BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: BV Borussia Dortmund
Ja bi volio ako ikako možemo da dovedemo Isca,po meni je on top igrac i savrseno bi se uklopio u nas sistem eh sad koliko je vjerovatno da se to desi pored Engleza i njihovih ponuda tesko.....
- Desperado09
- Kontakt:
U subotu gostujemo Werderu uz prijenos na ES2. Prosle sezone smo na Weseru izgubili 2-1. Tada su imali Selkea koji je radio s nase odbrane sta je htio. Ponovo ocekujem da domaćini igraju na kontre i polukontre. Ove sezone imaju posjed lopte svega 37 % u prosjeku, pa je za očekivati da ce nastaviti istom taktikom.
Zanimljivo je da je kroz historiju 20 igraca igralo za oba kluba. Mladji pamte Sokratisa, Valdeza, Zidana, Owomoyelu, Fringsa, dok malo stariji znaju za Riedlea, J. Cesara, Votavu i još stariji Assauera, Burgsmullera itd.
Očekujem čvrst otpor domacina, ali ipak kvaliteta je na strani BVBa i sve osim pobjede gosta je ogromno iznenađenje.
Zanimljivo je da je kroz historiju 20 igraca igralo za oba kluba. Mladji pamte Sokratisa, Valdeza, Zidana, Owomoyelu, Fringsa, dok malo stariji znaju za Riedlea, J. Cesara, Votavu i još stariji Assauera, Burgsmullera itd.
Očekujem čvrst otpor domacina, ali ipak kvaliteta je na strani BVBa i sve osim pobjede gosta je ogromno iznenađenje.
Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund
Sa ovim sam se prvobitno složio, ali baš i ne znam na osnovu čega izvlačiš ovakve zaključke. To prolaženje Reala koji je tad bio po TM duplo skuplji se desilo samo jednom i nikad više poslije toga, pa ne znam otkud je ovaj sadašnji tim možda i jači od onog od prije tri godine. Ako je suditi po zadnjoj utakmici protiv FCB, ovaj tim je daleko iza onog od prije tri godine, a kalkulacija da bi se Real sad namučio sa BVB u omjeru 60-40 ništa ne govori. Namučio se i FCB sa BVB u finalu LP, ali je očito pobijedio onaj koji je dominirao većim dijelom utakmice. Pitanje je šta će biti u LE ako se BVB suoči sa Baselom, Napolijem i Totenhemom. Ne zaboravi da BVB u tri zadnje sezone LP sa Arsenalom ima 2 pobjede, 1 neriješenu i 3 poraza, dakle negativan bilans. I šta će biti ako u LE dođu Arsenal, Čelzi, Sevilja, da ne nabrajam dalje, kakav će onda omjer šansi biti. Ne kažem da TT i uprava ne rade dobro, ali ne sjede ni drugi skrštenih ruku, a ja nisam pristalica optimizma bez pokrića.proFCB je napisao/la:
U LP je sve moguce. Ni zlatne sezone niko nije ocekivao da ce BvB proci Reala, medjutim prosao se Real. BvB sada ima isti, ako ne i jaci igracki kadar nego onda. Medjutima, Auba koliko god bio dobar igrac, u LP ti treba drugi tip napadaca. Treba ti tip Levata. Volio bih vidjeti dvomec BvB-a i Real-a,vjerujem da bi se Real itekako namucio da prodje BvB, ja bih rekao da su sanse 60-40 u korist Reala, al takav je omjer bio i onda...
Pazi nisam rekao da je sadasni tim bolji od onog koji je prosao Reala. Nego govorim igracki kadar je isti, ako ne i jaci!
---------------Lewandowski---------------
-------Reus-------Gotze-------Kuba------
--------Bender----------Gundogan--------
-Schmelzer-Hummels-Subotic-Piszczek-
---------------Weidenfeller----------------
Sastav koji je pobijedio 4-1 Real Madrida je usudjujem se sada reci i drasticno slabiji nego trenutni sastav BvB-a.
BvB je izgubio od Bayerna utakmicu, nije sramota, nije cak ni rezultat kada se uzme u obzir da je Tuchel eksperimentisao. Na kraju krajeva, kad ce eksperimentisati, ako nece na pocetku odmah? Je li treba sebe dovesti u situaciju da se bori za titulu pa da eksperimentise??
Ja se drzim i dalje da je BvB jaca ekipa od svih tih koje si ti naveo da se mogu naci u Liga Uefa, kada jednom ispadnu.
---------------Lewandowski---------------
-------Reus-------Gotze-------Kuba------
--------Bender----------Gundogan--------
-Schmelzer-Hummels-Subotic-Piszczek-
---------------Weidenfeller----------------
Sastav koji je pobijedio 4-1 Real Madrida je usudjujem se sada reci i drasticno slabiji nego trenutni sastav BvB-a.
BvB je izgubio od Bayerna utakmicu, nije sramota, nije cak ni rezultat kada se uzme u obzir da je Tuchel eksperimentisao. Na kraju krajeva, kad ce eksperimentisati, ako nece na pocetku odmah? Je li treba sebe dovesti u situaciju da se bori za titulu pa da eksperimentise??
Ja se drzim i dalje da je BvB jaca ekipa od svih tih koje si ti naveo da se mogu naci u Liga Uefa, kada jednom ispadnu.
Stern des Südens
Onaj sastav iz 2013 drastično slabiji od ovog,,,, ne bih komentarisao.proFCB je napisao/la:
A kako će ko proći u LE, vidjećemo, ja se ne kladim ni javno ni privatno.
-
- Kontakt:
Refko upitan za sutrasnju tekmu , problemi sa misicima ako ne bude starter umjesto njega upada Castro.
Refko vise ne igra , nego sto igra.
Refko vise ne igra , nego sto igra.
Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund
Pa de uporedi igracki kadar tada i sada. Nema Gotzea, Subotica, Bendera, Kube, Lewara...opel je napisao/la: Onaj sastav iz 2013 drastično slabiji od ovog,,,, ne bih komentarisao.
A kako će ko proći u LE, vidjećemo, ja se ne kladim ni javno ni privatno.
Zato su tu Sokratis, Miki, Castro/Sahin/Weigl l, Kagawa, Auba
Realnog gledajuci, po meni je downgrade samo Auba u poredjenju sa Lewatom, ostalo su sve upgrade-i
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens
- kraljttbvb
- Kontakt:
Sta ce nam on, kad imamo Kubu koji stalno igra u Fiorentini. Bolje je vratiti njega, nego ovoga otkupljivati, jer Kuba je pravi BorusseBorusse00 je napisao/la:I pitanje je što se planira s Adom Januzajom otkup ili? jer jučer je odigrao solidno....

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
kraljttbvb je napisao/la:Sta ce nam on, kad imamo Kubu koji stalno igra u Fiorentini. Bolje je vratiti njega, nego ovoga otkupljivati, jer Kuba je pravi BorusseBorusse00 je napisao/la:I pitanje je što se planira s Adom Januzajom otkup ili? jer jučer je odigrao solidno....

-
- Kontakt:
Park starter ...
...I Tuchel zna da eksperementise.
On kao nesto Pep u bayernu...al hajd vidjecemo.

On kao nesto Pep u bayernu...al hajd vidjecemo.
-
- Kontakt:
zgmiky je napisao/la:kraljttbvb je napisao/la:Sta ce nam on, kad imamo Kubu koji stalno igra u Fiorentini. Bolje je vratiti njega, nego ovoga otkupljivati, jer Kuba je pravi BorusseBorusse00 je napisao/la:I pitanje je što se planira s Adom Januzajom otkup ili? jer jučer je odigrao solidno....kubica je kralj i treba ga vratiti

Idemo po tu titulu.

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
-
- Kontakt:
Vadi ba odmah onog koreanca , pa ni jedno tacno dodavanje nema od pocetka tekme 

-
- Kontakt:
Pa ako bi od ovakvog loseg werdera zjanili tekmu , onda nek ide sve dovraga
-
- Kontakt:
puujjjjj
- Desperado09
- Kontakt:
Magictaryan gospodine... Gol i asistencija...
Werder samo 30 % posjed lopte, ali zato su više pretrcali od nas za neka 3 km.
Samo se cuvat polukontre. Igrat pametno, bez srljanja.
Werder samo 30 % posjed lopte, ali zato su više pretrcali od nas za neka 3 km.
Samo se cuvat polukontre. Igrat pametno, bez srljanja.
-
- Kontakt:
Aubaaaaa....pa zar i to mozes promasiti sa 5.metara 

-
- Kontakt:
Auuubbaaa. ..sto se osramotiii..hajd jednom al i drugi put.
Zato Refko popravlja

Zato Refko popravlja

- Desperado09
- Kontakt:
Veoma bitna pobjeda i cementiranje drugog mjesta. Sapketu bjezimo 6 bodova pred direktan duel u nedjelju.
Utakmicu smo kontrolisali od pocetka do kraja sa posjedom od 74 % i 88 % tacnih dodavanja.
Miki uz Reusa najbolji. Auba od haubice do papovke. Nije bio njegov dan. Dvije sanse bolje od penala je zijanio. Park veoma dobar u mojim ocima.
U cetvrtak imamo EL, pa onda stize Salke na Westfalen.
Steta sto smo ispustili pobjedu protiv Darmstadta u zadnjoj minuti. Bilo bi to sad u pet deka sa Jajom.
Utakmicu smo kontrolisali od pocetka do kraja sa posjedom od 74 % i 88 % tacnih dodavanja.
Miki uz Reusa najbolji. Auba od haubice do papovke. Nije bio njegov dan. Dvije sanse bolje od penala je zijanio. Park veoma dobar u mojim ocima.
U cetvrtak imamo EL, pa onda stize Salke na Westfalen.
Steta sto smo ispustili pobjedu protiv Darmstadta u zadnjoj minuti. Bilo bi to sad u pet deka sa Jajom.
Rutinska pobjeda protiv slabije ekipe i nastavak serije prije derbija sa Scheisseom.... Ali zabrinjavaju one promašene prilike od Aube ali valjda se bude pogađao u derbiju..... u međuvremenu imamo Gabelu kuči šta je prilika da se s rezervama malo odigra 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.