Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 11 maj 2025, 09:59

Tuce11 je napisao/la:
10 maj 2025, 23:17
svrakino1921 je napisao/la:
10 maj 2025, 21:56
Nemojte ih više ljudi
Uzet ce Veleža dole u Mostaru u sljedećem kolu i poslat ih u baraž

Poslije te utakmice dolaze nama na Grbavicu Rođeni
Ako ih uzmemo trebam slušat narednih 10 godina kako smo pogani

Al Jes Veležu guravo - ako uzme x večeras Zrinja šampion

Ova liga je ludilo
Pa jbt otkud ti tolika mržnja prema Veležu. Neće Rođeni ispasti, džaba se nadaš. Čast većini navijača Želje, ali vas pravo puno nr vidi dalje od nosa. Prošle sezone kad su ispadale 2 ekipe, kupili ste opstanak, pretprišle ste sufijskim lakrdijama protiv Posušja i Veleža izašli u evropu. Ipak, svaki put kad Željo igra sa zrinjskim i borcem, navijam za Želju. Hajde sad da malo razmisljamo. Grbavica pripala Istočnom Sarajevu, a Željo svoje utakmice igra u Binježevu i gradi stadion. Kako bi se osjećao da vas navijači Veleža zovu predsarajevski klub, livadići, pijačari.. a za Slaviju čije dom Grbavica, kažemo da je za vas gospodski klub. I nije čudo što osovina vico-beus radi šta hoće. Pozdrav!
Volim više Velež od tebe
Nismo ništa kupili jer smo sa Slogom na Grbavici odigrali neriješeno i umalo prekid nije bio - ušla naša dva navijača u teren

Što se tiče faula na Vašim golmanom i protiv Posušja ruka pa gol Hodžića samo da te pitam a šta ste Vi radili npr. u Tuzli te iste sezone protiv TC - Haskić daje iz ofsajda gol

Što se tiče pretpostavke igrali bi na Gradskom stadionu Koševo

Ne znam dali znaš mi smo 94' i 95' i kasnije Europske utakmice igrali na Koševu
Naše klupske prostorije su bile na Marijin Dvoru ispod Opće bolnice

Al dobro
Nego šta cemo sad
Ako Vas Sarajevo uzme šta mi da radimo poslije na Grbavici ...

Jel MAGARAC

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 11 maj 2025, 10:00

BarbareZeljin je napisao/la:
11 maj 2025, 09:39
Ma **** saopstenje, ne brine mene to,nego me cudi sto nema Djipketa. Moralna horizontala,teoreticar zavjera,vjeciti zagovornik da je Zeljo kriv za sve u BH fudbalu. Djipke institucijo,de nam ovo pojasni malo. Ne mogu da pohvatam sto smo sad krivi. Vjerovatno zato sto smo zajebali dogovor o dogovorenom kupu,pa Sarajevo moralo uletiti da spasi ugled grada,posto smo mi bili neodgovorni.
Đipalu ne treba zamjerit nit uzimat šta za ozbiljno.
To je osoba sa posebnim potrebama.
Mene uvijek razveseli svojim mudrolijama.

Nego, meni je interesantno kakvu priču i spin su pripremili dežurni, plaćeni, botovi :hmmmmm:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 maj 2025, 10:00

Pa otkinuli smo i mi Borcu bodove u BL ove sezone...kakva su to glupa rezonovanja. Samo eto vi ih pobijedili Marta/Aprila kad vec a mi na Jesen pa se nase kao ne broji.
Ne seerri kralju Bgti :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 maj 2025, 10:01

Ima i neka delegacija nekog kluba koja ide Vici na noge u BL svako malo ali kažu da je to onako turističke prirode, gospodin predsjednik je tu u ulozi turističkog vodiča.

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 11 maj 2025, 10:01

Fudo je napisao/la:
11 maj 2025, 09:45
Ako je namjesteno, velika sramota. Nek odmah izbace klub u nizi rang. Neki ipak zele pravdu, sport i boljitak, dok drugi se nasladjuju i dalje tvrde da su cvkecke. Vidim tipkanje navjaca Borca, koji su summjivi i u namjestanju i u guranju od saveza, ali oni to glorifikuju. Pa ako smo ovu namjestili onda je i utakmica protiv Borca namjestena. Pa npr. Slogu vazda uhvati "viroza" kad treba igrati protiv Borca.
Moraš da razgraničiš dvije stvari, a to su javno prije utakmice ti izađe trener, u ovom slučaju sa Slogom je bio Vlado Jagodić i kaže kako mu pola ekipe ima virozu, i ti u startu znaš da je to puštena utakmica i poklonjena 3 boda, dok sa druge strane imaš ovo što su vam je priredilo rukovodstvo FK Sarajevo....dokaza nikada neće biti osim gorkog ukusa poraza od zna se već koga i u čije je ime!
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 11 maj 2025, 10:01

Ne ovi pitari su poceli praviti mit na kraju ispast ce mi prosle sezone bili bod iznad zone ispadanja i sloga pustila nas da ostanemo 10 na tabeli . A hajde namjestano i to sve ali vi ste namjestili protiv sirokog klub koji vam navijaci najvise mrze . Evo nasi mrze celik iz zenice iz slicnog razloga zbog rahmetli Anera Kasapovica i od tas sa svakim su nas povezali da namjestamo utakmice samo sa celikom nisu .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 11 maj 2025, 10:04

Svako ko ima upetljane prste u namještanje utakmica treba da bude maksimalno sankcionisan.
Malo je samo kontradiktorno da se daje podrška igračima i stručnom štabu , a oni su direktni saučesnici te iste jučerašnje utakmice , ipak nismo mi igrali sa foruma to jučer.
Također dovodi se u sumnju čitav put kroz Kup , ispade da je i Zrinjski nama dao Kup ? Mnogo pitanja što i zašto , a puno nagađanja.S druge strane , svi smo vidjeli gradski derbi u finalu Kupa , da li bi to eventualno pomrsilo neke račune ili je i onih 3:0 dole u Širokom dio puta ovog svega ?
Nema šanse da bi i tu dogovorili bili 2 gradska kluba za Kup :?
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

12345678922
Kontakt:

Post Postao/la 12345678922 » 11 maj 2025, 10:04

feniksptica je napisao/la:
11 maj 2025, 10:00
Pa otkinuli smo i mi Borcu bodove u BL ove sezone...kakva su to glupa rezonovanja. Samo eto vi ih pobijedili Marta/Aprila kad vec a mi na Jesen pa se nase kao ne broji.
Otkino jesi, al sad kad je u izlogu bio finale kupa - sklonio si se, i to normalni navijači Sarajeva znaju. Na Koševu vas razmontiraju u 3 dana 2 puta, vi sjebete Zrinjskog dobijete ponudu koja se ne odbija finale kupa za još sigurna 3 boda, jer kup ne nosi ono što liga nosi i to Borac zna..

12345678922
Kontakt:

Post Postao/la 12345678922 » 11 maj 2025, 10:08

Suki46 je napisao/la:
11 maj 2025, 10:04
Svako ko ima upetljane prste u namještanje utakmica treba da bude maksimalno sankcionisan.
Malo je samo kontradiktorno da se daje podrška igračima i stručnom štabu , a oni su direktni saučesnici te iste jučerašnje utakmice , ipak nismo mi igrali sa foruma to jučer.
Također dovodi se u sumnju čitav put kroz Kup , ispade da je i Zrinjski nama dao Kup ? Mnogo pitanja što i zašto , a puno nagađanja.S druge strane , svi smo vidjeli gradski derbi u finalu Kupa , da li bi to eventualno pomrsilo neke račune ili je i onih 3:0 dole u Širokom dio puta ovog svega ?
Drug kup se nije mogao štimati na početku sezone, to svako normalan zna, vi ste pričali kako je naštiman Želji, al tek od polufinala je naštiman vama zvog situacija u kojoj su Borac i Široki - jedni su dali finale vama zbog bodova u ligi, drugi su dali zbog opstanka u ligi, uključi malo vijuge i sve će biti jasno.

Na Banjaluckom forumu sam procito pametan post

“Zašto nismo odma ispali iz kupa i posvetili se na ligu, igrao si dzaba na 2 fronta a dosta igrača povrijedjeno i pao si kad ne najbitnije” tako nekako je glasio post..

A odgovor

“Zato što kad si u polufinalu kupa, imaš nešto s čim možeš pregovarat i ponudit za bodove u ligi”

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 maj 2025, 10:08

12345678922 je napisao/la:
11 maj 2025, 09:58
Fudo je napisao/la:
11 maj 2025, 09:52
11 maj 2025, 09:50
Kako Jufke to iskusno rade najjača spin mašinerija..

Od prvog dana sezone pričaju kako je Želji kup naštiman a to njihov dobri Mirva sa Vicom sve dogovorio iza paravana i još im prodo Vedrana… stidite se
To vi niste stimali protiv npr. Sloge pa Leotara idr?

Drug, ja kad sam prije mjesec pričo da ste otkinuli Zrinjskom bodove na Koševu i otišli u Banja Luci dobili u kupu i onda u ligi izgubili, da se niste mogli sastavit ja sam prozvan budalom.

Isti scenario se ponovio i mjesec poslije, al iskreno nisam vjerovo da ćete se Širokom sklonit da je bilo koja druga ekipa bila vjerovo bi.. al u ovo teško,
Al ocigledno da je Mirvi svejedno i za Vedrana i za Horde i za sve, najbitniji mu je njegov dzep gdje 11 miliona trosi na plate :bih:

Neko otkine Borcu bodove i gurne Zrinjskog na prvo mjesto, a neko da 6 bodova za prolaz u finale kupa, nismo isti i s vama nikad. :bih:
Pa vi ste npr. "dali" Zrinjskom 6 bodova, pa cak I gol razliku nabijali nad vama. U Muftica od jednom usao duh Kariusa pa mu lopte ispadale i plivo na suhom. Zivis u kuci od stakla a bacas kamenje na drugu stranu. Eto Zeljo je kao cist, a i ti sam nevjerujes u to. Jedina razlika ovdje je sto su navjaci prozvali svoj klub, dok se drugima isto desava a sute. Nisam siguran i da bi ovo ucinili navijaci Sarajeva da nije dosao u pitanju Siroki. Meni se gadi da bilo ko "krade" a najvise ako radi neko za koga ja navijam.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 maj 2025, 10:10

Pa ne mozes pobiejdit ekipu koja je realno bolja od tebe i koja se bori za prvaka 3/3. Da mozes i ti bi se borio za istu s njim i bio rame uz rame.

Al nebitno. Stvarno to su zapetljane stvari. Ima ovdje sigurno jos jedno 10-15 utakmica po sezoni hdje i ne skontamo da su dogovorene.

Ovdje je problem zbog proslosti i svega i ako su Horde u pravu nadam se da se opet izaci kao pobjedinci a glavne da ce otjerati.

Igraci su u svemu tome samo sredstvo..imaju poslodavca koji im govori sta i kako. Sto bi se neko na njih ljutio.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 11 maj 2025, 10:12

11 maj 2025, 10:08
Suki46 je napisao/la:
Drug kup se nije mogao štimati na početku sezone, to svako normalan zna, vi ste pričali kako je naštiman Želji, al tek od polufinala je naštiman vama zvog situacija u kojoj su Borac i Široki - jedni su dali finale vama zbog bodova u ligi, drugi su dali zbog opstanka u ligi, uključi malo vijuge i sve će biti jasno.

“Zašto nismo odma ispali iz kupa i posvetili se na ligu, igrao si dzaba na 2 fronta a dosta igrača povrijedjeno i pao si kad ne najbitnije” tako nekako je glasio post..

A odgovor

“Zato što kad si u polufinalu kupa, imaš nešto s čim možeš pregovarat i ponudit za bodove u ligi”
Kojim metodama bi Široki mogao ispasti direktno kad bi svakako kao 9 ekipa igrali razigravanje sa Stupčanicom ?
To su svi uvjereni da bi Stupčanica pobjedila u 2 međusobne ?
Za ovo ostalo si upravu nema šta , ako gledamo slijed događaja od polufinala pa do kraja.Samo mi je nejasno isto da je Zrinjski imao šansu da isto ide na polufinale pa da trguje , nego su hajmo reći olako kup pustili.
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

12345678922
Kontakt:

Post Postao/la 12345678922 » 11 maj 2025, 10:16

Suki46 je napisao/la:
11 maj 2025, 10:12
Suki46 je napisao/la:

A odgovor

Kojim metodama bi Široki mogao ispasti direktno kad bi svakako kao 9 ekipa igrali razigravanje sa Stupčanicom ?
Za ovo ostalo si upravu nema šta , ako gledamo slijed događaja od polufinala pa do kraja.Samo mi je nejasno isto da je Zrinjski imao šansu da isto ide na polufinale pa da trguje , nego su hajmo reći olako kup pustili.
Zrinjskog ste pošteno dobili, ove sezone ste igrali dobre utakmice protiv Zrinjskog i tu je sve čisto.

A Široki i Stupčanica, ne znam šta bi ti rekao - bolje igrati na sigurnu kartu nego na rizik, al ja mislim da će radnik biti ta 9 ekipa i da neće biti playoffa.

@@@drug iznad, nas zrinjski može dobit kad hoče mozes vrtit spin da smo pustili zrinjskom, a i mi njih nismo dobili godinama dole.. a i na Grb isto dugo

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 maj 2025, 10:17

Žestoko saopštenje

Horde zla ne žele slaviti "dogovoren Kup": "Znamo za sva dešavanja u klubu"

Herson

Post Postao/la Herson » 11 maj 2025, 10:17

Otkino jesi, al sad kad je u izlogu bio finale kupa - sklonio si se, i to normalni navijači Sarajeva znaju. Na Koševu vas razmontiraju u 3 dana 2 puta, vi sjebete Zrinjskog dobijete ponudu koja se ne odbija finale kupa za još sigurna 3 boda, jer kup ne nosi ono što liga nosi i to Borac zna..
Jesi li ti gledao uopšte te utakmice protiv Borca i Zrinjskog ili to pričaš samo onako, jer si to negdje pročitao ili načuo?
2025 je godina, postoje snimci utakmica, sve je dostupno na internetu. Pronađi bar jedan momenat sa tih utakmica koji može potvrditi te sumnje, eto bar jedan. U drugoj utakmici, Kvržić je skoro osakatio Lulića divljačkim startom, Kyeremeh ništa bolje nije prošao. Omjer faulova je bio cca. 40-8 na našu štetu, i u najmanju ruku sumnjiv penal je sviran za Borac. 15 žutih kartona je Sarajevo dobilo u te dvije utakmice. I ti kažeš da je to dio nekog dogovora? Šta je sa mozgom, drug? I pojasni nam kako je to Sarajevo sjebalo Zrinjskog?

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 11 maj 2025, 10:19

11 maj 2025, 10:16
Suki46 je napisao/la:
11 maj 2025, 10:12

A odgovor

Zrinjskog ste pošteno dobili, ove sezone ste igrali dobre utakmice protiv Zrinjskog i tu je sve čisto.

A Široki i Stupčanica, ne znam šta bi ti rekao - bolje igrati na sigurnu kartu nego na rizik, al ja mislim da će radnik biti ta 9 ekipa i da neće biti playoffa.

@@@drug iznad, nas zrinjski može dobit kad hoče mozes vrtit spin da smo pustili zrinjskom, a i mi njih nismo dobili godinama dole.. a i na Grb isto dugo
Sve jasno , Radnik/Posušje ostanu , a obje ekipe imaju haman sličan raspored.Vidjet ćemo šta će biti ova 3 kola do kraja.
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 11 maj 2025, 10:20

Rano jutros vlasnik FK Sarajeva Ismir Mirvić je napustio drzavu nakon što su počele špekulacije oko njegovog hapšenja. Naime, kako saznajemo drzavnom tužilaštvo je pokrenulo opsežnu istragu protiv više rukovodilaca fudbalskih klubova zbpg namještanja utakmica i utaje poreza. Kako saznajemo predstavnici klubova iz RSa, Sarajevo i Široki su imali viber grupu u kojoj su dogovarali ishode utakmica.

12345678922
Kontakt:

Post Postao/la 12345678922 » 11 maj 2025, 10:22

Herson je napisao/la:
11 maj 2025, 10:17
Jesi li ti gledao uopšte te utakmice protiv Borca i Zrinjskog ili to pričaš samo onako, jer si to negdje pročitao ili načuo?
2025 je godina, postoje snimci utakmica, sve je dostupno na internetu. Pronađi bar jedan momenat sa tih utakmica koji može potvrditi te sumnje, eto bar jedan. U drugoj utakmici, Kvržić je skoro osakatio Lulića divljačkim startom, Kyeremeh ništa bolje nije prošao. Omjer faulova je bio cca. 40-8 na našu štetu, i u najmanju ruku sumnjiv penal je sviran za Borac. 15 žutih kartona je Sarajevo dobilo u te dvije utakmice. I ti kažeš da je to dio nekog dogovora? Šta je sa mozgom, drug? I pojasni nam kako je to Sarajevo sjebalo Zrinjskog?
Takvim kao i ti ne mogu proć priče jel gledaš površno.

Evo jel ti mislis:

Ako su svirani fauli, žuti, crveni, penali.. i ostale stvari

SAV ĆE FOKUS BITI NA SUDJENJU A NE NA ŠTIMANJU.

Što tad niste napustili teren? Kao i prošle sezone? Zato jer ste ušli u začaran krug i dogovorili.

Trvdio si da je Željo dogovorio slogu u modrici, ne spominjes penal za Slogu koji je osutan lijevo u cosak al je Muftic odbranio, jel i to dogovoreno?

Počni širim pogledom gledat našu ligu,
Pozdrav

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 11 maj 2025, 10:25

Spominju Želju utakmicu protiv Sloge gdje je Mufta odbranio penal na 0:0 i gdje je Štilic u maniru Ibrahimovića skoro sa centra dao gol za vodstvo.

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 11 maj 2025, 10:26

Na pdfu kona zli Manijaci su krivi sto horde napusise qrcem mirvu i mirvine pusikurce. Aferim.
Sarajevski Željezničar.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.