Vodjen tom logikom ''najbolji igrac na svojoj poziciji na svijetu'' mozemo vrlo lako uci u raspravu da ni jedna ekipa iz EPL-a nema igraca koji je najbolji na svijetu na poziciji koju igra !?Kad kazem da imamo potencijala za sampiona, mislim iskljucivo na EPL, nikako za ligu prvaka !Slatinash_7 je napisao/la:Ja ti govorim o najboljem igracu na svojoj poziciji,ne najboljem igracu na svijetu od svih igraca..Rio i Vidic u bili ubjedljivo najbolji stoperski par tih sezona,jos kad dodas Van der Sara nazad dobijes dva finala LP zaredom,jednu titulu i jos EPL..Ronaldo pa usudim se reci i Rooney su bili sama krema ofanzivaca u to vrijeme..Scholes,Giggs i Keane su bili strah i trepet,ne mozes bolan niti jednog igraca kojeg imamo sada na krilima uporediti sa Giggsom,cak i u poznim godinama je odlicno igrao..Tebi je Svajni WC igrac a ne mozes se sjetiti kad je zadnju dobru partiju odigrao u Bayernu..Potencijala uz dobrog golmana i jos jednog stopera imamo,pogotovo jer je sredina jaka,dovoljno jaka da podupre ovu odbranu da to bude fantasticno i sa jako malo primljenih golova..Shaw je prespreman,Darmian pravi talijan,Smalling odlicno zasada,Blind mi smeta ali eto,neka i njega tu..duga je sezona,ali iskreno mislim da ovo sto imamo u napadu je pretanko da se do zadnjeg dana borimo na vise frontova za par trofeja..crybaby je napisao/la:Jedino Ronaldo je osvojio Zlatnu loptu ako cemo realno.Giggs, Scholes,Beckham, Keane i svi nabroajni su izuzetni igraci bili, medjutim najveci razlog njihovih uspjeha je bio jak i kompaktan kolektiv.Fergie je izvlacio iz njih ono najbolje, hoce li Gaal uspjeti sa svojim vidjet cemo. Naglasak je na potenacijalu ove ekipe, ima ga mnogo sto se mene tice.Slatinash_7 je napisao/la:@crybaby
Reci cu ti samo jedno,Manchester je uvijek,ali bas uvijek imao jednog ili cak vise igraca koji su najbolji na svojoj poziciji na svijetu a u zadnje tri sezone nismo ni blizu toga,toga moras biti svjestan..Ako hoces titulu/e moras imati makar na jednoj poziciji igraca koji odudara od ostalih..ovo sto mi trenutno imamo jeste par vrhunski pojedinaca,trenera koji je jako ime i kome se treba vjerovati ali u ovoj ekipi nemas nista toliko specijalno kao sto su u svoje vrijeme bili Giggs,Scholes,Beckham,Keane a kasnije Rio,Vidic i Ronaldo..
Pa Chelsea-ev stoperski dvojac cine veteran Terry i dobar al nikad WC Cahil, u cemu je problem !?