16.11.2014 Izrael - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Izrael - BiH

Pobjeda
113
44%
Neriješeno
58
23%
Poraz
84
33%

Ukupno glasova: 255

Rusilac
Kontakt:

Re: 16.11.2014 Izrael - BiH

Post Postao/la Rusilac » 17 nov 2014, 02:50

Janez je napisao/la:@Rusilac

Prije svega nemoj da govoriš neistinu ili ću biti direktan nemoj da lažeš za Misimovića, za tog momka nisam rekao ni A ni B, a kamoli da sam se zahvalio što je otišao. Ako misliš da ne govorim istinu bujrum otvori temu Misimovića i pronađi moj post kroz opciju pretraga, ako ga bude ja se iste sekunde deaktiviram sa foruma. Za Spahića jesam govorio i uvijek ću govoriti da mi poslije svega ne treba u repki, dokaz je i večerašnja predstava. Ono protiv Francuska mu neću halaliti nikada kao i show sa Nigerijom pa da sam zabije gol za prvaka svijeta! Za Šunjića i Vranješa nisam govorio da ćemo biti bolji nego sam govorio da Spaha nije nezamjenjiv i da ćemo kao što smo našli zamjene za Bolića, Baljića naći i za Spahića, ako su to dvojica navedenih bolje za nas, ako nisu i ako ćemo morati trpiti jedne kvalifikacije sa lošom odbranom Bože moj svaka repka mora proći proces podmlađivanja. Ako ja nikome na ovom forumu ne stavljam lažne stvari i ne trpam nešto što nisu rekli nemoj ni ti ni drugi meni to raditi.

Čekam te za Misimovića! ;)
Hoces li halaliti Šunjicu za vecerasnji crveni karton i za drugi gol,hoces li halaliti Anelu za prvi gol(i za drugi isto),hoces li Begu za gol protiv Belgije,hoces li.....?
Za sta je dokaz vecerasnja utakmica u vezi Spahica?Mozes li mi navesti konkretnu gresku koju je veceras napravio?
Ti si hejter,vodis se licnim simpatijama i nesimpatijama i kao takav se ne mozes smatrati ozbiljnim diskutantom.

Dobro,za Misimovica sam te zamijenio.

I dalje pitam,igraju li Šunjic i Vranjes bolje od Spahica?

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 17 nov 2014, 02:58

velez je napisao/la:trebo je sajo da ude u svlacionicu prije utakmice da se nadrogira I da kaze ajmooooooooo I onda bi mozda nesto bilo sajo nije neki strucnjak ruku na srce al ima tu puno baba koje treba poslat iza gola da lopde donose a ko da ih zamjene dalo bi se o tome diskutovat ajmooooooooooooooooooooooooo
Upravu su ima ima babuskara u timu, a ko ih konstantno poziva u repku???? Nadam se ubrzo da ce letiti svi iz repke i iz saveza u troskocima, sve ove tarabe zajedno sa susicem vanka. Traku deifinitivno zasluzuje Begovic, svaka cast Dzeki ali Bega je rodjen za vodju to je i veceras pokazao. Zukanovic se ubrzo vraca hehe
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 17 nov 2014, 03:08

@Rusilac

Vazda ću im halaliti kad je riječ o utakmicama kvalifikacija i prijateljskim, pa i Spahiću ako je pogriješio ljudski je napraviti kiks. Ali u ključnoj utakmici pri rezultatu koji nas vodi na EP rušiti Nasrija ili onako puštati igrače Nigerije u utakmici koja vodi za prolaz dalje na SP ne mogu halaliti i zaboraviti, lažem nekad ću morati halaliti zna se kad se halali svakome pa i Spahiću, ali dok sam živ ne zaboravljam pa bio ja hejter sa nesimpatijama prema Spahiću, a nisam jedini mnogi su ga radi toga zamrzili postovi na forumu su dokaz o tome. Zar niste u postovima najavljivali da ćemo uz Spahića dobiti, da će nas ex kapiten voditi do pobjede, da će odbrana biti na visokom nivou, a večeras nam utrpaše 3 komada hladno? Navodili ste da će nas povesti do Francuske, došao Spaha sve isto možda i gore, za mene večerašnja predstava dokaz da možemo bez Spahića kratko i jasno.

Ko je bolji? Ako misliš na trenutnu formu i partije koje pružaju bez sumnje je Spahić jer pruža solidne partije u Leverkuzenu prema natpisima u novinama ( novi ugovor ide u prilog tome), lično ga nisam imao prilike gledati jer ove sezone na TV njegovog kluba nismo imali prilike gledati u LP koliko se ja sjećam. Što se tiče Vranješa momak je već skoro pola god. bez kluba ili ne nastupa redovno i ali zato redovno dobija poziv ( i to treba zamjeriti Sušiću jer se ne drži svojih ranijih riječi da igrači koji ne nastupaju neće imati poziva). Za Šunjića možemo reći da je u prethodnim mečevima repke je odigrao dobro bez prevelikih zamjerki to je moje mišljenje, ne moraš se ti ili drugi složiti. Večeras nije bio na svom nivou šta je razlog tome ne znam, ali nije bio za prolazne sigurno.

A to da li su bolji ili će biti bolji od Spahića vrijeme će pokazati, nikad ne znaš možda iskoči neki omladinac ala Bešić pa bude stoper glava boli, do tada valja kuburiti sa ovim što imamo, ako će Spahić biti bolja opcija od ove dvojice i ako ga zdravlje može služiti i pružati partije i odraditi sprintove ko nekada neka igra meni ne smeta. Samo bez kikseva, penala i crvenih kako on to zna.

Ako si me zamjenio mogao bi se i izvinuti jer si me lažno optužio da sam udario na jednog od simbola poslijeratne BiH repke. ;)

Lijep pozdrav

espresso
Kontakt:

Post Postao/la espresso » 17 nov 2014, 03:15

invincible1921 je napisao/la:slika
:urnebes:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 nov 2014, 05:18

velez je napisao/la:joj mati draga mi smo fudbalska velesila safet upropastio ovu generaciju talenata hahhahaaa
ja levata na kakvim ste vi drogama majke vam koje mi to imamo igrace jedva 3 4 icraca da imamo ostali ni u dinamo nebi mogli da igraju nema vise saje ruku na srce I nije neki strucnjak al I da dode alihodic nece biti puno bolje nemamo mi igrace talenta igrace koji ce da ginu na terenu koji ce time da nadomjeste nedostatak kvalitete fudbalske bolji smo od andore I dobit cemo ih a ostli su svi bolji od nas osm kipra I andore to je **** realnost znam da je tesko progutat to al izvacite dobro pa progutajte bice vam lakse
Ako imaš ikakve veze sa Veležom, digni se kad pišeš Vahino ime. Sram te bilo. Čuj "alihodic".
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 17 nov 2014, 07:58

neznam da li je samo do safeta, ali ipak imam misljenje da smo jako limitirana ekipa.......prosle kvalifikacije su bile vise nego sretne......ovako ja to nekako vidim:

KLASA: Dzeko
SOLIDNI: Begovic, Besic, Spahic, Pjanic, Kolasinac, Medunjanin
OBICNI: Lulic, Mujdza, Ibisevic, Salihovic, Bicakcic
BEZVEZE: Visca, Kvrzic, Hajrovic
PJEVAC: Hadzic

u ostalom, ja kako sam vidio, mali Besic je sam cuvao sredinu terena, pa ovo je stvarno katastrofa. da sam ja na njegovom mjestu, il bi razvalio pjanica i medunjanin ono posteno, il bi skinuo dres i izaso. pa to nigdje na svijetu nema, covjek sam drzi cijelu sredinu terena u pm.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 nov 2014, 08:03

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:neznam da li je samo do safeta, ali ipak imam misljenje da smo jako limitirana ekipa.......prosle kvalifikacije su bile vise nego sretne......ovako ja to nekako vidim:

u ostalom, ja kako sam vidio, mali Besic je sam cuvao sredinu terena, pa ovo je stvarno katastrofa. da sam ja na njegovom mjestu, il bi razvalio pjanica i medunjanin ono posteno, il bi skinuo dres i izaso. pa to nigdje na svijetu nema, covjek sam drzi cijelu sredinu terena u pm.
Pa et kruze price da su on i Mujdza danas odbili da udu na teren nakon poluvremena i zato je Safet morao napraviti izmjene na poluvremenu. A i meni je bilo cudo da je odma napravio izmjene. Inace njemu dode oko 75-e minute i skonta da ima pravo na izmjene. Oko 85-ete uvede prvu izmjenu, a kad se tekma zavrsi skonta da je imao 3 izmjene od kojih 2 nije ni iskoristio. Strucnjak nas, ljubim mu narav poganu. :geek: :silent:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 17 nov 2014, 08:09

Ne razumjem kako neko moze kriviti igrače. Pa jedan Vels i Belgija su itekako kvalitetnije ekipe od Izraela pa su dobro odigrali.Ovdje je isključivo selektoriva krivica.Nama je bio neophodan špic, u par navrata se desilo da Medunjanin pošalje ekstra loptu koju poslije prokockaju Kvrzic,Hajrovic ili Lulic. Dakle da je na njihovom mjestu bio napadač ili u najboljem slučaju Dzeko ono bi bilo pospremljeno u mrežu.Pjanića su markirali odmah, on realno više nije ni mogao pružiti, Medunjanin je imao nekoliko jako dobrih lopti prema golu, ali kad je Bešić izveden na poluvremenu ni on sam nije mogao držati tu sredinu terena. Igrači su igrali sve moguće pozicije sinoć i zato je tako kako je.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 nov 2014, 08:12

Nimalo iznenadjen ni razocaran.. Davno prezalio ovu tekmu....Zar neko moze ocekivati pozitivan rezultat kada imas selektora koji nema nikakvu kontrolu nad timom. Igraci bez sampouzdanja i one volje koja nas je krasila godinama...

Uz to igrati utakmicu sa laznim bekom, laznim krilom, laznim spicom i sto je najgore laznim selektorom to ne moze dati rezultat ni u kom slucaju....

Zao mi je nas. Vratili smo se unazad do najmanje 2008. Istrosili zaradjene novce. Unistili mnoge medjuljudske odnose. Izgubli nekolicinu igraca, izgubili rejting i respekt i jos mnogo toga.....

Dolazak novog selektora nece moci ispraviti sve ovo preko noci, bojim se da nismo svjesni koliko je unistena nasa reprezentacija, procice jos mnogo vremena da se vratimo a tada ce nasi najbolji igraci vec biti gotovi i potroseni. Bojim se da smo imali jednu epizodu i da nema nista od etabliranja u evropsku elitu.... Ove kvalifikacije mozemo zaboraviti. Spasiti sto se spasiti moze, stvoriti atmosferu i tim, pokusati osvojiti sto vise bodova da ne bi previse pali u sesirima i onda polagano naprijed...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 nov 2014, 08:12

Nimalo iznenadjen ni razocaran.. Davno prezalio ovu tekmu....Zar neko moze ocekivati pozitivan rezultat kada imas selektora koji nema nikakvu kontrolu nad timom. Igraci bez sampouzdanja i one volje koja nas je krasila godinama...

Uz to igrati utakmicu sa laznim bekom, laznim krilom, laznim spicom i sto je najgore laznim selektorom to ne moze dati rezultat ni u kom slucaju....

Zao mi je nas. Vratili smo se unazad do najmanje 2008. Istrosili zaradjene novce. Unistili mnoge medjuljudske odnose. Izgubli nekolicinu igraca, izgubili rejting i respekt i jos mnogo toga.....

Dolazak novog selektora nece moci ispraviti sve ovo preko noci, bojim se da nismo svjesni koliko je unistena nasa reprezentacija, procice jos mnogo vremena da se vratimo a tada ce nasi najbolji igraci vec biti gotovi i potroseni. Bojim se da smo imali jednu epizodu i da nema nista od etabliranja u evropsku elitu.... Ove kvalifikacije mozemo zaboraviti. Spasiti sto se spasiti moze, stvoriti atmosferu i tim, pokusati osvojiti sto vise bodova da ne bi previse pali u sesirima i onda polagano naprijed...

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 nov 2014, 08:14

adoo11 je napisao/la:Ne razumjem kako neko moze kriviti igrače. Pa jedan Vels i Belgija su itekako kvalitetnije ekipe od Izraela pa su dobro odigrali.Ovdje je isključivo selektoriva krivica.Nama je bio neophodan špic, u par navrata se desilo da Medunjanin pošalje ekstra loptu koju poslije prokockaju Kvrzic,Hajrovic ili Lulic. Dakle da je na njihovom mjestu bio napadač ili u najboljem slučaju Dzeko ono bi bilo pospremljeno u mrežu.Pjanića su markirali odmah, on realno više nije ni mogao pružiti, Medunjanin je imao nekoliko jako dobrih lopti prema golu, ali kad je Bešić izveden na poluvremenu ni on sam nije mogao držati tu sredinu terena. Igrači su igrali sve moguće pozicije sinoć i zato je tako kako je.
To je i Bolic rekao nakon tekme. Bilo koga da je postavio samo da mu je napadac prirodna pozicija, mogao je danas pobjedit tekmu. Al jok. Hoce Safet da filozofira. Al nam ga je i folozofski poturio. Pa mi nismo cjelu tekmu znali kud gonimo zato sto nas vrli selektor ni to nije znao objasniti igracima. Nego ih ko ovce i uputio na teren i opletite kud znate. Da smo protiv Farskih Otoka igrali, tako bi izgubili.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 17 nov 2014, 08:15

soccerfan je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:neznam da li je samo do safeta, ali ipak imam misljenje da smo jako limitirana ekipa.......prosle kvalifikacije su bile vise nego sretne......ovako ja to nekako vidim:

Pa et kruze price da su on i Mujdza danas odbili da udu na teren nakon poluvremena i zato je Safet morao napraviti izmjene na poluvremenu. A i meni je bilo cudo da je odma napravio izmjene. Inace njemu dode oko 75-e minute i skonta da ima pravo na izmjene. Oko 85-ete uvede prvu izmjenu, a kad se tekma zavrsi skonta da je imao 3 izmjene od kojih 2 nije ni iskoristio. Strucnjak nas, ljubim mu narav poganu. :geek: :silent:

ozb? nisam cuo za te price.....a nebi me ni cudilo da je tako.....kod svakog napada ja sam drhtao.....suplji smo u sredini i odbrani samo tako!.....pa onaj izrael je takodje jako limitirana ekipa......al kad je lulic promasio cist go, ja sam znao da je gotovo.....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 nov 2014, 08:19

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:

ozb? nisam cuo za te price.....a nebi me ni cudilo da je tako.....kod svakog napada ja sam drhtao.....suplji smo u sredini i odbrani samo tako!.....pa onaj izrael je takodje jako limitirana ekipa......al kad je lulic promasio cist go, ja sam znao da je gotovo.....
Isti sam ti bio. Em sto ni na sta licili nismo, em jos kad pocesmo promasivati i ono malo sto skrpimo od sansi, znao sam koliko je sati. Neko na forumu rece, jel istina il nije vidjet cemo. Kao bojkot neki. Jos mu je i Asmir zabiberio na kraju.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 nov 2014, 08:22

Svaki komentar na sinoc je suvisan.
Harakiri u Izraelu sa laznom devetkom je funkcionisao nekih 30 minuta, a kasnije smo se raspali.
Pukli po savovima, a posto Safet konce ne drzi jos od juna 2013 i pobjede protiv Latvije, ne moze ih sasiti.
Sreca je jedino sto je ostalo jos 18 bodova, a mi mozemo dobiti 5 tekmi i vrlo vjerovatno i Belgiju gore (Borce ce ih skautirati), a Safet je covjek koji nas je odveo na svjetsko, nema zime.
Plus neki bezobraznik je objavio da Safet ima platu mizernih 50.000 KM + bonusi, a to je za Pariz nista, koliko je tamo zivot skup, sta zna prosjecni bosnjo, njemu je Makarska plafon.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 17 nov 2014, 08:24

Jbte gledam sad za Baraz nam se moraju slagati rezultati, o drugom mjestu i ne razmisljam. Pape odlazi.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 17 nov 2014, 08:37

Jedino je Begović sinoć zadovoljio doduše jedino je on i igrao cijelo vrijeme na svojoj prirodnoj poziciji. Medunjanin nije bio los, kreirao je par dobrih šansi,Bešić je meni najdraži igrač reprezentacije ali ono sinoć mi je pravo čudno, od Spahica se isto više očekivalo,Kvrzic i Hadžić nikako nisu kalibar za reprezentaciju.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 nov 2014, 08:39

amko27 je napisao/la:Jbte gledam sad za Baraz nam se moraju slagati rezultati, o drugom mjestu i ne razmisljam. Pape odlazi.
I za to trece mi Izrael moramo kuci dobit najvjerovatnije sa najmanje 4 gola razlike. Kako? :shock: :shock: :shock:

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 17 nov 2014, 08:49

Dosta je bilo Pape, zdra'o.

Što se tiče ostatka kvalifikacija, može se uz normalnog selektora. Sve nam je niz brdo krenulo samim načinom rada našeg strašnog selektora tako da se na kraju i sudbina poigrala sa nama. Valjda to tako ide u životu, kad ti se sastavi sve onda možeš samo sjesti i moliti Boga da ne bude još gore. Obilo mu se o glavu i eksperimentisanje sa nekim kvazi talentima, moralo je. Vidi najveći laik da tu nije bilo materijala za naše reprezentacije. Poziv Spahiću ponovo je još gori potez, tu se moglo vidjeti kako smo očajni ove kvalifikacije. Nije bilo zdrave atmosfere u našim redovima, ma šta oni izjavljivali u medijima, i ovo je moralo biti. Sreća naša pa je taj Izrael levatska ekipa jer svaka ozbiljnija repka bi nam 5 komada uvalila a ovi se na početku usrali da ih ne bi mlatnuli bez napadača.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 17 nov 2014, 08:55

Moramo prihvatiti jednu činjenicu, ova ekipa je limitirana. Al' postavlja se pitanje zašto? Zato što čovjek neće da pogleda ima li negdje neko bolji. Prijateljske utakmice služe da se isprobaju razne varijante, novi igrači ... kod nas toga nema. Mi to radimo na oficijelnim utakmicama.
Vodi nas čovjek koji se ponaša kao da ima amaterski ugovor pa ono poslije posla ode i održi trening.
Vodi nas čovjek koji ne može stići na avion, koji na svakom putovanju izgubi prtljag, koji ne gleda utakmice protivničih ekipa, kojem je sve dalje od Hrvatske predaleko za otići i pogledati, samim tim i pozvati u reprezentaciju.
Vodi nas čovjek koji je sujetan, koji se olako odriče igrača, koji udovoljava odabranim menadžerima.
Vodi nas čovjek koji ima ogromnu platu, a svoj posao radi očajno loše.

Nadam se da ćemo vrlo brzo ovaj post staviti u prošlo vrijeme.

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 17 nov 2014, 09:22

Mi kad bi dobili 5/6 sigurno bi bili treci, a možda čak i drugi, problem je što mi ne možemo dobiti tih 5 utakmica i pored Belgije cemo kiksnuti 100% jos jednu. Poenta je u tome da od Izraela i Velsa nismo puno kvalitetnije, oni ce ginuti, biti vise motivirani od nas i to je problem, a naši igrači svaku sljedeću utakmicu igraju pod strasnim pritiskom, sa cime se tesko nose i vece selekcije. Sa druge strane Safet Susic mora otici, sto ce svakako i uciniti.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, soko i 20 gostiju.