FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MuhamedTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MuhamedTM » 08 avg 2015, 16:21

kako SportSport.ba saznaje tender za izgradnju istočne tribine, iako se već o tome u bh. medijima naveliko piše, ipak neće biti raspisan u bliskoj budućnosti. Razlog je jednostavan, kako kaže naš izvor iz Zvorničke 27 adminitracija Željezničara još uvijek u fazi prikupljanja potrebnih papira i tek kada se taj proces završi, koji u našoj državi može trajati jako dugo, moći će se razmišljati o obnovi i izgradnji stadiona.

U prevodu samo dragi Bog zna kad.
Nek se nesto radi,svi mi hocemo brze I bolje ali moramo dati malo vremena upravi jbga ne rade lose.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 08 avg 2015, 16:34

jug-onostalgicar je napisao/la:sto vise raje da dodje na tekmu bice jedno iznenadjenje lijepo :)
na koju tekmu mislis? sutra ili?
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

EdisMulalic
Kontakt:

Post Postao/la EdisMulalic » 08 avg 2015, 16:36

Ide li ko u Vitez s ovog foruma? Ima li mjesta s kim, daj pomagajte hahaha

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 08 avg 2015, 16:40

Evo nek ss.ba objavi i ekskluzivu o desavanjima u nekom od drugih klubova. Gdje se desavaju jako bitne stvari koje su jako bitne. Ako treba i petobanka nije problem nek posalju racun. A tema je kako je doslo do lopovluka i muljanja unutar tog kluba i zasto je dosao covjek koji ce da uvede reda oko transfera i sl. Jako je zanimljivo. Grbavicu i gradnju tribine nek ostave po strani. Kad je moglo biti puno boljih stvari pred utakmicu da se objave, a nisu. Onda nemojte molim vas da istocna tribina i Grbavica budu vasa tema. Kad ste mogli biti objaviti i top vijest o borbi protiv korupcije od strane jednog kluba, onda objavite i borbu protiv muljanja u tom klubu. Dragi moji bice istocna tribina ubrzo, kao i kamp, te dugovi koji ce biti na 0. Bice jos puno toga ali nazalost nece biti to ekskluziva na vasoj stranici dok imate novinare kakve imate.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 avg 2015, 16:41

Dokumentacija kazu aa? Ako je do imovinsko-pravnih odnosa,njih je trebalo vec davno rijesiti.Ostale dozvole,mogu i trebaju pricekati investitora. Da se razumijemo,sve su mi uprave iste,dok ne pokazu nesto konkretno,a ja konkretno ne vidim cim nisu rijesili osnovno.Pretpostavka je da to(imovinsko-pravni odnosi) nije rijeseno posto se urbanisticka dobije za 15 dana kad imas sve uredno.Zatim slijedi gradjevinska,pa upotrebna uz nekoliko sitnih medjukoraka.Fakticki bi se moglo poceti graditi u roku mjesec,ako bi se nasao investitor,da su svi obavili svoju zadacu.Sta je to za mene konkretno? 1.Ulaganja u nas klub (pronalazenje investitora,sponzora itd).Toga jos uvijek nema na zeljenoj razini ,jer vec evo nekoliko god ne mozemo da nadjemo gen.sponzora. 2.Pomenuta infrastruktura koja se naslanja na 1. tacku.Ni toga nema,a dokaz da toga nece biti u skorijoj buducnosti su neke konstantne sitne renovacije tipa svalcionica,prskalica za teren itd itd. a svima je jasno da,ako ces graditi i jednu tribinu kako valja,teren ce morati biti unisten upotpunosti kako bi masine mogle prici,a nije da ni njemu ne treba nova drenaza na nacin kako je to uradjeno u Zenici npr. Ja necu vise da se zadovoljavam sitnicama,a mnogi od vas nek to cine,ako zele.Skoro 20 god cekamo na jednu jedinu ebenu tribinu,da se nesto pomakne,a ono nista.I ne zanima me koja je uprava,zanima me samo konkretnost.Napisah neki dan,ova trenutna situacija je ogromna sansa da se nesto napravi u smislu uzdizanja kluba na visi nivo.Ako to ne ucine,nemojte se cuditi da nam i 1000 bude odlican prosjek na tekmama. ;) Raji je dosta stagnacije.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 08 avg 2015, 16:47

Yoyo je napisao/la:prodaju ba maglu....pa zato su sad kao fol nesto poceli...pa ce se vadit na papirologiju....isto kao sto je onaj koldzo obecao nesto...pa se fol oduzilo prosle 3 godine....suplje su to...
Da mi je znati samo jesil ikad ista radio u svom zivotu sto se tice gradnje i zavrsavanja papira za gradnju necega... Koje sve dozvole i sta se sve treba zavrsiti prije pocetka gradnje... Bas si ogranicen da ne kazem nesto drugo...

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 08 avg 2015, 16:48

Zelju je u tri evropske utakmice kuci gledalo 50 hiljada ljudi, ako ti Upravi nije prava podloga za pronalazenje generalnog sponzora, onda ne znam sta jeste.

Nije sad da pljujem i kritikujem, ali ovo je mozda s finansijske strane naujspesnije ljeto u historiji kluba i rukovodstvo se mora pritisnuti da se napravi iskorak.

Mislim da je za sve to dovoljan jedan kvartal, pa cemo vidjeti.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 08 avg 2015, 16:55

NEZALAGANJE je napisao/la:Dokumentacija kazu aa? Ako je do imovinsko-pravnih odnosa,njih je trebalo vec davno rijesiti.Ostale dozvole,mogu i trebaju pricekati investitora. Da se razumijemo,sve su mi uprave iste,dok ne pokazu nesto konkretno,a ja konkretno ne vidim cim nisu rijesili osnovno.Pretpostavka je da to(imovinsko-pravni odnosi) nije rijeseno posto se urbanisticka dobije za 15 dana kad imas sve uredno.Zatim slijedi gradjevinska,pa upotrebna uz nekoliko sitnih medjukoraka.Fakticki bi se moglo poceti graditi u roku mjesec,ako bi se nasao investitor,da su svi obavili svoju zadacu.Sta je to za mene konkretno? 1.Ulaganja u nas klub (pronalazenje investitora,sponzora itd).Toga jos uvijek nema na zeljenoj razini ,jer vec evo nekoliko god ne mozemo da nadjemo gen.sponzora. 2.Pomenuta infrastruktura koja se naslanja na 1. tacku.Ni toga nema,a dokaz da toga nece biti u skorijoj buducnosti su neke konstantne sitne renovacije tipa svalcionica,prskalica za teren itd itd. a svima je jasno da,ako ces graditi i jednu tribinu kako valja,teren ce morati biti unisten upotpunosti kako bi masine mogle prici,a nije da ni njemu ne treba nova drenaza na nacin kako je to uradjeno u Zenici npr. Ja necu vise da se zadovoljavam sitnicama,a mnogi od vas nek to cine,ako zele.Skoro 20 god cekamo na jednu jedinu ebenu tribinu,da se nesto pomakne,a ono nista.I ne zanima me koja je uprava,zanima me samo konkretnost.Napisah neki dan,ova trenutna situacija je ogromna sansa da se nesto napravi u smislu uzdizanja kluba na visi nivo.Ako to ne ucine,nemojte se cuditi da nam i 1000 bude odlican prosjek na tekmama. ;) Raji je dosta stagnacije.
Samo jedno pitanje. Koja od prethodnih uprava nije napravila dug i koja od tih uprava je vratila dio duga i otkrila sve malverzacije svojih prethodnika? Znam da ova sigurno jeste u + sto se tice poslovanja.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 avg 2015, 16:58

Mi jednostavno trebamo poceti gledati cinjenice, a tj da ovom gradu zaista ne trebaju dva nogometna objekta jer nema adekvatne mase koja ih posjecuje, izuzev ljetnog perioda.
Zbog toga, mislim da bi bilo najbolje rijesenje da se sjedne sa FK Sarajevo i nade najbolje zajednicko rijesenje za period od narednih 60+ godina, i da se napravi nogometni objekat od 30.000 sjedecih-natkrivenih mjesta po svim UEFA standardima, gdje ce svoje tekme pored Sarajevskih klubova igrati i rekpa, ujedno SKS 2000 Sarajevo zenski nogometni klub koji zabiljezava jedini ozbiljnije nasputa u grupama CL.

A sa druge strane gledista, isplatljivije bi bilo odrzavanje jednog takvog objekta.

Sve ovo sto pokusavamo, jer generalno samo krpljenje rupa koje ce opet kad-tad trebati krpiti..

Ovdje nije pitanje, nas dom, sta mi zelimo, da li ga damo ili ne damo, ovdje je pitanje buducnosti? Ili cemo poceti gledati na stvari realno ili cemo ostatiti i zivjeti u imaginaciji. Mi kao klub ako zelimo naprijed i neki euro dobar nastup u grupama u narednih 5 godina, mi moramo imati adekvatno infrastrukturu, kako bi mogli razmisljati samo o ulaganjima u tim. Jedan nastup Zelje i Sarajeva u grupama, bi otplatio 1/3 jednog takvog sportkog objekta.

Ovo je sve lijepo, posebice ova sezona kako je pocela na euro sceni, ali nas domet je play-off EL, tj u vrh glave. Sto se CL tice, tu nam je jedini domet jos 2 rudna kvalifikacija, tako da je apsudrno pricati o tome.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 08 avg 2015, 17:02

E moj Dzole
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 08 avg 2015, 17:05

DZole,ja sam te smatrao ozbiljnim....

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 avg 2015, 17:06

Takav nacin razmisljanja ce dovesti da nas gleda 500 ljudi..
Vidite jednu stvar, ja to ne gledam srcem ja gledao kao business, a u business-u nema ljubavi. Ili znas ili ne znas, to Vam je valjda jasno svima.

Mi igramo na gradskoj depominiji. To je cinjenica. Kada je konacno svatimo i vidimo da ne mozemo dalje tako, onda cemo doci na ovo moje gore.
Kada moze Milan-Inter, Lazio-Roma, Verona-Chievo, Samdoria-Genova, mogu i Zeljo i Sarajevo...
Nemojte samo reci, pojedini klubovi se sada odvajaju. Naravno da se odvajaju, ali kad su stekli finansijske uslove za to, i naravno kad su 50 god ispred nas.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 avg 2015, 17:11

DzoleZeljo je napisao/la:Takav nacin razmisljanja ce dovesti da nas gleda 500 ljudi..
Vidite jednu stvar, ja to ne gledam srcem ja gledao kao business, a u business-u nema ljubavi. Ili znas ili ne znas, to Vam je valjda jasno svima.

Mi igramo na gradskoj depominiji. To je cinjenica. Kada je konacno svatimo i vidimo da ne mozemo dalje tako, onda cemo doci na ovo moje gore.
Kada moze Milan-Inter, Lazio-Roma, Verona-Chievo, Samdoria-Genova, mogu i Zeljo i Sarajevo...
Djole je u pravu koliko se to nekome svidjalo ili ne ali opet sve i da svjednu zajedno ne moze se nista napraviti ko ce dati pare iz tog razloga probati sebi obezbjediti sta se moze.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 avg 2015, 17:11

tm8782 je napisao/la: Samo jedno pitanje. Koja od prethodnih uprava nije napravila dug i koja od tih uprava je vratila dio duga i otkrila sve malverzacije svojih prethodnika? Znam da ova sigurno jeste u + sto se tice poslovanja.
Po cemu to znas?Jesi li licno imao uvida u knjige ili to znas na osnovu izvjestaja koja je dala i daje ova uprava? Ne kazem da to tvoje nije tacno,ali mi smo toliko puta izigrani kao navijaci,da vise niko nema "kredita" da mu se vjeruje,pa ni ova uprava.Ako smo zbog icega u plusu,onda je to zbog Ode i nasih mladih momaka,a nija vala da su ovi doveli i neke igrace koje su tome pripomogli.Prema tome,ostajem pri svom stavu i konkretnosti koraka koje od njih ocekujem.Ne desi li se to u max.1-2 isti su mi,kao i svi,vjeruj mi.

zubanovic89
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la zubanovic89 » 08 avg 2015, 17:11

DzoleZeljo je napisao/la:Takav nacin razmisljanja ce dovesti da nas gleda 500 ljudi..

Nemojte samo reci, pojedini klubovi se sada odvajaju. Naravno da se odvajaju, ali kad su stekli finansijske uslove za to, i naravno kad su 50 god ispred nas.
Sa njima samo preko mene mrtvog, bukvalno.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 avg 2015, 17:12

Dzole, sa tobom sam. I ja sam osoba koja smatra da od nostalgije nema fajde i da bi bilo pametno rjesenje napraviti jedan vrhunski stadion za fudbal u Sarajevu gdje bi igrali i Sarajevo i Zeljo sve svoje utakmice + vece utakmice (Evropa i sl.) Olimpica, reprezentacija, SFK 2000 i sl. Ja odavno se zalazem da se takav stadion napravi na Stupu gdje je trenutno Centrotrans jer je lokacija idealna. Cak i u slucaju da hocemo sami da pravimo stadion gdje bi igrao samo Zeljeznicar predlazem tu lokaciju jer je povezanost sa infrastrukturom idealna a i ima bruku korisnog prostora da se napravi vrhunski stadion sa dobrim popratim sadrzajima i okolnim uredjenjem. Za tu lokaciju se treba zaista boriti.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 08 avg 2015, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 08 avg 2015, 17:13

AnelZ je napisao/la:Dzole, sa tobom sam. I ja sam osoba koja smatra da od nostalgije nema fajde i da bi bilo pametno rjesenje napraviti jedan vrhunski stadion za fudbal u Sarajevu gdje bi igrali i Sarajevo i Zeljo + vece utakmice (Evropa i sl.) Olimpica, reprezentacija, SFK 2000 i sl. Ja odavno se zalazem da se takav stadion napravi na Stupu gdje je trenutno Centrotrans jer je lokacija idealna. Cak i u slucaju da hocemo sami da pravimo stadion gdje bi igrao samo Zeljeznicar predlazem tu lokaciju jer je povezanost sa infrastrukturom idealna a i ima bruku korisnog prostora da se napravi vrhunski stadion sa dobrim popratim sadrzajima i okolnim uredjenjem. Za tu lokaciju se treba zaista boriti.
Ovo ti je lijepo i konstruktivno razmišljanje ali dokle je god Grbavice od toga nema nista. Da i mi nemamo stadion kao pitari o tom bi se možda i moglo razmišljati ali u ovakvoj nema šansi. Ni sami pitari ne bi htjeli ovdje igrati kao ni mi gore. Ja više volim na ovo ruglo dolaziti nego na kakav Santiago Bernabe.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 avg 2015, 17:15

Odović MORA pobjediti sutra, dakle strogi imperativ koji iskljucuje remi....ukoliko ne želi da mu se drma stolica nakon Širokog (kojem gostujemo u narednom kolu).
Prva dva kola su bila dva teška šamara, ali se mogao vaditi na umor i evopske utakmice (i to poštujem)....međutim, više nema evrope i nema vadione.

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 avg 2015, 17:17

zubanovic89 je napisao/la:

Sa njima samo preko mene mrtvog, bukvalno.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ti prijatelju ne razumijes stvar.

TO je INTERES ZAJEDNICKOG DOBRA. U prevodu nemamo mi sa njima nista. Mi polozimo lovu za svoj dio kolaca, oni za svoj, i ostali koji miste biti u tom projektu.
Ovako samo trunemo.
Mislis da ce oni nesto uspjeti bez objekta, i kao lafo da grade svoj samostalni a 4.000 im posjeta. Daj covjece. Pa to budala samo moze praviti.
Taj objekat treba da ti donosi, a ne da ti odnosi, a nama sta god da radis osim da ga pravis iznova ce samo odnositi! To je cijeli bit price. U prevodu business!

EDIT: Da li moze moderator napraviti jednu anketu koja bi bila otvorena jedno mjesec dana ovdje na forumu a mogli bi glasati svi navijaci Sarajevskih klubova, cisto da se vide prema kojoj opciji je vise okrenuta svijest navijaca, jer ovdje ljudi mijesanju kruske i jabuke. (klubovi nemaju nista od nas 3.000 bolesnika na obje strane) Klubovima treba svjeza zarada iz kola u kolo a to mozes jedino ako privuces ljude sa djecom i zenama.

Dakle, anteka sa pitanja?

1.Da li smatrate da je isplatnjivije da Sarajevski klubovi grade ili renoviranju svoje zasebne nogometne objekte?
2.Da li smnatrate da je isplatnjivije da Sarajevski klubovi udreze snage, kako sa savezom i gradom i nadu zejednicko rijesenje kako bi se napravio jedan moderni uefa nogometni komplex sa svim pratecim objektima koji bi sluzio kako klubovima tako ujedno reprezentaciji?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 08 avg 2015, 17:23, ukupno mijenjano 1 put.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 08 avg 2015, 17:20

Opet snovi o megalomanskim stadionima....
Da je nama nekako nagurati da stadion bude kao sjever, a kada istok naprave pokazace se isplativost istoga jer ce to biti prva tribina na Grbavici za gledaoce. I mislim da ce uduplati posjecenost na utakmicama jer ce napokon otac moci sina dovesti na tekmu da ne misli o sigurnosti.
Jedini problem bi bio da nasim zine dupe za parama pa dignu cijenu karata i time odbiju raju koja ceka istok i zapad da konacno pogleda utakmicu kako bog zapovjeda na Grbavici.
I na balkanu tradicija kod sportskih kolektiva ima neko drugo znacenje, prema tome tesko da cemo mi dalje od Grbavice maci, sto je u neku ruku dobro i ima svoju draz.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], laznokrilo i 39 gostiju.