-u skoro da ne koriste omladinske skole i osim Borca i onomad Kozare svi su kanta za nabijanje u omladinskim ligama jer je valjda "lakse" dovest igraca iz druge ili trece lige Srbije i dati mu da igra godinu i sve tako u krug.A i ovi iz Federacije također gledaju previse u komsiluk pa se dovode igraci na posudbe ili se potpisu na pola godine da se "ispuni cilj",dobar prijedlog nadam se da ce se i usvojiti.Odlično rade do izlaska iz pionirske selekcije i onda nastaje haos. Slavija je tu u najvećem problemu. Tatini sinovi koji ne mogu dobiti mjesto pored kvalitetnih kadeta i juniora Sarajeva i Željezničara dođu u Slaviju, i nastaje haos. Onda djeca koja stvarno znaju ne mogu doći do izražaja. Pa nekidan je protiv Širokog debitovao jedan Ljuca koji je prošao čini mi se školu Sarajeva, i došao u juniore ovdje, a momci koji su tu čitav život, bili pozivani i za reprezentaciju BiH, ne mogu doći do izražaja.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
Ma ocigledno je da se zeli ciljano naskoditi nekim klubovima.NeshaFCB je napisao/la:Koliko retardirano pravilo. Ograničavaš broj stranaca, a pri tome ti stranci su 85% onog što valja u PL. Nevjerovatno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- bistrikboy
- Kontakt:
Pa znaci problem je u upravama klubova koje nemaju obavezu prema tim igracima.Pa nedavno kad je Obarska gostovala juniorima Želje poveli ljudi 13 igraca od toga valjda 3 golmana kako su mi rekli,e pa mislim stvarnoPappy je napisao/la:Paa ne koriste jer u omladinskim školama vlada mito i korupcija.bistrikboy je napisao/la:Teren u Bijeljini izgleda sjajno nadam se da ce znati odrzavati!Inace ovaj prijedlog sa strancima je odlican jer ce klubovima morati da ulazu malo vise u omladinske skole,ruku na srce klubovi u RS-u skoro da ne koriste omladinske skole i osim Borca i onomad Kozare svi su kanta za nabijanje u omladinskim ligama jer je valjda "lakse" dovest igraca iz druge ili trece lige Srbije i dati mu da igra godinu i sve tako u krug.A i ovi iz Federacije također gledaju previse u komsiluk pa se dovode igraci na posudbe ili se potpisu na pola godine da se "ispuni cilj",dobar prijedlog nadam se da ce se i usvojiti.Odlično rade do izlaska iz pionirske selekcije i onda nastaje haos. Slavija je tu u najvećem problemu. Tatini sinovi koji ne mogu dobiti mjesto pored kvalitetnih kadeta i juniora Sarajeva i Željezničara dođu u Slaviju, i nastaje haos. Onda djeca koja stvarno znaju ne mogu doći do izražaja. Pa nekidan je protiv Širokog debitovao jedan Ljuca koji je prošao čini mi se školu Sarajeva, i došao u juniore ovdje, a momci koji su tu čitav život, bili pozivani i za reprezentaciju BiH, ne mogu doći do izražaja.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Tačno tako. Ciljano se ide na klubove koji imaju najviše stranaca u ekipi:Sabinho je napisao/la:Ma ocigledno je da se zeli ciljano naskoditi nekim klubovima.NeshaFCB je napisao/la:Koliko retardirano pravilo. Ograničavaš broj stranaca, a pri tome ti stranci su 85% onog što valja u PL. Nevjerovatno.
Drina Zvornik 12
Radnik Bijeljina 11
Zrinjski 10
Borac 9
Sarajevo 9
Slavija 7
Vitez 7
Velež 7
a ovim se klubovima, ciljano, želi pomoći:
Široki 4
Olimpic 4
Željo 3
Travnik 2
Čelik 2
Sloboda 1
Joj teorije zavjere
http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-kojim- ... 163741/s15
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Kako ovi imaju vise od sest ako su pisali da je trenutna granica sest?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Pa u zapisniku za jednu utakmicu mozes imati samo 6 stranaca.A ti ih ukupno mozes imati i 10,ali na jednom mecu samo 6.Mokroguz je napisao/la:Kako ovi imaju vise od sest ako su pisali da je trenutna granica sest?
Dali to znaci da iako bi stavili na primjer tu granicu od 4 igraca, onda ipak mozes imati 12 u ekipi npr. a samo po 4 u mecu? Ili ce upravo to zabraniti sad?
I kako ide ako se izmjeni igrac npr. imas 4 stranaca u mecu i izmjenis jednog za drugog, ili se i klupa tu racuna?
I kako ide ako se izmjeni igrac npr. imas 4 stranaca u mecu i izmjenis jednog za drugog, ili se i klupa tu racuna?
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
- hskzmostar
- Kontakt:
Mokroguz je napisao/la:Dali to znaci da iako bi stavili na primjer tu granicu od 4 igraca, onda ipak mozes imati 12 u ekipi npr. a samo po 4 u mecu? Ili ce upravo to zabraniti sad?
Ukupno u zapisniku imas igrace na klupi i na terenu ,od tih igraca mozes imati 4 stranca ,dok ostali stranci ne mogu konkurirati za utakmicu jer su visak!
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
Ako smanje na 4 moci ces da imas u ekipi koliko god ti hoces stranaca,ali u zapisniku za jedan mec mozes da imas 4 samo.Naravno klupa se racuna.Ukupno igraca u zapisniku je 18 sto znaci trenutno mozes 6 stranaca imati.Mokroguz je napisao/la:Dali to znaci da iako bi stavili na primjer tu granicu od 4 igraca, onda ipak mozes imati 12 u ekipi npr. a samo po 4 u mecu? Ili ce upravo to zabraniti sad?
Ok, hvala 
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Ma jok, on je '94 godište. Izašao u seniore prije dvije sezone. Sada brani u Famosu iz Hrasnice. Generalno dobar momak, dobar golman, nije tatin sin, ali mu je zet Feđa Dudić.brile je napisao/la:Brani li vam mali Porcanim u juniorima ili je otisao negdje drugo ?Pappy je napisao/la:Paa ne koriste jer u omladinskim školama vlada mito i korupcija.bistrikboy je napisao/la:Teren u Bijeljini izgleda sjajno nadam se da ce znati odrzavati!Inace ovaj prijedlog sa strancima je odlican jer ce klubovima morati da ulazu malo vise u omladinske skole,ruku na srce klubovi u RS-u skoro da ne koriste omladinske skole i osim Borca i onomad Kozare svi su kanta za nabijanje u omladinskim ligama jer je valjda "lakse" dovest igraca iz druge ili trece lige Srbije i dati mu da igra godinu i sve tako u krug.A i ovi iz Federacije također gledaju previse u komsiluk pa se dovode igraci na posudbe ili se potpisu na pola godine da se "ispuni cilj",dobar prijedlog nadam se da ce se i usvojiti.Odlično rade do izlaska iz pionirske selekcije i onda nastaje haos. Slavija je tu u najvećem problemu. Tatini sinovi koji ne mogu dobiti mjesto pored kvalitetnih kadeta i juniora Sarajeva i Željezničara dođu u Slaviju, i nastaje haos. Onda djeca koja stvarno znaju ne mogu doći do izražaja. Pa nekidan je protiv Širokog debitovao jedan Ljuca koji je prošao čini mi se školu Sarajeva, i došao u juniore ovdje, a momci koji su tu čitav život, bili pozivani i za reprezentaciju BiH, ne mogu doći do izražaja.
Uvrstili u ekipu Slavije igrača koji je otišao prije godinu dana, i igrača koji je otišao na polusezoni.avlami97 je napisao/la:Tačno tako. Ciljano se ide na klubove koji imaju najviše stranaca u ekipi:Sabinho je napisao/la:Ma ocigledno je da se zeli ciljano naskoditi nekim klubovima.NeshaFCB je napisao/la:Koliko retardirano pravilo. Ograničavaš broj stranaca, a pri tome ti stranci su 85% onog što valja u PL. Nevjerovatno.
Drina Zvornik 12
Radnik Bijeljina 11
Zrinjski 10
Borac 9
Sarajevo 9
Slavija 7
Vitez 7
Velež 7
a ovim se klubovima, ciljano, želi pomoći:
Široki 4
Olimpic 4
Željo 3
Travnik 2
Čelik 2
Sloboda 1
Joj teorije zavjere![]()
http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-kojim- ... 163741/s15
- advanced1921
- Kontakt:
Nogometasi Travnika okrenuli janje na stadionu u čast opstanka u ligi.
nije to bolest rijetka...
Pirota danas, slavljenicka atmosfera. Ne trebamo ni pitati je li Varupa bio zaduzen da ih zakolje. Nije htio jesti, kaze ja dos'o samo da ih prekratim.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Varupa je zadužen za kasapljenje po završetku pečenja, tačno zna kategorizaciju mesa i kostiju.
Baš morali na stadionu jbt, sigurno su se kasnije i na male podijelili
Baš morali na stadionu jbt, sigurno su se kasnije i na male podijelili
Dnevna doza prosjecnog Bosnje!Sabinho je napisao/la:Pirota danas, slavljenicka atmosfera. Ne trebamo ni pitati je li Varupa bio zaduzen da ih zakolje. Nije htio jesti, kaze ja dos'o samo da ih prekratim.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Kažu Varupa klizećim sjeko janjetinu nije nož tražio
DRUG NEBI TI PUNCA
Je li to znaci da Hrvatska prijavljuje prvaka kadetske lige za juniorsku ligu prvaka? Mislim, znam da ce moci prijaviti igraca i koji igra za Dinamo Zagreb seniorski tim ako zele ako on ima najvise 20 godina (moze se prijaviti najvise 3 igraca koji imaju 20 ili manje godina) i igrace koji igraju u B timu no cisto me zanima kako su regulisali prijavu za Ligu Prvaka.Signore je napisao/la: Manje pratim rad sa mladim u JSL-u, ali u HNL-u se zaista radi. Od kad je Jozak iz Dinama presao u HNS vidi se dobar dio njegovog rada. Mada nije omiljeni lik, covjek zna posao. Kao prvo, ukinute su juniorske selekcije, tj. juniorsko prvenstvo na drzavnom nivou. Sada umjesto juniora i kadeta prvenstvo igraju kadeti i pioniri. Juniore ima tko zeli i takmice se na zupanijskom nivou. Rijeka, Dinamo, Hajduk i Istra imaju B momcadi koje igraju 3.HNL, dogodine Dinamo igra u 2.HNL jer je prvak 3.HNL-Zapad. Pored njih se ocekuje da jos neki ubace svoje B momcadi u 3.HNL.
Na taj nacin vec sa 17 godina ti odlucujes oces li se jos jace posvetiti nogometu ili ces odustati. Velika je razlika da momak iz Zeljeznicara sa 18 godina igra protiv vrsnjaka iz Viteza, Zvornika, Travnika itd ili da igra sa mudonjama iz Tesnja, Jelaha, Usore itd. Prvo ce ocvrsnuti, ali i igrati ozbiljnije. I svakom ozbiljnom klubu bi bio cilj da B momcad igra Prvu Federalnu, tj. sto jacu ligu i da im mladi igraci brze napreduju.
Da, kadetski prvak Hrvatske ce igrati juniorsku LP. Kao sto velis, vjerojatno ce igrati starija generacija, ali ja mislim da ce prije isforsirat ovu generaciju sto je sad isla na EP, 12 igraca tu ima, vjerojatno im pridruze nekoliko starijih i sa njima igraju
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.