RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjak » 16 feb 2013, 16:29

saffet je napisao/la:
RodjeniiBrato je napisao/la:Zna li iko koliko igramo ?
Izgubili 1:0 :oops:

:o :shock: ne mogu da vjerujem,pa skoro svaku izgubise sa golom razlike,sta se desava sa njima :roll:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 16 feb 2013, 16:34

Fudbaleri Veleža odigrali su danas pripremnu utakmicu sa Rudarom iz Pljevalja. Po izuzetno lijepom vremenu, 50-tak gledalaca na popularnom „Jazu“ pored Budve, vidjelo je nekoliko odličnih prilika za Velež i izuzetno lijep pogodak Bambura iz slobodnog udarca.

U prvom poluvremenu vidjeli smo taktičko nadmudrivanje, bez puno prilika za postizanje pogotka. U 33. minuti poništen je pogodak „Rođenim“. Pliska je za malo se našao ofsajdu, što je bilo dovoljno sudiji Šarcu da, na signalizaciju pomoćnika, poništi pogodak Veleža. Tri minute kasnije, Igumanović je odlično šutirao, a Bobić još ljepšom paradom otklonio opasnost od svog gola.

U nastavku Velež je preuzeo potpuno konce igre. U 56. minuti Vidić je šutirao, ali lopta je otišla preko gola. Pet minuta kasnije dobra akcija „Rođenih“. Zolj sa vrha šesnaesterca šutira, ali Lakičević paradom spašava svoj gol. U 67. minuti Letić prolazi po lijevoj strani i ubacuje u peterac Rudara. Vidić ostaje „kratak“, a lopta prolazi i pored Ćemalovića i propada odlična prilika za Velež. Dvije minute kasnije svoj šut oprobao je Ćemalović, ali je Lakičević bio odlično postavljen. U 73. minuti još jedna dobra akcija „Rođenih“. Lopta na lijevoj strani dolazi do Vladavića, koji iz poluvoleja šutira, ali lopta odlazi za malo preko gola.

U 78. minuti uslijedila je kazna za propuštene prilike. Slobodan udarac na nekih 17-18 metara. Bambur odlično izvodi „slobodnjak“ i lopta zavrašava u samim rašljama Bobićevog gola.

Do kraja pokušali su Serdarević i Zvonić, ali ne dovoljno za poravanje rezultata.

Rudar – Velež 1:0 (0:0)

Budva. SC „Jaz“. Vrijeme idealno za igru, teren sa vještačkom travom. Gledalaca 50. Sudija: Ljubo Šarac (Budva). Strijelac: 1:0 Bambur (78).

RUDAR : Vukliš (od 46. Lakičević), Jeknić, Bambur, Damjanović, Alić (od 46. Petrović), Sekulić (od 46. Rustemović), Kaluđerović, Vlahović (od 60. Plakalo), Igumanović (od 60. Šljivančanin), Jovanović, Krkeljić

Trener: Nikola Rakojević

VELEŽ: Bobić, Hebibović (od 50. Pejić), Kazazić, Merzić (od 46. Mahinić), Letić, Kodro, Zolj (od 56. Zvonić), Šišić (od 25. Okić), Pliska (od 46. Ćemalović), Vidić (od 68. Serdarević), Vladavić (od 75. Hajdarović)

Trener: Ibro Rahimić
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 16 feb 2013, 16:34

saffet je napisao/la:
svasta, nikad gori rezultati u pripremama! jedan od dva scenarija cemo vidit u drugoj polusezoni, ili ce se ekipa slozit, proradit, dobit na samopouzdanju i kantat sve redom u PL ili cemo dozivit totalni krah jer toliko poraza za redom nikako pozitivno nemoze djelovat na psihu igraca i samopouzdanje! kad udjes u crnu seriju tesko je se izcupat!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 feb 2013, 16:35

VELEŽ: Bobić, Hebibović (od 50. Pejić), Kazazić, Merzić (od 46. Mahinić), Letić, Kodro, Zolj (od 56. Zvonić), Šišić (od 25. Okić), Pliska (od 46. Ćemalović), Vidić (od 68. Serdarević), Vladavić (od 75. Hajdarović)

Primili gol u 78. minuti,a zar nije vrijeme da jedan tim odigra 80% utakmice,manje od mjesec do pocetka prvenstva a trener samo rotira.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 16 feb 2013, 16:48

I šta kažu, biti pozitivan ? Samo odakle ljudima tolika pozitiva, je li imaju više snova od drugih ili šta ? Pa jes brate da su pripremne utakmice, ali da te redom kantaju sve jeb ekipe svih liga nije baš normalno, mada s Veležom ionako ništa i nije od prije rata na ovamo.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 16 feb 2013, 16:59

VIdim Sisic izasao u 25. minuti,zna li neko jel povreda ili ?
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 16 feb 2013, 17:12

mikki21 je napisao/la:
saffet je napisao/la:
svasta, nikad gori rezultati u pripremama! jedan od dva scenarija cemo vidit u drugoj polusezoni, ili ce se ekipa slozit, proradit, dobit na samopouzdanju i kantat sve redom u PL ili cemo dozivit totalni krah jer toliko poraza za redom nikako pozitivno nemoze djelovat na psihu igraca i samopouzdanje! kad udjes u crnu seriju tesko je se izcupat!
Mozda sad sto su gori rezultati na pripremama budu bolji u prvenstvu ? 8-)

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 16 feb 2013, 19:53

[/quote]

Mozda sad sto su gori rezultati na pripremama budu bolji u prvenstvu ? 8-)[/quote]
to se nadas jer i zelji neide u pripremama i isto lose rezultate imaju kao i velez??? :twisted: nadam se i ja! :twisted:

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 16 feb 2013, 22:33

U ponedeljak sa igramo sa Radnicki Lukavac(Federalna liga BiH).E vala je vrijeme da nekog i pobjedimo :D :lol:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 16 feb 2013, 23:09

RodjeniiBrato je napisao/la:U ponedeljak sa igramo sa Radnicki Lukavac(Federalna liga BiH).E vala je vrijeme da nekog i pobjedimo :D :lol:
ako se sjecas igrali smo prvu utakmicu sa "federalcima" pa smo popusili,tako da ce i ova utakmica biti napeta do kraja :o .Rodjeni nas uvijek iznova iznenade, pa sto ne bi i ovaj put :roll:

FORZA
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 17 feb 2013, 00:14

U čast prerano preminulog golmana ENISEJA HONĐE poznatijeg kao Kole, u NEDJELJU, 17.2 će biti odigran muški rukometni turnir u organizaciji Rukometnog kluba Velež. Na pomenutom turniru će nastupiti ekipe za koje je naš Kole igrao.

Sve utakmice će biti odigrane u dvorani USRC "Mithad Hujdur - Hujka" sa POČETKOM U 10 sati. Na turniru će pored domaćina, Veleža, učestvovati i :

- RK "Željezničar" - Sarajevo
- RK "Igman" - Ilidža , te
- RK "Turbina" - Jablanica

SATNICA TURNIRA:

10:00 - 11:15 > RK Velež - RK Turbina
11:30 > SVEČANO OTVARANJE TURNIRA
11:45 - 13:00 > RK Željezničar - RK Igman
13:00 - 14:00 > Zajednički ručak za sve učesnike (revijalna utakmica)
14:15 - 15:30 > utakmica za 3. mjesto
15:45 - 17:00 > FINALE
17:00 > ZATVARANJE TURNIRA I DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA

Pozivamo sve ljubitelje rukometa, prijatelje kluba, navijače Veleža da dođu u što većem broju i isprate ovaj turnir na najbolji način, te tako još jednom dokažu da je Enisej to zaslužio.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 feb 2013, 11:55

Naski Rukometasi Veleza su savladali ekipu Rk Turbinu iz Jablanice i tako se plasirali u finale turnira.Finale se igra u 15:45 protiv boljeg iz utakmice RK Zeljeznicar - RK Igman :!:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 17 feb 2013, 14:57

RodjeniiBrato je napisao/la:U ponedeljak sa igramo sa Radnicki Lukavac(Federalna liga BiH).E vala je vrijeme da nekog i pobjedimo :D :lol:
Brato, ne podcjenjuj :).

Mislim, meni su i Velež i Radnički u srcu, ali poznajem situaciju u obje ekipe tako da...nemoj prerano da se raduješ ;) .

Ali ako treba za samopouzdanja (kao što je jednom trebao "bod" u Lukavcu da se izbori povratak u PL), eto onda, neka Rođeni pobijede :D.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 feb 2013, 15:02

Zoom088 je napisao/la:

Mislim, meni su i Velež i Radnički u srcu, ali poznajem situaciju u obje ekipe tako da...nemoj prerano da se raduješ ;) .

Ali ako treba za samopouzdanja (kao što je jednom trebao "bod" u Lukavcu da se izbori povratak u PL), eto onda, neka Rođeni pobijede :D.
Ma brate moj ja se iskreno nadam da cemo pobjedit,al samo nadam,a sta ce biti vidit cemo,samo neka bude sve fer jer ipak to je prijateljska utakmica ona nije bitna ni zasto jer se u njoj provjeravaju samo ovi novi igraci i igraci koji su na posudbi i mislim da je velez vise provjerio ko valja,ko nevalja pa da je vrjieme da izadjemo u najjacem stastavu.Prijateljski pozdrav. :P
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 17 feb 2013, 15:12

Ma razumijemo se ;)

P.S. Ovo "088" u mom nicku nije godište :D , nego nekadašnji telefonski pozivni broj mog rodnog grada :D

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 17 feb 2013, 15:52

meni nije jasno da ibro jos nema konture neke prve postave, skoro svi igraci u svakoj tekmi dobiju priliku! 2 sedmice prije pocetka prvenstva bi se zar 90% igraca iz prve postave trebalo znat, mozda jedino jedna dvi dileme i to je to! treba prvu postavu uigrat do pocetka prvenstva a davajuci svima po 45 min u svakoj tekmi ce tesko to uspjet, pogotovo kad ima hrpu novi igraca koji ce vjerovatno bit u toj prvoj postavi i nepoznaju se sa ostalim! zolj, vladavic, pliska, sisic, pejic, to je 50% ekipe i barm trojica od njih ce bit u prvi 11 ako ne i vise!kostur ekipe iz prosle polusezone se stim izgubi jer je previse novi ako ces ih naglo gurnut u vatru a nisi ih uigravao u pripremnim!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 feb 2013, 17:55

Zoom088 je napisao/la:Ma razumijemo se ;)

P.S. Ovo "088" u mom nicku nije godište :D , nego nekadašnji telefonski pozivni broj mog rodnog grada :D
:lol: :lol: :lol:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 feb 2013, 17:58

Zna li iko s kim smo igrali u finalu i kako je zavrsilo ???
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

tijago
Kontakt:

Post Postao/la tijago » 17 feb 2013, 18:32

Zoom088 je napisao/la:

Hahahahahah,bod nam trebao i vi nam dali,slabo se sjećaš momak...

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 17 feb 2013, 18:42

Nije Veležu trebao bod nego mu je trebalo da ostane neporažen. Bod je sve što je mogao dobiti u Lukavcu - i dobio je. Odlično se sjećam jer kao što ranije napisah, oba kluba su mi srcu draga ;)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []