FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

joker90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la joker90 » 17 sep 2016, 01:18

Sabinho je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Mi nemamo para za Ordagica, ako se Sloboda raspe, a ne za neke vece domete..
Ne bih se tako izrazio. Mi nemamo dozvolu da platimo Ordagica Slobodi, to mi nekako zvuci realnije. Imamo bogatog biznismena na celu kluba, medjutim on ne zeli placati transfere sto i razumijem.
Nisam ni mislio na odstetu, nego na ljeto kad bude slobodan. Ako bude između nas i Zeljkana se dvoumio, vidjet ces na sta sam mislio..
Bahati, bahati Željkan!
1946

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 sep 2016, 01:47

ElCartel11 je napisao/la:"Novac mi, hvala Bogu, ne treba, hoću samo da igram. Ako je najbolja ponuda iz druge lige, nije ni to problem, samo hoću da igram fudbal", objasnio je Kuranyi koji se povezuje sa Stuttgartom u kojem je započeo svoju odličnu karijeru.

Da imamo iole normalnu upravu, pa dovesti ovakvog igraca. Definitivno bi bio veliki bum kako igracki, tako i marketinski. Cekat cemo mi jos dugo, dok ovakvi igraci zaigraju kod nas...
Procitajte prvo post do kraja. Ako niste sigurni jos jednom ga procitajte.

Nigdje nisam napisao da ce doci, ni da smo u pregovorima, ni da on ima zelju zaigrati kod nas itd.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 17 sep 2016, 02:07

Nemamo kamp, ali imamo kaNp.
@tobeyarabi, igra se u Sarajevu, revans je u Olimpicu.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 17 sep 2016, 02:13

Jarane, ti spominjes nekog Kuranjia koji je harao jedno vrijeme u Bundesligi , ponavljam BUNDESLIGI. Taj nema teorijske šanse da dođe, može samo ako je lud. Prvo PLATA (pusti šta priča da mu pare nisu bitne), drugo naša liga (od silnih liga u Evropi, gdje su uređeniji stadioni, on da kod nas pređe, WTF) Mi možemo jedino dovesti , MOŽDA, naše starije igrače , tipa Misimovića. Al eto nismo ni njega bili u stanju dovesti. Par fotkica njega i Dine i to je sve. Možda bi i mogli dovesti nekog igrača tipa Misketa (kao što sam i prije spominjao Hajrovića, jer bi mu mogli podići formu, pa da se proda negdje) da nam u upravi sjede legende našeg kluba, koji imaju sportske prijatelje širom Evrope, koji znaju kako privući nekog igrača... Možda tad...A ovako kad nam u klubu sjedi jedan bankar, jedan štrumf... nešto čisto sumnjam.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 sep 2016, 02:21

Majkl je napisao/la:
Memara je napisao/la:
zagorski je napisao/la:a isto tako i po organizaciji.
Daj molim te listu klubova koji su bolji od nas po organizaciji.

Nijedan klub nije ni blizu nama po organizaciji,redovnim platama, uslovima rada, treniranja,karantina pred utakmice,priprema ,mini priprema ,medicinskog osoblja,oporavka igraca,stanarina i smjestaja igraca itd.To pitajte svakog igraca u Premier ligi pa i novinare koji to isto dobro znaju.Ne znam sto odgovaram na ove stbari jer ocigledno ovakvi likovi trolaju i pisu stvari koje necu reci da ne znaju nego to rade iz razloga da provociraju ili nesto sl.Da ne pricam o djeci iz akademije koja su dovedena iz drugih gradova,najbbolje se moze provjeriti i vidjeti kako je njima i kakao su zadovoljni i sretni.Pored sjajnih uslova i rada u akademiji ,zadocoljni su i sa drugimstvarima sto se isto tako moze provjeriti.Da ne govorim o turnirima na koje putuju itd.Garantujem i tvrdim da smo sto se tice ovih stvari za sve klubove dimenzija vise sto se moze provjeriti i pitati.
Izvini molim te ko si to ti da tako nesto tvrdis i kako ti mozes biti siguran da je ovako kako si napisao?
Zasto mislis da ti ovdje imas bilo kakav autoritet da bi neko drzao do tvog misljenja?
Ovo je samo tvoje obicno lupetanje bez ikakvog pokrica.
Da smo mi tako odskocili od ostalih klubova to bi se moralo na djelu vidjeti,ovako mi gledamo u ledima drugim klubovima,sa najvecim budzetom u historiji PL BiH nismo Evropu izborili,a kamoli sta osvojili.Klub kojeg ovdje ismijavamo dode sa konkretnom ponudom za naseg najboljeg igraca,igrace koje nasi konkurenti otpisuju mi dovodimo (simeunovic,ivetic...) itd.
To sto mi imamo 'board direktora' ne znaci i da imamo najbolju organizaciju!
Isto tako sto imamo gazdu milijardera ne znaci da imamo najvise para!
Jednostavno majkl,tvoja demagogija ne prolazi!!!
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 17 sep 2016, 02:28, ukupno mijenjano 1 put.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 sep 2016, 02:26

Zip je napisao/la:Al za sve ide ona..
Da je uprava kako treba
Da uprava zna ovo
Da uprava zna ono :lol:

I onda legenda ispali za Kuranya :lol:

Pa onda se napravi formacija u kojoj igraju 5-6 napadaca...
I onda kazu da imamo normalnu upravu...

Onda se pojavi informacija da su poceli radovi u kampu, i onda pojedini pocnu komentarisati kako je to zbog Gojkovih 5000, kako uprava nije sposobna ni tih 5000 iskoristiti.. bla bla
Pa dodje legenda ismijava kolegu forumasa zbog toga sto kao on ne zna da pise, nije pismen, itd...
Pa dodje lakosta koji podrzi sve to, pokusava malo atmosferu podici pa se jave opet pojedini i ismijavaju i njega i taj pokusaj podizanja atmosfere... itd

Uglavnom, daj da samo sto vise loseg pisemo to je najbitnije, a sto igramo vrlo vaznu tekmu u nedelju to i nije toliko bitno...
Gdje su svi upisali pobjedu, gdje je ovde velika vecina podcijenila taj isti Olimpik.

Mi imamo KAMP, mi smo najorganizovaniji klub u drzavi, a ko zeli to da umanji, taj nije dobar s glavom.
Pa to i ptice na grani znaju da su ti bodovi sigurni,payback jednostavno. Nakon one blamaze iz prosle sezone kada su tako ofirno,ovi tvoji ljubimci iz uprave sa svojim poltronom strumfom Hurticem, Olimpiku dali 3 boda,doslo je i vrijeme za naplatu.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 17 sep 2016, 06:47

belosevic28 je napisao/la:Nemamo kamp, ali imamo kaNp.
@tobeyarabi, igra se u Sarajevu, revans je u Olimpicu.
hFala brate beli..znaci, rasturicemo ih najmanje 1-0 :bih:

olimpiče, olimpiče otvori kapije
evo idu, evo idu age sarajlije :opaopa: :opaopa:

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 17 sep 2016, 09:53

zagorski je napisao/la:
Zip je napisao/la:Gdje su svi upisali pobjedu, gdje je ovde velika vecina podcijenila taj isti Olimpik.

Mi imamo KAMP, mi smo najorganizovaniji klub u drzavi, a ko zeli to da umanji, taj nije dobar s glavom.
Pa to i ptice na grani znaju da su ti bodovi sigurni,payback jednostavno. Nakon one blamaze iz prosle sezone kada su tako ofirno,ovi tvoji ljubimci iz uprave sa svojim poltronom strumfom Hurticem, Olimpiku dali 3 boda,doslo je i vrijeme za naplatu.
Daj Boze da bude payback. Ja uopste nisam siguran u bodove.

A to da smo najorganizovaniji i ostalo, pa sto ne ORGANIZUJEMO da napokon izadjemo u hebenu Evropu. Organizovali smo video skauta kakvog nema u Evropi. Teleca glava nam je samo takva. Organizovali smo raskide ugovora koje studenti sportskog prava mogu da koriste kao primjer kako ne treba raditi. Jedino ovaj potez oko dovodjenja nove direktorice podrzavam u potpunosti.

Prije je bila prica koliko para toliko muzike. Evo klub ima para i opet nista. Nemamo dugove i imamo najjacu ekonomsku situaciju u PL a Evrope nema. To je posebna bruka sportskog dijela kluba.

Pustite se demagigije Zorice. On je balija koji se kao parazit uhvatio kluba i lupa po zadatku.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 17 sep 2016, 10:28

Toliko smo organizovani da ne znamo staviti klauzule u ugovore, nego pola budjeta iskesiramo na raskide. Doduse ima tu i organizacije. Toliko nam je uprava organizovana da su uspjeli napuniti djepove na tim raskidima.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 17 sep 2016, 10:54

Ako prodamo Dulju za cca 1milion, eto para za pojačanja. Ordagić, Koljić ili Redžić. Ali problem je što ni u takvoj situaciji ovaj klub ne bi davao pare za obeštećene, prije bi dočekali igrače tipa Fenan Salčinović za džaba. Zašto uprava to radi, koo zna :crazy:

High

Post Postao/la High » 17 sep 2016, 10:55

Kupi li ko dres? :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bordoakapitar

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordoakapitar » 17 sep 2016, 10:56

pasica je napisao/la:Toliko smo organizovani da ne znamo staviti klauzule u ugovore, nego pola budjeta iskesiramo na raskide. Doduse ima tu i organizacije. Toliko nam je uprava organizovana da su uspjeli napuniti djepove na tim raskidima.
Pa to i jeste poenta cijele price. To je uhodani sistem raskida na stetu kluba a onda pola-pola sa igracem, negdje u kafani. Zato se mijenjaju treneri da bi svaki trener doveo nekoliko svojih igraca a otpustio nekoliko igraca koje je doveo onaj prethodni. Svima dobro, samo ga klub i navijaci glabaju...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 sep 2016, 11:10

bordoakapitar je napisao/la:
pasica je napisao/la:Toliko smo organizovani da ne znamo staviti klauzule u ugovore, nego pola budjeta iskesiramo na raskide. Doduse ima tu i organizacije. Toliko nam je uprava organizovana da su uspjeli napuniti djepove na tim raskidima.
Pa to i jeste poenta cijele price. To je uhodani sistem raskida na stetu kluba a onda pola-pola sa igracem, negdje u kafani. Zato se mijenjaju treneri da bi svaki trener doveo nekoliko svojih igraca a otpustio nekoliko igraca koje je doveo onaj prethodni. Svima dobro, samo ga klub i navijaci glabaju...

I onda kaze zorica kako je zelja svakog igraca u PL BiH da igra u Sarajevu i kako smo po pitanju organizacije miljama ispred ostalih :facepalm:
Mada je zoki mozda i u pravu,samo je pitanje kome je ta 'organizacija' dobra,klubu sigurno ne. Uostalom i mafija je jako dobro organizovana.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 sep 2016, 11:11

High je napisao/la:Kupi li ko dres? :kafa:
Ja cekam bordo..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 17 sep 2016, 11:14

Ja cekam trenerku, valjda docekam :)
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 17 sep 2016, 11:23

A ko je to od vas čitao ugovore igrača pa zna kakve su klauzule stavili?
Zalosno je kako se mišljenje o nečemu pravi na osnovu mahalskih informacija. Uostalom to ne mozemo ni nazvati informacijama nego samo mahalanjem.
Ali eto, neka svako razmišlja kako hoće.

High

Post Postao/la High » 17 sep 2016, 11:27

MortemHz je napisao/la:
High je napisao/la:Kupi li ko dres? :kafa:
Ja cekam bordo..
Hoće li biti plavih? :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 sep 2016, 11:32

hilmo je napisao/la:A ko je to od vas čitao ugovore igrača pa zna kakve su klauzule stavili?
Zalosno je kako se mišljenje o nečemu pravi na osnovu mahalskih informacija. Uostalom to ne mozemo ni nazvati informacijama nego samo mahalanjem.
Cak i ako ta 'mahalanja' dolaze od osoba bliskih igracima koji su raskidali ugovore s nama ili cak od njihovih menadzera?
Uostalom dovoljna je zdrava logika da se neke stvari shvate. Evo npr.,raskines ugovore sa 10-ak igraca i trenerom i u slijedecem prelaznom roku nema novca da se dovedu kvalitetna pojacanja,znaci onaj kvalitet igraca koji bi digao nasu igru,vec dovodimo prosjecne i ispodprosjecne igrace. Zakljucak se sam namece hilmo,a ti glumi majku Terezu koliko hoces. Uostalom bil ti da si na mjestu bilo kojeg igraca raskinuo ugovor na svoju stetu ili bi trazio da te isplate?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 sep 2016, 11:43

hilmo je napisao/la:A ko je to od vas čitao ugovore igrača pa zna kakve su klauzule stavili?
Jok ba kakvi, jos igraci plate klubu.
Znate li vi ba sta je ugovor?
Koja budala ce ga raskinuti na svoju stetu?
Je li Jesic otisao dzaba, kako je Kusturica rekao, ili nas je zavalio na duzi period, kako Zip rece?

Evo recimo, ne placaju se raskidi, niko ne krade, Tan nista ne uzima za sebe...
Pa gdje su pare onda???

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 17 sep 2016, 11:46

@zagorski brate svaka cast! Sve jasno ko dan! A ti ispodprosjecni igraci su u stvari menadzerski igraci koji su kompatibilni za ovakve stvari. Cak je i Cala to rekao, ali eto uvijek ima ovih sto "bolje znaju". Zato im ne odgovaraju igraci tipa Benko, ali neka... Ovakvi sistemi se uruse kad-tad i nadam se da ce to neko kod nas prekinuti sto prije, jer mislim da FKS i HZ to ne mogu trpiti!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Hajdeee, miguelramos i 36 gostiju.