KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

fera
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la fera » 27 jan 2009, 12:38

ars01 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:ars, da li je, po tvom misljenju, dule vujosevic odlican trener?

da te podsjetim sa kojom je petorkom on igrao: cummings (190) - tripkovic (198) - suput (200) - milojevic (201) - perovic (217).
Naravno da SJAJAN TRENER daleko bolji od VV i pogotovo MB i JZ, bivših trenera Kk Bosne.
tada prije 4-5 godina ako se ne varam, Milojević "drvosječa" je bio u naponu karijere i teško se je moglo igrati pored njega, a Perović je sa svojom visinom pokrivao reket. Ako se ne varam tada su u sastavu bili i Samarđijski, Semih Erden kao igrači koju su se mjenjali sa Perovićem i Milojevićem.
sada taj Vujošević igra sa Vranješom(229)-Vesely(210)-Veličković(205)-Rašić(195)-Tepić(201) :roll: , sa zamjenama Lasmeom, Tripkovićem, Vitkovac, Božić..., pa ga ti i dalje poredi sa VV..... ;)
haj mi reci koji poziciju igra Vesely? posto mi se cini da si ga fulio ovdje malo..
You are someone else I am still right here

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 27 jan 2009, 14:36

pa veseli meni se cini moze igrati vise pozicija,uglanom zbog visine,dule ga koristi na 3,cesto i na 4,a sto se vujosevica tice,najbolji trener evrope definitivno,jure, vlada i mensur mu ne mogu ni prismrditi a kamo li se spominjati u istoj recenici sa njim

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 27 jan 2009, 15:44

Pustite ARsa covjek ima svoje misljenje o igracima, mozete se sa njim ne slagati ali ga morate postovati... Ni ja se ne slazem sa mnogim njegovim stavovima medjutim covjek moze da diskutuje...
Pustite Pricu u KK Partizan imate to u Evroligi,,, ovdje je tema KK Bosna..
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 27 jan 2009, 16:06

fera ,
ovaj lolo se provaljuje i navlači na pogrešno mišljenje, Vesely je PLEY, MOJE DEFINITIVNO PROMIŠLJENJE.
greškom sam ga stabio na drugo mjesto, samo se on i Tepić ZAMJENE i to je to.... :roll:
čOVJEK k'o pritka, dušu dao za pleya, kakav Bjelica i bakrači,sjajno prevodi loptu, bit će bolji od Magica i Bodiroge.
Nadam se da si zadovoljan odgovorom, upratio sam sve putem statistike.... ;)

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 27 jan 2009, 16:29

ars01 je napisao/la:fera ,
ovaj lolo se provaljuje i navlači na pogrešno mišljenje, Vesely je PLEY, MOJE DEFINITIVNO PROMIŠLJENJE.
greškom sam ga stabio na drugo mjesto, samo se on i Tepić ZAMJENE i to je to.... :roll:
čOVJEK k'o pritka, dušu dao za pleya, kakav Bjelica i bakrači,sjajno prevodi loptu, bit će bolji od Magica i Bodiroge.
Nadam se da si zadovoljan odgovorom, upratio sam sve putem statistike.... ;)
eki ja provaljujem,pa ako iko provaljuje ti provaljujes,gledao sam do sad veliki broj utakmica partizana u euroligi,i za divno cudo,veseli nikad nije igrao pleja,ako uzmes petorku koja je pocela u sarajevu,vranes,lasme,veseli,tepic,rasic,proslo 5 minuta ige,umjesto veselog,ulazi vitkovac,standardna trojka,po tvojoj logici,sa tri pleja je vujosevic poceo igru,a na klupi ima bozica,znaci 4 pleja u ekipi,da nije malo previse

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 27 jan 2009, 16:37

Molim, administratore da za ove lole, fere i slične, OTVORI PODFORUM sa naznakom za mlađe od 20 godina, da bi se na OVOM FORUMU mogle voditi ozbiljne rasprave, to k'o biva dođe kao seniori i juniori .... :D

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 27 jan 2009, 16:39

ma ja,sad nek otvaraju,a to sto si za veselog provalio si se ustio

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 27 jan 2009, 16:41

tema je "KK Bosna".
postoji i tema "KK Partizan", pa diskusiju o postavi Partizana možete tamo nastaviti.

a postoji i opcija "ban" za one koji ulaze u lične prepirke i uništavaju teme .

benajon
Kontakt:

Post Postao/la benajon » 27 jan 2009, 16:56

mislim da je vrijeme da se neko opemene banom od sedmice.
dosta je prijecenja admine kazni nekog da vidimo hocel vise.
tako bi trebao na svakom topicu.dosta prastanja

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 27 jan 2009, 17:58

Izgled da ce Bosna-Igokea preuzeti epitet onog derbija sto su imali Bosna i Siroki jer vidim igokea nam je bila glavni rival prosle godine, a vec se pojacavaju za ovu.Igramo bez Hajrica protiv Zvezde al mislim realno da mozemo uzeti tu utakmicu pogotovo sto nema Burrela da zabija lopte u tablu nakon zavalacenja pod kos.Mislim da ce skenderija biti dobro popunjena..

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 27 jan 2009, 18:01

http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=15784

evo i arsovog pulena prijeti nam porazom haha

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 27 jan 2009, 20:55

Sud je napisao/la:http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=15784

evo i arsovog pulena prijeti nam porazom haha
Definitivno STRAŠAN igrač, protiv Pamese u porazu u BG 73:85:
9 KIKANOVIC, ELMEDIN 14:51 3 0/4 3/4 1 1 1 2 3 Dabogda i protiv nas ovako bljirao REPREZENTATIVNI CENTAR :roll: .

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 27 jan 2009, 22:51

Kao prvo treba gledati KO je rekao ,pa onda STA je rekao ...
Moramo se OBAVEZNO izboriti za dva predstavnika NLB.
Dok mi preferiramo MLADI kadar BOSNE, IGOKEA se pojacava ,izgleda za ulazak u NLB ligu..
Ars popusti malo ZIMICA Koliko god se momak trudio ti ga naj vise blatis ...
Niko nije zasluzio da ga ti OCJENJUJES pa ni ZIMIC .,, a POGOTOVO VLADA VUKOICIC .
U ovom momentu samo je njegovo misljenje MJERODAVNO za svakog igraca .
dok je vodio ABAZ EKIPU : SULJAGIC je bio prva petorka ::_nigdje veze .
ARS a to ISTOK I ZAPAD -pogrjesio si FORUM ...
TI odes i na JUG ka SIROKOM pa provociras ,,,, JER TI SI SAMO JEDAN KONTRAS .
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 jan 2009, 00:50

ars01 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:ars, da li je, po tvom misljenju, dule vujosevic odlican trener?

da te podsjetim sa kojom je petorkom on igrao: cummings (190) - tripkovic (198) - suput (200) - milojevic (201) - perovic (217).
Naravno da SJAJAN TRENER daleko bolji od VV i pogotovo MB i JZ, bivših trenera Kk Bosne.
tada prije 4-5 godina ako se ne varam, Milojević "drvosječa" je bio u naponu karijere i teško se je moglo igrati pored njega, a Perović je sa svojom visinom pokrivao reket. Ako se ne varam tada su u sastavu bili i Samarđijski, Semih Erden kao igrači koju su se mjenjali sa Perovićem i Milojevićem.
sada taj Vujošević igra sa Vranješom(229)-Vesely(210)-Veličković(205)-Rašić(195)-Tepić(201) :roll: , sa zamjenama Lasmeom, Tripkovićem, Vitkovac, Božić..., pa ga ti i dalje poredi sa VV..... ;)
pa samo lud covjek moze spomenuti duleta i vladu u istoj recenici, dule je jedan od 5 najboljih evropskih trenera u ovom trenutku...

ono sto hocu da kazem je da se ne mora na silu igrati sa 2 niska i 3 visoka jer bosna nema ta 3 visoka. spostanje hajrica ili ivanovica na nisko krilo bi bilo samoubistvo. zamisli da je karl malone igrao na SF poziciji? kako bi najbolji svjetski igraci na PF poziciji u ovom trenutku (stoudemire, garnett, duncan, gasol...) mogli odigrati na SF? izuzetak je jedan, a on se zove dirk nowitzki
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nedzad
Kontakt:

Post Postao/la nedzad » 28 jan 2009, 02:28

ma sta se vi tu raspravljate o taktici, kao da ce vas neko nesto pitati, o tome se treba brinuti VV, a nase je da dodjemo u skenderiju u petak, napunimo je do kraja i do zadnje minute bodrimo nase momke...pozz

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 jan 2009, 02:36

C.Zvezda dvija uzastopna poraza, ako Bog da bit če i treći ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 28 jan 2009, 10:50

@ KK_Bosna ,
Kao što ti je poznato u NBA je ZABRANJENO IGRATI ZONU, tako da to ne ide u ovom kontekstu.
Koliko ja znam, niko u EU ne igra obranu čovjek na čovjeka ,već se IGRA zona i igrači se nadopunjavaju u pokrivanju protivničkih igrača.
Bit veličine DV je u tome što sa takvom postavom pokrije reket, osigura dominaciju pod svojim i protivničkim košem i u najvećem broju slučaju izolira vanjske igrače suparnika.
Nije samo Partizan usamljen u tome, tu igru preferira i Zadar,CZ, Budućnost, Olimpija i još neki.
To bi i Kk Bosna mogla igrati jer ni Zima ni Ovčina, Ivanović i Hajrić nisu spori i sposobni su pokriti prostor u obrani.
Drugi razlog je što naši vanjski igrači nisu kvalitet kao što je to slučaj Partizanu,CZ,Ciboni,Olimpiji ,hemofarmu i drugim timovima ...

melo15, najviše :roll: si puta pisao protiv Zimića i drugih naših mladih igrača, tako da treba da se "pokriješ ušima" kad se priča o tim igračima.

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 28 jan 2009, 11:18

@ars previše si duboko ušao u nešto što nije tvoja struka i bezveze se ovdje polemike vode oko nečega što nema mnogo veze sa Bosnom
što se tiče NBA uopšte nije zabranjeno igrati zonu
to da li treneri forsiraju igru sa tri visoka ili tri niska nema veze sa vezom jer oni će sigurno znati šta je najbolje
Šiškauskas je vjerovatno najbolja trojka u Evropi pa ne prelazi 2m
Zimić nije toliko dobar koliko ti misliš već sasvim prosječan centar sa određenim potencijalom i ja bi više volio da su njega na vrijeme forsirali nego Bavčića al to je gotova priča
dovoljno je napomenuti da Zimić niti u jednoj utakmici nije uspio skupiti dvocifren broj skokova dok Ovčina onako usporen i još nedovoljno takmičarski spreman u prvoj utakmici pokaže šta je Bosni trebalo
što se tiče Partizana Ian Vesely igra često na poziciji tri kod Vujoševića stim da je on sad mlad,nerazvijen,poletan...i sigurno da će u budućnosti igrati isključivo četvorku
prošle sezone Kecman je igrao trojku koji je bar deset centimetara niži od njega tako da to samo po sebi govori koliko je bitno tome pridavati značaj ili još gore ocjenjivati trenera na osnovu toga kao što to ti radiš
također neukusno je uspoređivati iskusnog trenera koji je u dobro organizovanim klubu gdje je već uhodan sistem sa mladim trenerom pred kojim je budućnost
Zadnja izmjena: blazz, dana/u 28 jan 2009, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 jan 2009, 11:30

ars01 je napisao/la:@ KK_Bosna ,
Kao što ti je poznato u NBA je ZABRANJENO IGRATI ZONU, tako da to ne ide u ovom kontekstu.
Koliko ja znam, niko u EU ne igra obranu čovjek na čovjeka ,već se IGRA zona i igrači se nadopunjavaju u pokrivanju protivničkih igrača.
Bit veličine DV je u tome što sa takvom postavom pokrije reket, osigura dominaciju pod svojim i protivničkim košem i u najvećem broju slučaju izolira vanjske igrače suparnika.
Nije samo Partizan usamljen u tome, tu igru preferira i Zadar,CZ, Budućnost, Olimpija i još neki.
To bi i Kk Bosna mogla igrati jer ni Zima ni Ovčina, Ivanović i Hajrić nisu spori i sposobni su pokriti prostor u obrani.
Drugi razlog je što naši vanjski igrači nisu kvalitet kao što je to slučaj Partizanu,CZ,Ciboni,Olimpiji ,hemofarmu i drugim timovima ...

melo15, najviše :roll: si puta pisao protiv Zimića i drugih naših mladih igrača, tako da treba da se "pokriješ ušima" kad se priča o tim igračima.
Pozdrav,
U NBA je BILO zabranjeno igrati zonu do prije par godina. Vise nije. Jedan od glavnih razloga sto su forsirali "one on one" igru je bio zbog atraktivnosti. Nerijetko se desavalo da se NBA igraci izgube kada vide "Europsku zonu" (da, tako su je tada zvali). Kada su NBA igraci i timovi naucili igrati zonu (2-3, iako danas ne lici na to), igra nije izgubila na kvaliteti, prvenstveno zbog individualnih kvaliteta pojedinaca. Jednostavno Chris Paul moze razbiti sve zone svijeta, a da se ne oznoji kako treba. Zona se razbija brzim i tacnim pasovima, a nerijetko i tzv. "prvim korakom".
Sto se tice igre 'one on one" u Europi i ona je pocela nedavno. Prvenstveno zbog vece fizicke spreme igraca u Europi, a i zbog sve veceg dolaska igraca "preko bare". Jednostavno glavni preduslov za "one on one" igru je fizicka sprema, a nerijetko i tacno razmisljanje.
Ko god kaze da se u NBA ne igra odbrana odmah znajte da nema pojma o cemu prica. I u NBA i u Europi, a vjerovatno u svim ligama svijeta se igra tzv. "full court pressing" (presing preko cijelog terena) i "half court pressing" (presing preko pola terena). Naravno u NBA je izrazeniji zbog, pogadjate - fizickih kvaliteta pojedinaca. Veci broj poena u NBA ligi je opet zbog "fizickih kvaliteta pojedinaca". Nararavno osim UCLA, Flex i sl. napada, uvijek su bile tzv. "posebne akcije", koje ne bi bile nista vishe nego "pick&pop", ili "pick&roll". Vjerovatno niko na svijetu nije izvodio tako dobar "pick 'n pop" kao Karl Malone i John Stockton. Jedino ih je mogla zaustaviti Chicagova, tj. Jordanova "run and gun" kosarka. Sto se tice "run and gun" igre, opet pogadjate da sve zavisi od "individualnih kvaliteta". A jednostavno nekada Bryant, danas James i Anthony, mogu da imaju preko 30 suteva iz igre, a da pogode 5 a da im niko nista ne kaze, niti da osjecaju griznju savjesti, jer znaju da ce sljedeci put pogoditi 21 sut od 30.
Znam da sam malo odlutao, nego me uvijek ponese NBA. Oprostite. :D
Sport je lijek za tijelo i duh.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 jan 2009, 12:56

ars01 je napisao/la:@ KK_Bosna ,
u NBA je dozvoljeno igrati zonu, ali je niko ne igra jer je veoma tesko pokriti prostor u NBA s obzirom da je trojka za metar udaljenija od evropske (sto dovodi do toga da je veca razdaljina izmedju centara i bekova na parketu) i samim tim se stvara velika rupa, koju zona ne moze pokriti. samo u ekstremnim slucajevima i samo najbolji treneri (jackson, rivers, popovich) igraju ponekad zonu, tacnije zonski presing, ali vecinom kada je rezervna petorka na parketu jer ne zele da rizikuju bezveze pravljenje licnih gresaka.

jel mi gledamo istog ivanovica? kako ti on nije spor? brzi krilni centar koji mi pada na pamet u evropi je smodis, pa i stonerook... ivanovic je dost spor. hajric je agresivan, ali nije brz... pa prolazio bi ga bilo koji kvalitetan SF (emir preldzic recimo, mozes li da zamislis sta bi mu on radio? da ne govori o siskauskasu)

CSKA i Maccabi, dvije ponajbolje ekipe u posljednjih desetak godina skoro nikada nisu igrale sa tri visoka
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.