SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH
Za nadat se da nećemo zijanit naredne kvalifikacije i polako pripremat teren za smjenu generacija...Desni bek,Štoper,mlad talentovan Golman tipa Hadžikić,i pronaći koliko toliku dostojnu zamjenu za Babuku su prioriteti 

-
- Kontakt:
Zalosno je da vecina ovdje sto pise, neprati fudbal osim reprezentacije. Da prate nebi pisali gluposti. Ljudi se sprdaju sa vama zbog ovih komentara na racun odbrambenih igraca.
-
- Kontakt:
Cinjenica je da se nista nije promijenilo u nasoj igri od utakmice sa Grckom u Ateni. Igrali smo odbranu bez napada i sredine. Pogledaj te prvi gol sinoc i sta radi sredina i napad. Onda uporedite sa utakmicom Barcelona-Juventus i pogledaj te kako se brani protiv ekipe koja igra possession.
kako onda pravdaš rezultate islanda?Vucevich je napisao/la:Kod nas su igrali igraci iz Serie B, 2. Bundesliga, MLS i Turske, dok kod njih iz Manchester City, Manchester United, Chelsea, to je razlika.
ili sjeverne irske?
pa i grcke, da se ne lazemo?
Sramota za travnjak,sprdaju se ljudi sa nama,ali nije to Zeljina sramota,nego drzave BiH,koja u sport ulaze k.a.r.i.n.u.
yebemu mater nema veze u cijem je vlasnistvu stadion,u interesu je i drzave da o sebi u svijet salje sto bolju sliku.
Cak i za drzavu kao sto je nasa,20 miliona km nije puno,nije yebemu sve......
Grbavica,Kosevo,Bijeli Brijeg,Banja luka,i td,20 milki je dovoljno da se uradi 6-7 terena barem onih na kojim repka igra,i ekipama koje su procentualno uvjek konkurenti za evropu.
Sramota u pm.
Ja mislim da je Dzekina kritika sinoc najvise upucena nekim saigracima,koji nisu dorasli da nose drzavni dres,i onima koji im daju pozive...ja sam tako svatio izmedju redova...
Begovic,Piric,Bicakcic,Kolasinac,Pjanic,Besic,Cimirot,Hajrovic,Duljevic,Bajic,Kodro,Visca,Dzeko,kako se zove onaj mali iz Celtika,Simunovic,
oko tig igraca treba praviti ekipu i popunit neke pozicije sa igracima mladjim od 23 godine,praviti neku novu ekipu......
Zukanovic,Lulic,i svi ostali neka budu tu po potrebi,sjede na klupi,pomognu mladjim da se sto bolje uklope,ako nece,nemoraju ni igrati vise.........
Mora se podmladiti ekipa,ali kako treba,ovo je cirkus..
yebemu mater nema veze u cijem je vlasnistvu stadion,u interesu je i drzave da o sebi u svijet salje sto bolju sliku.
Cak i za drzavu kao sto je nasa,20 miliona km nije puno,nije yebemu sve......
Grbavica,Kosevo,Bijeli Brijeg,Banja luka,i td,20 milki je dovoljno da se uradi 6-7 terena barem onih na kojim repka igra,i ekipama koje su procentualno uvjek konkurenti za evropu.
Sramota u pm.
Ja mislim da je Dzekina kritika sinoc najvise upucena nekim saigracima,koji nisu dorasli da nose drzavni dres,i onima koji im daju pozive...ja sam tako svatio izmedju redova...
Begovic,Piric,Bicakcic,Kolasinac,Pjanic,Besic,Cimirot,Hajrovic,Duljevic,Bajic,Kodro,Visca,Dzeko,kako se zove onaj mali iz Celtika,Simunovic,
oko tig igraca treba praviti ekipu i popunit neke pozicije sa igracima mladjim od 23 godine,praviti neku novu ekipu......
Zukanovic,Lulic,i svi ostali neka budu tu po potrebi,sjede na klupi,pomognu mladjim da se sto bolje uklope,ako nece,nemoraju ni igrati vise.........
Mora se podmladiti ekipa,ali kako treba,ovo je cirkus..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Mislim da su momci igrali srcem i da smo pruzilu dobru partiju. Na kraju je bolji pobijedio i to je to.
Sad se treba polako fokusirati na iduce kvale. Malo poboljsati infraksturu oko stadiona i travnjaka.
Nemogu vjerovati da vas je toliko pljuvalo po Duljevicu a momak vam ga nako fino zavuko. A bgm je i dobar bio u Japanu!
Mislim kad Besic nadje klub, Pjanic se vrati, Hajrovic ponovo zaigra itd. To bi trebalo bolje izgledati.
Treba pruzati sansu i domacim igracima i vidjeti ko moze podnijeti pritisak a ko ne. To je jedina opcija!
Sad se treba polako fokusirati na iduce kvale. Malo poboljsati infraksturu oko stadiona i travnjaka.
Nemogu vjerovati da vas je toliko pljuvalo po Duljevicu a momak vam ga nako fino zavuko. A bgm je i dobar bio u Japanu!
Mislim kad Besic nadje klub, Pjanic se vrati, Hajrovic ponovo zaigra itd. To bi trebalo bolje izgledati.
Treba pruzati sansu i domacim igracima i vidjeti ko moze podnijeti pritisak a ko ne. To je jedina opcija!
Kanton Sarajevo pokloni plac Gradu Sarajevo.
Opcina Ilidza, Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad godisnje iz svojih budzeta u naredne 4 godine izdvoje po 750.000KM
Grad Sarajevo godisnje iz budzeta u naredne 4 godine izdvoji po 1.500.000KM
Kanton Sarajevo godisnje iz budzeta u naredne 4 godine izdvoji po 2.0000.000KM
U 4 godine će se prikupiti iz 5 sarajevskih opcina, Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo skoro 30 miliona KM i na besplatnoj zemlji za te novce prikupljene u 4 godine može se napraviti novi nacionalni stadion od 25.000 mjesta. Za 4 jbne godine uz odvajanje iz budzeta razlicitih nivoa vlasti, Sarajevo moze imati nacionalni stadion po EU standardima. Koliko samo love skrse na GRAS i kojekakve zgradurine.
Na stranu Grbavica, ali ono je teska sirotinja sinoc bila. Bruka!
Srecom nije se igralo u 20:45, pa da se nakon utakmice ne mogu istusirati jer nestaje vode.
Opcina Ilidza, Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad godisnje iz svojih budzeta u naredne 4 godine izdvoje po 750.000KM
Grad Sarajevo godisnje iz budzeta u naredne 4 godine izdvoji po 1.500.000KM
Kanton Sarajevo godisnje iz budzeta u naredne 4 godine izdvoji po 2.0000.000KM
U 4 godine će se prikupiti iz 5 sarajevskih opcina, Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo skoro 30 miliona KM i na besplatnoj zemlji za te novce prikupljene u 4 godine može se napraviti novi nacionalni stadion od 25.000 mjesta. Za 4 jbne godine uz odvajanje iz budzeta razlicitih nivoa vlasti, Sarajevo moze imati nacionalni stadion po EU standardima. Koliko samo love skrse na GRAS i kojekakve zgradurine.
Na stranu Grbavica, ali ono je teska sirotinja sinoc bila. Bruka!
Srecom nije se igralo u 20:45, pa da se nakon utakmice ne mogu istusirati jer nestaje vode.
-
- Kontakt:
Igrali su srcem ali to sse danas podrazumjeva, za neki uspjeh potrebno je nesto vise od srca I borbe. Gibratalci igraju srcem.
Ja bi krenuo u formaciji 4312. Sredinu bi igrali besic, cimirot lulic ispred duljevic/medunjanin vedo dzeko. Kad napadamo kolasinac bi isao visoko, vranjes bi ostajao kao treci stoper I besic kao osigurac na 15ak metara od stooera. U fazi odbrane besic bi ulazio medju stopere I tako bi imali 5 igraca belgijancima bi teze bilo I kroz sredinu. Vedo I dulja/medo bi ulazili na bokove pomagali a dzeko sredini, uz neke uigrane transformacije kontri. Ali ja nisam selektor
. Sinoc koliko se cinilo dobro na pocetku ipak kretnje igraca su bile amaterske, pravolinijske ko na sokeru 2010. Krila bekovi amos idu ravop nedo bog da udju u sredinu. Vidili smo belgikance kako se transformisu I kako mjenjaju pozicije u napadu. Sinoc su izmjenjali pozicije vise puta nego mi od osnutka.
Ja bi krenuo u formaciji 4312. Sredinu bi igrali besic, cimirot lulic ispred duljevic/medunjanin vedo dzeko. Kad napadamo kolasinac bi isao visoko, vranjes bi ostajao kao treci stoper I besic kao osigurac na 15ak metara od stooera. U fazi odbrane besic bi ulazio medju stopere I tako bi imali 5 igraca belgijancima bi teze bilo I kroz sredinu. Vedo I dulja/medo bi ulazili na bokove pomagali a dzeko sredini, uz neke uigrane transformacije kontri. Ali ja nisam selektor

UPRAVA NAPOLJE!
O igri,kvalama,selektoru,igračima neću..sve je rečeno.O terenu moram brate.Svaka čast i Želji i Grbavici i narodu ali od dobrih želja i namjera se ne živi.Ono što mi svi znamo da stadion ne čini šminka,malo farbe na pravim mjestima,nego pravi ali pravi fudbalski travnjak,Ja ne znam da li je tačno ali negdje sam čitao da teren čini i nešto procenata plastične trave uz prirodnu,mislim da su iz NK.Rijeke nešto govorili da im je takav travnjak.Pa kako je moguće da 2 dana kiše napravi ono.Ja jednostavno imam osjećaj da mi u BiH nemamo ljudi koji to znaju napravati-čini mi se da više nije stvar ni u novcu.Pa kako je moguće da englezi kližu na koljenima po kiši i za 20 sekundi se ne zna ni trag opet trava..pe hebemu majku više,pa za jedne izbore općinske i državne s p r d i mo nacionalni stadion,,stvarno mi se smučilo više..
Osim što se nismo kvalificirali pustili smo pošast zvanu Grčka da po ko zna koji put sa svojim antifudbalom i odvratnim cigančenjem dođe u priliku da se kvalificira i da drugima pije krv na slamku. Izvučemo li u idućim kvalama njih ili Belgiju ja te kvalifikacije ne gledam. Naše šanse su propuštene kad su nam štakori uvalili gol u 96. minuti i nakon toga mi nismo ličili na sebe iz utakmice u utakmicu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
a mi smo kao igrali neki lijep fudbalJonSnow je napisao/la:Osim što se nismo kvalificirali pustili smo pošast zvanu Grčka da po ko zna koji put sa svojim antifudbalom i odvratnim cigančenjem dođe u priliku da se kvalificira i da drugima pije krv na slamku. Izvučemo li u idućim kvalama njih ili Belgiju ja te kvalifikacije ne gledam. Naše šanse su propuštene kad su nam štakori uvalili gol u 96. minuti i nakon toga mi nismo ličili na sebe iz utakmice u utakmicu.
isti smo mi qrac ko i Grcka,izbij-nabij fudbal bez ikakve vizije
da nije repka ovo mucenje za oci ne bi nikad u zivotu pogledao pored toliko drugih utakmica
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
A ne znam sta koji qrac svi ocekujete? Predsjednik saveza nam je Begic, covjek koji u zivotu veze sa fudbalom nije imao, u savezu ti sjede stranacki uhljebi koji su mu i izglasali novi mandat a koji takodje nemaju veze sa fudbalom. Taj isti savez, u historiji reprezentacije je samo jednom doveo covjeka koji je znao sta radi i eminentnog fudbalskog znanja (Ciro), ostali su svi bili tipa "bio je nekad fudbalsko ime, bice dobar i trener" ili neki pokusaji spasavanja mrtvih trenerskih karijera.
O kojim kurcevimm parama iz budzeta vi pricate? Bolje nek prestanu biti yebene cicije i nek plate normalnog trenera koji ce ostvariti rezultate, a uz rezultate doci ce i novac koji se moze preusmjeriti na stadione. Dosta je vise bilo ovih polu trenera yebemu majku, najbolja generacija nam je propala radi toga sto imas polupismenog selektora na klupi.
O kojim kurcevimm parama iz budzeta vi pricate? Bolje nek prestanu biti yebene cicije i nek plate normalnog trenera koji ce ostvariti rezultate, a uz rezultate doci ce i novac koji se moze preusmjeriti na stadione. Dosta je vise bilo ovih polu trenera yebemu majku, najbolja generacija nam je propala radi toga sto imas polupismenog selektora na klupi.
naprijed rejal
Nismo igrali lijep fudbal, ali ipak ne možemo im pera odbit što se tiče štakoranja.miki_92 je napisao/la:a mi smo kao igrali neki lijep fudbalJonSnow je napisao/la:Osim što se nismo kvalificirali pustili smo pošast zvanu Grčka da po ko zna koji put sa svojim antifudbalom i odvratnim cigančenjem dođe u priliku da se kvalificira i da drugima pije krv na slamku. Izvučemo li u idućim kvalama njih ili Belgiju ja te kvalifikacije ne gledam. Naše šanse su propuštene kad su nam štakori uvalili gol u 96. minuti i nakon toga mi nismo ličili na sebe iz utakmice u utakmicu.
isti smo mi qrac ko i Grcka,izbij-nabij fudbal bez ikakve vizije
da nije repka ovo mucenje za oci ne bi nikad u zivotu pogledao pored toliko drugih utakmica
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
-
- Kontakt:
Ciro je ponajmanje znao sta radi. Taldjija klasicni. Ali to si balije.
Ovo sa terenom je katastrofa I prevrsilo je svaku mjeru. Ali posto nema drzave nece niko odgovarati.
Ovo sa terenom je katastrofa I prevrsilo je svaku mjeru. Ali posto nema drzave nece niko odgovarati.
Zadnja izmjena: RichmanBiH, dana/u 08 okt 2017, 10:08, ukupno mijenjano 1 put.
UPRAVA NAPOLJE!
O čemu ti pričaš? Ćiro je imao jednu od najtežih skupina koje smo ikad imali i uspio je završit odmah iza Španije.RichmanBiH je napisao/la:Ciro je ponajmanje znao sta radi. Taldjija klasicni. Ali to si balije.
-
- Kontakt:
Najtezu grupu po cemu? Ovdje bas raja ne razumije fudbal.JonSnow je napisao/la:O čemu ti pričaš? Ćiro je imao jednu od najtežih skupina koje smo ikad imali i uspio je završit odmah iza Španije.RichmanBiH je napisao/la:Ciro je ponajmanje znao sta radi. Taldjija klasicni. Ali to si balije.
UPRAVA NAPOLJE!
RichmanBiH je napisao/la:Najtezu grupu po cemu? Ovdje bas raja ne razumije fudbal.JonSnow je napisao/la:O čemu ti pričaš? Ćiro je imao jednu od najtežih skupina koje smo ikad imali i uspio je završit odmah iza Španije.RichmanBiH je napisao/la:Ciro je ponajmanje znao sta radi. Taldjija klasicni. Ali to si balije.

Šta je ovdje nejasno?
-
- Kontakt:
Pa po cemu je teska? Belgijanci se raspadali isto ko I turci pravili smjene generacija.
UPRAVA NAPOLJE!
- muhamedhulk
- Kontakt:
Begovic - Kolasinac, Zukanovic, Simunovic, ? - Lulic, Besic, Pjanic - Duljevic, Dzeko, Visca.
Sehic - ?, Dumic, Bicakcic, Vranjes - Cimirot, Jajalo, Prcic - ?, Kodro, Hajrovic.
Novi selektor.
I lagano u nove kvale
Sehic - ?, Dumic, Bicakcic, Vranjes - Cimirot, Jajalo, Prcic - ?, Kodro, Hajrovic.
Novi selektor.
I lagano u nove kvale

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Ne uzimaš u obzir da smo i mi tad tek postajali ozbiljna reprezentacija. Turska na EP prije toga došla do polufinala. Belgija imala tad već okosnicu ekipe koju i danas većina igrača čini. Čak ni Armenija također nije bila bezazlen protivnik, kakve su ranga ovi Gibraltari, San Marina, Lihtenštajni itd.
O Španiji, vjerovatno i najjačoj reprezentaciji ikad ne treba ni trošiti riječi.
O Španiji, vjerovatno i najjačoj reprezentaciji ikad ne treba ni trošiti riječi.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, nebeskasila i 32 gosta.