FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 08 okt 2011, 23:22

Klare je napisao/la:Kad smo već kod Holandeza, obećaše nam utakmicu na kraju prošle sezone, ali ništa, ušutili se kao i mi ovdje. :?
Kako završiše košarkaši? :? Nisam gledao, effe meći kompletnu statistiku. :D
Nisu se usutili, utakmica ce se odigrati na kraju sezone. :)

A sto se tice kosarkasa, gledao sam cijeli mec i mogu reci nit' smrdi nit' mirise, ali najbitnije je da se ostvarila pobjeda i to od 3 kosa razlike.

Spominju se Kaman i Nowitzki kao moguca pojacanja. :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klare

Post Postao/la Klare » 08 okt 2011, 23:34

Ima li se gdje statistika naći, nešto više informacija, pošto znam ja i košarku pratiti. :mrgreen:

Kaman bi bio veliko poajčanje, pod koševima sve živo pokupi, dosta je izgledan ovaj transfer.
Nowitzki možda pristane kao Parker, da igra za 1500 eura mjesečno. :mrgreen:
Sa ovom dvojicom bi bili glavni favoriti za naslov u Njemačkoj, a u ovm kupu Evropskom, mislim da bi i tu mogli do četvrtfinala-polufinala najmanje.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 okt 2011, 00:33

Bayern München - Phantoms Braunschweig 90:87 (41:40)

Punkte Bayern München: Wallace 25, Foster 16, Hamann 13, Schwethelm 11, Nadjfeji 11, Jagla 10, Hansbrough 4
Phantoms Braunschweig: Melzer 18, Dennis 18, Williams 14, Mittmann 13, Greer 10, Visser 9, Kulawick 3, McElroy 2
Zuschauer: 5823

A ovdje imas statistiku svakog igraca pojedinacno:
http://www.beko-bbl.de/remotecontent/de ... Findex.php" onclick="window.open(this.href);return false;
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 09 okt 2011, 00:42

Nama je Robben potrebniji u knock out fazi jer tu može sam riješiti utakmicu u jednom ili dva napada ;) !

Tako da :lol: 8-)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 okt 2011, 01:21

Klare je napisao/la: Kako završiše košarkaši? :? Nisam gledao, effe meći kompletnu statistiku. :D
Evo @omer je završio ovo vezano za statistiku. Ja sam pratio cijelu zadnju četvrtinu i djelimično još prije toga dijelove utakmice. Uli je na tribinama pljeskao kao da je fudbalska ekipa sad osvojila neki trofej. Utakmica je bila jako knap,ali naši košarkaši su pokazali dobre nerve i u finišu dobro pogađali, tako da je sve bilo rješeno možda tek na 30 sekundi prije kraja. E tada se Uli opustio i na kraju se itekako radovao u društvu Dietera Hoenessa i Edmunda Stoibera.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 okt 2011, 10:38

HzDv95 je napisao/la:Nama je Robben potrebniji u knock out fazi jer tu može sam riješiti utakmicu u jednom ili dva napada ;) !

Tako da :lol: 8-)
Ko kaže da će igrati u knock out fazi ? sa ovim brojem povreda koje je imao dosad nisam optimističan :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 okt 2011, 22:22

Ne znam, ali sve više vjerujem da će ga Bayern prodati. Česte, prečeste povrede, stalni teatar sa holandskim savezom (doktori, selektori...), otuđivanje od ekipe, zbog čega je i dobio nadimak Alleinikov...

Ako se do zime stvari ne smire/normalizuju i ako ne dođe do produženja ugovora, slobodno možemo reći da je AR bivši igrač Bayerna.
Iz tog razloga se i oklijevalo sa "rezervnim" krilom (koje nije dovedeno), jer će možda biti prilike da se traži trajno rješenje na toj poziciji.
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 09 okt 2011, 22:44

Dobro razmisljas, moj geroslave. :D

Al' ja se ipak ne mogu pomiriti s tim da ce se Bayern rijesiti Arjena. Ipak je on, kad je zdrav, najbolji igrac Bayerna.
Vrijedi ga i cekati, jer jedan njegov volej (kao protiv Manche) vrijedi miliona.
Ove sezone nam se nesto posebno povredjuje, nije bio ovakav kad je tek dosao. Valjda ce nas carobni doktor iskoristiti dio svoje magije da nam osposobi 'olandeza.

Ja bih mu odmah produzio ugovor, ali bez povecanje place.
Ipak on ne zaradjuje previse, ne koliko primaju Schweini, Ribery ili Lahm.

A kad smo vec kod ugovora, produzio bih ga(ugovor :lol: ) i Gomezu. Naravno s povecanjem primanja.
Jedan je od igraca koji nemaju adekvatnu zamjenu, igra fantasticno, a centarfor je. Takvi su uvijek bili na cijeni. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 okt 2011, 22:45

@Gero: ne, ne vjerujem da su ovo tvoje rijeci. :(

Necemo tako da se igramo, vec cemo malo po Ulijevom. :D
Evo ja garantujem da cemo najkasnije do kraja novembra poceti sa pregovorima oko produzenja ugovora sa nasim najboljim igracem.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 okt 2011, 23:30

geronimo je napisao/la:Ne znam, ali sve više vjerujem da će ga Bayern prodati. Česte, prečeste povrede, stalni teatar sa holandskim savezom (doktori, selektori...), otuđivanje od ekipe, zbog čega je i dobio nadimak Alleinikov...

Ako se do zime stvari ne smire/normalizuju i ako ne dođe do produženja ugovora, slobodno možemo reći da je AR bivši igrač Bayerna.
Iz tog razloga se i oklijevalo sa "rezervnim" krilom (koje nije dovedeno), jer će možda biti prilike da se traži trajno rješenje na toj poziciji.
Robben će se 100 % opet oporavit...Ali za njega ovaj put ko što ja neki dan već rekoh može biti problem što ekipa predobro igra, sve funkcioniše i onda je za njega sužen prostor, a pošto je izgradio kult zvijezde (kao zvijezda je i došao) , mislim baš prave zvijezde, bitnog igrača za njega će biti teško sjedit na klupi ako brzo ne uleti opet u prvu postavu. Činjenica je da je Robben osvajao titule i s drugim klubovima, znao je pokazati i tamo svoje znanje, ali i pored ovih povreda nekako je u Bayernu napravio najviše, kod nas je u protekle 2 sezone izgradio status nezamjenljivog igrača, apsolutni star der manschaft, ali sada su se stvari promijenile i onda je za njega odmah teže, jer ekipa više nije ovisna o njemu. Međutim, to ne znači da ga mi ne trebamo, Robben je suviše dobar da bi ga šutnuli i zato mislim da će se ugovor ubrzo produžit....Robben je oružje koje nam može uvijek dobro doći.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 okt 2011, 00:23

Drugovi :D slažem se sa vama i svi smo odreda sličnog mišljenja kada je u pitanju leteći ili bolje rečeno muhanati Holandez. Ovo su samo moje pretpostavke ili ti nagađanja. Pored toga što svi željno iščekujemo da se on vrati (a kada je tu on ne zna loše odigrati, ili sasvim rijetko) ima tu i pratećih problema, zbog čega sam počeo sumnjati u sretan završetak.
Ne želim ići toliko daleko, ali postoji bojazan da mu ove silne povrede ne dođu glave i da na kraju kaže sam sebi, ne, ne mogu više, bataliću balun. Ništa me ne bih začudilo, ne bi bio prvi (i na vrhuncu karijere) kojeg su povrede uništile. Sjetimo se samo van Bastena ili Sammera.
Nadajmo se najboljem i da ga vidimo na terenu za neke 3-4 sedmice. Od sljedećeg povratka na teren zavisi mnogo toga. Njegovo stanje, forma, rezultati ekipe...i na koncu želja i odluka Ulija šta i kako dalje.

Inače, po Spoxu, Ribery je proglašen ubjedljivo najboljim igračem mjeseca septembra.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 okt 2011, 09:28

geronimo je napisao/la:
Inače, po Spoxu, Ribery je proglašen ubjedljivo najboljim igračem mjeseca septembra.
I bio je ubjedljivo najbolji. Sada nam od Riberyja jako puno zavisi, znači mi i bez Robbena i Riberyja možemo mnoge ekipe pobijedit kada smo u ovakvoj formi, ali u onim največim utakmicama Ribery nam može biti presudan, tako da će od njegovog zdravstvenog stanja mnogo zavisiti. Ja već odavno tvrdim da je u ovoj sezoni premašio onu svoju prvu sezonu u Bayernu, naravno pogotovo ako ovako bude igrao do kraja, jer tada tu svoju prvu sezonu je cijelu igrao na visokom nivou ko što svi znamo.
Inače često se spominje kako će nam Robben biti na raspolaganju u onim bitnim utakmicama u LP, ali nekako smo se previše svi opustili po pitanju BuLi. Od samog starta sam znao da ćemo u ovoj sezoni biti bolji i bio jako uvjeren u titulu, s obzirom na mnoge okolnosti mislim da su naše šanse za titulu već 90 % ali to ne znači da nas niko ne može ugrozit, zato tu titulu treba što prije učiniti sigurnom, mislim dobro bi bilo da se to učini par kola prije kraja, ali treba biti jedno jasno bundesliga je takva da svakog možemo pobijedit (ovakvi kakvi smo sad pogotovo) ali opet možemo i od svakog izgubit, zato baš suviše biti u ovako ranoj fazi sezone siguran u titulu može biti kobno. Ali ako smo se mi opustili Jupp neče dati igračima da se opuste. I ja sam siguran da će dalje stvari dobro ići, ali malo opreza nije na odmet, borba na 3 fronta će biti iscrpljujuca.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 okt 2011, 14:04

Ma Robbenu samo treba one gace navuc sto je nosio nekada, tada je najbolje igrao a povrede mu nisu mogle nista , a kad je vruce neka nabave neki laksi materijal i naprave mu neke ljetne :lol: :lol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 okt 2011, 16:10

Vjerujem u Müller Wohlfahrta i njegovu iscjeljiteljsku moć da vrati Robbena što prije na travnjak. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 okt 2011, 23:11

Klare je napisao/la:Kad smo već kod Holandeza, obećaše nam utakmicu na kraju prošle sezone, ali ništa, ušutili se kao i mi ovdje. :?
Da, naravno. :lol: Nikako da nađu odgovarajući izgovor što su nas ovako izlevatili. :D
Meč je planiran 22.maja naredne godine, ali to našem bivšem kapitenu ne odgovara, pa zagovara odgodu istog.
Tja, utakmica neće biti oficijelnog karaktera, a to Gertrudi ne odgovara.

Breno je pušten (jel to ko javio :D ), Bayo sređuje ostale formalnosti, tipa wohnung, namještaj i sl. Dok sa druge strane kruže priče kako ga Sao Paulo želi viditi u svojim redovima.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 11 okt 2011, 00:42

Dobro effe, nek' ti bude, sve uredu, sve za pet, fc bayern je za sve. Niđe veze ti ovo, stvarno, ali eto opet kažem nek' ti bude, ako ni radi čega drugog, onda da te ne prozovemo proletač. :lol: :D :D :D

A vidim sad, pokreće se priča oko Robbena, i ono što se činilo kao san, sve više postaje java. Pa tako i Geronimo, inače čvrstog karaktera, uvjerenja da će Robben ostati, počinje da ludi :D , više nije svjestan šta govori, ne zna dal' je san ili java. :lol:

Robben je isuviše prepotentan, ne trebaš previše znati da bi to nakon nekoliko utakmica po njegovom ponašanju i primjetio. Dirao je u naše momke, prvo kapitena, a zatim i Mullera, opravdano ili ne, prosudite sami. Osobno, za Lahma mu nisam oprostio, a Mullera je mislim sasvim opravdano pljusnuo. A nisam mu oprostio ni za svađu sa Gaalom, ono se ne smije dešavati. :oops:
Znači imao je ispada za ove dvije godine, više nego li Breno za tri. :D

Treba sjesti sa ovim čovjekom, trebaju svi sjesti, od predsjednika do čistača, porazgovarati da vidimo misli li raditi za tim, poštovati trenerove odluke, saigrače... Ako prođe, raditi na produženju ugovora, suprotno ne.
Ja bih volio da se razume, ta ljudi su, pa da Arjen produži, i onda nam opet ostaje nada da ćemo ga što češće gledati na terenu.
Ili se misle rješavati njegove plate, dobiti malo para, te dovesti Gotzea, inače veliku želju. :? Ne bih se ni malo začudio, rekao bih sasvim realno.

Iako ne igra, iako igramo dosta dobro, sama pomisao da ga imamo tu povrijeđenog, tu u timu, tu u rezervi nam daje još više razloga za vjeru da je ovaj tim kadar učiniti velike rezultate. 8-) Bez njega, naš tim izgleda dosta blijeđe, slabije, skoro za klasu slabije. :(

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 okt 2011, 01:04

Klare je napisao/la: Robben je isuviše prepotentan, ne trebaš previše znati da bi to nakon nekoliko utakmica po njegovom ponašanju i primjetio. Dirao je u naše momke, prvo kapitena, a zatim i Mullera, opravdano ili ne, prosudite sami. Osobno, za Lahma mu nisam oprostio, a Mullera je mislim sasvim opravdano pljusnuo.
Dobro je, pomislio sam da i previše mijenjaš mišljenje, ali kada sam pročitao da braniš (donekle) Robbenov atak na našeg najkorisnijeg igrača, na našeg budućeg kapitena, na zvijezdu koja nikad neće prihvatiti da je stern, na igrača kojem ništa nije mrsko, na jednog mirnog i nadasve pametnog momka od koga mnogo stariji i iskusniji reprezentativci mogu samo učiti, bilo stvari na terenu ili izvan njega.
Znači, stojiš do svog mišljenja, nisi ga promijenio. Jer znam šta si pisao nakon onog ekscesa.

Mullera ne smije niko da dira! Onaj ko dosad nije vidio šta će od njega biti, neće nikad. Šta ima jedan ćelavac da radi onakve stvari na terenu? Misliš li da je to opravdano? Zbog čega?
Bil' se usudio tako nešto uraditi Kahnu, Effeu, Lizi ili nekom petom? Znamo da Bayi momentalno nedostaju "teški" karakteri i da su mahom curice u ekipi. Ali ipak je primjetno da Robi udara gdje tanko (bez obzira što je ganjao lopove po svom stanu :lol: ).

Pričam totalno nebitne stvari, samo onako da ti bocnem (jer ne bi mogao zaspati bez toga :D ).
Ovo ostalo što si naveo su opštepoznate stvari i niko od nas nema reći ništa novo. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 11 okt 2011, 01:25

geronimo je napisao/la:Dobro je, pomislio sam da i previše mijenjaš mišljenje, ali kada sam pročitao da braniš (donekle) Robbenov atak na našeg najkorisnijeg igrača, na našeg budućeg kapitena, na zvijezdu koja nikad neće prihvatiti da je stern, na igrača kojem ništa nije mrsko, na jednog mirnog i nadasve pametnog momka od koga mnogo stariji i iskusniji reprezentativci mogu samo učiti, bilo stvari na terenu ili izvan njega.
A kako taj isti Muller može povremeno zagalamiti na starijeg, kulturnog, mirnog, izuzetno pametnog, na onog kojem je teško šta mrsko, na onog koji po ponašanju na i izvan terena može služiti za primjer, kako fudbalerima širom svijeta, tako i nadolazećim naraštajima. Dakako riječ je o Marionu. :D

Pravio se važan i dobio malu pljusku, ništa strašno. Od tada je dosta bolji, mora se priznati. :mrgreen:
Muller je važna karika u ovom timu, i tu se nema šta raspravljati. Da nisi možda zaključio da ga baš nešto i ne gotivim. :? Pih, daleko bilo. :)

E j.ebi ga sad za ovaj dio, uspio si, isprovocirao si me. :x :evil:
Pa mišljenje je da se mijenja :D , ne može čovjek glavu zabiti u pijesak i ne gledati stvari koje se dešavaju, pa čvrsto ostajati pri svojim stavovima.
Nemoj više ovakvih izjava.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 okt 2011, 01:35

Klare je napisao/la: Nemoj više ovakvih izjava.
Zbilja? :?

Nisam se dobro obratio :D niti si ti mogao skontati poentu (kako ćeš, pobogu :mrgreen: ).
Dakle, mislio sam na onaj detalj kada se ta scena desila (na znam tačno na kojoj utakmici) i kada smo svi bili iznenađeni Robbenovim postupkom. Samo ti ne, jer si branio isti. Kao i sada.
Zbog toga ovaj boldani dio koji je tebe isprovocirao.

Plus za tebe što si dosljedan, a ne kao što si ti shvatio da te kritikujem ili lupam neke otrcale floskule.
Kapiš sada? :?

Sad si me nahujao, pa ću u potpis staviti sl. citat: Samo budala ne mijenja mišljenje. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 11 okt 2011, 01:51

geronimo je napisao/la:Nisam se dobro obratio
Ama znaš pisati nekim tajanstvenim, misterioznim načinom, misterij. :D Mislim da nije prvi puta da ti ovo govorim. :lol: Čuj previše. :?
geronimo je napisao/la:Sad si me nahujao, pa ću u potpis staviti sl. citat: Samo budala ne mijenja mišljenje. :lol:
Haj' što si taki, ostavi ga meni, vidiš da potpisa nemam. :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []