Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LloriS
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la LloriS » 22 nov 2012, 04:54

KK_Bosna je napisao/la:
LloriS je napisao/la:halo momak napisao sam mladji su ??? Za Garbajosu sam napisao da je covjek pri kraju karijere, i mislim da je cak i zavrsio karijeru, jel kontas ili da ti jos nacrtam ??
kao prvo, smanji taj agresivan ton, na taj nacin ces vrlo brzo otici u banovice, pogotovo sto si padobranac.

kao drugo, lorbek ima skoro 29 godina, a to je daleko od "mladog"

kao trece, garbajosa je zavrsio karijeru, bolje bi ti bilo da se informises nego da lupas gluposti
Dobro padobranac nisam te prepozno, moderator si pa se mozes qrciti
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 nov 2012, 06:44

Sta je veliki kriticari i poznavaoci NBA-a,kao i veliki navijaci Teletovica!?Gdje ste,dok Mirza igra,aa??? :lol: :lol: :lol: Naucite da se u NBA-u moze desiti da zaigra bilo kad,kao sto je slucaj veceras,a nema nikog...Sve je to proces i prilagodjavanje... ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 nov 2012, 06:54

E nece ga trojka,a mogao je njome 'zakuhati' malo tekmu...Steta i vidi se da mu je krivo sto je promasio...Bice bolje,majstore! ;)

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 22 nov 2012, 06:59

Ima jos budnih ;)cekao sam ja i nacekao se, da je bar jednu tricu ubo ali dobro 2 poena 1 asist za 7 minuta :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 nov 2012, 08:29

NEZALAGANJE je napisao/la:Sta je veliki kriticari i poznavaoci NBA-a,kao i veliki navijaci Teletovica!?Gdje ste,dok Mirza igra,aa??? :lol: :lol: :lol: Naucite da se u NBA-u moze desiti da zaigra bilo kad,kao sto je slucaj veceras,a nema nikog...Sve je to proces i prilagodjavanje... ;)

Rekoh neki dan,kada krenu porazi mora nesto mjenjati.No,idemo dalje bice sve bolje i bolje :!:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 nov 2012, 08:42

Samo treniraj...
Sport je lijek za tijelo i duh.

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 nov 2012, 10:08

mrjasmin je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:Meni vec postaje ovo oko Teletovica iritantno i vrijeme je da insistira na minutama il da se vraca u Evropu. Nije on igrač koji bi trebao sjediti na klupi po 48min i da mu u statistici piše DNP - coach decision! Koji klinac?
Spominje se kojekakava adaptacija na NBA kosarku. Kako bi se on to trebao adaptirati? Sjediti na klupu i ne ulaziti 5-6 utakmica u igru i onda uci 2-3min ako nekom nije dan i da zabije 4-5 trica iz 2 napada? Nije navijac da se adaptira na stolicu u prvom redu tribina!
Adaptacijom se smatra da mu se ukaze puna prilika nekih 20min u 10tak utakmica zaredom. Nije on igrač koji će sa klupe ulaziti povremeno i zabijati visokoprocentno. On je tip igrača koji treba ući ošutati 2-3 ako ne ide - izaći i tako u serijama dok ne uđe u seriju...i to je to! Trener treba da mu traži seriju, a ne 2-3min gdje će naći prostora da uđe u igru!
Kojekakvi levati igraju po 20-30min i ubacuju 10pts po tekmi, pa ne može me niko ubjediti da ni Mirza ne može tako!!!
Neko spominje odbranu? Koju crnu odbranu? Ma kad narolja 25 komada u 10min sa 5 trica - da vidim koji će mu to igrač kojeg on čuva tako uzvratiti???
Ovakvim kombinatorikama - jedino se može adaptirati na klupu!
Najbolji post do sada. Svi pricaju kako treba da se adaptira, a mene interesuje kako ce se adaptirati ako nikako ne igra ? Uzmimo sinocnju tekmu protiv lakersa kada je Joe Johnson igrao 40 minuta i imao sut 2/7 za tri. Zasto trener nije dao priliku Teletovicu ?

I meni ovo vise postaje smijesno. Nije Teletovic neki bezze igrac.

johnsonova loša igra ne može donijeti više minuta mirzi,ne igraju na istoj poziciji

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 22 nov 2012, 11:22

@LoriS

džaba tebo objašnjavati, ja poredim karijere igrača, a ne samo kako su odigrali prošlu sezonu! opet kažem, priča je počela tako što jedan kaže da je za njega Mirza Jordan i da na osnovu svoje europske reputacije mora igrati u prvih 5, a razlozi zašto ne igra su po njemu nekošarkaški (valjda Johnson mrzi Bosance, šta li :? ). ja onda napišem ko je Mirza da mu moraju garantovati minutažu, čime je on zadužio Evropu? onda navedem da ima (vrati se 6,7 godina u prošlost,a ne samo u zadnju sezonu) 20 igrača koji su u rangu ili bolji od Mirze pa nisu ništa napravili u NBA,jer se jednostavno nisu uklopili,a ne zato što ih trener mrzi. smorih se, ovo je zadnji post od mene na ovu temu, pa ko je shvatio,shvatio je...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 nov 2012, 11:58

Slazem se sa maximusom u vecini, otprilike to je to. Samo treba reci da isto tako ima i gorih igraca iz Europe pa su uspjevali... NBA je drugi svijet jednostavno. Mirza je veliki radnik i mora proci ovaj proces adaptacije.
Sport je lijek za tijelo i duh.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 22 nov 2012, 14:06

eto ga... 7 minuta za mirzu i za to vrijeme 1-3 sut i to 0-2 za tri poena, jedna asistencija i 0 skokova :/ mora on jos da radi da bi igrao sa ovim iz NBA :/
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 nov 2012, 15:19

LloriS je napisao/la:Dobro padobranac nisam te prepozno, moderator si pa se mozes qrciti
ja sam rekao sta sam imao, a ti nastavi po svom ako zelis. taj rijecnik sa "qrcenjem" ostavi kod kuce, ovdje se civilizovano ponasa.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 22 nov 2012, 15:39

Ne mogu da vjerujem da ga ovako sut ne ide pa isto se suta na kos i europi kao i NBA postajem pomalo skeptican oko njega jer ne iskoristava vrijeme koje dobije...

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 22 nov 2012, 16:16

grgr je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da ga ovako sut ne ide pa isto se suta na kos i europi kao i NBA postajem pomalo skeptican oko njega jer ne iskoristava vrijeme koje dobije...
Mora ga krenuti kad tad, samo da probije led i onda je gotovo ;)
Zadnja izmjena: LloriS, dana/u 22 nov 2012, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 22 nov 2012, 16:18

grgr je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da ga ovako sut ne ide pa isto se suta na kos i europi kao i NBA postajem pomalo skeptican oko njega jer ne iskoristava vrijeme koje dobije...
Linija za 3 nije ista.

Smirite se vise, odigrali su 10 utakmica... Ostalo ih je jos 72... Hej!! 72 utakmice!!!!

Kako je pocelo, ova ce tema doci do 2000 stranica prije kraja sezone.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 nov 2012, 17:23

ni mnogo bolji suteri se nisu iskazali u nba, svakome treba vrijeme adaptacije, pa ni dirk nije odmah razvaljivao ;)

mirza je fighter, mogao je on otici u cavse da je zelio biti prvi u selu (dobro, drugi iza irvinga) (opet ce me adriano nalijepiti :mrgreen: ), ali covjek je znao sta ga ceka u netsima i psihicki se spremio na ovakve situacije.

kad ga menso bajramovic i sabit hadzic nisu ubili u pojam, nece ni avery johnson ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 22 nov 2012, 17:32

Iskreno se nadam da će bolje iskorištavati prilike koje dobije! Ili mi možda previše očekujemo od njega jer je naš :)
🔵⚪

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 nov 2012, 20:33

lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Sta je veliki kriticari i poznavaoci NBA-a,kao i veliki navijaci Teletovica!?Gdje ste,dok Mirza igra,aa??? :lol: :lol: :lol: Naucite da se u NBA-u moze desiti da zaigra bilo kad,kao sto je slucaj veceras,a nema nikog...Sve je to proces i prilagodjavanje... ;)

Rekoh neki dan,kada krenu porazi mora nesto mjenjati.No,idemo dalje bice sve bolje i bolje :!:
A dobro, sinoc je usao na pocetku 4/4, gdje se rezultat jos uvijek lomio,a trebali su im poeni,te je odigrao solidne 4min.Kasnije je opet usao pred kraj,kad je sve vec bilo rijeseno.Solidan nastup stvarno i vidi se da sve bolje upoznaje sistem ekipe.Sto se tice suta,prvi je pogodio 'bez kosti',drugi se lopta 'klackala',dok je treci bio slab i nije ni mogla uci...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 22 nov 2012, 22:02

da, ev i ja skinuo tekmu samo zbog tih nejgovih poena, kao što kaže post iznad mene, malo prostora mu je ostavljeno s vrha kapice i kao kap ulazi...
prima loptu u napadu, često su išle akcije preko njega, dakle nije samo pravio blokove, nego je i dobijao loptu...

evo jedan ss od mene

slika
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 23 nov 2012, 12:12

KK_Bosna je napisao/la:
kad ga menso bajramovic i sabit hadzic nisu ubili u pojam, nece ni avery johnson ;)
Upravo! :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nemanja86 i 9 gostiju.