PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Beduin
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Beduin » 02 apr 2016, 14:47

amazon je napisao/la:
Beduin je napisao/la: Pa dovoljno si rekao pozivanjem na putovanje po BiH, j3bote, svjestan li si sta pises? :urnebes: A dobro, pretpostavljam da si zavrsio Srednju skolu pa si na ekskurziju otisao u Hrvatsku, Tursku ili Spaniju.

Da si pametan kao sto nisi, shvatio bi da je to samo aludiranje da vi tuzlaci niste izasli iz svoje kuce. Da ti dam jedan primjer, uzecemo Beograd. Ja sad pisem da su u Beogradi cetnici, fasisti, zlocinci i sta vec ne a Beograda nisam vidio ocima, medjutim kad odes u Beograd vidis da to nista nije tako, jasno.
Ali kad vidim da si ti iz posta skontao da neko treba putovati po BiH, tek tad vidim koliki si ti kapacitet. Medjutim vi ste takva bjeda sto dusevna, sto opcenito da ne mozete ni po Bosni ici,a negdje drugo.Haj ziv bio idi na kakvu koridu.
Pa tvoj kapacitet nije kadar da svari da se zaj3bajem, covjece smeteni. Sta bi sa onim zakljucivanjem o ubicama, zar nije isti slijed kao i tvoj?
Eto, kao za Beograd, tako i za Tuzlu, ovdje pises kako smo seljacine, kompleksasi, i onda dodjes u Tuzlu i vidis da to nista nije tako, jasno. Sjedimo i kahvenisemo, Sarajevo nam nije ni na pameti kao ni ovaj forum, trofeji Zelje, nacionalisticke pjesme u Banja Luci ili sahovnice u onoj cuki kamenjarskoj.

Kad vec spominjes koridu, inace se ne volim hvaliti i rasplakao bih te kad bi cuo gdje sve Beduin boravi, ali evo neki dan bijah ovdje za promjenu, sa blentavim englezima se malo druzio u Meydanu (Dubai), a nakon trke pjevusila LIVE Janet Jackson.

slika
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 apr 2016, 14:51

tuzlak1987 je napisao/la: Ovaj izvjestaj Niksica je debilizam. Fulao je sve sto je mogao u videu..dosao papak da popljuje.
Bristol propao jer Tuzla tone, zaboravio je snimiti rupu koja se sada nalazi na tom mjestu :mrgreen:

Preokrenite na navijacka prepucavanja, ostavite se pljuvanja nasih lijepih gradova
Nad tobom sunce najljepše sja

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 02 apr 2016, 14:52

Turci i Arapi osvajaju glavni grad i to samo mogu ljudi da poreknu koji odbijaju da se suoce sa trenutnim stanjem na terenu, a odlucuju da zive u nekoj slici Sarajeva prije 90-ih.
Stare Sarajlije cesto dodju u Tuzlu i odusevljavaju se gradom uz opasku da su konacno dosli na slobodnu teritoriju. Na nekom licnom iskustvu i u manjim krugovima, uvijek ce biti djelica te slike Sarajeva prije 90-ih. To je samo dokaz da izuzetak potvrdjuje pravilo.
Jedna anegdota vezano za ovo je kad sam se vozio u taksiju u Sa prije nekoliko godina, taksista mi ispricao da je bila dojava da su nasli u podrumu BBI-a gajbu piva :D

U drugu ruku, Sarajlije se ne ponasaju kao gradjani glavnog grada. Glavni grad mora da bude moralna vertikala, da pruza ruke cijeloj Bosni i Hercegovini pa i onima iz Banja Luka a i onima iz Mostara te da uvazava njihove stavove. Izmedju ostalog, ne smije nikog da omalovazava jer to isto Sarajevo se dobrim dijelom financira od rada drugih dijelova, a koje ti isti Sarajlije nipodostavaju.

U svemu ovome ste svjetlosnim godinama iza Tuzle i Tuzlaka. Ili nek se Sarajevo i njegovi gradjani mijenjaju ili predajte stafetu sposobnijem i u boljoj formi, jer sada je Sarajevo debeli i tronjavi trkac koji prica da je nekad bio brz :salut:

Sibom istine vas Tuzlaci sibaju, a bolje vam je da se ne branite. Samo ispadne jos smijesnije :D

PS: Znam da niste svi losi, ali vlast i mediji vam kreiraju takvu sredinu i ima izuzetaka, koje cijenim. Ali vecina ljudi su ovce i oni se redovno sisaju. Vidim da ih ima nekoliko golih, bez vune na forumu :D
League Cup winners
Yugoslavia - ★

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 02 apr 2016, 14:52

elamalakia je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Koji kompleksi majko mila, gdje god na netu naletim na vijest da se tice Želje, Sarajeva kao grada i kao kluba, prvi su komentari iskljucivo znaci iskljucivo tuzlaka i zenicana, drugih gradova nema s negativnim komentarima
to je to, ja nikad nisam vidio raju iz Mostara da pljuju po Sarajevu 24/7. Jednostavno furaju svoj fazon boli ih tuki za sve, ne kukaju kao ovi sve pare idu za Sarajevo kme kme kme Tuzla radi Sarajevo se gradi kme kme kme, sandzaklije, focaci kme kme kme :facepalm:

NEKA MI NADJE NEKO OD TUZLAKA da ih je neko iz Sarajeva uvrijedio, tipa sto vas cetnici nisu sravnili sa zemljom, sto vas nisu sve poubijali itd.
Za razliku od njihovih komentara i pacenika cija je zelja da sravne Sarajeva i da se Grbavica ponovo zapali, sve vam ***** napaceno.

slika

Bio sam u Tuzli, kakva depresija vlada gradom, ne moze nista proraditi, sve pozatvoreno. Zao mi je toga radi prave raje iako je ih je vrlo ali vrlo malo, ipak je to nas grad u nasoj drzavi ;)

[youtube][/youtube]

A ona dva levata se jadni smiju od muke :pray:
Al opet kad to kazem ne mislim nista protiv Tuzle i Zenice, vec da ti pojedinci rekao bih dolaze iskljucivo iz tih gradova. Maloprije na **** gledam video onaj o Grbavici kako je gorila u ratu pa sve do danas, i odma 5-6 komentara, eno hoce p iz Sa i reprezentaciju da nam uzmu, prosle za stolice debili itd itd.. Niko nista nije ni spomenuo sem da se uprava zahvaljuje tim video klipom. I onda se cudimo sto nam je drzava u k, premalo nas je da se mrzimo, ne mirisem ja ni fks ni Slobodu ni Čelik, ali to nema veze na relaciji medju gradovima, to je Senad fino objasnio na face kad su bili dinokio i Husic gosti.. Pricajte o fudbalu, o klubovima sta hocete, ali manite se gluposti i vrijedjanju na ovom nivou, ljudi su prije 20 godina zivote davali, a mi za tastaturama maksimalno seremo jedni po drugima, smijesno i zalosno sa svih strana..
kad vec Niksica pomenu, ovdje je objasnio malo stvari.. https://youtu.be/qzd9uFbUyeY

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 02 apr 2016, 14:53

Svaka priča ima dva lica i dvije strane,stavovi tipa pljulju nas iz Tuzle i Zenice je vaša priča,ona druga u kojoj je Zenica srce Srbije a Tuzla u zamjenu za Pale je opet vaša priča,.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 apr 2016, 15:01

elamalakia je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Koji kompleksi majko mila, gdje god na netu naletim na vijest da se tice Želje, Sarajeva kao grada i kao kluba, prvi su komentari iskljucivo znaci iskljucivo tuzlaka i zenicana, drugih gradova nema s negativnim komentarima
to je to, ja nikad nisam vidio raju iz Mostara da pljuju po Sarajevu 24/7. Jednostavno furaju svoj fazon boli ih tuki za sve, ne kukaju kao ovi sve pare idu za Sarajevo kme kme kme Tuzla radi Sarajevo se gradi kme kme kme, sandzaklije, focaci kme kme kme :facepalm:

NEKA MI NADJE NEKO OD TUZLAKA da ih je neko iz Sarajeva uvrijedio, tipa sto vas cetnici nisu sravnili sa zemljom, sto vas nisu sve poubijali itd.
Za razliku od njihovih komentara i pacenika cija je zelja da sravne Sarajeva i da se Grbavica ponovo zapali, sve vam ***** napaceno.

slika

Bio sam u Tuzli, kakva depresija vlada gradom, ne moze nista proraditi, sve pozatvoreno. Zao mi je toga radi prave raje iako je ih je vrlo ali vrlo malo, ipak je to nas grad u nasoj drzavi ;)

[youtube][/youtube]

A ona dva levata se jadni smiju od muke :pray:
Druze, i ja bih se upalio na takve ispade pojedinaca ovdje, ali vecina nas se ogradila od tog psovanja glavnog grada i to je bespotrebno, svi smo saglasni oko toga. U biti ja par momaka sa foruma imam na fb ili se cujemo preko pp i sasvim normalna konverzacija, ta prepiranja ni ne spominjemo, djecija posla.

Nego, mene prvog je taj Niksicev video iznervirao i da sam ga vidio uzivo mater bi mu j3bao zbog konstantnog prozivanja propadanja Tuzle, "propadanje" u svakom smislu, kako tonjenje tako i propast fabrika, zanatskih radnji i ostaloga. Medjutim, da nije toliko crno kao sto Niksic prikazuje na svoj nacin, mi smo izgradili jednu od najljepsih zgrada u drzavi i 3. po velicini (Mellain, a na google.ba se moze sve pogledati), Ditu smo ponovo pokrenuli, izgradjuje se najbolji centar u drzavi (ili medju 2-3 najbolja, ne znam,) "Bingo City Centar", pokrenuli smo sopstveni mali turizam "Panonska jezera" kojeg su u ovih nekoliko godina postojanja posjetila preko 3 miliona turista, po zavrsetku rata smo najizgradjeniji grad/opcina u drzavi, sport se lagano budi i ova pozitivna prica oko FK Slobode se nastavlja i koraca krupnim koracima naprijed, u regiji smo najmanje zaduzen grad (gradovi nase velicine), a u Federaciji je zaduzenje maksimalno 10%, a Tuzla je jedva 5% (mozda i nesto manje) zaduzena... i jos mnogo toga brate...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

cadillac
Kontakt:

Post Postao/la cadillac » 02 apr 2016, 15:04

slika

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 02 apr 2016, 15:16

Tuzla i Tuzlaci zele samo jednaka prava. To znaci i Bihac, Mostar, Zenica i sva manja mjesta sirom kantona naseg ali i ostalih ako pricamo o Federaciji. Zelimo da imamo svi jednake startne pozicije i da svako svojim postenim radom dodje do nekog uspjeha. Svakom Sarajliji cu pruziti ruku u slucaju pobjede na zasluzenoj pobjedi.
Financije, drzavni/federativni organi i ostala administracija je u rukama glavnog grada. Zato taj grad mora da bude najveca moralna vertikala, jer ima toliku moc u rukama i da distribuise novac jednako svima.
U Tuzlanskom kantonu, sve opstine dobijaju jednako i Tuzla dobija onoliko koliko zasluzuje i ni feninga vise. Ne postoji sramni koeficijent x2 :shock:
E to je razlog, sto mi pljujemo po Sarajevu jer mislimo da je to nepravda. Mi bi trebali biti kao prijatelji a ti me krades. I onda se jos pitas, sto se ljutim i sta mi je, sokiran :o
Zadnja izmjena: FrantoBauzek, dana/u 02 apr 2016, 15:20, ukupno mijenjano 2 puta.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 02 apr 2016, 15:17

Nemojte na Sarajlije oni su ratovali...
!

elamalakia
Kontakt:

Post Postao/la elamalakia » 02 apr 2016, 15:21

Beduin je napisao/la: Druze, i ja bih se upalio na takve ispade pojedinaca ovdje, ali vecina nas se ogradila od tog psovanja glavnog grada i to je bespotrebno, svi smo saglasni oko toga. U biti ja par momaka sa foruma imam na fb ili se cujemo preko pp i sasvim normalna konverzacija, ta prepiranja ni ne spominjemo, djecija posla.

Nego, mene prvog je taj Niksicev video iznervirao i da sam ga vidio uzivo mater bi mu j3bao zbog konstantnog prozivanja propadanja Tuzle, "propadanje" u svakom smislu, kako tonjenje tako i propast fabrika, zanatskih radnji i ostaloga. Medjutim, da nije toliko crno kao sto Niksic prikazuje na svoj nacin, mi smo izgradili jednu od najljepsih zgrada u drzavi i 3. po velicini (Mellain, a na google.ba se moze sve pogledati), Ditu smo ponovo pokrenuli, izgradjuje se najbolji centar u drzavi (ili medju 2-3 najbolja, ne znam,) "Bingo City Centar", pokrenuli smo sopstveni mali turizam "Panonska jezera" kojeg su u ovih nekoliko godina postojanja posjetila preko 3 miliona turista, po zavrsetku rata smo najizgradjeniji grad/opcina u drzavi, sport se lagano budi i ova pozitivna prica oko FK Slobode se nastavlja i koraca krupnim koracima naprijed, u regiji smo najmanje zaduzen grad (gradovi nase velicine), a u Federaciji je zaduzenje maksimalno 10%, a Tuzla je jedva 5% (mozda i nesto manje) zaduzena... i jos mnogo toga brate...
Zbog takvih kao ti i jos par pojedinaca @Salt i ostali vjerovatno malo starija raja, bude mi zao sto raja zbog levata imaju pogresno misljenje o Tuzli opcenito. Kao sto sam rekao, mi nemamo nisto protiv Tuzle kao grada, imamo protiv morbida (da ne pisem nikove ovdje) da me ne citiraju ne gumo se raspravljati s njima. I sve dok je takvih, bicemo u qrcu kao drzava uvijek. Dobro napisa @cikazubo malo nas ima da se svadjamo, a znas kakvo okruzenje imamo ;)

prolazio sam pored jezera, ne treba vam more pored njega, doci cu jednom maksuz da vidim to slano jezero :lol:
Sve najbolje drug :thumbup:
Heroji su iz ulice, a ne iz nerealnog filma, heroj je Keli, heroj je Đilda!
Heroj je iznad populizma i besmisla, heroj je heroj i kad kamera ne snima!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 apr 2016, 15:27

FrantoBauzek je napisao/la:Tuzla i Tuzlaci zele samo jednaka prava. To znaci i Bihac, Mostar, Zenica i sva manja mjesta sirom kantona naseg ali i ostalih ako pricamo o Federaciji. Zelimo da imamo svi jednake startne pozicije i da svako svojim postenim radom dodje do nekog uspjeha. Svakom Sarajliji cu pruziti ruku u slucaju pobjede na zasluzenoj pobjedi.
Financije, drzavni/federativni organi i ostala administracija je u rukama glavnog grada. Zato taj grad mora da bude najveca moralna vertikala, jer ima toliku moc u rukama i da distribuise novac jednako svima.
U Tuzlanskom kantonu, sve opstine dobijaju jednako i Tuzla dobija onoliko koliko zasluzuje i ni feninga vise. Ne postoji sramni koeficijent x2 :shock:
E to je razlog, sto mi pljujemo po Sarajevu jer mislimo da je to nepravda. Mi bi trebali biti kao prijatelji a ti me krades. I onda se jos pitas, sto se ljutim i sta mi je, sokiran :o

Tako je neka ukinu koeficijente za pocetak..

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 02 apr 2016, 15:33

tuzlak1987 je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la:Tuzla i Tuzlaci zele samo jednaka prava. To znaci i Bihac, Mostar, Zenica i sva manja mjesta sirom kantona naseg ali i ostalih ako pricamo o Federaciji. Zelimo da imamo svi jednake startne pozicije i da svako svojim postenim radom dodje do nekog uspjeha. Svakom Sarajliji cu pruziti ruku u slucaju pobjede na zasluzenoj pobjedi.
Tako je neka ukinu koeficijente za pocetak..
Jednaka prava za sve :!:

Osim gore navedenog, nista drugo nemam protiv tog grada
League Cup winners
Yugoslavia - ★

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 apr 2016, 15:58

tuzlak1987 je napisao/la:http://www.klix.ba/vijesti/bih/djed-mra ... /091211071

Nakon sto je Azmiru zabranjen pristup u Sarajevo, dosao je red i na Djeda Mraza. Zamjenik je Zeleni Djeda Mraz :thumbup:

slika

Dobro dosli!
Ovdje dolaze razne delegacije, u cemu je problem, i dalje mrznja prema multietnicnosti i posjetama iz raznih drzava?

Jedan primjer

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 02 apr 2016, 16:03

PipiDugaCarapa je napisao/la:Tuzla radi, Sarajevo se gradi. Moze nam se..
Bijeda iz malo vece opcine onanise na glavni grad, standardno.
slika
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 apr 2016, 16:04

Joj konama iznenađenja za navijace i sponzora! :urnebes: :urnebes:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 02 apr 2016, 16:16

joker90 je napisao/la:Joj konama iznenađenja za navijace i sponzora! :urnebes: :urnebes:
Ja gledam i ne vjerujem :facepalm: Milsim stvarno su ih iznenadili, u to nema sumnje :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 apr 2016, 16:19

Rinuka je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Joj konama iznenađenja za navijace i sponzora! :urnebes: :urnebes:
Ja gledam i ne vjerujem :facepalm: Milsim stvarno su ih iznenadili, u to nema sumnje :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Meni haver, gurbet govori danima o nekakvom velikom generalnom sponzoru, to se lupalo imenima, ja se sjebavao! :urnebes: Kad ono patetika za djecu malo, da se ima o cemu preseravati i pisati o ljubavi! :bow: :rol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 02 apr 2016, 16:23

sinoc najave od fly emirates, do etihada, kad ono filozofija samo :D

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 02 apr 2016, 16:26

joker90 je napisao/la:
Rinuka je napisao/la:
Meni haver, gurbet govori danima o nekakvom velikom generalnom sponzoru, to se lupalo imenima, ja se sjebavao! :urnebes: Kad ono patetika za djecu malo, da se ima o cemu preseravati i pisati o ljubavi! :bow: :rol:
Meni rodjak pricao price o nekom seiku, sad ga zovem 10 puta al se ne javlja :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 02 apr 2016, 16:29

Sta se desilo sa ovog Miroslava Stevanovica Boze Dragi... Onakav igrac a sada prosjek u nasoj ligi... Siguran sam da nije zasluzio poziv ni u ovu repku BHTPremier Lige, jer rekli su da samo igraci koji su u formi zasluzili poziv, a on sigurno nije u formi...
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.