FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samoplavo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoplavo » 08 avg 2015, 17:23

Mi imamo stadion u svom posjedu. Grbavica kakva takva je nasa i doci ce bolje vrijeme kad ce to doci na svoje. O tim zajednickim pokusajima malo sutra! Kako je to u nasem interesu?
Svasta procitati ovdje, ubi vrucina ocito...

Sto se tice posjete, bila bi veca da je stadion adekvatniji, ali uredi GRBAVICU i dobit ces veliki broj navijaca i simpatizera.

Vi ne razumijete ocito sta znaci svetinja i tradicija, nismo na prodaju niti cemo biti, niti cemo "unistit" nesto svoje radi biznisa. Kome se gleda biznis fino daljinski u ruke i nek prebaci na Sportklub.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 avg 2015, 17:29

pile87 je napisao/la:Djole je u pravu koliko se to nekome svidjalo ili ne ali opet sve i da svjednu zajedno ne moze se nista napraviti ko ce dati pare iz tog razloga probati sebi obezbjediti sta se moze.
Šta je u pravu? Da 100 godina istorije bacimo pod noge?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 avg 2015, 17:34

Virtu4l je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Djole je u pravu koliko se to nekome svidjalo ili ne ali opet sve i da svjednu zajedno ne moze se nista napraviti ko ce dati pare iz tog razloga probati sebi obezbjediti sta se moze.
U pravu je bar ja tako mislim ali opet kazem da je i to neizvodivo sto on predlaze sve i da ima volje kod obje strane.Vjeruj mi da sam gledao ocima kakav je rivalitet Roma-Lazio pa nikom to ne smeta. Nije to bacanje istorije pod noge nego prilagodjavanje vremenu a bezvze mi naglabati o tome kad unaprijed znam da nema nista od toga.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

emirtmtmtm87
Kontakt:

Post Postao/la emirtmtmtm87 » 08 avg 2015, 17:39

Ma samo je izgleda kod nas problem jedan stadion,srecom nepitamo se mnogo,zivo me interesuje kako bi razmisljali kad jednog dana Grbavica ostane bez licence za plbih

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 08 avg 2015, 17:41

pile87 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
U pravu je bar ja tako mislim ali opet kazem da je i to neizvodivo sto on predlaze sve i da ima volje kod obje strane.Vjeruj mi da sam gledao ocima kakav je rivalitet Roma-Lazio pa nikom to ne smeta. Nije to bacanje istorije pod noge nego prilagodjavanje vremenu a bezvze mi naglabati o tome kad unaprijed znam da nema nista od toga.
Mislim da bi to većina jedva i dočekala, Želju na Stup i to tamo gdje su koridu održavali a umjesto Grbavice neka Tibra pravi stanove.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 avg 2015, 17:45

pile87 je napisao/la:U pravu je bar ja tako mislim ali opet kazem da je i to neizvodivo sto on predlaze sve i da ima volje kod obje strane.Vjeruj mi da sam gledao ocima kakav je rivalitet Roma-Lazio pa nikom to ne smeta. Nije to bacanje istorije pod noge nego prilagodjavanje vremenu a bezvze mi naglabati o tome kad unaprijed znam da nema nista od toga.
Nema to veze sa Romom i Laziom, oni nisu vlasnici Olimpica već olimpijski komitet Italije. Vlasnik San Sira/Meazze je grad Milano i klubovi su samo korisnici tih stadiona, itd...

Ne mogu vjerovati da to govorite. Mi imamo nešto što je naše, oni imaju veš mašinu na svoje ime. Kad se već pucate takvim prijedlozima, onda je najbolje da oba kluba ulože u Koševo, to je jeftinija varijanta, i naravno mnogo besmislenija.

Uozbiljite se. Investitor će se kad tad pojaviti, samo da se riješe imovinsko pravni odnosi i papirologija koja nas koči.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samoplavo
Kontakt:

Post Postao/la samoplavo » 08 avg 2015, 18:03

Ne vjerujem šta čitam...
A da promijenimo ime u Blue Train, teško je strancima izgovarati Željezničar, a na engleskom nije nešto kad se prevede...
Bože sačuvaj, Grbavica je važan dio ljubavi prema klubu, nešto naše što NIKOM NE DAMO. Imamo historiju i tradiciju, mnogi bi nam velikani pozavidjeli... I to tek tako otkačit i podstanariti sa njima gore. Shvatam kad bi neko njihov to predložio, ali šta je nama?

Napravit će se Grbavica!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 08 avg 2015, 18:06

pile87 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Teško ćemo mi zadržati Amira nakon što ove sezone definitivno eksplodira.
Jedno je zadrzati igraca kada imas dugove koji te pritiscu a kada nemas je mnogo lakse i mozes cekati povoljan transfer treba i to imati na umu. Ono sto je dobro da se ljestvica podize kada je odlazak igraca u pitanju Bajic je primjer za to. Da bi pravili milionske transfere potreban je rezultat, stavis se u poziciju menadzera igraci koji nastupe u grupama su kvalitet i manje su sanse da ces fulati sa takvim igracem potrebno je napraviti iskorak za nesto vise a za iskorak treba stabilan klub a mi smo na dobrom putu da postanemo stabilan klub.Ko kaze da nece Mujagic biti bolji od Bajica ili Beganovic klub se nalazi u fazi kada mora prodavati igrace a pri tom ne odlaze za sicu nego za nase uslove odlicne pare.
Kada igrač u glavi odluči da ide, on ode. Tu je samo jedno pitanje, za koliko para. To diktira njegov trenutni ugovor i uslovi. Ako je odlično plaćen i ima ugovor na više godina, klub će zaraditi odlične pare. Ako je ugovor pri kraju, a primanja loša, klub je pušiona.(primjer Tomić)
Pa evo Baja ode za pola miliona, sjetite se mislim da je najveći transfer PL Mirko Hrgović Široki/Wolsburg 600.000 eur.
Male su šanse da mi ikoga na duži rok možemo zadržati. I kada se finansijski stabilizujemo igraći će isto ići, samo će klub više profitirati (primjer Dinamo) Normalno je da svaki igrač (mladi ili stariji) želi igrati u jačoj ligi, kvalietnijem klubu, za više para.
Meni bi samo žao bilo da Mire ili Memija završe u Turskoj, jer mislim da su jači potencijal.
Takođe moramo početi shvatati klub kao firmu, gdje uposlenik nije najvažnija karika, nego glava firme. Ja sam izuzetno zadovoljan managerskim sposobnostima našeg predsjednika, samo konstantno mora jačati ekipu oko sebe. I ako budemo strpljivi ne sumnjam u dugoročne rezultate i ostvarenja, kao i finansijsku i infrastrukturnu stabilizaciju.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 08 avg 2015, 18:11

Cuj pravit stadion s anamo onima, nek grbavica ostane kakva I jeste ali s njima jedino u rat za drzavu ostalo nista. Vidim raspisali ste se ;)
Bajic se ne bi na slici nasmijao da je potpisao za real :) sretno Baja
Zadnja izmjena: MuhamedTM, dana/u 08 avg 2015, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 avg 2015, 18:14

Monci je napisao/la:
Kada igrač u glavi odluči da ide, on ode. Tu je samo jedno pitanje, za koliko para. To diktira njegov trenutni ugovor i uslovi. Ako je odlično plaćen i ima ugovor na više godina, klub će zaraditi odlične pare. Ako je ugovor pri kraju, a primanja loša, klub je pušiona.(primjer Tomić)
Pa evo Baja ode za pola miliona, sjetite se mislim da je najveći transfer PL Mirko Hrgović Široki/Wolsburg 600.000 eur.
Male su šanse da mi ikoga na duži rok možemo zadržati. I kada se finansijski stabilizujemo igraći će isto ići, samo će klub više profitirati (primjer Dinamo) Normalno je da svaki igrač (mladi ili stariji) želi igrati u jačoj ligi, kvalietnijem klubu, za više para.
Meni bi samo žao bilo da Mire ili Memija završe u Turskoj, jer mislim da su jači potencijal.
Takođe moramo početi shvatati klub kao firmu, gdje uposlenik nije najvažnija karika, nego glava firme. Ja sam izuzetno zadovoljan managerskim sposobnostima našeg predsjednika, samo konstantno mora jačati ekipu oko sebe. I ako budemo strpljivi ne sumnjam u dugoročne rezultate i ostvarenja, kao i finansijsku i infrastrukturnu stabilizaciju.
Prilicno sam siguran da je i Hrgovic otisao za 500 000 Eura s tim da mi imamo neke bonuse kada je Baja u pitanju i pripreme u Turskoj na zimu bar je tako trebalo biti.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 08 avg 2015, 18:20

Budite strpljivi, pravimo Grbavicu, tribinu po tribinu. Prvo istok, da bi ispostovali nase buduce partnere i njihove interese, pa ondaR zapad, da bi ispostovali **** kriminalnu organizaciju iz Nyona i dobili mogucnost da igramo Evropu u nasoj kuci. :kafa:
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 avg 2015, 18:20

Mi vec imamo stadion (kakav god da je)... sta Sarajevo ima? S kojim bi 'ulogom' oni dosli u taj deal?

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 08 avg 2015, 18:23

Pa moguće je 500 ili 600 tu negdje, nebitno.
Neko je spomenuo da igrači iz Srbijanske lige idu u lige paetice a našim je plafon Turska. Osnovni razlog su kvalitetni manageri. Pa i Džeku ovaj irfan nje nigdje mogao prodati dok se ozbiljni ljudi ne uključe. U tom filmu Srbi i Hrvati imaju odlične konekcije prema ligama petice. Cijene ih i zbog uspjeha reprezentacija (kako prije -Srbija, tako i trenutno- Hrvatska)

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 08 avg 2015, 18:29

Fuj razmisljanje Dzole,fuj Pile.
Nisam se nadao takvoj gluposti od vas.
Ne bi sa njima dva metra kvadratna zemlje podijelio,a kamoli stadion.Kao sto rece lik 100 godina historije pod.noge bacit?
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

CARSON

Post Postao/la CARSON » 08 avg 2015, 18:29

Blagoje je napisao/la:Budite strpljivi, pravimo Grbavicu, tribinu po tribinu. Prvo istok, da bi ispostovali nase buduce partnere i njihove interese, pa ondaR zapad, da bi ispostovali **** kriminalnu organizaciju iz Nyona i dobili mogucnost da igramo Evropu u nasoj kuci. :kafa:
Mozda je smiješno ovo što govorim ali jedino nas kloc ima dovoljno para da nam taj zapad napravi vidim da je sve kupio u sarajevu što se moglo kupiti jedino njemu sve dati prostore narednih 20 godina možda od svake karte da ide određeni procenat možda kad uđemo u grupe sve mu isplatiti

Monci
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 08 avg 2015, 18:31

DzoleZeljo je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Takav nacin razmisljanja ce dovesti da nas gleda 500 ljudi..
Vidite jednu stvar, ja to ne gledam srcem ja gledao kao business, a u business-u nema ljubavi. Ili znas ili ne znas, to Vam je valjda jasno svima.

Mi igramo na gradskoj depominiji. To je cinjenica. Kada je konacno svatimo i vidimo da ne mozemo dalje tako, onda cemo doci na ovo moje gore.
Kada moze Milan-Inter, Lazio-Roma, Verona-Chievo, Samdoria-Genova, mogu i Zeljo i Sarajevo...
Nemojte samo reci, pojedini klubovi se sada odvajaju. Naravno da se odvajaju, ali kad su stekli finansijske uslove za to, i naravno kad su 50 god ispred nas.
Sa njima samo preko mene mrtvog, bukvalno.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ti prijatelju ne razumijes stvar.

TO je INTERES ZAJEDNICKOG DOBRA. U prevodu nemamo mi sa njima nista. Mi polozimo lovu za svoj dio kolaca, oni za svoj, i ostali koji miste biti u tom projektu.
Ovako samo trunemo.
Mislis da ce oni nesto uspjeti bez objekta, i kao lafo da grade svoj samostalni a 4.000 im posjeta. Daj covjece. Pa to budala samo moze praviti.
Taj objekat treba da ti donosi, a ne da ti odnosi, a nama sta god da radis osim da ga pravis iznova ce samo odnositi! To je cijeli bit price. U prevodu business!

EDIT: Da li moze moderator napraviti jednu anketu koja bi bila otvorena jedno mjesec dana ovdje na forumu a mogli bi glasati svi navijaci Sarajevskih klubova, cisto da se vide prema kojoj opciji je vise okrenuta svijest navijaca, jer ovdje ljudi mijesanju kruske i jabuke. (klubovi nemaju nista od nas 3.000 bolesnika na obje strane) Klubovima treba svjeza zarada iz kola u kolo a to mozes jedino ako privuces ljude sa djecom i zenama.

Dakle, anteka sa pitanja?

1.Da li smatrate da je isplatnjivije da Sarajevski klubovi grade ili renoviranju svoje zasebne nogometne objekte?
2.Da li smnatrate da je isplatnjivije da Sarajevski klubovi udreze snage, kako sa savezom i gradom i nadu zejednicko rijesenje kako bi se napravio jedan moderni uefa nogometni komplex sa svim pratecim objektima koji bi sluzio kako klubovima tako ujedno reprezentaciji?
Ja bi još samo u anketu dodao i pitanje koliko bi nam takav stadion novih navijača na utakmicama dodatno donio. Da se ne lažemo, mi kada bi Grbavicu ušminkali i istok i zapad, pa i Jug imali bi prosjek 5-6 milja umjesto sadašnjih 3-4.
Ja se slažem da nam treba stadion, i to NAŠA DOLINA ĆUPOVA ništa zajedničko sa dušmanima, ali nije to jedni uslov da bi povećali posjetu. Danas sam nešto vrtio na netu i naletih na tekmu sa Borcem kada je Tifa pjevao Grbavicu live. Pa pogledajte malo koliko je raje bilo. I bez istoka, i bez wc-a i prljavih stolica, krcato sve. Mnoge stvari utiču na posjetu. Stadion je samo jedna od njih. Bitna, ali ne i najvažnija

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 08 avg 2015, 18:33

SlevinKelevra je napisao/la:Mi vec imamo stadion (kakav god da je)... sta Sarajevo ima? S kojim bi 'ulogom' oni dosli u taj deal?
Ves masina, gorenje, 600 obrtaja, k'o nova! :D
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 08 avg 2015, 18:38

mukitmovac je napisao/la:
Yoyo je napisao/la:prodaju ba maglu....pa zato su sad kao fol nesto poceli...pa ce se vadit na papirologiju....isto kao sto je onaj koldzo obecao nesto...pa se fol oduzilo prosle 3 godine....suplje su to...
Aldine smiri dozivljaj, idi malo na zenba, okupaj, uzivaj...
A izvinjavamo se,zbog ovih kritika,duša draga,sutra počinjemo ha svane. :wave:

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 08 avg 2015, 18:42

Monci je napisao/la:Pa moguće je 500 ili 600 tu negdje, nebitno.
Neko je spomenuo da igrači iz Srbijanske lige idu u lige paetice a našim je plafon Turska. Osnovni razlog su kvalitetni manageri. Pa i Džeku ovaj irfan nje nigdje mogao prodati dok se ozbiljni ljudi ne uključe. U tom filmu Srbi i Hrvati imaju odlične konekcije prema ligama petice. Cijene ih i zbog uspjeha reprezentacija (kako prije -Srbija, tako i trenutno- Hrvatska)
i dodaj tu i ozbiljniji rad u omladinskim akademijama.Tj. kvalitetnije trenere i kvalitetnije uslove koje su oni stvorili, vecu brigu o toj djeci i ulaganja koja su enormna naspram nasih.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 08 avg 2015, 18:47

Preveliki troškovi: Obnova stadiona Grbavica još uvijek nije realna opcija

Stadion Grbavica u ratnom periodu devastiran je gotovo do temelja. Po povratku Željezničara u svoj dom zaživio je i kultni stadion, a prije 11 godina na njemu je igrao i evropske utakmice, da bi UEFA-ina komisija kasnije procijenila da Grbavica ipak ne ispunjava potrebne uslove. Od tada se navijači ovog kluba nadaju obnovi i izgradnji Doline ćupova, iako svjesni da je za to potreban ogroman novac.

Klub je u posljednje vrijeme inkasirao za naše prilike pozamašnu novčanu svotu, u kvalifikacijama Evropske lige elimisan je Ferencvaroš, prodati su Riad Bajić i Josip Kvesić, Želji je pripao dio kolača od transfera Edina Džeke, ali sve to u zbiru nije ni približan novac koji je potreban da se obnovi stadion, čime bi stekao uslove za igranje evropskih mečeva.

"Klub od nečega mora i živjeti. Dobar dio novca već je potrošen na organizacije mečeva i putovanja, a porezi i doprinosi koje nam uzima država su sve veći", rekao je jedan od članova Uprave Željezničara za Klix.ba, objasnivši da odluku o građenju stadiona ne donosi pojedinac već Uprava kluba.

"UEFA iz godine u godine podiže standarde, a mi tapkamo u mjestu. Uskoro se ni na Koševu neće moći igrati mečevi play offa evropskih takmičenja", dodao je naš izvor iz kluba.

Željezničar je zimus u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo obnovio svlačionice na stadionu. Tom prilikom načelnik Nedžad Koldžo rekao je da uskoro očekuje potpunu rekonstrukciju Grbavice, istakavši da je to jedan od strateških ciljeva Općine, međutim po svemu sudeći ta mogućnost zasad nije realna.

izvor--- K..L..I....XXXX
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.