Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

haxonja
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la haxonja » 14 avg 2011, 19:53

Utakmica krenula dobro United dominatan i naravno krunise se golom, poslije toga United dvije dobre prilike preko Nania nije iskoristio. Dolazi kazna u 38' min. kada jedan lagan sut De Gea propusta i lopta u gol odlazi. Drugo poluvrijeme United opet na pocetku vrsi pritisak i konstantan je ali nakon povreda Ria i Vide dolazi do konfuzije u odbrani jer mlada je ekipa, Young napravi majstoriju jednu i gol postize. David nije imao protekcije od sudija jer bilo je situacija gdje nije dobio faul, a postojao je.

Nani danas slab opet izgleda ponavlja se prosla sezona i Valencina prica na strani los. Nije imao prodora kako zna i kreiranja prilika.

Cleverley vise nego odlican i biti ce novi Scholes, dobili smo strasnog igraca koji nema jos iskustva sto se vidi ali brzo ce on uz SAF sazriti.

Rooney je zabio sto je bitna stvar, tj. da daje golove.

Mlada ekipa i to je velika stvar danas se moglo vidjeti smjena generacije i puno znaci iskustvo starih lisaca VDS, Giggsa, Scholesa to se puno primjeti.
Unitedu su danas falili: Rafael, Evra, Valencia, Hernandez i Fletcher kada se oni vrate biti ce jaci United sigurno.
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 14 avg 2011, 19:56

haxonja je napisao/la: Unitedu su danas falili: Rafael, Evra, Valencia, Hernandez i Fletcher kada se oni vrate biti ce jaci United sigurno.
I Carrick naravno. :D Bio je na klupi ali nije mogao ući da pomogne ekipi jer je SAF imao dvije neplanirane izmjene. :D
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 14 avg 2011, 19:58

Thunderstruck je napisao/la:
haxonja je napisao/la: Unitedu su danas falili: Rafael, Evra, Valencia, Hernandez i Fletcher kada se oni vrate biti ce jaci United sigurno.
I Carrick naravno. :D Bio je na klupi ali nije mogao ući da pomogne ekipi jer je SAF imao dvije neplanirane izmjene. :D
Hehehe jasta! Nego evo sa manutd.com pa komentari na igru igraca i Tom Cleverley:
Simply makes this midfield lark look easy. Always has time and makes space, keeping his passes neat, tidy and accurate. One agile interception was a highlight and his economical use of the ball was a contributory factor to this excellent result. A superb Barclays Premier League debut for an outstanding young talent.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 avg 2011, 20:13

Dobro smo igrali dok nismo primili taj nesreti go,ali ponovo nasa odlika da se vratimo kad je najteze i zabijemo go je uradila svoje.Pojedinacni ucinak igraca je bio polos al eto ekipa je solidno odigrala sto se vidi po rezultatu
De Gea:Momak ima poljuljano samopouzdanje nadam se da mu to nece biti problem u daljem toku sezone jer se vidi da zna braniti al da je pristutan strah koji ga koci
Smalling:Dosta dobro odigrao moze pokriti dosta pozicija sto je pokazao i danas.Moze povuci naprijed sto nam je sigurno potrebno ali to mnogo bolje radi kao stoper.Sad kad nema Ria a i Rafaela dobit ce minutazu i nadam se pokazati sta zna.
Vidic i Rio:Standardno dobri samo povrede da ne budu ozbiljnije prirode,Rio 6 sedmica out sto je puno za Vidica ne znam...
Fabio:Gubio se danas malo vidi se da je dosta tekmi odigrao na desnom beku pa mu oprastam
Jones i Evans:Usli odigrali dobro i mirno sto je meni najvaznije nisu se uspanicili jer nije bilo Vidica i Ria
Nani:Valencia je upravu za ovog momka slabe gostujuce partije konstantno ali sad kad nema boljeg sta da se radi.Trosi puno vremena puno razmislja valja loptu i onda nista ne uradi
Young:Centarsut ala Bebe ali je prodoran i ne valja loptu toliko kao Nani
Anderson:Nadam se da ce ostati na klupi sljedecu tekmu jer danas nista nije pokazao osim onog svog gradjenja i loseg dodavanja,ne toliko loseg koliko mu treba puno vremena da nadje rijesenje
Cleverly:Mozda i najbolji danas,zbog njega se nadam da ce Ando na klupu a Carrick unutra kako bi imao vise prostora naprijed.Pas ima odlican a pregled igre i ideje su mu jos bolje.Da nije bilo Nanija desno bilo bi jos bolje jer bi bilo jos vise kombinacija
Rooney:Postigao go opravdao ocekivanja
Welbeck:Momak puno dribla al zna sta hoce,sve je iz prve sto dribling sto pas ali da previse solira to je tacno
Berba:Mozda da je igrao od pocetka bio bi bolji leze mu ove slabije ekipe al eto nek je Danny dobio priliku
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 14 avg 2011, 20:48

Bitno je da smo krenuli sa 3 boda, nasa konkurencija Chelsea x, sutra City.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 avg 2011, 20:55

Ali koji peh sa ovom odbranom, i to pred utakmice sa Tottenhamom i Arsenalom. Ovako je uvijek sa odbranom u Unitedu, ili su svi zdravi ili su svi povrijedjeni. Sjecate se prosle sezone kad su odjednom Brown i Smalling igrali na Anfieldu. Ili prije 2 ili 3 sezone kad je protiv Fulhama zadnja linija bila Fletcher-Carrick-Da Laet-Evra (ili nesto tako kreativno). Trica je naravno primljena.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 avg 2011, 20:59

ma nemate se sta sikirati, ferguson ce opet po svom, ispocetka ce biti i ruznih igara i sretnih pobjeda, tamo negdje do polovice sezone i zgusnutog rasporeda oko nove godine, bicete ili prvi ili u 2-3 boda s prvim, i onda slijedi rutinska zavrsnica, iako konkurencija izgleda jaka, do kraja sezone jedan po jedan kandidat za titulu ce otkivati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 avg 2011, 21:03

Romariooo je napisao/la:ma nemate se sta sikirati, ferguson ce opet po svom, ispocetka ce biti i ruznih igara i sretnih pobjeda, tamo negdje do polovice sezone i zgusnutog rasporeda oko nove godine, bicete ili prvi ili u 2-3 boda s prvim, i onda slijedi rutinska zavrsnica, iako konkurencija izgleda jaka, do kraja sezone jedan po jedan kandidat za titulu ce otkivati
Nadajmo se, ali nece bit nimalo lako. Chelsea iako nije pobjedio, po meni nije toliko lose igrao. Torres je izgleda opet onaj stari, samo se nadam da ce Kalou nastavit igrat, jer lik je kloc. Imaju jos jednog Sturridgea koji je bio odlican u Boltonu. Ako Arsenal zadrzi Nasria i(li) Fabregasa, i oni su konkurenti. I to ozbiljni. Ne moze se ni City otpisat. A Tottenham i Liverpool sigurno nemaju snagu za titulu. Vidjet cemo kako United stoji nakon prvih 10, vrlo teskih, utakmica.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 14 avg 2011, 21:04

vidim frajer i ove sezone u dobroj formi u manutd, čudi me da ovog Own Goala niko još nije kupio, frajer je tridesetak golova u zadnjih par sezona zabio :mrgreen:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 avg 2011, 21:10

tony-mortale je napisao/la:vidim frajer i ove sezone u dobroj formi u manutd, čudi me da ovog Own Goala niko još nije kupio, frajer je tridesetak golova u zadnjih par sezona zabio :mrgreen:
:mrgreen: :lol:

Ma i Bayern se nesto spominje u tom kontextu :lol:

Uh, nema mi mrzih ekipa zbog toga, ali jbg..postujem MUTD i to je jedan od pokazatelja koliko su mocni i pored sve nafake koje imaju, ali hajd... :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 avg 2011, 21:11

Cartman je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:ma nemate se sta sikirati, ferguson ce opet po svom, ispocetka ce biti i ruznih igara i sretnih pobjeda, tamo negdje do polovice sezone i zgusnutog rasporeda oko nove godine, bicete ili prvi ili u 2-3 boda s prvim, i onda slijedi rutinska zavrsnica, iako konkurencija izgleda jaka, do kraja sezone jedan po jedan kandidat za titulu ce otkivati
Nadajmo se, ali nece bit nimalo lako. Chelsea iako nije pobjedio, po meni nije toliko lose igrao. Torres je izgleda opet onaj stari, samo se nadam da ce Kalou nastavit igrat, jer lik je kloc. Imaju jos jednog Sturridgea koji je bio odlican u Boltonu. Ako Arsenal zadrzi Nasria i(li) Fabregasa, i oni su konkurenti. I to ozbiljni. Ne moze se ni City otpisat. A Tottenham i Liverpool sigurno nemaju snagu za titulu. Vidjet cemo kako United stoji nakon prvih 10, vrlo teskih, utakmica.
ne znam, svasta je ono moguce, al mislim da ce vam city biti najduze konkurent za titulu, ali i oni ce otkovati tamo negdje pred kraj sezone, narocito ako prodju u knock out fazu lige prvaka pa se tako razvuku u poslu gdje je jos nemaju iskustva

celzi je po meni jos slabiji nego prosle sezone, nikoga bitnog nisu doveli, onako na prvi pogled imaju zasicenu ekipu, anelka i drogba zasiceni igraci, kalou ne zna, lampard isto malo zasicen, njima je problem veliki dobiti utakmicu u kojoj moraju napadati i prosut ce oni jos ovako dosta bodova

arsenal, nema se tu sta pricati, i oni jos slabiji nego prosle sezone, fabregasa su i definitivno izgubili, odigrat ce poneku dobru utakmicu ali ce prosipati dosta bodova ponovo, takvi su oni jednostavno

liverpool je puno jaci, al opet nedovoljno vjerovatno za titule, mada imaju i oni neke sanse, al vjerovatno ce oni zapadati u neke crne serije i serijice i to ce ih kostati

totenham s obzirom da ne igra sad ligu prvaka bice konkurent ali tek mozda za neko cetvrto mjesto
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2011, 22:00

Rooney88 je napisao/la:De Gea je imao 2 odlicne odbrane ali je napravio onaj smijesan kiks, treba mu dati vremena. Vidi se da je preplasen i da ga trema pojede zivog. Ipak mi smo krivi, Nani tacnije, sto nismo onda vec vodili sa 2 ili 3:0 jer je Portugalac zapucao dvije 100% prilike, steta. Ovoga sam se i bojao. Cleverley me opet odusevio zaista. Young mi opet nije nista posebno. Cesto zna poslati los centarsut iz izgledne pozicije a za namjestanje na isti mu treba godina. Treba ono brze ici, iz trka.

Daj boze da se nesto promijeni u drugom dijelu, ovako cemo tesko do pobjede.
Slatinash_7 je napisao/la:Daj Giggsa umjesto Nanija nmg ga ocima iako ga u ovoj tekmi jako malo vidim.Ili pak umjesto Andersona ima dosta ovlasti al koci igru barem 5 sekundi dok ne nadje neko rijesenje mu treba a i tad ne odigra kako treba.Uglavnom Giggs i Park u igru nani i Anderson napolje.I Fabia bi ja izbacio al nema izmjena trenutno nam treba napadacka opcija a u odbrani cemo se vec skrpiti
Rooney88 je napisao/la:Tipicna Unitedovska igra na gostovanju od prosle sezone. Strah me samo da ne odigramo kao prosle sezone van Old Trafforda. Ovaj smo mec dobili uz malo srece ali i zasluzili smo pobjedu.

Nani danas nije bio na svom nivou. Previse nepotrebnih poteza jednostavno te promasio je one dvije izgledne prilike da dokrajcimo WBA. Welbeck je imao par zapazenih akcija ali nista posebno. Rooney zabio gol i uradio svoje. Anderson zadovoljavajuci mec mada mora bolje. Young je dobar ali zaista me pocinju nervirati oni njegovi centarsutevi, skavi mu presjece protivnicki igrac. Ipak prodoran je i nadam se da ce napredovati jer ima potencijal. Cleverley me opet odusevio. Genijalac! Za razliku od vecine nasih veznjaka (Carrick, Fletcher, Anderson, Gibson...) cesto salje pasove naprijed, tacne i precizne dok se ovi ostali samo vrte oko sredine i cekaju da se krila otvore, Young ili Nani, da bi poslali pas dok kod Cleverleya nema puno razmisljanja. Igra na prvu gotovo uvijek i lopta cesto ide ka napreijed, precizno. Trebali bi na tome graditi igru u buducnosti a ne pretjerivati sa peglanjem lopte oko sesnaesterca, dajemo previse vremena odbrani protivnika da se namjesti. Cleverley svaka cast. De Gea je imao par dobrih intervencija ali je kriv za onaj gol, ipak treba mu dati vremena jer se vidi da je preplasen momak, trema ga ubija. Odbrana je bila na nivou. Evans me iznenadio, nije grijesio mada je imao jednu situaciji gdje je sam sebi zakomplikovao ali se izvukao na kraju. Fabio je imao gresaka ali ispravljao je svaku svoju, borben itekako pa mu se oprasta.

Eh sada strah me samo da nismo preskupo platili danasnju pobjedu. Vidic i Ferdinand su izasli zbog povrede tako da cekamo ovih dana vijesti sta je s njima, danas tacnije.

Pobjeda na startu. To je odlicno! Jos vaznije je sto su svi konkurenti kiksali a tima ova 3 boda postaju jos veca. Nadam se samo kada se svi igraci vrate i kada SAF napokon bude imao i Valenciu i Rafaela i Fletchera i Hernandeza, Vidica i Ferdinanda nadam se da ne moram nabrajati, da ce to biti jos bolje te da necemo vise gledati patnje na gostujucim utakmicama kao sto je bio slucaj u prosloj sezoni.
Slatinash_7 je napisao/la:Dobro smo igrali dok nismo primili taj nesreti go,ali ponovo nasa odlika da se vratimo kad je najteze i zabijemo go je uradila svoje.Pojedinacni ucinak igraca je bio polos al eto ekipa je solidno odigrala sto se vidi po rezultatu
De Gea:Momak ima poljuljano samopouzdanje nadam se da mu to nece biti problem u daljem toku sezone jer se vidi da zna braniti al da je pristutan strah koji ga koci
Smalling:Dosta dobro odigrao moze pokriti dosta pozicija sto je pokazao i danas.Moze povuci naprijed sto nam je sigurno potrebno ali to mnogo bolje radi kao stoper.Sad kad nema Ria a i Rafaela dobit ce minutazu i nadam se pokazati sta zna.
Vidic i Rio:Standardno dobri samo povrede da ne budu ozbiljnije prirode,Rio 6 sedmica out sto je puno za Vidica ne znam...
Fabio:Gubio se danas malo vidi se da je dosta tekmi odigrao na desnom beku pa mu oprastam
Jones i Evans:Usli odigrali dobro i mirno sto je meni najvaznije nisu se uspanicili jer nije bilo Vidica i Ria
Nani:Valencia je upravu za ovog momka slabe gostujuce partije konstantno ali sad kad nema boljeg sta da se radi.Trosi puno vremena puno razmislja valja loptu i onda nista ne uradi
Young:Centarsut ala Bebe ali je prodoran i ne valja loptu toliko kao Nani
Anderson:Nadam se da ce ostati na klupi sljedecu tekmu jer danas nista nije pokazao osim onog svog gradjenja i loseg dodavanja,ne toliko loseg koliko mu treba puno vremena da nadje rijesenje
Cleverly:Mozda i najbolji danas,zbog njega se nadam da ce Ando na klupu a Carrick unutra kako bi imao vise prostora naprijed.Pas ima odlican a pregled igre i ideje su mu jos bolje.Da nije bilo Nanija desno bilo bi jos bolje jer bi bilo jos vise kombinacija
Rooney:Postigao go opravdao ocekivanja
Welbeck:Momak puno dribla al zna sta hoce,sve je iz prve sto dribling sto pas ali da previse solira to je tacno
Berba:Mozda da je igrao od pocetka bio bi bolji leze mu ove slabije ekipe al eto nek je Danny dobio priliku
Nisam gled'o tekmu, al' su ova cetri komentara vjerovatno najbliza mome posmatranju fudbala :mrgreen: . Kazem ja, Nani je ne moze sastaviti tri tekme na vrhunskom nivou. Nasmija me sa ovim bolidiranim :mrgreen: :lol: ,.. Kako izgleda nezgrapno kad se gradi - strasno :mrgreen: . Nani opet s vremena na vrijeme odigra na vrhunskom nivou, dok Anderson do sada nije odigrao nijednu tekmu za koju bi mu mog'o zapljeskati. Nadat se da ce taj Keverli izrazsti u dobrog igraca. Steta za De Geu,.. Bice problem ako udje u seriju gresaka. Samo da se ne ponovi crna serija sa golmanima. Golman je prevazan za svaku ekipu. Nadat se da ce Rio i Nemanja veci dio sezone biti spremni i tako olaksati mladom De Gei.

Konkurenti za titulu odlicno startali :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 14 avg 2011, 22:30

Ferdinand 6 sedmica, Vidic 2 sedmice :evil:
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 14 avg 2011, 23:05

Zaboravio sam danas napisati da je lijepo ponovo vidjeti kako zlatni bedž Premier lige sija na rukavima naših momaka. 8-)
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 avg 2011, 00:01

Bliss je napisao/la:Ferdinand 6 sedmica, Vidic 2 sedmice :evil:
Znaci protiv Spursa zadnja linija Fabio-Smalling-Jones-Evra. To jest u najboljem slucaju, ima i nekoliko kombinacija sa Evansom tu...

EDIT: Evo Fabregas ode u Barcu. PL gubi atrakciju, ali i jedan konkurent je oslabljen. Nadam se da ce zadrzat Nasria, jer mislim da bi City bio pravo opasan s njim.

Giggs-Kralj
Kontakt:

Post Postao/la Giggs-Kralj » 15 avg 2011, 00:17

Cartman je napisao/la:
Znaci protiv Spursa zadnja linija Fabio-Smalling-Jones-Evra. To jest u najboljem slucaju, ima i nekoliko kombinacija sa Evansom tu...
ferdinand i nije neki problem oslabio je u zadnje vrijeme ali vidic jeste al eto 2 sedmice to je nista...fergi ko da je znao pa je kupio jonesa..i jednu ruku je ovo i dobro da sad vidimo kakva nam je odbrana bez ferdinanda i vidica..mozda se momci bas dobro pokazu da smo onda sigurni za ostatak sezone mada su oni vec u dobroj mjeri dokazali da su super stoperi..i jones i smailing a evansa treba rijesiti..bar za sad je dosta slabiji bar po mom misljenju...

Giggs-Kralj
Kontakt:

Post Postao/la Giggs-Kralj » 15 avg 2011, 00:22

Thunderstruck je napisao/la:SAF je pravo čudan lik, Evansa opet forsira a mi ga tol'ko kleli ovdje. :D Ali ozbiljno izgleda da gura Evansa prije Jonesa :?
ma nekad me ovaj fergi toliko nervira u pm ..a opet nekad kad vidim sta covijek sve odradi koje promjene i uspije mu onda ga svi hvalimo...mada nema smisla evensa gurati ni ispred smailinga niti nedaj boze ispred jonesa...vidic je balkanac a mi ko mi..ne mozemo da budemo dugo odsutni tvrdoglavi jaci smo od boli hahah..samo mislim da ce runy ove sezone da bude jedan od kandidata za najboljeg igraca...momak je pred kraj sezone krenuo super jos ga to drzi,koje dodavanje petom ajoj ko u prici...super igramo..samo da ovako nastavimo..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 avg 2011, 00:23

Giggs-Kralj je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
ferdinand i nije neki problem oslabio je u zadnje vrijeme ali vidic jeste al eto 2 sedmice to je nista...fergi ko da je znao pa je kupio jonesa..i jednu ruku je ovo i dobro da sad vidimo kakva nam je odbrana bez ferdinanda i vidica..mozda se momci bas dobro pokazu da smo onda sigurni za ostatak sezone mada su oni vec u dobroj mjeri dokazali da su super stoperi..i jones i smailing a evansa treba rijesiti..bar za sad je dosta slabiji bar po mom misljenju...
Prije sezone sam govorio da sve vise i vise treba forsirat Jonesa sa Vidicem. Ferdinand ima toliko povreda da odigra maksimalno pola utakmica. Vazno je imat kontinuitet u odbrani, a Jones je vec igracina. Jedini je problem sto bi mozda bilo previse mladih igraca u odbrani onda, pogotovo sa ovim problemima sto De Gea ima.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 15 avg 2011, 00:24

Nisam mislio da cu ovo ikad napisati za jednog igraca Manchestera, al zao mi je De Gee... :|
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Giggs-Kralj
Kontakt:

Post Postao/la Giggs-Kralj » 15 avg 2011, 00:26

RiNo je napisao/la:Prva 3 boda.
Nesretno smo ostali bez Ferdinanda i Vidića, De Gea nes(p)retno primio gol, al' zato smo imali sreće kod konačnog rezultata.

ma de gea ce da bude vrhunski samo jos par utakmica pratio sam tog momka odlican je..mada opet kazem bolje da smo uzeli lorisa al ok...siguran sam da ce da pokaze sta zna...i svi su kiksali od konkurenata..liverpol,arsenal,chelse...steta sto sam tu skinuo dva x chelsea i liverpola a promasio manchestera igrao da wba nece dati gol jbg hahah...

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.