BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

inacefindecko
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la inacefindecko » 07 sep 2013, 12:37

ma davno sam ja rekao da će nam neozbiljnost doći glave i zaasrat sve dobro što smo do sad uradili. a neozbiljnost se ne ogleda samo u pristupu na terenu već i u pozivanju kloceva u reprezentaciju, stavljanju u prvi tim, izjavama prije meča, priča da smo svjetska velesila, masturbiranja po nekim igračima, kašnjenju, a tek onda NEZALAGANJU i LOŠOJ IGRI. a i zgadila mi se riječ brazil, i reklame za tariguz su počele pričat portugalski, i heco napiso pored pijace "VOLIM TE BOSNO, IDEMO U BRAZIL". treba se još dobro oznojiti za to!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 07 sep 2013, 12:39

volim bosnu svim srcem ali sad smo ga nayebali bojim se da nemozemo pobijediti slovake nikako a poslije tog poraza sve je izgubljeno
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 sep 2013, 12:41

astra1922 je napisao/la:volim bosnu svim srcem ali sad smo ga nayebali bojim se da nemozemo pobijediti slovake nikako a poslije tog poraza sve je izgubljeno
Djelim isto misljenje,eto jedino bi nas pobjeda Slovako u Atini izvukla al prije cu ja postati Time Lord negos sto ce se to desit.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 07 sep 2013, 12:42

Ne treba osporavati sto je zavladala euforija. Ta euforija sa ulica, euforija strucnog staba i samih igraca, ne treba da se pokaze na terenu u negativnom smislu, i NIJE... ;) Stvar je u losoj taktici, jer recepta u ovih 90 minuta nije bilo da zaprijetimo. Dzaba je Dzeksonu da je trcao maraton, kada su prilazi bili zatvoreni, dopustano je centriranje podalje od sesnesterca, jedino je Avdija imao par proboja na pocetku, ali nije kvalitetno slao lopte. Glavni problem se desio na sredini terena, odakle nismo mogli stvoriti pritisak prema naprijed, i svaka iole ozbilja akcija je prekidana, i zavrsavala polukontrama i kontrama..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Sluzbenik
Kontakt:

Post Postao/la Sluzbenik » 07 sep 2013, 12:43

Sta nas na kraju moze tjesiti...Grcka sinoc takodjer ofirna, Holebas pocrvenio nema ga protiv Latvije, jos tri cetiri zuta, nisam uspio provjeriti jesu li suspenzije, neko bolje upucen vjerovatno zna, Latvija dobila kuci, beznacajno, ali oni igraju uvijek isto rastereceno sto ce i u Grckoj, jedino ako ih grci ne kupe, Slovaci ovakvi kao sinoc, nema sanse da ih Grci kuci u oktobru dobiju...znaci stisnuti u Zilini, zasluzili smo da nas onaj odozgo pomiluje...dosta iznenađujucih rezultata sinoc, nije smak svijeta poraz, Francuzi 0 u Gruziji, Nizozemci u Estoniji, Ceska zijanila, Svicarska 0 sa Islandom!!! vjerujte u ove momke!!!!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 07 sep 2013, 12:45

Koliko smo se puta mi do sada vadili u dvomecima a izgleda doslo je vrijeme da se vade drugi protiv nas a sreca i po nas nekako sto nije pozvan Kamil Stoch jer sinoc bi losije prosli njihovom brzom tranzicijom imao sam osjecaj da nasi ne mogu trcati nakon 60-te

samm
Kontakt:

Post Postao/la samm » 07 sep 2013, 12:50

mi smo prvaci u preuvelicavanju, kako je toliko ljudi mislilo da cemo ih dobiti tako lako, a sada odjednom da nemamo sanse tamo, istina je u sredini.
Sa odgovarajucom taktikom i borbom cemo ih dobiti tamo.

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 07 sep 2013, 12:51

Pozdrav svima,

Htio sam cekati sa komentarom, jer sam sinoc bio potresen i mogu reci da se jutros ne osjecam bolje. Nisam mogao spavati,tuzan sam i da kazem povrijeden. Ne znam kako da krenem sa recenicama toliko je boli u meni da imam osjecaj da je sinoc nesto umrlo u meni. Prvo svima treba biti jasno da smo dobili najlaksu mogucu grupu,da sam ja bio u mogucnostima ,da nam sastavljam grupu, ovu bi sastavio, i ova grupa se nece nikada ponoviti( lahka ). Ova drzava BiH je toliko napacena toliko je tuge u zraku i boli,i stvarno jedna od lijepsih(skoro ih nemam nikako) desavanja ( vezano za Bih) je bila ova nogometna reprezentacija koja je bila ponosa drzave,zajedno protiv svih(ujedinila nas sve). Medjutim ne bi BiH bila BiH, da se i ovo svijetlo ne mora ugasiiti ( brazil ). Nije BiH kriva,ona je majka nama svima.

Sto se tice utakmice u utorak, ne znam sta da ocekujem,srce zeli pobjedu,a razum vidi da nesto nije uredu. Mnogi govore da ne mozemo losije igrati od ovog sinoc ,i ja mogu samo reci nikada ne reci nikad! Moze se svakome desiti kiks i ja molim Boga da je ono sinoc samo bio kiks,ali moje zelju se ne poklapaju sa realnoscu. Mislim da je reprezentacija krenula niz brdo. Kako sam dosao do tog famoznog zakljucka? Mogu razumjeti da lopta nije htjela u gol,i na kraju sto se cesto desava u nogometu da budemo kaznjeni golom tj. porazom, ali ona igra sinoc nije bila ovaj slucaj. Igrati kuci u zenici pred nasom publikom a hvala Bogu vazda su pune tribine,i znati koje je znacenje ove utkmice i na kraju onako odigrati kao da je prijateljska, budi u meni ono nazalost najgore. Bodrio sam zmajeve uvjek ali ako uspiju da se ne plasiraju za brazil sa ovom grupom,onda stvarno vise ne zelim nikada da cujem za njih(igrace),umrli su svi za mene(igraci i trener). Boli njih briga oni imaju sve od para pa na dalje, ostaje opet ovaj narod koji stoji ponovo kao popisan, nadao se i na kraju pojeli svi ****.

Na kraju jos da komentarisem igru nasih ponosa.
Begovic -dobar,samo nije mi jasno kako ono nije mogao odbraniti jedan na sat isla lopta ali kad lopta hoce da udje ona ce naci vazda svoj put( ali se mora uputiti prema golu).
Bicakcic -solidan, momku je tek druga utakmica i mlad je,kad se sjetim kako je spaha igrao kada je tek poceo sa nastupima za reprezentaciju, onda se moze reci da je solidan momak,ima potencijala da se razvije u dobrog stopera.
Spahi-dobar ali uvjek moze bolje,nije kriv sto je loptu zakacio, trudio se i 2x je cist pogodak spasio.
Salihovic- za mrvicu bolji od Avdije, uglavnom propao skroz,ni sjena onog igraca kojeg su centersutevi i slobodnjaci krasili.
Vrsajevi- fenomen kako je jos u repki,kazu trudio se , svaka cast ali lik NE ZNA IGRATI! Kad sam njega vidio znao sam sta slijedi, to je kao da igras sa igracem manje, da je Mujdza bio bolje bi igrao odbranu i vise bi iskoristio onaj prostor sto je Avdija imao,i siguran sam da bi ubacio jednom loptu kako treba u kazneni prostor(Mensur), i bolje da je Mujdza ovu igrao u zenici ali eto.
Medunjanin- zao mi je ovog momka koliko se ne cijeni kao igrac, vise pokazao i od Misketa i od Pjane zajedno pogotovo u prvom polovremenu. Ali jednostavno nije razbijac i to je to. Stavi Dzeku kao stopera da vidimo kako ce igrati ,mozda bi cak bolje odigrao jer tesko da moze losije izdanje od onog sinoc.
Misimovic- los,spor , ne pokretan ponovo se kilaza podigla, nema jakih utakmica, kuca sat (jos malo) dobar za klupe,ali on to nikada nece prihvatiti.
Pjanic- razocarao me sinoc skroz, bio je solidan u prvom ali u drugom totalni pad, ne moze macak gol da pogodi nema hljeba.
Ibisevic- je li igrao? Ali ne krivim ga Vedo je samo za kaznenog prostora,nije bilo lopti i cao.
Dzeko- Sjaji sjaji bosanski dijamantu, medju najgorim igracima, nijedan zracni ( ne sjecam se da je imao nekih prodora na zemlji )nije dobio. Nije imao sut na gol,to je fantastican ucinak. Ima problema i to se odrazuje na reprezentaciju nazalost. Da ima problema moglo se i vidjeti kada je igrao protiv Hull-a takodjer se nije vidio i mislim da se nece ni u utorak vidjeti sto nam uljeva samopouzdanje za pozitivan rezultat ( sarkazam). Ako je istina ono za Hajrovic ( nadam se da nije) onda neke se stidi do neba, momak ima 22 godine ne iskusan,a dobitak je za repku jer ima mnogo potencijala u sebi,a Dzeko toliko iskusan igrac da ne moze preci preko nekih stvari za dobrobit repke , pa nisi ti Edine iznad repke halo? U city pa tamo glumi(ako je ovo istina),tamo ne smije da prdne a kamoli da se malo pobuni.
Višća i Steva- ide jedna zajednicka nula. Steva otisao iz vojvodine i cao karijera a imao je takodjer potencijal kojeg je nazalost prokockao.
Hajrovic- ne znam sto se ovaj momak toliko blati, jeste grijesio je u proslosti sa svojim izjavamo itd. ali sada je tu sa nama pravi covjek oprosti i momak ce se pa gotovo sam siguran svima oduziti svojim nastupima,jer sam i sinoc za 10min sto je igrao vidio veliki kvalitet.
Pape- jedan je pape,meni ga je licno zao,jer stvarno mu zelim uspej za repkom, zasluzio je to zbog imena svog. Nema starije osobe a da ne volim papeta. Sto se tice njegovog trenerskog poznavanja nula.
Tuzno je kada top 13 repka trazi igraca poput Rahimica koji nije igrao za CSKA ima 2 godine, svaka cast sta je sve uradio za nasu repku ali njegovo je proslo,nema on utakmica u nogame i nece ih ni imati vise(mozda za nas jos koju).

Zakljucak neka rode sada ove tri pobjede do kraja kako umiju i znaju,kada ih znamo dizati u nebesa da su vanzemaljska bica kada ide dobro(i garantujem da ni Ronaldo nema rejting u Portugalu kao nas Edin ovdje) onda im svima treba ebeti mater i sve sto imaju ako ne uspiju otici u Brazil. Da kazem jos samo ako se neko nada baraza, neka je samo svijestan da svaka repka koja bude u barazu bolja je od Slovakce i Grcke pa se vi nadajte. Pozdrav svima koji vole i podrzavaju ovu reprezentaciju, mi smo norad i zaslujemo malo srece u nasim napacenim zivotima pa makar to bile tri utakmice na svijetskom prvenstu. Danas sam preponosan sto sam Bosanac i Hercegovac idemo zmajevi samo je nebo granica.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 07 sep 2013, 12:55

biti veliak ekipa znaci ostvarit dobre rezutlate kontinutetno,pobjedjivat direktne konkuretne i kad te neide,doci do nekog rezutalta ii kad ne igras.Dali smo na putu da to postnemo vidjecemo do kraja kvalifikacija.Nabi amatere nije nesto sto te cini top ekipom ako ne uspijes ostavrit ono sto si zacrtao i ti ne budes na kraju pobjednik.
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 07 sep 2013, 13:04, ukupno mijenjano 1 put.

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 07 sep 2013, 12:56

Obavezno pred revans opet pocet' ismijavati Slovake, u prvom redu Hamsika. Pa onda natpisi "Zmajevi rigajte vatru" i tako to...
Mi smo jedina nacija na svijetu koja ne uci na svojim greskama. Rumuniju im nikad' oprostit' necu.
ciza je napisao/la:biti veliak ekipa znaci ostvarit dobre rezutlate kontinutetno,pobjedjivat direktne konkuretne i kad te neide,doci do nekog rezutalta ii kad ne igras.Dali smo na putu da to postnemo vidjecemo do kraja kvalifikacija.
Dok Pape ne napravi respektabilnu klupu mi sebe ne mozemo nazivati iole ozbiljnom repkom.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 sep 2013, 12:57

Hamsik je prosjecan igrac,koji igrac u prosjecnom talijanskom klubu slika
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 sep 2013, 12:58

BadrHari je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:
Naravno, sve se ovo moze popraviti pobjedom u Slovackoj, koja je u ovo trenutku, tesko moguca.
Eno sad.
Yebaji ga... :roll:
Care, ja to govorim radi nas ali i radi Slovacke kojoj je ono sinoc novo rodjenje i zadnja sansa za nesto. Ljudi su odigrali fantasticnu defanzivu na nase napade, koji su se razbijali dok jos nisu ni poceli. Da ne govorim da je njihov trener ocitao Papetu trenersku lekciju na sto je Pape odgovorio: ista ekipa igra u Slovackoj! Oj, majko mila... :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 sep 2013, 13:06

sanji je napisao/la: Begovic -dobar,samo nije mi jasno kako ono nije mogao odbraniti jedan na sat isla lopta ali kad lopta hoce da udje ona ce naci vazda svoj put( ali se mora uputiti prema golu).
ne znam jel ne razumiješ kako se golmani bacaju kada brane šut .. čim golman vidi da je igrač zapravo UDARIO loptu , odmah mora gledati gdje se lopta kreće , mora procjeniti putanju lopte i u kojem smjeru ide , položaj noge i tijela onog koji šuta .. i onda kada sve to skonta i baci se , lopta se odbije od igrača i promijeni putanju .. ne može se sve skinuti , nije on kriv .

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 07 sep 2013, 13:10

A jel pape pitar ili nije,euforija mu u krvi,I sampion je svemira nakon 6 kola.
Salim se,ljudski vjerujem da mozemo dobiti,kvalitetom isto,ali realno mislim da.smo u nokdaunu I tesko da cemo se oporavit.da bog.da.da.grijesim,inace sam vazda optimista,ali stize.nas.lagano prokletstvo bosansko
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 07 sep 2013, 13:11

viKK je napisao/la:
sanji je napisao/la: Begovic -dobar,samo nije mi jasno kako ono nije mogao odbraniti jedan na sat isla lopta ali kad lopta hoce da udje ona ce naci vazda svoj put( ali se mora uputiti prema golu).
ne znam jel ne razumiješ kako se golmani bacaju kada brane šut .. čim golman vidi da je igrač zapravo UDARIO loptu , odmah mora gledati gdje se lopta kreće , mora procjeniti putanju lopte i u kojem smjeru ide , položaj noge i tijela onog koji šuta .. i onda kada sve to skonta i baci se , lopta se odbije od igrača i promijeni putanju .. ne može se sve skinuti , nije on kriv .
Ne krivim ga ,rekao sam da je bio dobar imao dvije odlicne odbrane, samo kazem odnosno mislim da se ono moglo odbraniti,ali ne bitno nije kriv.

Zaboravio sam i najboljeg zmaja sinoc, a to je Lulic,,, kapa do poda,samo neka jos malo popravi centersut i bice perfekcija.

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 07 sep 2013, 13:21

Sinošnjim porazom u Zenici vratili smo i Grcku,a i Slovacku u život.... održava nas samo gol razlika koji su nabili na levatskim ekipama.
E sad, nakon što popušimo i u Žilni, Grcka ce izbiti na prvo mjesto, a slovaci ce doci na bod zaostatka iza nas.
Slijede dvije tekme (Lihtenštajn kuci i Litvanija u gostima) gdje moramo pobjediti obje ako želimo u baraž....ako kiksamo (npr. u Litvaniji) ode Slovacka u baraž.
Imamo još uvijek sve u svojim rukama.

Mi smo ipak mala iskompleksirana reprezentacija kojoj je baraž maximalni domet :!: ....to su cinjenice neoborive , smetale nekome ili ne smetale.
Sinoc u Zenici, smo imali šansu da napravimo najveci iskorak prema Brazilu - ali naša iskompleksiranost nam to nije dozvolila.
Zadnja izmjena: 111, dana/u 07 sep 2013, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 sep 2013, 13:23

Probali smo Slovake dobiti na istu foru kao o Grke, ubacajima i visokim loptama ali ovaj put nije proslo i zijanili smo. Steta je samo sto se tokom meca nije nesto promijenilo na taktickom planu, inace bi vjerujem puno bolje odradili onaj dio utakmice kada smo atakovali prema golu gostiju.

Ono sto je potrebno uraditi za revans (moje misljenje), je to da se pokusa sa nekom taktickom promjenom i da se ide vise preko brzih krila a hvala Bogu danas ih imamo, Visca sa jedne strane, Hajrovic s druge i na taj nacin zbuniti Slovake, jer je evidentno da sa igrom od sinoc necemo nista postici. Hubocan i Skrtel su izuzetno kvalitetni i nasa navala nije mogla puno toga napraviti, no to ne znaci da nece moci u revansu.

Ja jos uvijek vjerujem :!:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2013, 13:24

Danas jos malo iskritikovati, i od sutra dati podrsku reprezentativcima u Zilini, koja im je potrebna.

Sluzbenik
Kontakt:

Post Postao/la Sluzbenik » 07 sep 2013, 13:27

beze smo svi negativni, pa nismo Spanija da kroz kvale prodjemo neokrznuti, bice ok, pa meni su i na kladionici porazom uzeli 180 KM, pa opet nisam ljut, haloooo, pa mi smo 13 nogometna nacija svijeta, bice bolje glavu gore, ovo su profesionalci i gubili su i pobjedjivali, sto ste na kraj srca, podrska do kraja!!!! ima jos dosta da se igra dobro je sto su i slovaci u igri, ko zna rasplet do kraja, isti raspored za sve tri repke dvije teze i jedna laksa tekma, pa ko bude bolji!! MI TO MOZEMOOOOOOOOOOO

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 sep 2013, 13:29

Dzoni je napisao/la:Koje ste vi piČČke...
Pa jedva ste docekali neki kiks da mozete srat i kukat u usta vas j3bem sve skupa.
Je l' se trebamo k'o mutavi diviti veličanstvenom izdanju Zmajeva i majstorskoj taktici Safeta Sušića? :? Naravno da ih treba iskritikovati kada budu loši.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.