FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Za tekmu vodim 9 ljudi koji nisu bili nikad na tekmi davno je pao dogovor samo je bio uslov da nas standard ne natrpa
k'o da će kopati kanal na tekmi...
-
- Kontakt:
Eto para, eto para!!!
I ja vodim trojicu haman, jedan bio jednom ostali nikad al imaju auto sto je bitno mogu doci do sarajeva
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- corleone87
- Kontakt:
Ovde stoji da je u 20:00terabajt je napisao/la:U kolko sati je tekma u cetvrtak.
http://www.betexplorer.com/soccer/europ ... /8fV9eSQh/
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Pa nije valjda da Amir nece igrati zbog nekakvih mini priprema juniorske reprezentacije?

- corleone87
- Kontakt:
Ma te pripreme neka oni vise zabiju sebi u znaju vec sta..amko27 je napisao/la:Pa nije valjda da Amir nece igrati zbog nekakvih mini priprema juniorske reprezentacije?![]()
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Poslije prespavane noći i mnoštva proćitanih komentara na temi da i ja napišem svoje skromno mišljenje.
U jednom od postova prije utakmice @neandretalac je 90% provalio igru Standarda.Fino je to on napisao,a ja sam ga podržao.Bilo je govora da bi se trebalo izdržati prvih pola sata njihovih napada,naleta i trke.
Mi smo jednostavno psihički i fizički bili inferiorni u prvom poluvremenu.U drugom kad su oni malo ispuhali,a mi poćeli svoju igru stvari su došle na svoje mjesto.Ja bih nas uporedio sa našom reprezentacijom.Nemamo brzih i jakih igrača.Nemamo mogučnosti napraviti pritisak kao Standard pola sata.Imamo tehnički i taktički potkovanih igrača koji u jednom ritmu igraju čitavu utakmicu.Mađare smo slomili takvom igrom.Standard napola.
Na lavoru u četvrtak mudro,pametno,racionalno bez bezpotrebne trke i natrčavanja sa njima,posebno u prvom poluvremenu.Tehnički i taktički smo jači.Gol i u 70,80,90 minuti je gol za prolaz.
Protiv Radnika izvesti najaći tim,možda odmoriti po jednog igrača iz svake linije (Memija,Amir ili Dado,Kokot).Bajić obavezno da igra.Treba mu gol radi samopouzdanja.
U jednom od postova prije utakmice @neandretalac je 90% provalio igru Standarda.Fino je to on napisao,a ja sam ga podržao.Bilo je govora da bi se trebalo izdržati prvih pola sata njihovih napada,naleta i trke.
Mi smo jednostavno psihički i fizički bili inferiorni u prvom poluvremenu.U drugom kad su oni malo ispuhali,a mi poćeli svoju igru stvari su došle na svoje mjesto.Ja bih nas uporedio sa našom reprezentacijom.Nemamo brzih i jakih igrača.Nemamo mogučnosti napraviti pritisak kao Standard pola sata.Imamo tehnički i taktički potkovanih igrača koji u jednom ritmu igraju čitavu utakmicu.Mađare smo slomili takvom igrom.Standard napola.
Na lavoru u četvrtak mudro,pametno,racionalno bez bezpotrebne trke i natrčavanja sa njima,posebno u prvom poluvremenu.Tehnički i taktički smo jači.Gol i u 70,80,90 minuti je gol za prolaz.
Protiv Radnika izvesti najaći tim,možda odmoriti po jednog igrača iz svake linije (Memija,Amir ili Dado,Kokot).Bajić obavezno da igra.Treba mu gol radi samopouzdanja.
Ne vjerujem da su toliki kreteni vjerojatno će bit pošteđenamko27 je napisao/la:Pa nije valjda da Amir nece igrati zbog nekakvih mini priprema juniorske reprezentacije?![]()
Sve ono što se pričalo za Standard da je tanak nazad u defanzivnoj liniji se ispostavilo da je tačno.....Lijepo se vidjela njihova blaga panika u markiranju igrača kada izgube loptu na sredini....da je samo bilo još malo više snage i hrabrosti kod naših igrača, ovo bi hladno završio X.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
-
- Kontakt:
Jeste minut ali posla. Danas su ti većina novinara ljudi koji nisu ni za kakva ozbiljna posla. Polupismeni ljudi jer nema nikakvih posebnih zahtjeva. Rang vozača i konobara.JoseMourinho je napisao/la:Yebem ja redom ove naše novinare, Jel toliko teško informisat se i napisat yebenu vijest kad ih već stancaju za gluposti da PAUZIRA SE NAKON 3 ŽUTA KARTONA
A evo ko hoće može procitat sve ima na sajtu UEFE minuta posla
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Stranica 42
- pcelar1921
- Kontakt:
Ma ne treba ga pustiti po cjenu da nam uzmu bodove da nas kazne, naš je igrač spreman i nama je najbitniji naš klub, a i njemu jer on igra evropu i tu se reklamira šta će nama ta repka, nek uzimaju igrače iz mladosti dk i ostalih klubova to je njhov nivo, nivo saveza.
- pcelar1921
- Kontakt:
Novinar kome daš 20 maraka i piše bajke i basne i lupa ko maksim po diviziji.
- corleone87
- Kontakt:
Ma ja sam stekao utisak da smo jos vise mogli napraviti u drugom da se bar jedna izmjena napravila ranije,recimo da je Dženisa ubacio umjesto Kokota tamo oko 60 minute kad smo najveci pritisak napravili..I reci cu jos da me je ona izmjena Sadiković-Diatta iznervirala zbog cinjenice da je trebala biti napravljena kad je Sadiković lezao povrijedjen.Nakon toga prodje 5-6 minuta i Diatta udje u sudijskoj nadoknadi kad nista nije mogao pokazati..
-
- Kontakt:
sta vam je ba momci......to je ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 

- pcelar1921
- Kontakt:
Dobar nam je trener ja mu vjerujem, igra je dobra ne bojim sa da ih nećemo nabiti na koševu ko kantu.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Evo i ja da se nakon teške noći i utakmice konaćno oglasim.
Jučerašnja utakmica je pokazala mnogo negativnih ali i pozitivnih strana. Gosp. Odovic je očigledno želio dopustiti da osjete igrači Standarda krv, tj nadmoč nad nama, ali ne sigurno u tolikoj mjeri. Nalažost sredina je u prvom dijelu igre totalno zakala, vjerovatno su im se noge odsjekle, pa ono sto je Gosp. Odović tražio od njih nisu mogli ispoljiti. Šta se dešava kasnije? Očigledno da je trener Standarta apsolvirao naš susret protiv Mađara pa doslovice rečeno gdje Mađari nisu uspjeli a pokušavali su (Memija), to je Standard jučer uspio. Nas je samo sama sreča i Bog jučer spasili, jer ako ti igrači onako zakažu, svaka čete EURO iole ozbiljna ekipa "napumpati" u 20 min max. i tu ti slijedi kraj, jer se tako danas igra. Jednostavno nema se vremena jer je to luksus da se neizvjesnost prenosi u drugih 90 min, kad ti več u sljedečem kolu dolazi prava PROFI. EKIPA iz liga petice.
Šta je, tu je? Mi smo sa Amarom, obično kada mi ovako pali, fasovali bruku golova u malom vremenskom intervalu. Sinoč smo potrošili su sreču, a ono najbitnije, njima je sada panika pod nogama, posebice jer dolaze u PAKAO koji če ih čekati na Koševu, a još gore jer im je outsajder pokazao da zna igrati, a vjerujte ovaj psihološki momenat je ključan. Sada dolaze sa STRAHOM na revanš.
Drugo poluvrijeme, gosp. Odović je očigledno svatio i na sreču sviju nas uspio ubijediti momke, da sve što trebaju, jeste da počnu igrati, jer vjerujte, OVI NAŠI MOMCI ZNAJU IGRATI NOGOMET!
Kad je samo Hadziahmetovic (Pjanke) zavalja, meni kosa na glavi skoci, a Blagojevic (But) centrira, da padneš sa kauča.
Dakle, momci, sve što trebate, jeste da se OPUSTIMO i IGRAMO jer se vidjeli da oni koriste onu, "Napad je najbolja odbrana". Sve što je bitno, prenjete loptu na njihovih šesnaest menatar od gola, jer u suptronom sredinu nam razbiju pa težište igre nam pređe na odbranu koja ne može nositi bremen konstantih attack-a.
Izvukli smo rezultat pravo dobar, za puno KOŠEVO i apsolutnu grmljavinu sa tribina.
Netko jučer predloži pravo dobar prijedlog vezan za karte. Neka se napravi paket, Radnik-Standard + Akcija na dresove, vjerujem da bi to sve puklo kao halva.
Samo Antolovic je imao dvije kardinalne greške. Golman njegovog kalibra to sebi ne bi trebao dozvoljavati. Njegov je drugi gol, a za malo da fasujemo i treči jer je izletio bez potrebe, pa nas sreča spasi što se naš igrač našao na gol liniji. Koliko se sjecam i protiv Mađara se Antolovic napravio onu jednu kardinalnu gresku...
Nadam se samo da struka neče ponovi grešku iz BL pa opet izvesti najači sastav koji sigurno nema motiva niti volje igrati protiv Radnika uz duzno postovanje. Ima kluba, tj igraci koji jedva cekaju da se dokazu, tipa Diatta, Beganovic, Joco, E. Sadikovic, itd...
Jučerašnja utakmica je pokazala mnogo negativnih ali i pozitivnih strana. Gosp. Odovic je očigledno želio dopustiti da osjete igrači Standarda krv, tj nadmoč nad nama, ali ne sigurno u tolikoj mjeri. Nalažost sredina je u prvom dijelu igre totalno zakala, vjerovatno su im se noge odsjekle, pa ono sto je Gosp. Odović tražio od njih nisu mogli ispoljiti. Šta se dešava kasnije? Očigledno da je trener Standarta apsolvirao naš susret protiv Mađara pa doslovice rečeno gdje Mađari nisu uspjeli a pokušavali su (Memija), to je Standard jučer uspio. Nas je samo sama sreča i Bog jučer spasili, jer ako ti igrači onako zakažu, svaka čete EURO iole ozbiljna ekipa "napumpati" u 20 min max. i tu ti slijedi kraj, jer se tako danas igra. Jednostavno nema se vremena jer je to luksus da se neizvjesnost prenosi u drugih 90 min, kad ti več u sljedečem kolu dolazi prava PROFI. EKIPA iz liga petice.
Šta je, tu je? Mi smo sa Amarom, obično kada mi ovako pali, fasovali bruku golova u malom vremenskom intervalu. Sinoč smo potrošili su sreču, a ono najbitnije, njima je sada panika pod nogama, posebice jer dolaze u PAKAO koji če ih čekati na Koševu, a još gore jer im je outsajder pokazao da zna igrati, a vjerujte ovaj psihološki momenat je ključan. Sada dolaze sa STRAHOM na revanš.
Drugo poluvrijeme, gosp. Odović je očigledno svatio i na sreču sviju nas uspio ubijediti momke, da sve što trebaju, jeste da počnu igrati, jer vjerujte, OVI NAŠI MOMCI ZNAJU IGRATI NOGOMET!
Kad je samo Hadziahmetovic (Pjanke) zavalja, meni kosa na glavi skoci, a Blagojevic (But) centrira, da padneš sa kauča.

Dakle, momci, sve što trebate, jeste da se OPUSTIMO i IGRAMO jer se vidjeli da oni koriste onu, "Napad je najbolja odbrana". Sve što je bitno, prenjete loptu na njihovih šesnaest menatar od gola, jer u suptronom sredinu nam razbiju pa težište igre nam pređe na odbranu koja ne može nositi bremen konstantih attack-a.
Izvukli smo rezultat pravo dobar, za puno KOŠEVO i apsolutnu grmljavinu sa tribina.
Netko jučer predloži pravo dobar prijedlog vezan za karte. Neka se napravi paket, Radnik-Standard + Akcija na dresove, vjerujem da bi to sve puklo kao halva.
Samo Antolovic je imao dvije kardinalne greške. Golman njegovog kalibra to sebi ne bi trebao dozvoljavati. Njegov je drugi gol, a za malo da fasujemo i treči jer je izletio bez potrebe, pa nas sreča spasi što se naš igrač našao na gol liniji. Koliko se sjecam i protiv Mađara se Antolovic napravio onu jednu kardinalnu gresku...
Nadam se samo da struka neče ponovi grešku iz BL pa opet izvesti najači sastav koji sigurno nema motiva niti volje igrati protiv Radnika uz duzno postovanje. Ima kluba, tj igraci koji jedva cekaju da se dokazu, tipa Diatta, Beganovic, Joco, E. Sadikovic, itd...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 31 jul 2015, 09:56, ukupno mijenjano 2 puta.
Vakat je da i ovaj Radnik padne u dolini. Tri godine ne možemo da ih pobijedimo na Grbavici 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Prvo poluvrijeme je bilo mucno za gledati. Sve je podsjecalo na najgore evropske epizode (Izrael). Nismo mogli povezati 3 dodavanja, oni nizali sanse sa svih strana. Nabili su takav tempo, isprepadali nase, bili rastrcani, agresivni...kod nasih niko nista nije uradio. Uvijek su im bili na liniji dodavanja, uvijek tik uz igraca, odatle one izgubljene lopte Amira i Blagojevica, nisu ljudi imali slobodnih igraca, a nisu navikli izbijat lopte samo sto dalje.. sve u svemu i 2:0 na poluvremenu je bilo odlicno kako smo igrali, samo sam molii Boga da nas ne natrpaju do kraja. I u drugom poluvremenu ko da su izasle druge, nove ekipe. Nasa hrabrija, borbenija, rastrcanija, nalik na onu koja je propitala Ferenca, a njihova bezidejna, pogubljena i sto je najvaznije fizicki slabija u odnosu na prvo pol. Nasima je trebalo prvih par minuta da vide da mogu igrat, pa onda go da to i kapitaliziramo, a onda mladost i bezobrazluk nase djece, hoce da natrpaju Standarda. Trce po loptu, izvode sto prije, ja gledam sta se desava, do prije pola sata nisu mogli iz sesnesterca izac. Onda ostao zal za onom stativom koju nismo vidjeli, sut Sadikovica glavom, Bajiceve skarice koje su valjda na stativi zaversile...da je jedna od tih jos usla bio bi haos. Jos je tu bilo prilika da Kokot odigra pametnije, ali eto..na kraju sam opet strepio da ne primimo treci, oni korneri pred kraj su mi skratili zivot, al ostade 2:1.
Ono sto je vazno pred revans. Imamo aktivan rezultat, imat cemo ogromnu podrsku na Kosevu i najvaznije od svega nasi su vidjeli da se s njima moze igrat. Vidjeli su da se ne radi o svemirskom brodu nego o ranjivoj ekipi. Ipak, i ekipi koja je prvih 45 minuta izgledala totalno nadmocno u odnosu na nas i to nek bude opomena Odi da se to ne smije ponovit na Kosevu. Njihov vodeci go bi mozda bio i koban.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ono sto je vazno pred revans. Imamo aktivan rezultat, imat cemo ogromnu podrsku na Kosevu i najvaznije od svega nasi su vidjeli da se s njima moze igrat. Vidjeli su da se ne radi o svemirskom brodu nego o ranjivoj ekipi. Ipak, i ekipi koja je prvih 45 minuta izgledala totalno nadmocno u odnosu na nas i to nek bude opomena Odi da se to ne smije ponovit na Kosevu. Njihov vodeci go bi mozda bio i koban.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Tacno tako najgluplji potez bi bio staviti prvi tim da igra, j... Radnik u četvrtak nam je prilika života da nas naša djeca izvade iz govana nego gdje je boccaccio hoćemo tvoj post
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 29 gostiju.