Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Ajax » 03 jul 2014, 20:08

Unofficialpage je napisao/la:
drummer je napisao/la:Potencijalni odmah:
Arslanagic
Prcic
Vrancic
Hrgota
Napolje:Stinki,Vrsko,Ibricic,Hadzic.Mogu i Vranjes i Visca.

Ostali potencijalni jos nisu na nivou A reprezentacije.
Stinki, Vranješ i Višća mogu igrat, solidne zamjene. Sa ostalim se slažem. :thumbup:
+1
Hadzic i Vrsko :wave: :wave:
Ako se gleda cisto fudbalski. Vranjes nam je i vise nego dovoljan tako da nam Vrsko ni ne treba. A Hadzic nam ionako nikad nije ni trebao.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jul 2014, 20:18

@ Pauleta

Pauleta to su djeca i u mladjim uzrastima treba imati i malo razumjevanja za njih. Imam jednog doduse znatno mladjeg u kuci. Treba im i odgojitelj i profesor a i trener. Nesto kao sto je pokojni Ivic bio. Nisam ja protiv Jagodica, vidis zar iz mog posta to. Ali najlakse ih je otpilit, treba nazvat i popricat i uvjek trazit kompromis za dobro naseg sporta. Najlakse je otpisat ili ostavit ih izvan kadra. Pa i doticni Jelisic o kojem da budem posten ne znam nista nas je jednom odbio. Ipak igrac koji igra u Bavarskom gigantu mora biti pozvan ako je dao naznake da bi igrao za nas. Ili ti mislis suprotno.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jul 2014, 20:21

drummer je napisao/la:
nisko je napisao/la:
drummer je napisao/la:Potencijalni odmah:
Arslanagic
Prcic
Vrancic
Hrgota
Napolje:Stinki,Vrsko,Ibricic,Hadzic.Mogu i Vranjes i Visca.

Ostali potencijalni jos nisu na nivou A reprezentacije.
Slazem se samo neka Visce
Dobro,neka Višće a ovih pet zamijenit sa pet boljih.Uz ova cetiri nabrojana tu je i Zec.Pa da se ne izvlace vise na stari fazon,tanka nam je klupa.
Ali dok prevara bude selektor to je iluzija.
Probat i Bunozu i zamjenut treceg golmana. Mozda i Pavlovica, Zolotica i Grahovca u prijateljskim malo ubaciti. Vidjet cemo oce li sta napravit u novim sredinama zadnja dvojica. Ali samo ako Susic ode ove ce kombinacije biti moguce.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 jul 2014, 20:24

Neki bi Vranješa izbacili :facepalm:
TSS ima poziv i od budućih selektora,budite uvjereni,momak ima kvalitet za spisak od 23 igrača ;)
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jul 2014, 20:28

pinoglavi je napisao/la:Neki bi Vranješa izbacili :facepalm:
TSS ima poziv i od budućih selektora,budite uvjereni,momak ima kvalitet za spisak od 23 igrača ;)
Ne kazem da nema i ja bi ga zadrzao, ali su Prcic i Vrancic bolji igraci trenutno od njega. Mogu i igrat zadnjeg veznog sa igracem tipa Besica u paru. Po meni bi i Miske i Medunjanin trebali vanka. Dosta mi je igraca koji ne mogu 60 minuta odigrati. Mozda Misimovica ostavit ako prihvati klupu a ako ne zeli nazalost ne vidim svrhu njegovog pozivanja. Nazalost iako mi je najdrazi igrac nase repke.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 03 jul 2014, 20:29

dubrovnik je napisao/la:@ Pauleta

Pauleta to su djeca i u mladjim uzrastima treba imati i malo razumjevanja za njih. Imam jednog doduse znatno mladjeg u kuci. Treba im i odgojitelj i profesor a i trener. Nesto kao sto je pokojni Ivic bio. Nisam ja protiv Jagodica, vidis zar iz mog posta to. Ali najlakse ih je otpilit, treba nazvat i popricat i uvjek trazit kompromis za dobro naseg sporta. Najlakse je otpisat ili ostavit ih izvan kadra. Pa i doticni Jelisic o kojem da budem posten ne znam nista nas je jednom odbio. Ipak igrac koji igra u Bavarskom gigantu mora biti pozvan ako je dao naznake da bi igrao za nas. Ili ti mislis suprotno.
ko to hoće za nas da igra ? Da nije Martinez ? On bi nam stvarno valjao.

Šalim se, nije zar da treba zvati u A reprezentaciju momka koji nije odigrao takmičarsku utakmicu u seniorskoj konkurenciji.

A ako misliš na mladu reprezentaciju, pa šta znam, ti si upravo pisao o Mariću, našem bivšem kapitenu jedne od selekcija....pozivanje u mladu reprezentaciju ti ništa ne garantuje, posebno ako imaš jasan dokaz da neko ipak preferira neku drugu selekciju. Zapravo je ovo tvoj stav, jel de, samo što si ga primijeniuo na druge igrače a u ovom slučaju si napravio zaokret

Treba lobirati, tražiti, ali pri tome treb zadržati i dostojanstvo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jul 2014, 20:36

gost je napisao/la:

ko to hoće za nas da igra ? Da nije Martinez ? On bi nam stvarno valjao.

Šalim se, nije zar da treba zvati u A reprezentaciju momka koji nije odigrao takmičarsku utakmicu u seniorskoj konkurenciji.

A ako misliš na mladu reprezentaciju, pa šta znam, ti si upravo pisao o Mariću, našem bivšem kapitenu jedne od selekcija....pozivanje u mladu reprezentaciju ti ništa ne garantuje, posebno ako imaš jasan dokaz da neko ipak preferira neku drugu selekciju. Zapravo je ovo tvoj stav, jel de, samo što si ga primijeniuo na druge igrače a u ovom slučaju si napravio zaokret

Treba lobirati, tražiti, ali pri tome treb zadržati i dostojanstvo.
Vidio si da je rijec o Jagodicu i mislim da se podrazumjeva o kojoj je repki rijec.Nisam napravio nikakav zaokret upravo suprotno. Maric nas je kao kapiten otpilio i uzeo dres druge repke. Kao takav je za mene zavrsena prica za sva vremena. Igrac o kojem sam trenutno pisao nikad nije ni zaigrao za nas, vec ako sam dobro razumio izrazava zelju za tim pozivom. Ja mu ga ne bi uskratio. Ne vidim sta ti tu nije jasno. I naravno da je moj stav, valjda necu tvoj iznositi u mom postu. Ti takodjer imas pravo na svoj. Ponizenje ne vidim u ovome imajuci u vidu da je momak sam inicirao poziv.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 03 jul 2014, 20:45

dubrovnik je napisao/la: Vidio si da je rijec o Jagodicu i mislim da se podrazumjeva o kojoj je repki rijec.Nisam napravio nikakav zaokret upravo suprotno. Maric nas je kao kapiten otpilio i uzeo dres druge repke. Kao takav je za mene zavrsena prica za sva vremena. Igrac o kojem sam trenutno pisao nikad nije ni zaigrao za nas, vec ako sam dobro razumio izrazava zelju za tim pozivom. Ja mu ga ne bi uskratio. Ne vidim sta ti tu nije jasno. I naravno da je moj stav, valjda necu tvoj iznositi u mom postu. Ti takodjer imas pravo na svoj. Ponizenje ne vidim u ovome imajuci u vidu da je momak sam inicirao poziv.
Da, ali time što je zaigrao za našu mladu reprezentaciju nisi ga kaparisao (koliko ja znam ovaj Nikola ne mijenja sportsko državljanstvo) dakle opet ga spremaš za neku drugu selekciju. Mislim, dečko nas ej jednom ****, sasvim je sigurno da bi nas **** odmah nakon eventualnog poziva iz majčice.

Po čemu je različiti od Marića ?

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 03 jul 2014, 20:46

Ma slažem se ja i za Bešića i za Jelisića, ali izbornik mora imati neki autoritet, a svi znamo da je Bešić iznimno bahato i prepotentno djete. Na kraju, sve se dobro zašilo. Momak je u A reprezentaciji i očito prelazi u Valenciju.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 03 jul 2014, 20:49

Avdukic out
Ibricic out
Hadzic out
Vrsajevic out
Misimovic - se oprasta od repke ili ako zeli da igra sa klupe
Spahic - mozda se oprasta

Znaci

Buric / Alomerovic / Raif Husic - In
Arslanagic - In
Prcic - In
Vrancic - In
Hrgota - In

Zukanovic-a treba vratiti

Zec-u mozda treba ponovo sansu dati
Bunozi - Treba dati sansu

Tankovic-a, Halilovic-a treba se i za njiha boriti i to je to

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 jul 2014, 21:29

Boskvalitet je napisao/la:Avdukic out
Ibricic out
Hadzic out
Vrsajevic out
Misimovic - se oprasta od repke ili ako zeli da igra sa klupe
Spahic - mozda se oprasta

Znaci

Buric / Alomerovic / Raif Husic - In
Arslanagic - In
Prcic - In
Vrancic - In
Hrgota - In

Zukanovic-a treba vratiti

Zec-u mozda treba ponovo sansu dati
Bunozi - Treba dati sansu

Tankovic-a, Halilovic-a treba se i za njiha boriti i to je to
slazem se. Ovo sto drummer kaze za Vranjesa, zavisi ako nadje klub. Meni se cini da on vise nema kluba..
Jos ovi stariji momci iz U21 tipa Grahovac.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 03 jul 2014, 21:37

Bicakcic,Arslanagic,Šunjic,Zukanovic ,Spahić-jedan i od ovih je visak tako da Vranjesa ne vidim ni na sirem spisku sto se stopera tice.
Ako nadje pristojan klub(iskreno sumnjam,jedva je nasao i Elazigspor)onda moze eventualno ostati samo kao alternativa desnom beku ali opet pod uslovom da Susic ode jer ako ostane to ce biti Vrsko.
Da,golmana jednog dodati, to sam zaboravio.Znaci:
1.Golman(bilo ko,Buric,Husic ili neki domaci mladi golman)
2.Arslanagic
3.Prcić
4.Vrančić
5.Hrgota
6.Eventualno Zec,ako nastavi sa igrama iz prosle sezone onda ovo eventualno se brise.

Eto ozbiljne konkurencije i znacajnog pojacanja u svim linijama.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 03 jul 2014, 21:44

http://www.transfermarkt.co.uk/mirsad-h ... ler/278305" onclick="window.open(this.href);return false;

95 godiste, mladi reprezentativac Svice, ima 15 utakmica u drugoj ligi

http://www.transfermarkt.co.uk/darko-je ... ler/159718" onclick="window.open(this.href);return false;
Zanima me, mozel se ovaj povezat sa nama?

Ne treba zaboraviti ni Harisa Tabakovica, a uz to pratiti i razvoj Maletica.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jul 2014, 22:01

gost je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Vidio si da je rijec o Jagodicu i mislim da se podrazumjeva o kojoj je repki rijec.Nisam napravio nikakav zaokret upravo suprotno. Maric nas je kao kapiten otpilio i uzeo dres druge repke. Kao takav je za mene zavrsena prica za sva vremena. Igrac o kojem sam trenutno pisao nikad nije ni zaigrao za nas, vec ako sam dobro razumio izrazava zelju za tim pozivom. Ja mu ga ne bi uskratio. Ne vidim sta ti tu nije jasno. I naravno da je moj stav, valjda necu tvoj iznositi u mom postu. Ti takodjer imas pravo na svoj. Ponizenje ne vidim u ovome imajuci u vidu da je momak sam inicirao poziv.
Da, ali time što je zaigrao za našu mladu reprezentaciju nisi ga kaparisao (koliko ja znam ovaj Nikola ne mijenja sportsko državljanstvo) dakle opet ga spremaš za neku drugu selekciju. Mislim, dečko nas ej jednom ****, sasvim je sigurno da bi nas **** odmah nakon eventualnog poziva iz majčice.

Po čemu je različiti od Marića ?
Pa razlicit je od Marica samom stavkom da nikad nije bio nas reprezentativac, a ako postane pa prebjegne Srbima ili kome vec onda ce biti isti kao Maric. Puna nam je repka igraca koji su nas u datim momentima odbijali a i selektor nam je takav. Nemamo mi luksuz da ovakve igrace ne isprobavamo. A ako nas prevare onda cemo imat kada da ih pljujemo. Ako je igrac super veliki potencijal kao Modic 5 min u sluzbenoj prijateljskoj i kraj sumnjama za sva vremena.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 03 jul 2014, 22:58

dubrovnik je napisao/la:
Pa razlicit je od Marica samom stavkom da nikad nije bio nas reprezentativac, a ako postane pa prebjegne Srbima ili kome vec onda ce biti isti kao Maric. Puna nam je repka igraca koji su nas u datim momentima odbijali a i selektor nam je takav. Nemamo mi luksuz da ovakve igrace ne isprobavamo. A ako nas prevare onda cemo imat kada da ih pljujemo. Ako je igrac super veliki potencijal kao Modic 5 min u sluzbenoj prijateljskoj i kraj sumnjama za sva vremena.
Službena prijateljska ti ništa ne znači. Samo kvalifikacijska ili igranje na nekom zvaničnom takmičenju. Druga mogućnost da ga kaparišeš je promjena sportskog državljanstva (barem koliko ja znam)

Al da se bezveze ne prepiremo, ja i dalje mislim da to što je neko, u trenucima kada mu karijera ne ide željenim tokom, izrazio želju da igra za nas, ne znači da baš moramo za njim sliniti. Naravno, poštujem tvoj stav....

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jul 2014, 23:12

gost je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Službena prijateljska ti ništa ne znači. Samo kvalifikacijska ili igranje na nekom zvaničnom takmičenju. Druga mogućnost da ga kaparišeš je promjena sportskog državljanstva (barem koliko ja znam)

Al da se bezveze ne prepiremo, ja i dalje mislim da to što je neko, u trenucima kada mu karijera ne ide željenim tokom, izrazio želju da igra za nas, ne znači da baš moramo za njim sliniti. Naravno, poštujem tvoj stav....
Niti se prepirem niti imam namjeru nego sam odgovorio na tvoje pitanje o promjeni stava. Usput svaka prijateljska tekma u kalendaru FIFE se smatra kao i sluzbena utakmica. Bar koliko ja znam, iako nisam nekakav sportski pravnik da bi to elaborirao.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 jul 2014, 02:26

Kad se vraca Mahmutovic? Ako bi nastavio resetati mreze kao jesenas onda bi on mogao biti dzoker za iduci ciklus.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 jul 2014, 02:48

calcio je napisao/la:Kad se vraca Mahmutovic? Ako bi nastavio resetati mreze kao jesenas onda bi on mogao biti dzoker za iduci ciklus.
Pape nece pozvati Mahmutovica dok igra u Teplicama, jer mu je preslaba liga, tako je Pape, a i Mahmutovic rekao. A vraca se u septembru nakon povrede.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 jul 2014, 02:50

Goalgetter je napisao/la:
calcio je napisao/la:Kad se vraca Mahmutovic? Ako bi nastavio resetati mreze kao jesenas onda bi on mogao biti dzoker za iduci ciklus.
Pape nece pozvati Mahmutovica dok igra u Teplicama, jer mu je preslaba liga, tako je Pape, a i Mahmutovic rekao. A vraca se u septembru nakon povrede.
Treba staviti stvari u kontekst. On je tamo vec godinama i to mu je bila prva polusezona koju je odigrao na takvom nivou. Normalno da su ljudi skepticni. Da se nije povrijedio i da je nastavio u istom stilu, onda bi vjerovatno bila druga prica. Zato i kazem, ako nastavi igrati tako tesko ce ga biti ignorisati. To se trazi. Kontinuitet. Tako se skrece paznja ne samo selekotora nego i boljih klubova.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 jul 2014, 02:52

calcio je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
Treba staviti stvari u kontekst. On je tamo vec godinama i to mu je bila prva polusezona koju je odigrao na takvom nivou. Normalno da su ljudi skepticni. Da se nije povrijedio i da je nastavio u istom stilu, onda bi vjerovatno bila druga prica. Zato i kazem, ako nastavi igrati tako tesko ce ga biti ignorisati. To se trazi. Kontinuitet. Tako se skrece paznja ne samo selekotora nego i boljih klubova.
To stoji. Dugo je stagnirao u ligi dok nije dozivio eksploziju. Mislim da bi Pape pogazio svoju rijec da ga ne zeli pozvati jer igra u Ceskoj ligi, da je Aidin nastavio zabijati, a i da je nastavio, sigurno bi promjenio klub. Za nadati se da se opet vrati u staru formu i nastavi resetati, ali zasad ga ne treba imati na papiru.

Sve u svemu, taj treci napadac je potreban, i treba ga uvesti u toku ovih kvalifikacija u reprezentaciju, jer Dzeko i Ibisevic polako stare.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CudanLik i 31 gost.