BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

*p!p!t@*
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la *p!p!t@* » 11 okt 2015, 18:08

dubrovnik je napisao/la:
Moggi je napisao/la:kaze frajer na rtrs da je kipar favorit
Je li to emisija zelje i pozdravi. To nam govori na kalvom je stadiju ta medijska kuca. Svako jutro dobiju instrukcije iz administrativnog centra kojim ce informacijama pocastit gledaoce.
Upravo tako je Srbija favorit protiv Portugala. :thumbup: :oops:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 11 okt 2015, 18:09

hule_barca je napisao/la:Šta se imaju brisati kartoni za baraž, glupost, 2 utakmice se samo igraju.
Ma bolje bi bilo da se obrisu , ipak da timovi izađu sa najjačim sastavima :opaopa: :opaopa:
"We need to suffer. And we need to fight."

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 18:09

bodi123 je napisao/la:Ocekujem pobjedu na Kipru jer oni moraju napasti a limitarana su ekipa da vrse presing i pritisak na nasu zadnju liniju, tako da ocekujem neku kontricu za laganih 0 : 2 :bih:
Bice jako teska utakmica kao sto je bila prva protiv Kipra. Ljudi ce napadati svih 90 minuta i igrati na kontre. Cak i ako povedemo nece stati. Tacno je da je individualni kvalitet na nasoj strani samo nisu ni oni totalni levati. Najlaksi put bi bio da Mesa i njih iznenadi kao sto je iznenadio sve nas i protivnika sa Djuricem u prosloj utakmici. Makar u drugom poluvremenu jer pocinje svakako istih 11 igraca najvjerovatnije. Mozda konacno Pjanic zabije gol i iz igre. Protiv toga ce se im biti tesko pripremiti. Jer Pjanic je nepredvidljiv i ima kvalitet.
FaraonTM je napisao/la:Treba nam jedan Nainggolan :mrgreen:

U nekoj bližoj budućnosti vezni red graditi na vezi Pjanić-Bešić-Salihović te pomalo ubacivati Grahovca umjesto Seje jer siguran sam da će bar jedan od dvojice (Bešić, Grahovac) postati box to box igrač približne kvalitete Nainggolanu, te kao takav bi nam bio idealan hem pomaže odbrani hem zna nešto odigrati prema naprijed.
Grahovac nije zamjena za Seju. On je zamjena za Besica. Za Seju bi trebali da budu zamjena Vrancic, Prcic ili TSS. Odnosno ko bude u najboljoj formi od njih tada. Po meni bar ovo nije kritika tebi.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 18:17

@Ajax

Razumijem šta želiš reći, Grahovac je zamjena za Bešića jer i jedan i drugi igraju DM al' ja sam rekao da bih volio kada bi jedan od pomenute dvojice malo napredovao u igri prema naprijed pa da nam otprilike vezni red liči na vezni red Rome tj. da imamo pravog Pjanića iz Rome na terenu koji je konstantna prijetnja protivničkom golu jer iza sebe ima jednog igrača koji mu je osigurač (Bešić recimo) te još jednog koji je trkački izuzetno jak a i zna igrati lopte (što bi nadam se mogao biti Grahovac jer ga ja iz naše lige pamtim kao igrača koji je znao dati odličan pass).

Nadam se da si me sad skontao :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 18:24

Jesam. Samo mislim da jos fali Grahovcu prilicno da napreduje do tog nivoa da bude box to box igrac. Ne kazem da to nece mozda i biti. Trenutno je po meni za tog rezervnog zadnjeg veznog dobar. A svakako se nadam da ce Salihovic jos igrati par godina za reprezentaciju bitnu ulogu. A ko ce ga tada zamjeniti ima vremena.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2015, 18:30

Ajax je napisao/la:Jesam. Samo mislim da jos fali Grahovcu prilicno da napreduje do tog nivoa da bude box to box igrac. Trenutno je po meni za tog rezervnog zadnjeg veznog dobar. A svakako se nadam da ce Salihovic jos igrati par godina za reprezentaciju bitnu ulogu. A ko ce ga tada zamjeniti ima vremena.
Mogao bi i Cimirot napraviti korak naprijed. Tko zna do kud ce i on dospjeti.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 18:32

Mozda nadamo se. Cimirot prvo treba da se dokaze u jakom PAOK-u. Pa onda dalje u reprezentaciji. Nazalost povreda ga je sprijecila samo ima vremena. Grahovac se je vec dokazao u Rapidu. Samo ne vidim ga trenutno kao igraca kao sto je Nainggolan. Koji bi bio kvalitetan i defanzivno i ofanzivno. Mada mi je jasno od pocetka sta je @FaraonTM zelio da kaze.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 18:35

Zna li se koliko bi naših navijača trebalo biti dole na Kipru?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 11 okt 2015, 18:42

Samopouzdano im treba j*bat' znanje. To da smo bolji za nekoliko klasa treba dokazati i na terenu.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 11 okt 2015, 18:43

Cimirot je realno bolji igrač i od grahovca i Hadzica. Hadzica me sinoć fakat razočarao, nemoguće je da jedan profi fudbaler koji cijeli život igra fudbal i tehnički uopšte nije loš, ne zna krenuti dva koraka naprijed i uputiti bar jednu dobru loptu prema napadu. Posjetio me na Grujica, samo sto je ovaj ponekad znao krenuti naprijed i imao je veća muda.
Zadnja izmjena: Tracy3McGrady, dana/u 11 okt 2015, 18:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 okt 2015, 18:44

Igra sa dva spica sidras i hodzic bi bilo idealno
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 11 okt 2015, 18:49

odose sipci direktno
Zarathustra

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 okt 2015, 18:51

Moggi je napisao/la:odose sipci direktno
limitirani su do bola ali zato se bore ko lavovi..Oni cim prvi prime gol su ga popusili

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 18:52

Fudo je napisao/la:Igra sa dva spica sidras i hodzic bi bilo idealno
To bi ih iznenadilo 1000%. Samo nema teorije da to Mesa uradi poslje onakve partije Djurica. Koji svakako zasluzuje sve pohvale i nadam se da ce kroz repezentaciju pronaci bolji klub. Samo fudbal je ponekad i nadmudrivanje. Nije svaki protivnik isti. A ne samo da se gleda kako da se ne zamjeri nekom igracu. Ako nisu u prvih 11 ne znaci da nisi jedan od 11 najboljih igraca. Nekada je i do taktike. Prvo je interes reprezentacije pa tek onda igraca. Odnosno tako bi trebalo da bude.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 okt 2015, 19:04

Ajax je napisao/la:
Fudo je napisao/la:Igra sa dva spica sidras i hodzic bi bilo idealno
To bi ih iznenadilo 1000%. Samo nema teorije da to Mesa uradi poslje onakve partije Djurica. Koji svakako zasluzuje sve pohvale i nadam se da ce kroz repezentaciju pronaci bolji klub. Samo fudbal je ponekad i nadmudrivanje. Nije svaki protivnik isti. A ne samo da se gleda kako da se ne zamjeri nekom igracu. Ako nisu u prvih 11 ne znaci da nisi jedan od 11 najboljih igraca. Nekada je i do taktike. Prvo je interes reprezentacije pa tek onda igraca. Odnosno tako bi trebalo da bude.
Moze "sidrsas" Djurics a ako nebude islo Dzksona ubaciti..Vedo nema ni brzinu a i nezna graditi/produziti loptu jer se inace odbija od njeg ko od balvan..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 19:10

Fudo je napisao/la:Moze "sidrsas" Djurics a ako nebude islo Dzksona ubaciti..Vedo nema ni brzinu s niti zna graditi/produziti loptu
Jos manje su sanse da Vedo ne pocne. Kada ga je konacno krenulo u klubu i kada se je pozivao cak kada nije nista igrao. Ne kazem da on nije zaduzio reprezentaciju. Pocinje Vedo a onda ako slucajno zatreba Djuric zadnjih 30 minuta. ( Vedo se seli na desno krilo ) I ako jos bude trebalo mozda Hodzic zadnjih 15-tak minuta. A u slucaju povoljnog rezultata Djuric bi trebao dobiti 15-20 minuta a Hodzic nista. Dzeko mislim da nece igrati.

Grahovac i Hodzic bi trebali dobiti sanse u sljedecoj prijateljskoj utakmici. Bar je tako vidim Mesine poteze. Mada se slazem za kvalitet Hodzica. I po meni bi bas on mogao da iznenadi Kipar.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 11 okt 2015, 19:13

Gledao sam sinoćnju utakmicu Cipra i momci su odigrali nekoliko nevjerovatno brzih kontra napada tako da nam treba brzina,i igrali su sa dosta grubih prekršaja. Trebamo se pripaziti kontri i prekida malo..
Sabrine mi moje!

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 okt 2015, 19:16

Ajax je napisao/la:
Fudo je napisao/la:Moze "sidrsas" Djurics a ako nebude islo Dzksona ubaciti..Vedo nema ni brzinu s niti zna graditi/produziti loptu
Jos manje su sanse da Vedo ne pocne. Kada ga je konacno krenulo u klubu i kada se je pozivao cak kada nije nista igrao. Ne kazem da on nije zaduzio reprezentaciju. Pocinje Vedo a onda ako slucajno zatreba Djuric zadnjih 30 minuta. ( Vedo se seli na desno krilo ) I ako jos bude trebalo mozda Hodzic zadnjih 15-tak minuta. A u slucaju povoljnog rezultata Djuric bi trebao dobiti 15-20 minuta a Hodzic nista. Dzeko mislim da nece igrati.

Grahovac i Hodzic bi trebali dobiti sanse u sljedecoj prijateljskoj utakmici. Bar je tako vidim Mesine poteze. Mada se slazem za kvalitet Hodzica.
Znam da su male sanse, nazalost, hodzic je po meni agilniji i tehnicki bolji fudbaler..Znam da ce me mnogi sad kritikovati ali ja bi umjesto Hadzica stavio medunjanina jer ipak je kreativniji koliko toliko prema naprijed ma da je anel bolji u defanzivi ali ipak igramo protiv Kipra..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2015, 19:22

BosnianKingdom je napisao/la:Gledao sam sinoćnju utakmicu Cipra i momci su odigrali nekoliko nevjerovatno brzih kontra napada tako da nam treba brzina,i igrali su sa dosta grubih prekršaja. Trebamo se pripaziti kontri i prekida malo..
Ma ljudi ce trcati 90+ minuta. Nece biti nista lakse nego u prosloj utakmici. Ako gledamo logicki onda bi trebali ubaciti dvojicu odmornih igraca. Samo Mesa nema koga da ubaci. Jedino ona formacija sto je @soko napisao da krene Stilic od pocetka. Mozda i nebi bila toliko losa. A on ima kvalitet protiv onakvog protivnika i poznaje ih jer igra sa njima. I najvaznije od svega odmoran je.
Fudo je napisao/la:Znam da su male sanse, nazalost, hodzic je po meni agilniji i tehnicki bolji fudbaler..Znam da ce me mnogi sad kritikovati ali ja bi umjesto Hadzica stavio medunjanina jer ipak je kreativniji koliko toliko prema naprijed ma da je anel bolji u defanzivi ali ipak igramo protiv Kipra..
I ja slicno razmisljam. Ili on ili Stilic. Svakako nam treba odmoran igrac bar jedan. Samo posto je Haris skroz van forme a ovaj makar igra i to jos u Kipru. Sto se tice Hodzica vjerovatno ce se morati strpiti do sljedece prijateljske utakmice. I ja imam isto misljenje kao i ti o njemu. I mislim da je kapitalan igrac. Puno veci potencijal od Djurica.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2015, 19:30

@Ajax
Nije on tip igraca kao Naingolan niti ce nikad biti. Nema eksplozivnost ni brzinu kao on. Ipak nije Grahovac ni sjekira. Zna iznijeti loptu, ima strasnu dijagonalu i moze je poslati 30-40 metara. Dobro se postavlja na terenu i tako eliminira nedostatak brzine. Ne boji se uklizati ni postaviti glavu pred nogu igraca. Sasvim solidan back up za Besica. Bojim se da treceg veznog igraca moramo traziti negdje drugo. TSS, Prcic ili cak Milosevic. Prica sa Milicevicem koji bi bio dar sa neba je izgleda gotova. Mozda bude sta i od Vrancica. Grahovac bojim se nece nikad biti box to box veznjak. Za to mu fali brzine.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, CAGarfia, General505, Google Adsense [Bot], HariTz, JEDRILICA, RacioEmocionalan, successminator, Sveti i 44 gosta.