Premijer liga BiH - aktuelno
- Trebinjac94
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Žižović je meni ok trener, mada je ponekad seljačina. Radnik je sa njim igrao evropu i sasvim solidan fudbal gdje se vidi rad trenera. Taman mu prija ekipa kao Sloboda, bez nekog velikog pritiska može mirno da radi i onda se mogu očekivati i rezultati. A ovo što su dobili najslabije ekipe u ligi ništa ne znači, bitan je broj bodova. Igrali su i Borac i Široki sa tim slabijim pa nisu dobili.
Blue Train
- Beduin
- Kontakt:
Posto sam bio na stadionu i nisam dobro vidio, je li bio penal ili je sudijaka greska?
Ja sam tu vidio ruku, a sudija je izgleda svirao faul?
Ja sam tu vidio ruku, a sudija je izgleda svirao faul?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ovde svi imaju UEFFA PRO LICENCU .
Kod nas se uvijek iz krajnosti u krajnost ide, sloboda uvezala 3 pobjede zizovic vrhunski trener, posle 2 kiksa ubleha koju treba protjerat 
liga nikad gora, prijedor leotar Posušje Radnik, sve ekipe zrele za drugu ligu.. Borba za vrh isto niko ne odskace, sve sami giganti niko marke nema
-
- Kontakt:
Ako cemo realno,nije ovo penal
Igrac Leotara isao na loptu i uopste nije gledao Veselinovica
Veselinovic mu je iza ledja bio i igrac Leotara u tom slucaju nije ga nikako mogao faulirati
Cak ni glavni sudija nije svirao penal,nakon 10-ak sekundi tek se predomislio
Inace Veselinovic i dok je bio u Zelji poznat po velikom simuliranju
Ja igraca da vise pada i samo trazi nakve izmisljene i nepostojece penale nisam vidio
Svjedeno,Sloboda je danas bila bolja od Leotara i zasluzeno pobjedila
Pogledaj i sam situaciju na 0.25 brzini,ali po meni ovo nije penal(mozda za Borac jedino

Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 30 jul 2021, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko je prvi, penal cist k'o suza !
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
I da nije bio penal primio bi ga Leotar kad tad, leotar nije imao suta na gol a mogli su primiti jos koji sigurno.
Kazete pobijedili najslabije u ligi, pa sto Siroki ne pobijedi Rudara jos je rudar bio bolji u tom susretu? Sto borac nije dobio leotara. Naravno ne treba stvarati nikakvu euforiju treba nastaviti raditi u tisini, raditi na greskama i ici dalje. Al sve u svemu realno zasluzena pobjeda slobode veceras
Kazete pobijedili najslabije u ligi, pa sto Siroki ne pobijedi Rudara jos je rudar bio bolji u tom susretu? Sto borac nije dobio leotara. Naravno ne treba stvarati nikakvu euforiju treba nastaviti raditi u tisini, raditi na greskama i ici dalje. Al sve u svemu realno zasluzena pobjeda slobode veceras
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo
moSa bodaSlo
- Beduin
- Kontakt:
Steta sto se ne vidi iz vise uglova da li ga je pokupio prije lopte, ovako na prvi mi i ne izgleda za penala.
Ja sam sa stadiona vidio ruku, evo i na snimku se vidi, ali je igrac prvo nogom zakacio loptu pa onda u ruku i mislim da se to ne svira u ozboljnijim ligama, ne treba ni kod nas.
Ja sam sa stadiona vidio ruku, evo i na snimku se vidi, ali je igrac prvo nogom zakacio loptu pa onda u ruku i mislim da se to ne svira u ozboljnijim ligama, ne treba ni kod nas.
075 ❤
075 ❤
- Trebinjac94
- Kontakt:
Ja se nisam nešto iznervirao zbog penala, greške se dešavaju svuda i ne mora odmah značiti da je sudija namjerno pogriješio (što se u ovoj ligi stalno potencira), mene je iznerviralo što je pustio da se igra i nakon 10 sekundi svira penal.Beduin je napisao/la: ↑30 jul 2021, 23:24Steta sto se ne vidi iz vise uglova da li ga je pokupio prije lopte, ovako na prvi mi i ne izgleda za penala.
Blue Train
Suđenje je svakako bilo katastrofalno, sudije nesigurne s dosta gresaka.Trebinjac94 je napisao/la: ↑30 jul 2021, 23:31Ja se nisam nešto iznervirao zbog penala, greške se dešavaju svuda i ne mora odmah značiti da je sudija namjerno pogriješio (što se u ovoj ligi stalno potencira), mene je iznerviralo što je pustio da se igra i nakon 10 sekundi svira penal.Beduin je napisao/la: ↑30 jul 2021, 23:24Steta sto se ne vidi iz vise uglova da li ga je pokupio prije lopte, ovako na prvi mi i ne izgleda za penala.
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo
moSa bodaSlo
- Beduin
- Kontakt:
Sumnjam da je namjerno jer bi odmah reagovao i jedva docekao da svira cim je pao Veseli.
Ocito da nije ni sam bio siguran je li bilo kontakta, pustio da se igra dalje, a mi sa tribine smo odmah skocili, neko zbog ruke, neko zbog previjanja Veselinovica, a ti ispred njega je i klupa Slobode napravila pritisak. Moguce da je podlegao pritisku, jer se okrenuo i vidio igraca na zemlji kako "jauce" i onda dotrcao nazad i pokazap na 11m.
Samo je nelogicna tolika pauza, linijski sudija je bio ns drugoj strani terena i on nije mogao mu sugerisati. Ali je i kasnije imao tih momenata da skroz kasno nesto svira ns obje strane, par puta ispred njega se nesto desava i on tek na inicojativu pomocnog reagovao. A taj pomocni sudija, koji je bio na ovoj strani Zapadne tribine, je ocajan, nekoliko smijesnih odluka i reakcija, nikako nije bio u liniji kad je Sloboda napadala, u jednoj kontri Maksimovic debelo u ofsajdu prihvata loptu i linijski trci i mase rukom (gestikulise nekome da nije ofsajd) a glavu bih dao da je bio.
Ocito da nije ni sam bio siguran je li bilo kontakta, pustio da se igra dalje, a mi sa tribine smo odmah skocili, neko zbog ruke, neko zbog previjanja Veselinovica, a ti ispred njega je i klupa Slobode napravila pritisak. Moguce da je podlegao pritisku, jer se okrenuo i vidio igraca na zemlji kako "jauce" i onda dotrcao nazad i pokazap na 11m.
Samo je nelogicna tolika pauza, linijski sudija je bio ns drugoj strani terena i on nije mogao mu sugerisati. Ali je i kasnije imao tih momenata da skroz kasno nesto svira ns obje strane, par puta ispred njega se nesto desava i on tek na inicojativu pomocnog reagovao. A taj pomocni sudija, koji je bio na ovoj strani Zapadne tribine, je ocajan, nekoliko smijesnih odluka i reakcija, nikako nije bio u liniji kad je Sloboda napadala, u jednoj kontri Maksimovic debelo u ofsajdu prihvata loptu i linijski trci i mase rukom (gestikulise nekome da nije ofsajd) a glavu bih dao da je bio.
075 ❤
075 ❤
Jest kad bi gledali prosle sezone, ove sezone nema neke razlike u kvalitetu, mozda jedino Velez nesto odskace od ostalih ali pitanje je koliko dugo moze gurati na dva fronta sa istom ekipom. Sloboda objektivno ima veoma sirok kadar i solidnu ekipu, definitivno kvalitetniju od Zelje...Sarajevo je 30% slabije nego prosle sezone, Siroki realno nista posebno, Zrinjski uvijek neugodan, Borac ima ledja ali ne vjerujem da ih i ove sezone smiju ofirno gurati. Doduse prosle sezone su vise titulu uzeli na kiksevima Sarajeva, tako da ni Borac nije klasa. Za sada realno najbolje djeluje City ali pustimo ih, i do sad su znali krenuti dobro pa se ispusu do polusezone.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑30 jul 2021, 22:24Ako cemo realno,Sloboda je pokazala da ima neki odredjen kvalitet
Sastavili su finu ekipicu
Imaju 3 pobjede do sada ali ako cemo iskreno nista specijalno
Igrali su protiv 3 smijesne ekipe,i sve su dobili minimalnim rezultatom
Sada im slijedi "raspored smrti"
4.Siroki(kuci)
5.Velez(gostovanje)
6.Sarajevo(kuci)
7.Zeljo(gostovanje)
8.Borac(kuci)
9.Tuzla City(Tusanj)
Pa onda Posusje
Pa Zrinjski gostovanje
Iz ovih 8 utakmica
Najvise sto mogu je 5/24 bodova po mom misljenu
Sloboda ima finu ekipu,ispasti sigurno nece
Ali vise od 8.mjesta nece zauzeti
Ima tu nekoliko aspekta koji su bitni što se tiče donošenja odluke. Prvo, nema to veze s ozbiljnijim ligama, nego je pravilo da nije penal ukoliko lopta pogodi odbrambenog igrača u jedan dio tijela, pa u ruku. Dakle, to nije penal.Beduin je napisao/la: ↑30 jul 2021, 23:24Steta sto se ne vidi iz vise uglova da li ga je pokupio prije lopte, ovako na prvi mi i ne izgleda za penala.
Slično je što se tiče udaranja lopte prije, što naš narod često griješi. Apsolutno je nevažno ako igrač izbije loptu i onda napravi faul, to je i dalje faul. Ne možeš izbiti loptu i satrati igrača

Eh što se tiče ovog penala, ja nisam siguran šta je sudija svirao. Neki pretjeran faul ne vidim, ne može biti. Ali, može biti da je Veselinović igrao nogom, pa se ona odbila u ruku igrača Leotara? Mada, ne znam ni je li ovo ruka. Očito glavni nije svirao, pa je neko sa strane reagovao, pomoćnik, pa čisto sumnjam da nije vidio dobro, jer to je još teže svirati. Ali u suštini, nisu ovakve odluke probleme, dešava se, nije da je izmislio nešto, jer kao što neko reče, da je htio, svirao bi odmah.
Greške se dešavaju u Ligi šampiona, a da se kod nas ne dešavaju. Problem sa suđenjem kod nas nije u tome, nego u tendencioznom i kriminalnom navlačenju na jednu stranu dok ista ne pobijedi.
To naravno nije bio slučaj u večerašnjem meču.
To naravno nije bio slučaj u večerašnjem meču.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
- Kontakt:
Karambeu je napisao/la: ↑30 jul 2021, 23:51Jest kad bi gledali prosle sezone, ove sezone nema neke razlike u kvalitetu, mozda jedino Velez nesto odskace od ostalih ali pitanje je koliko dugo moze gurati na dva fronta sa istom ekipom. Sloboda objektivno ima veoma sirok kadar i solidnu ekipu, definitivno kvalitetniju od Zelje...Sarajevo je 30% slabije nego prosle sezone, Siroki realno nista posebno, Zrinjski uvijek neugodan, Borac ima ledja ali ne vjerujem da ih i ove sezone smiju ofirno gurati. Doduse prosle sezone su vise titulu uzeli na kiksevima Sarajeva, tako da ni Borac nije klasa. Za sada realno najbolje djeluje City ali pustimo ih, i do sad su znali krenuti dobro pa se ispusu do polusezone.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑30 jul 2021, 22:24Ako cemo realno,Sloboda je pokazala da ima neki odredjen kvalitet
4.Siroki(kuci)
5.Velez(gostovanje)
6.Sarajevo(kuci)
7.Zeljo(gostovanje)
8.Borac(kuci)
9.Tuzla City(Tusanj)
Pa onda Posusje
Pa Zrinjski gostovanje
Iz ovih 8 utakmica
Ne bi se slozio brt
Nema smisla reci da nema razlike u kvalitetu
Uvijek su tu Sarajevo,Borac,Zrinjski pa i Velez i Zeljo koji odskacu po kvalitetu od svakoga
Tuzla ima strasan igracki kadar
A to da je Sarajevo slabije od prosle sezone je cista glupost,Sarajevo je za 60%jace nego proslu sezonu
Ko je otisao od bitnih?Jedino Kovacevic,a tu imamo Dizdarevica koji odlicno brani
Milicevic isto bitan ali on je znao nekad kiksati,a za njega imamo par solidni zamjena(Lazic,Kurdic,Sevelj...)
Dovela su se 2 strasna igraca,Bagaric i Bodul koji kada udju u formu mogu biti najbolji igraci lige
Doveden je Sevelj koji je odlican talenat,aposlutno svi navijaci Hajduka hvale ga
Lazic u proslom mandatu bio jedan od najboljih stopera lige
Palic u zadnje 2 utakmice pokazao da ce i on biti od dobre koristi
Kobiljar se vratio,sigurno je to drugi igraca sada kada ima vise iskustva
Ali do duse on je doveden za klupe/zamjene
Uz to sve imamo par iskusni igraca koji su dugu na okupu
I tu na klupi je veoma moderan trener
A dobili su 4 plate u 10 dana,tako da nikako ne mozemo biti slabiji od prosle sezone
Sarajevo kada registruje sve ove igrace i kada se igraci uigraju i udju u formu,setat cemo se ligom
Bit ce jos pojacanja,ima tu i zimski prijelazni rok naravno
Duga sezona
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- Beduin
- Kontakt:
Ja sam to i rek'o.Hantraga je napisao/la: ↑30 jul 2021, 23:52Ima tu nekoliko aspekta koji su bitni što se tiče donošenja odluke. Prvo, nema to veze s ozbiljnijim ligama, nego je pravilo da nije penal ukoliko lopta pogodi odbrambenog igrača u jedan dio tijela, pa u ruku. Dakle, to nije penal.Beduin je napisao/la: ↑30 jul 2021, 23:24Steta sto se ne vidi iz vise uglova da li ga je pokupio prije lopte, ovako na prvi mi i ne izgleda za penala.
Slično je što se tiče udaranja lopte prije, što naš narod često griješi. Apsolutno je nevažno ako igrač izbije loptu i onda napravi faul, to je i dalje faul. Ne možeš izbiti loptu i satrati igrača![]()
Eh što se tiče ovog penala, ja nisam siguran šta je sudija svirao. Neki pretjeran faul ne vidim, ne može biti. Ali, može biti da je Veselinović igrao nogom, pa se ona odbila u ruku igrača Leotara? Mada, ne znam ni je li ovo ruka. Očito glavni nije svirao, pa je neko sa strane reagovao, pomoćnik, pa čisto sumnjam da nije vidio dobro, jer to je još teže svirati. Ali u suštini, nisu ovakve odluke probleme, dešava se, nije da je izmislio nešto, jer kao što neko reče, da je htio, svirao bi odmah.
Zato opet kazem, steta sto nam utakmice nisu pokrivene sa vise kamera, mada vjerujem da su i ovaj penal uhvate barem 2 kamere, a da jos nije objavljeno.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Fina i zdrava prepiska večeras. Aferim momci

Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Tako ti jedinog Stvoritelja, nemoj to "prošetaćemo se ligom". Od tog dobijem alergiju, k'o Mekić danas na presici Želje. Iako su neki, čak i željovci pisali da se brat nečim puk'o.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑31 jul 2021, 00:07Karambeu je napisao/la: ↑30 jul 2021, 23:51Jest kad bi gledali prosle sezone, ove sezone nema neke razlike u kvalitetu, mozda jedino Velez nesto odskace od ostalih ali pitanje je koliko dugo moze gurati na dva fronta sa istom ekipom. Sloboda objektivno ima veoma sirok kadar i solidnu ekipu, definitivno kvalitetniju od Zelje...Sarajevo je 30% slabije nego prosle sezone, Siroki realno nista posebno, Zrinjski uvijek neugodan, Borac ima ledja ali ne vjerujem da ih i ove sezone smiju ofirno gurati. Doduse prosle sezone su vise titulu uzeli na kiksevima Sarajeva, tako da ni Borac nije klasa. Za sada realno najbolje djeluje City ali pustimo ih, i do sad su znali krenuti dobro pa se ispusu do polusezone.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑30 jul 2021, 22:24Ako cemo realno,Sloboda je pokazala da ima neki odredjen kvalitet
4.Siroki(kuci)
5.Velez(gostovanje)
6.Sarajevo(kuci)
7.Zeljo(gostovanje)
8.Borac(kuci)
9.Tuzla City(Tusanj)
Pa onda Posusje
Pa Zrinjski gostovanje
Iz ovih 8 utakmica
Ne bi se slozio brt
Nema smisla reci da nema razlike u kvalitetu
Uvijek su tu Sarajevo,Borac,Zrinjski pa i Velez i Zeljo koji odskacu po kvalitetu od svakoga
Tuzla ima strasan igracki kadar
A to da je Sarajevo slabije od prosle sezone je cista glupost,Sarajevo je za 60%jace nego proslu sezonu
Ko je otisao od bitnih?Jedino Kovacevic,a tu imamo Dizdarevica koji odlicno brani
Milicevic isto bitan ali on je znao nekad kiksati,a za njega imamo par solidni zamjena(Lazic,Kurdic,Sevelj...)
Dovela su se 2 strasna igraca,Bagaric i Bodul koji kada udju u formu mogu biti najbolji igraci lige
Doveden je Sevelj koji je odlican talenat,aposlutno svi navijaci Hajduka hvale ga
Lazic u proslom mandatu bio jedan od najboljih stopera lige
Palic u zadnje 2 utakmice pokazao da ce i on biti od dobre koristi
Kobiljar se vratio,sigurno je to drugi igraca sada kada ima vise iskustva
Ali do duse on je doveden za klupe/zamjene
Uz to sve imamo par iskusni igraca koji su dugu na okupu
I tu na klupi je veoma moderan trener
A dobili su 4 plate u 10 dana,tako da nikako ne mozemo biti slabiji od prosle sezone
Sarajevo kada registruje sve ove igrace i kada se igraci uigraju i udju u formu,setat cemo se ligom
Bit ce jos pojacanja,ima tu i zimski prijelazni rok naravno
Duga sezona
Igrači će odmah na trening.
- RollingPaper
- Kontakt:
Eto nek je Jakirovic trenerčina, nije mogao Evropu izborit u nikad lošijoj PLAntipolitika3 je napisao/la: ↑30 jul 2021, 22:13
Ima,idealan za ekipe poput Slobode,izbij nabij i svi pozadi.
Nevidjena prevara od trenera ,nas unazadio svojim metodama defanzive,ocekivao od Filipovica da trci kontre![]()
Nije imao srece kao komsije sinoc da prodje Apoel i to mu je poslije unazadilo karijeru gdje ce postati novi Vlado Jagodic
Trenutno korisnika/ca: Pitaristok i 12 gostiju.