Ekipa koja igra uglavnom zonu u NBA ligi je Phoenix.KK_Bosna je napisao/la:u NBA je dozvoljeno igrati zonu, ali je niko ne igra jer je veoma tesko pokriti prostor u NBA s obzirom da je trojka za metar udaljenija od evropske (sto dovodi do toga da je veca razdaljina izmedju centara i bekova na parketu) i samim tim se stvara velika rupa, koju zona ne moze pokriti. samo u ekstremnim slucajevima i samo najbolji treneri (jackson, rivers, popovich) igraju ponekad zonu, tacnije zonski presing, ali vecinom kada je rezervna petorka na parketu jer ne zele da rizikuju bezveze pravljenje licnih gresaka.ars01 je napisao/la:@ KK_Bosna ,
Kao što ti je poznato u NBA je ZABRANJENO IGRATI ZONU, tako da to ne ide u ovom kontekstu.
Koliko ja znam, niko u EU ne igra obranu čovjek na čovjeka ,već se IGRA zona i igrači se nadopunjavaju u pokrivanju protivničkih igrača.
Bit veličine DV je u tome što sa takvom postavom pokrije reket, osigura dominaciju pod svojim i protivničkim košem i u najvećem broju slučaju izolira vanjske igrače suparnika.
Nije samo Partizan usamljen u tome, tu igru preferira i Zadar,CZ, Budućnost, Olimpija i još neki.
To bi i Kk Bosna mogla igrati jer ni Zima ni Ovčina, Ivanović i Hajrić nisu spori i sposobni su pokriti prostor u obrani.
Drugi razlog je što naši vanjski igrači nisu kvalitet kao što je to slučaj Partizanu,CZ,Ciboni,Olimpiji ,hemofarmu i drugim timovima ...
jel mi gledamo istog ivanovica? kako ti on nije spor? brzi krilni centar koji mi pada na pamet u evropi je smodis, pa i stonerook... ivanovic je dost spor. hajric je agresivan, ali nije brz... pa prolazio bi ga bilo koji kvalitetan SF (emir preldzic recimo, mozes li da zamislis sta bi mu on radio? da ne govori o siskauskasu)
CSKA i Maccabi, dvije ponajbolje ekipe u posljednjih desetak godina skoro nikada nisu igrale sa tri visoka
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
- storm_raider
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Sport je lijek za tijelo i duh.
Kk Bosna, blaz i ostali,lolo, fera....
očigledno da slabo pratitet ili znate NBA, ONDA BI VAM NEŠTO ZNAČILO POJAM KOJE SUDIJE PRIMJENJUJU "ILEGAL DEFENSE", ZA BOLJE UPOZNAVANJE PREPORUČUJEM:http://www.nba.com/analysis/rules_10.ht ... rticleList.
Tokom prenosa na OBN NBA mečeva vidio sam ove godine bar dva-tri takva slučaja, kada su sudije svirale kršenje pravila i FT i lopta sa strane, znači ipak malo slabije to pratite, sudije dozvoljavaju da igrač bude do 1-1,5m od oponenta i neće svirati ličnu grešku, a igranje zone odnosno pokrivanje terena bez praćenja oponenta je kažnjivo.
Ovo oko stonerook je šega čovjek je nikakav kvalitet, italija je jedino gdje može igrati, a Preldžić za tvoju info sve više igra sa vanjske linije, mislim čak da će za 1-2 god igrati i pleya, bar je to tako Boša najavio.
Ali da se više ne prepiremo, jer o tome odlučuje trener.
Ono oko Veselog je smiješno, jasno da je čovjek u Partizanu 3 ili 4, to sam i napisao prije 1-2 mjeseca na forumu, a MOJA ŠALA oko pleya je očigledno uspjela(dosjetka oko zamjene mjesta Tepića i Veselog- zar itko ozbiljan misli da je Tepić 4
), ali očigledno ovi mlađi su to MOMAČKI progutali
, i još nastavljaju u istom stilu o Veselom ..... 
očigledno da slabo pratitet ili znate NBA, ONDA BI VAM NEŠTO ZNAČILO POJAM KOJE SUDIJE PRIMJENJUJU "ILEGAL DEFENSE", ZA BOLJE UPOZNAVANJE PREPORUČUJEM:http://www.nba.com/analysis/rules_10.ht ... rticleList.
Tokom prenosa na OBN NBA mečeva vidio sam ove godine bar dva-tri takva slučaja, kada su sudije svirale kršenje pravila i FT i lopta sa strane, znači ipak malo slabije to pratite, sudije dozvoljavaju da igrač bude do 1-1,5m od oponenta i neće svirati ličnu grešku, a igranje zone odnosno pokrivanje terena bez praćenja oponenta je kažnjivo.
Ovo oko stonerook je šega čovjek je nikakav kvalitet, italija je jedino gdje može igrati, a Preldžić za tvoju info sve više igra sa vanjske linije, mislim čak da će za 1-2 god igrati i pleya, bar je to tako Boša najavio.
Ali da se više ne prepiremo, jer o tome odlučuje trener.
Ono oko Veselog je smiješno, jasno da je čovjek u Partizanu 3 ili 4, to sam i napisao prije 1-2 mjeseca na forumu, a MOJA ŠALA oko pleya je očigledno uspjela(dosjetka oko zamjene mjesta Tepića i Veselog- zar itko ozbiljan misli da je Tepić 4

- lolo d pitar
- Kontakt:
ma ja sad sala,najlakse je tako,eto mi smo progutali,ti si najpametniji,uspio si na zajebati,bravo,jos da oce zimic zalijepiti kikanovica u subotu,i ti mozes u pemziju
Zima od Buducnosti po preporuci jede samo suho meso (punomasno), tako da ocekujem praznjenje u Petak 

It's not about the shoes, it's about what you do in them!
hahahahahahahahahahahahahah bravo IDOL SI hahahhaars01 je napisao/la:@ KK_Bosna ,
Kao što ti je poznato u NBA je ZABRANJENO IGRATI ZONU, tako da to ne ide u ovom kontekstu.
Koliko ja znam, niko u EU ne igra obranu čovjek na čovjeka ,već se IGRA zona i igrači se nadopunjavaju u pokrivanju protivničkih igrača.
Bit veličine DV je u tome što sa takvom postavom pokrije reket, osigura dominaciju pod svojim i protivničkim košem i u najvećem broju slučaju izolira vanjske igrače suparnika.
Nije samo Partizan usamljen u tome, tu igru preferira i Zadar,CZ, Budućnost, Olimpija i još neki.
To bi i Kk Bosna mogla igrati jer ni Zima ni Ovčina, Ivanović i Hajrić nisu spori i sposobni su pokriti prostor u obrani.
Drugi razlog je što naši vanjski igrači nisu kvalitet kao što je to slučaj Partizanu,CZ,Ciboni,Olimpiji ,hemofarmu i drugim timovima ...
melo15, najvišesi puta pisao protiv Zimića i drugih naših mladih igrača, tako da treba da se "pokriješ ušima" kad se priča o tim igračima.
You are someone else I am still right here
nakon sto je direktor KK Bosne procitao ovaj forum odlucio je poslati Klinca u Slaviju
svaka cast makar ce tamo igrati ali ono sto je do sada pokazao u NLB trebao je makar 5min dobit u svakoj tekmi.

pitanje jedno za administratore: Jel se moze dobiti ban za glupost ? 

- lolo d pitar
- Kontakt:
sta je sa avdicem ovim,jel ira protiv zvezde
mene vis einteresuje ko je on? jel ga ko gledao?lolo je napisao/la:sta je sa avdicem ovim,jel ira protiv zvezde
Nekome treba i nacrtati: ja ću ti to ovdje prikazati, a ti ako neznaš engleski, zamoli lolu ili tko već zna , pa se uvjeri:Section VIII-Defensive Three-Second Rulefera je napisao/la:hahahahahahahahahahahahahah bravo IDOL SI hahahhaars01 je napisao/la:@ KK_Bosna ,
melo15, najvišesi puta pisao protiv Zimića i drugih naših mladih igrača, tako da treba da se "pokriješ ušima" kad se priča o tim igračima.
a. The count starts when the offensive team is in control of the ball in the front-court.
b. Any defensive player, who is positioned in the 16-foot lane or the area extending 4 feet past the lane endline, must be actively guarding an opponent within three seconds. Actively guarding means being within arms length of an offensive player and in a guarding position.
c. Any defensive player may play any offensive player. The defenders may double-team any player.
d. The defensive three-second count is suspended when: (1) there is a field goal attempt, (2) there is a loss of team control, (3) the defender is actively guarding an opponent or (4) the defender completely clears the 16-foot lane.
e. If the defender is guarding the player with the ball, he may be located in the 16-foot lane. This defender is not required to be in an actively guarding/arms dis-tance position. If another defender actively guards the player with the ball, the original defender must actively guard an opponent or exit the 16-foot lane. Once the offensive player passes the ball, the defender must actively guard an opponent or exit the 16-foot lane.
PENALTY: A technical foul shall be assessed. The offensive team retains pos-session at the free throw line extended. The shot clock shall remain the same as when play was interrupted or reset to 14 seconds, whichever is greater.
ars će nam se vratiti za koji dan kad mu istekne ban. ako ima još neko ko bi želio da mu se pridruži može nastaviti ovu diskusiju o NBA odbranama i KK Partizanu.
postiraću i ovdje ono što sam napisao arsu uz ban:
forum i temu "KK Bosna" ćemo održati zanimljivim za sve posjetioce, a ne samo za 3-4 koja se svađaju oko gluposti, pa makar to značilo da moramo podijeliti i nekoliko trajnih banova.
postiraću i ovdje ono što sam napisao arsu uz ban:
forum i temu "KK Bosna" ćemo održati zanimljivim za sve posjetioce, a ne samo za 3-4 koja se svađaju oko gluposti, pa makar to značilo da moramo podijeliti i nekoliko trajnih banova.
decko je u juniorskim danima bio jedan od trazenijih igraca. ja ga licno nisam gledao na treninzima i mislio sam da nece ni proci na probi i iznenađen sam sto ostaje jer sam vise ociekivao beka nego jos jednog igraca pod kosem.juan je napisao/la:mene vis einteresuje ko je on? jel ga ko gledao?lolo je napisao/la:sta je sa avdicem ovim,jel ira protiv zvezde
Pa valjda ćemo se i mi pojačati pogotovo na vanjskim pozicijama.Nećemo valjda nijemo posmatrati kako se Igokea pojačava(Široki takođe) i postaje možda i najozbiljniji kandidat za prvaka.Avdića nisam gledao, on treba pokazati da je pojačanje.Do tada veliki upitnik vezano za njega kao pojačanje.
Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.
.
Zadnja izmjena: High, dana/u 01 maj 2013, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Da ima neka navijacka grupa koja bi pratila bosnu barem kada igra u SA bilo bi u petak bas pakleno 

pratili su ih HZ prije mozda dvije godine i usput zna li neko koliko je km karta za utakmicu bosne i zvezde,volio bi da odem ako zna nek napise.roki... je napisao/la:Da ima neka navijacka grupa koja bi pratila bosnu barem kada igra u SA bilo bi u petak bas pakleno

"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
znam da su pratile horde ali prije dvije god...da su barem sada horde ovde jednu tekmu da ovo bosna uzmeeeformance je napisao/la:pratili su ih HZ prije mozda dvije godine i usput zna li neko koliko je km karta za utakmicu bosne i zvezde,volio bi da odem ako zna nek napise.roki... je napisao/la:Da ima neka navijacka grupa koja bi pratila bosnu barem kada igra u SA bilo bi u petak bas pakleno![]()
btw mislim da je karta petak za tribinu
Sutra očekujem punu dvoranu,siguran sam da prava podrška sa tribina neće izostati.S druge strane od ekipe očekujem da daju maksimum,da ostave "srce" na terenu.Pa šta bude....
p.s.Ne volim o suđenju ali se nadam da nam neće suditi Slovenci.Postaje više nego očigledno da kada nam oni sude "šilje" za protivnika.Zna se zašto!
p.s.Ne volim o suđenju ali se nadam da nam neće suditi Slovenci.Postaje više nego očigledno da kada nam oni sude "šilje" za protivnika.Zna se zašto!
zasto ocekujes navijanje kad ga ni do sada nije bilo?deniso je napisao/la:Sutra očekujem punu dvoranu,siguran sam da prava podrška sa tribina neće izostati.S druge strane od ekipe očekujem da daju maksimum,da ostave "srce" na terenu.Pa šta bude....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.