FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Radnik!
Radnik je sad najbitniji.
Kao Borac kod njih, tako nam je Radnik nezgodan kod nas. Odavno ih nismo dobili na Grbavici.
Ova utakmica će biti dodatno teška. Već smo izgubili jednu prvenstvenu. A ekipa je u stanju u kakvom jeste.
Ovo je za navijače jednako važan zadatak kao i za igrače na terenu.
Moguće je da će sastav biti šaren. I baš zbog toga treba velika podrška...
Radnik je sad najbitniji.
Kao Borac kod njih, tako nam je Radnik nezgodan kod nas. Odavno ih nismo dobili na Grbavici.
Ova utakmica će biti dodatno teška. Već smo izgubili jednu prvenstvenu. A ekipa je u stanju u kakvom jeste.
Ovo je za navijače jednako važan zadatak kao i za igrače na terenu.
Moguće je da će sastav biti šaren. I baš zbog toga treba velika podrška...
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Po sky sportu Dzeko u Romi 20 mil€. Dobro za Zelju.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Ove godine imamo pravu evropsku ekipu, ekipu koja trci svih 90 minuta i ne predaje se, ekipu koja je voljna dokazivanja, nemamo vise setaca po terenu kao iz prethodnih godina u vidu Zebe, Jamaka, Svrake, Hasanovica itd. takvi su igraci dobri za premijer ligu gdje se ne treba puno trcat i moze se igrat na znanje ali u evropi je druga prica, i zbog toga mi je veoma drago.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Kakav je status naseg talentovanog trojca iz kadetske selekcije. Zeric je potpisao profesionalni ugovor sa prvim timom do 2018. Znaci li to da bi mozda mogli da ocekujemo Denisa da debituje vec na jesen/ove sezone? Kakav je plan sa njim? Sta je sa Mujagicem...? Behram kako sam citao na nekim portalima u Readingu, jeli pitanje o probi ili sta vec. Steta sto ce nas napustiti, a sve ide na to...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
E sad ozbiljno, ko protiv Radnika izda je pi.zda!
Druga stvar članske!!!
Tek poslije ova dva ispunjena uslova neko može razmišljati o Standardu.
Nisi navijač ako ćeš doći u četvrtak, a preskočiti nedelju!!!
Hajmo do Standarda 2500 članova!!!
Dijasporo uključi se!!!
Vama ništa ne predstavlja 10 eura, to vam je jedno piće(zavisno od države u kojoj ste)!!!
Druga stvar članske!!!
Tek poslije ova dva ispunjena uslova neko može razmišljati o Standardu.
Nisi navijač ako ćeš doći u četvrtak, a preskočiti nedelju!!!
Hajmo do Standarda 2500 članova!!!
Dijasporo uključi se!!!
Vama ništa ne predstavlja 10 eura, to vam je jedno piće(zavisno od države u kojoj ste)!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Do koje brojke smo došli sa članskim, zna li se otprilike ?
Nadam se da smo prešli 1.6 k već
Nadam se da smo prešli 1.6 k već

Sometimes it's only madness that makes us what we are.
-
- Kontakt:
Eh ovako,krecem sa kilometarskim postom,malo hladnije glave.Ko oce nek cita,ko nece i ne tjeram ga.
Prvo da pohvalim ovu grupu Manijaka koji su dosli u Belgiju,i ne znam kako,ali nek skupljaju pare za plej of.
Što se tiče same utakmice.Naši su ušli jako loše,prvih par minuta su ih pritisli,i naši su see pogubili.Sve što im je Oda rekao,oni nisu uspjeli to da urade,iz razloga jer im se strah uvukao,a nisam se tome.nadao.Došli smoo ovde bez pritiska,a naši su se baš baš prepali.Svaki napad njihov nova sijeda na glavi.Ali bukvalno svaki napad.Nismo uspjeli iznijet loptu,Blagojevic i Amiraga bezidejni,nemaju kome.je proslijedit.Jedini koji me je ocarao u prvom dijelu utakmice je Memija.Frajko je sve kupio do prvog gola.Posto nismo imali nacina da ih zaustavimo krenuli smo sa brzim i ostrim startovima,konto sam crveni nam ne gine.Moje misljenje je bilo nakon prvog poluvremena da nam slijedi Hapoel,tako je izgledalo,identicno.Ali na poluvremenu me neka pozitiva opali,znam da ne mogu losije odigrat nego prvo poluvrijeme,znam da ce ih Oda psihicki oporavit,znam da ce i oni malo stati,a znam da su svjesni da ako ne poprave igru primit ce peticu,jedina nada nam je bila da se malo otvorimo.Odma sam rekao zabit cemo gol,zabijali smo i mariboru i viktoriji u gostima,pa zabit cemo i ovim.I tako i bi,fino otvoreno drugo poluvrijeme,malo sigurnije na sredini i to nam je prevagu donijelo.PrVo poluvrijeme ko da je Leotar igro,a u drugom smo ko Andrleht izasli.
Antolovic-bravo kapitenu,skino si par puta nevjerovatne suteve.
Memija-Jedan od boljih igraca,dosta dobar posao radio s obzirom da ga je onaj van dam prebio.
Kosoric i Bogdanovic-Definitivno najbolji stoperski par u ligi ce biti.Sigurni koliko su mogli,ni za jedan gol nisu krivi,pa ni za onaj autogol.Sve sto su prijetili,prijetili su jer nismo na njih izlazili.Naravno to njihov posao nije,bravo momci na odigranom.
Mladenovic-solidan,borio se,nije kao Kvesa,ali debi mu je u takvoj utajmici.Samo mu zamjerim sto previse prati igraca,a ne napada ga.
Amir-Prvo poluvrijeme lose,nije mogao iznijet loptu,niko mu se nije otkrivao,u drugom preporod.
Blagojevic-isto ko i za Amira,odlicno drugo pluvrijeme,cim oni zaigraju zaigraju svi.Jedno od najvecih pojacanja u zadnjih par godina definitivno,ko da igra bar dvije godine za nas.
Djelmic-Neprimjetan do gola,jednostavno dobro ga zatvorili,nije imaoo lopti uopste.Uglavnom zabio je gol,i pokazao kakav je majstor.
Kokot-svoj vi poso,ali Oda zna zasto ga drzi medju prvih jedanaest,a znam i ja.Da nije njega bilo,nasi ne bi ni krenuli naprijed,nekako im je onim pokusajima muda pokazao,i dao im motiva da mogu.Zna dobro zavlacit vrijeme,zna isprovocirat igraca,svakako da svaki tim treba imat igraca takvog temperamenta.
Dado-Decko je sve bolji ibolji,rekoh ovo je njegova sezona.
Bajic-haj razumijem da drugim igracima mozete srat,ali njemu,pa vi ste plitki umovi.On je majstor.On vazda vuce 2-3 igraca,on razigrava,par sjajnih poteza,gradi se,niko mu prici ne moze.Zao mi onih skarica,ali Boze moj.Ja mu damo zamjerim,kao sto onaj gospodin rece da previse je ledjima okrenut.Stvarno mu to stvara problem.
Oda-nas najbolji igrac,kako ih je uspio dici na poluvremenu nije mi jasno,ali uglavnom odlican psiholog i takticar.Ljubim te Oda u đozluke.
Navijaci molim vas u nedelju svi protiv radnika,moramo i to dobit,a onda da zapalimo lavor.
Toliko od mene,pozzz
Prvo da pohvalim ovu grupu Manijaka koji su dosli u Belgiju,i ne znam kako,ali nek skupljaju pare za plej of.
Što se tiče same utakmice.Naši su ušli jako loše,prvih par minuta su ih pritisli,i naši su see pogubili.Sve što im je Oda rekao,oni nisu uspjeli to da urade,iz razloga jer im se strah uvukao,a nisam se tome.nadao.Došli smoo ovde bez pritiska,a naši su se baš baš prepali.Svaki napad njihov nova sijeda na glavi.Ali bukvalno svaki napad.Nismo uspjeli iznijet loptu,Blagojevic i Amiraga bezidejni,nemaju kome.je proslijedit.Jedini koji me je ocarao u prvom dijelu utakmice je Memija.Frajko je sve kupio do prvog gola.Posto nismo imali nacina da ih zaustavimo krenuli smo sa brzim i ostrim startovima,konto sam crveni nam ne gine.Moje misljenje je bilo nakon prvog poluvremena da nam slijedi Hapoel,tako je izgledalo,identicno.Ali na poluvremenu me neka pozitiva opali,znam da ne mogu losije odigrat nego prvo poluvrijeme,znam da ce ih Oda psihicki oporavit,znam da ce i oni malo stati,a znam da su svjesni da ako ne poprave igru primit ce peticu,jedina nada nam je bila da se malo otvorimo.Odma sam rekao zabit cemo gol,zabijali smo i mariboru i viktoriji u gostima,pa zabit cemo i ovim.I tako i bi,fino otvoreno drugo poluvrijeme,malo sigurnije na sredini i to nam je prevagu donijelo.PrVo poluvrijeme ko da je Leotar igro,a u drugom smo ko Andrleht izasli.
Antolovic-bravo kapitenu,skino si par puta nevjerovatne suteve.
Memija-Jedan od boljih igraca,dosta dobar posao radio s obzirom da ga je onaj van dam prebio.
Kosoric i Bogdanovic-Definitivno najbolji stoperski par u ligi ce biti.Sigurni koliko su mogli,ni za jedan gol nisu krivi,pa ni za onaj autogol.Sve sto su prijetili,prijetili su jer nismo na njih izlazili.Naravno to njihov posao nije,bravo momci na odigranom.
Mladenovic-solidan,borio se,nije kao Kvesa,ali debi mu je u takvoj utajmici.Samo mu zamjerim sto previse prati igraca,a ne napada ga.
Amir-Prvo poluvrijeme lose,nije mogao iznijet loptu,niko mu se nije otkrivao,u drugom preporod.
Blagojevic-isto ko i za Amira,odlicno drugo pluvrijeme,cim oni zaigraju zaigraju svi.Jedno od najvecih pojacanja u zadnjih par godina definitivno,ko da igra bar dvije godine za nas.
Djelmic-Neprimjetan do gola,jednostavno dobro ga zatvorili,nije imaoo lopti uopste.Uglavnom zabio je gol,i pokazao kakav je majstor.
Kokot-svoj vi poso,ali Oda zna zasto ga drzi medju prvih jedanaest,a znam i ja.Da nije njega bilo,nasi ne bi ni krenuli naprijed,nekako im je onim pokusajima muda pokazao,i dao im motiva da mogu.Zna dobro zavlacit vrijeme,zna isprovocirat igraca,svakako da svaki tim treba imat igraca takvog temperamenta.
Dado-Decko je sve bolji ibolji,rekoh ovo je njegova sezona.
Bajic-haj razumijem da drugim igracima mozete srat,ali njemu,pa vi ste plitki umovi.On je majstor.On vazda vuce 2-3 igraca,on razigrava,par sjajnih poteza,gradi se,niko mu prici ne moze.Zao mi onih skarica,ali Boze moj.Ja mu damo zamjerim,kao sto onaj gospodin rece da previse je ledjima okrenut.Stvarno mu to stvara problem.
Oda-nas najbolji igrac,kako ih je uspio dici na poluvremenu nije mi jasno,ali uglavnom odlican psiholog i takticar.Ljubim te Oda u đozluke.
Navijaci molim vas u nedelju svi protiv radnika,moramo i to dobit,a onda da zapalimo lavor.
Toliko od mene,pozzz
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...
Žerić i Mujagić su naše blago i njima će biti pružena šansa u budućnosti, a mozda cak i ove sezone.. Behram je jedan od rijetkih iz omladinskog pogona koji nije potpisao ugovor sa našim klubom, mislim da ga pogrešno savjetuju i da bi mogao doživjeti sudbinu nekih igraca koji su bili i veći talenti od njega a koji su propali zbog toga što su preskakali stepenice u razvoju i htjeli taj instant uspjeh..sajo10 je napisao/la:Kakav je status naseg talentovanog trojca iz kadetske selekcije. Zeric je potpisao profesionalni ugovor sa prvim timom do 2018. Znaci li to da bi mozda mogli da ocekujemo Denisa da debituje vec na jesen/ove sezone? Kakav je plan sa njim? Sta je sa Mujagicem...? Behram kako sam citao na nekim portalima u Readingu, jeli pitanje o probi ili sta vec. Steta sto ce nas napustiti, a sve ide na to...
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- modusvivendi
- Kontakt:
Nevjerovatno je koliko ekipa puca od snage, i protiv Ferencvarosa, a i protiv Standarda momci su trcali k'o navijeni. Imam osjecaj da bi mogli dvije utakmice zaredom odigrati. Ovo mi lici na ekipu iz 2009. sa Mesanovicem, kada smo na snagu titulu uzeli.
Jel se Zeric vodi sada kao igrac prvog tima (i ako ima pravo nastupa i dalje za juniore), mislim hoceli imati svoj broj i slicno kao ovi juniori koji su ove godine potpisali. Jer vidim da Zere nema na oficijalnoj stranici. A za Mujagica, jesam li ja promasio, ili on nije potpisao prof. ugovor?Željooooo je napisao/la:Žerić i Mujagić su naše blago i njima će biti pružena šansa u budućnosti, a mozda cak i ove sezone.. Behram je jedan od rijetkih iz omladinskog pogona koji nije potpisao ugovor sa našim klubom, mislim da ga pogrešno savjetuju i da bi mogao doživjeti sudbinu nekih igraca koji su bili i veći talenti od njega a koji su propali zbog toga što su preskakali stepenice u razvoju i htjeli taj instant uspjeh..sajo10 je napisao/la:Kakav je status naseg talentovanog trojca iz kadetske selekcije. Zeric je potpisao profesionalni ugovor sa prvim timom do 2018. Znaci li to da bi mozda mogli da ocekujemo Denisa da debituje vec na jesen/ove sezone? Kakav je plan sa njim? Sta je sa Mujagicem...? Behram kako sam citao na nekim portalima u Readingu, jeli pitanje o probi ili sta vec. Steta sto ce nas napustiti, a sve ide na to...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Eh sad hladne glave.
Odradili smo lavovski posao. Prvo poluvrijeme je bilo stvarno pretesko za gledanje. Igraci se prepali njihovih miliona, poznat, velik klub. I sve je to razumno i potpuno ih razumijem. Da su mogli bolje u prvom mogli su, ali Boze moj.
Drugo poluvrijeme vec druga prica, lijep protok lopte, malo su se opustili, rastrcali i naravno rezulturalo je tim pogotkom. Kazu imali smo srece u prvom, jesmo. Isto tako ne smijemo zaboraviti da su i oni imali srece u drugom poluvremenu i malo je falilo da od gotovog naprave veresiju, takav je fudbal.
Na Kosevu ocekujem istu taktiku Standarda. Oni se ne znaju braniti niti cuvati rezultat. Ako se kojim slucajem odluce za takvo nesto mislim da nam sanse za prolazak drasticno rastu. Stuju onu poznatu "Napad je najbolja odbrana" i bar ja sam ocekujem istu stvar na Kosevu.
Razlika u tome svemu smo MI. Nadam se ako nista 25.000+ na lavoru i da se belgijancima zaledi krv u zilama od atmosfere. Ako se to desi, nasi djecaci ce da lete po terenu, i imamo PO.
I zamolio bi druga boccaccio-a da konacno nesto napise. Cekam cijelo jutro.
Naprijed Zeljo ljubavi moja!!
Odradili smo lavovski posao. Prvo poluvrijeme je bilo stvarno pretesko za gledanje. Igraci se prepali njihovih miliona, poznat, velik klub. I sve je to razumno i potpuno ih razumijem. Da su mogli bolje u prvom mogli su, ali Boze moj.
Drugo poluvrijeme vec druga prica, lijep protok lopte, malo su se opustili, rastrcali i naravno rezulturalo je tim pogotkom. Kazu imali smo srece u prvom, jesmo. Isto tako ne smijemo zaboraviti da su i oni imali srece u drugom poluvremenu i malo je falilo da od gotovog naprave veresiju, takav je fudbal.
Na Kosevu ocekujem istu taktiku Standarda. Oni se ne znaju braniti niti cuvati rezultat. Ako se kojim slucajem odluce za takvo nesto mislim da nam sanse za prolazak drasticno rastu. Stuju onu poznatu "Napad je najbolja odbrana" i bar ja sam ocekujem istu stvar na Kosevu.
Razlika u tome svemu smo MI. Nadam se ako nista 25.000+ na lavoru i da se belgijancima zaledi krv u zilama od atmosfere. Ako se to desi, nasi djecaci ce da lete po terenu, i imamo PO.
I zamolio bi druga boccaccio-a da konacno nesto napise. Cekam cijelo jutro.
Naprijed Zeljo ljubavi moja!!
Zeljeznicar 1921
One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci
One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci
Za Žerića ti na to pitanje ne bih znao dati odgovor, što se tice Mujagića potpisao je ugovor na dan kad je to uradio i Beganović, sjecam se da su tog dana uz prisustvo Amara Osima otprilike 7 juniora i 1 kadet(Mujagić) potpisali ugovore..sajo10 je napisao/la:Jel se Zeric vodi sada kao igrac prvog tima (i ako ima pravo nastupa i dalje za juniore), mislim hoceli imati svoj broj i slicno kao ovi juniori koji su ove godine potpisali. Jer vidim da Zere nema na oficijalnoj stranici. A za Mujagica, jesam li ja promasio, ili on nije potpisao prof. ugovor?Željooooo je napisao/la:Žerić i Mujagić su naše blago i njima će biti pružena šansa u budućnosti, a mozda cak i ove sezone.. Behram je jedan od rijetkih iz omladinskog pogona koji nije potpisao ugovor sa našim klubom, mislim da ga pogrešno savjetuju i da bi mogao doživjeti sudbinu nekih igraca koji su bili i veći talenti od njega a koji su propali zbog toga što su preskakali stepenice u razvoju i htjeli taj instant uspjeh..sajo10 je napisao/la:Kakav je status naseg talentovanog trojca iz kadetske selekcije. Zeric je potpisao profesionalni ugovor sa prvim timom do 2018. Znaci li to da bi mozda mogli da ocekujemo Denisa da debituje vec na jesen/ove sezone? Kakav je plan sa njim? Sta je sa Mujagicem...? Behram kako sam citao na nekim portalima u Readingu, jeli pitanje o probi ili sta vec. Steta sto ce nas napustiti, a sve ide na to...
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- corleone87
- Kontakt:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Gdje mogu blizu koseva naci siguran parking ?
Do koliko sati se može učaniti danas, sutra i na dan tekme u nedjelju?
- corleone87
- Kontakt:
Kod bolnice, kod Pionirske doline,zuka_TM je napisao/la:Gdje mogu blizu koseva naci siguran parking ?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Željezničar
I nakon mog posta na sportcentru ovkavise eksklizivnu vijestrodom s Mejtaša je napisao/la:Jeste minut ali posla. Danas su ti većina novinara ljudi koji nisu ni za kakva ozbiljna posla. Polupismeni ljudi jer nema nikakvih posebnih zahtjeva. Rang vozača i konobara.JoseMourinho je napisao/la:Yebem ja redom ove naše novinare, Jel toliko teško informisat se i napisat yebenu vijest kad ih već stancaju za gluposti da PAUZIRA SE NAKON 3 ŽUTA KARTONA
A evo ko hoće može procitat sve ima na sajtu UEFE minuta posla
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Stranica 42

ružno je za parking kad je masa svijeta, k'o i svugdje drugo u gradu uostalom. bolje taksijem ili pješke bar s marin dvora.
Izmedju 12 i 16 ti je najsigurnijeamko27 je napisao/la:Do koliko sati se može učaniti danas, sutra i na dan tekme u nedjelju?

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
nek parkira na zeljeznickoj, i proseta, poslije tekme guzve nema tu nikakoChWilla je napisao/la:ružno je za parking kad je masa svijeta, k'o i svugdje drugo u gradu uostalom. bolje taksijem ili pješke bar s marin dvora.
Trenutno korisnika/ca: b00t, bvsic, Dofu, Ferroviere1987, Kockoglavi, Levin, Paromlinac i 86 gostiju.