Safet Sušić - Pape

Rios

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Rios » 05 feb 2014, 16:53

Evo vidim da se povela rasprava oko Safeta,njegovih odluka,pozivanja i nepozivanja igraca itd..Ruku na srce,kako je nasa repka postala renomirana u svijetu fudbala,posebno nakon plasmana na SP svaki dan iskoci neki "prekaljeni as" ili "veliki talenat koji je na pragu Barcelone,Bayerna.." ..Da se na lazemo,malo je tu igraca koji bi u repku donijeli pravi kvalitet..Od ovih koji se spominju,meni licno,najinteresantniji su Arsnalagaic,Tankovic i Prcic..Jedino bi nam oni,i opet je to moje skromno misljenje,donijeli neki kvalitet vise..Ovaj mali igra u Standardu dobro,stopera nam ionako fali,posebno je je Spaha u godinama i pitanje je koliko cemo moci racunati na njega u narednim kvalama..Tankovic napadac,tu i ne treba pricati da smo tanki..I nije sad sto sam Zeljovac,ali mali Hodzic takodjer zasluzuje da se nadje u tim spekulacijama jer ima sansu da postane dobar fudbaler,mlad je strasno..I jbg,da malo poguramo ovu nasu PL jadnu..
Sa druge strane,mora se priznati da ni Safetov rezon nije bas najjasniji..Puno je tu igraca koji su u repki koji ne mogu nositi teret koji smo im svi nabacili,a to je da budemo i ostanemo u buducnosti jaka repka..Evo recimo Kvrzic..Ni dan danas mi nije jasno sta samo mi dobili tim igracem,niti igra u repki,i kad udje nista posebno,na kojoj poziciji konkurise,itd..O Avdiji i Sunjicu je vec sve receno,takodjer igraci koji nisu kalibar za nas A tim..Rahimic,Misimovic,Ibricic trebaju biti oko repke,ali sto zbog godina,sto zbog forme,klubova i liga u kojim igraju takodjer sve se manje moze racunati na njih..Treba tu traziti kvalitetne alternative..
Sto se tice pozivanja Tina Susica..Gledao sam ga jednom,protiv Dinama..Tehnicki jak igrac,viciozan,ali trka nula bodova..Nema sanse da moze igrati zadnjeg veznog..Pored Miralema nema sanse da moze igrati ni play-a..I opet pitanje sta smo dobili njim? Uz to igra u osrednjem Hajduku..I da,vec 3 igrac ih HNL-a,previse brate..
Sve u svemu,ohladiti malo sa pritiskom na Safeta oko pozivanja raznoraznih igraca,a Safet sa druge strane malo vise razmisljati koga poziva,sta nam treba,sta ne,sta se dobija pojedinim igracima,itd..Izvinjavam se sto sam bio opsiran,al eto.. :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 05 feb 2014, 16:54

donniedarko je napisao/la:
Da ali koliko se sjecam Susic je vrlo rijetko isprobavao nove igrace i nove formacije u tim istim prijateljskim kojima bi svrha bila isprobavati nove stvari . Uvijek se igralo sa skoro identicnim sastavima i formacijom sa kojima smo nastupali kroz kvalifikacije. Nije meni strasno izgubiti u prijateljskoj vec nacin na koji je odigrana. U zadnjih par prijateljskih nismo nikakvu pouku izvukli iz njih osim da mozda Vrsajevic nije kalibar za repku i da ce Kolasinac biti veliko pojacanje.

Mislim da se moglo puno vise izvuci iz tih utakmica :)

Jedina prijateljska za kritikovati je Argentina, jer su tu stvarno odigrali ocajno a igrali vecinom standardni igraci. Uostalom standardni igraci su i zakazali. Desi se. Protiv SAD prvo poluvrjeme je bilo OK, drugo katastrofa. Znamo zasto.

Prije toga tekme su bile OK, vecinom trazenje idealne postave i uigravanje iste.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 feb 2014, 17:04

Al' jak mu je argument za Prcica. :lol:

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 05 feb 2014, 17:11

MaksuzBaksuz je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:
Da ali koliko se sjecam Susic je vrlo rijetko isprobavao nove igrace i nove formacije u tim istim prijateljskim kojima bi svrha bila isprobavati nove stvari . Uvijek se igralo sa skoro identicnim sastavima i formacijom sa kojima smo nastupali kroz kvalifikacije. Nije meni strasno izgubiti u prijateljskoj vec nacin na koji je odigrana. U zadnjih par prijateljskih nismo nikakvu pouku izvukli iz njih osim da mozda Vrsajevic nije kalibar za repku i da ce Kolasinac biti veliko pojacanje.

Mislim da se moglo puno vise izvuci iz tih utakmica :)

Jedina prijateljska za kritikovati je Argentina, jer su tu stvarno odigrali ocajno a igrali vecinom standardni igraci. Uostalom standardni igraci su i zakazali. Desi se. Protiv SAD prvo poluvrjeme je bilo OK, drugo katastrofa. Znamo zasto.

Prije toga tekme su bile OK, vecinom trazenje idealne postave i uigravanje iste.
Da i ja sam se slazem s tim.Trazenje idealne postave i uigravanje ali tu mi trn u oku cinjenica da smo uigravali igrace koju su i za fudbalske laike nedovoljno kvalitetni za repku i za koje je ocito da se na njima ne moze ni u buducnosti racunati.Nekako mi je primjetan nedostatak nekog jasnog sistema u kojem pravcu ova repka treba da ide.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 05 feb 2014, 17:14

Goalgetter je napisao/la:Al' jak mu je argument za Prcica. :lol:
Eh sad on konta kako nam je s tim svima zacepio usta :mrgreen:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 feb 2014, 17:36

A koji je vas argument za Prcica? Jeste li ga pratili u mladoj reprezentaciji, jeli vas odusevio?
Mene iskreno nije.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 05 feb 2014, 17:37

donniedarko je napisao/la: Da i ja sam se slazem s tim.Trazenje idealne postave i uigravanje ali tu mi trn u oku cinjenica da smo uigravali igrace koju su i za fudbalske laike nedovoljno kvalitetni za repku i za koje je ocito da se na njima ne moze ni u buducnosti racunati.Nekako mi je primjetan nedostatak nekog jasnog sistema u kojem pravcu ova repka treba da ide.
Pa dobro kad su nam neki igraci bili povrjedjeni on je moro stavljati neke koje je imo u tom momentu na raspolaganju. Naravno ako hocemo jos vise ti igraci nisu za repke, ali oni su odsluzili svoje i zato njima hvala.

Za sistem se neslazem, bas se tu osjeti rad Susica, iako je malo na kraju pretjero sa forsiranjem 3 kreatora u sredini i igrom bez DMa (dobro iso je na riziko u ovim zadnjim tekmama, ali sad to vise nemoze tako ici). Tu se ja nadam da ce se vratiti sistemu sa klasicnim DMom, nije vazno dali ce to opet biti Zahirovic (ako bude imo minutazu u klubu), Salihovic (koji ce biti samo pozadi), Kolasinac, Gudelj, Besic ili neko treci. Nadam se da se nece osloniti na to da ima Kolasinca na ljevoj strani koji neide naprjed i zatvara prostor, jer je to malo protiv jacih ekipa. Najbolja tekma u Zenici protiv Grka sa Zahirovicom na DM.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 05 feb 2014, 17:42

calcio je napisao/la:A koji je vas argument za Prcica? Jeste li ga pratili u mladoj reprezentaciji, jeli vas odusevio?
Mene iskreno nije.
Mene jeste nastupima u klubu i po meni vise je zasluzio poziv nego npr. Tino .

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 05 feb 2014, 17:46

MaksuzBaksuz je napisao/la:
donniedarko je napisao/la: Da i ja sam se slazem s tim.Trazenje idealne postave i uigravanje ali tu mi trn u oku cinjenica da smo uigravali igrace koju su i za fudbalske laike nedovoljno kvalitetni za repku i za koje je ocito da se na njima ne moze ni u buducnosti racunati.Nekako mi je primjetan nedostatak nekog jasnog sistema u kojem pravcu ova repka treba da ide.
Pa dobro kad su nam neki igraci bili povrjedjeni on je moro stavljati neke koje je imo u tom momentu na raspolaganju. Naravno ako hocemo jos vise ti igraci nisu za repke, ali oni su odsluzili svoje i zato njima hvala.

Za sistem se neslazem, bas se tu osjeti rad Susica, iako je malo na kraju pretjero sa forsiranjem 3 kreatora u sredini i igrom bez DMa (dobro iso je na riziko u ovim zadnjim tekmama, ali sad to vise nemoze tako ici). Tu se ja nadam da ce se vratiti sistemu sa klasicnim DMom, nije vazno dali ce to opet biti Zahirovic (ako bude imo minutazu u klubu), Salihovic (koji ce biti samo pozadi), Kolasinac, Gudelj, Besic ili neko treci. Nadam se da se nece osloniti na to da ima Kolasinca na ljevoj strani koji neide naprjed i zatvara prostor, jer je to malo protiv jacih ekipa. Najbolja tekma u Zenici protiv Grka sa Zahirovicom na DM.
Ja bi volio da to bude Besic ili Gudelj s obzirom na trenutnu situaciju sa Zahirovicem ali eto vidjet cemo :)

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 05 feb 2014, 19:54

Ovaj Pupan Susic ce nas odvesti u propast.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 feb 2014, 20:48

Ja selektora Susica zaista cjenim kao covjeka,sportistu,bio je zaista fenomenalan igrac,sve to stoji,ali i njemu je jasno da on nije neki trener,jer da jeste prije reprezentacije bi vodio neku iole ozbiljnu ekipu u Evropi,a nije! prema tome tu nema vise potrebe previse komentarisati,Halihodzic je bio isto fenomenalan igrac ali isto tako i fenomenalan trener,i nekad pomislim da nam je on selektor gdje bi nam bio kraj,ali ne treba i ne zelim podcjenjivati Susica,on je prvi koji nas je odveo na veliko takmicenje,iako treba priznati da je imao super jaku ekipu i prilicno laganu grupu,mada danas neema laganih ekipa... e sad cinjenica je da je selektor pravio probleme citavoj bh sportskoj javnosti i navijacima ignorisanjem nekih igraca koje je na kraju i pozvao ,to su Kolasinac,Hajrovic,Lulic,Bicakcic,Zukanovic i nakon pritiska javnosti na gol je postavio Begovica a skinuo Hasagica(teska srca).... i sve to govori da je on prilicno tvrdoglav covjek a ne vidim zbog cega,pa nije Murinjo,ili jeste!? pozivao je sve vrijeme i neke jako diskutabilne igrace prije svih Vrsajevica,a lijepo je mogao pozvati Dilavera koji igra u jacoj ligi od Avdije,uz to igra u prvaku te drzave,igrao je dosta dobro u LP,i sta vise treba!? pozvao je Sunjica,Kvrzica,Svraku,Sesara pa i Avdukica ispred recimo Burica-najboljeg igraca Poljeske lige,ipak je to nesto.. poziva Sunjica ispred jednog Arslanagica koji igra u prvaku Belgije...haj bilo je tu i nekih povreda pa je neke igrace mozda bio prisiljen pozvati,kazem mozda...
I sada nakon svih tih gafova poziva T.Susica(momak je potencijal i treba na njega najozbiljnije racunati,mali igra u jako slaboj ligi i nikad losijem Hajduku) uz to Tino-Tincek uopste ne igra tu poziciju zadnjeg veznog,sto je dodatna sumnja,poziva i Hadzica za kojeg i sam kaze da ga je gledao dva puta i da mu se nije dopao,ali neko mu kao reko da nije los,hm.... i uz ignorise neke puno puno kvalitetnije pa i iskusnije igrace kao sto su Salatic-kapiten Grashopersa-one iste ekipe iz koje su izasli Hajrovic,Lulic... najbolji zadnji vezni Svicarske lige,sto nije mala stvar! Ignorise jednog Gudelja,klasicnog zadnjeg veznog,proslog mjeseca recimo najboljeg igrace dosta jak e Holandske lige,koji je u odnosu na Tinceka i Hadzica neuporedivo bolje rjesenje...cak ne zeli reci ok momci,pratim vas,izvadite bh pasos i predajte sve u FIFU,i ako budete nastavili igrati dobro u svojim klubovima mozete racunati na poziv,sto bi bilo kurtoazno,ali ipak dovoljan znak da se prate i da se na njih racuna! Za Tinceka je odmah rekao ,promjeni drzavljanstvo i sve predaj u Savez ,racunam na tebe,dobices poziv... i logicno je da sporstka javnost i vecina navijaca ima sumnji u sve ovo sto on radi,poziva neke sumnjive igrace iz menadzerske agencije koju vodi njegov brat,poziva neke traljave igrace,sto je jos sumnjivije,a ignorise puno bolje igrace koji igraju na nama deficitarnim pozicijama u timu! Ovim narusava atmosferu u ekipi,bez razloga ostavlja velike sumnje i nedoumice zbog cega radi to sto radi,zasto je lijen,zasto ne prati nase igrace po evropskim ligama izuzev pisljive hrvatske lige i sugavog Hajduka!.. daj Boze da mu ovo izdobri i da ovaj pritisak kojeg ce imati do SP,izdrzi i on i igraci nazalost koji bi trebali biti fokusirani samo na igru i rezultat a ne na neke igrace koju mu servira brat,sumnjivog kvaliteta ,s namjerom da ih sto bolje proda na ljeto!!!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 05 feb 2014, 21:25

Ovako hajmo redom.Safet Susic je jedan od najboljih igraca sa ovih prostora definitivno.Medjutim on je igrao za Jugoslaviju za zemlju koje vise nema i on je legenda u toj zemlji.Ovo sad je BiH a on za tu zemlju nije ucinio definitivno nista prije preuzimanja reprezentacije.Svi koji reprezentaciju prate od pocetka znaju o cemu pisem,je li ikad i na koji nacin pomogao svom Sarajevu,svojoj Krivaji?Sjecam se sto intervjua kad ga novinari pitaju da li bi kao selektor vodi reprezentaciju BiH uvijek je govorio da ne bi,nema uslova,nema dobre ekipe,uglavnom nije htio ni da cuje.Kad su ga u Turskoj skuzili da nije dobar trener i kad vise nije mogao voditi ni Konyaspor poklopilo se da se kod nas stvorila jedna vrlo dobra klapa igraca spremna da napravi velike stvari.Munja Usanovic i kompanija sredjuju Susicu koji iz svih gore navedenih razloga nicim nije zaduzio BiH pa da mu spasava karijeru mjesto selektora u vrlo mucnom i ruznom izboru u kojem je najveca i istinska legenda reprezentacije Sergej Barbarez prakticno otjeran ne samo od reprzentacije vec i iz drzave u laziranom i unaprijed poznatom izboru za selektora.Ruzno i tuzno.To pravi navijaci reprezentacije i pravi patrioti nikad nece zaboraviti.Susic se plasirao na SP sa gotovom,izgradjenom i uigranom ekipom i pokupio svu slavu koju su Barbarez i ostale legende reprezentacije mukotrpno godinama i u svakakvim uslovima stvarali.Ali sve ce doci na svoje,pravda na kraju uvijek dodje,sporo je i mucno ali moramo biti strpljivi.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 feb 2014, 22:16

Ova izjava o prcicu dovoljno govori kakva smijurija od selektora je susic. Eto igra u losem klubu a zahirovic u drugoj ligi sjedi na tribinama I dobija poziv. Ima li tu ikakve logike. Hoce da poziva hadzica a imamo 4 igraca bolja od njega (gudelj, salatic, mario vrancic,besic)..I sve 4 nabrojana su bolji od tina susica ... Slusajuci papetove izjave dobijem utisak da on nikad ni jednog igraca nije otisao pogledat a otvoreno priznaje. Da nezna ko je salatic npr.... Njegov posao je da zna svakog naseg igraca koji igra u iole ozbiljnijoj ligi a svojim provalama po novinama daje utisak da prosjecan covjek u bosni bolje zna potencijalne reprezentativce od njega

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 feb 2014, 22:26

Ova izjava za Prcica je nevjerovatna. Pa ima li ovaj covjek ikakve logike u svojoj glavi? Cuj Prcic igra za slab klub. A sta to rade Ibricic i njegov dragi bratic onda? SRAMOTA
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 feb 2014, 22:34

Nije da nismo navikli na ove nebulozne izjave selektora.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 05 feb 2014, 22:35

Ja samo ne znam što pojedinci konstantno počinju priču o Sušiću : Bio je najbolji igrač... Pa zaboli me klinac,bio je Maradona bolji od njega pa ga nigdje nema kad je reprezentacija ili neki klub svjetske klase u pitanju! Niko Sušiću ne osporava da je bio igrač! Mene to ne zanima,to je prošlost... Zanima me SP,a on tu neće igrati nego gledat s klupe... A što se tiče Tina Sušića neka ga pozove u reprezentaciju,nema veze,ionako nema teorije da moze izgurat bilo koga iz prvih 11... Kao što ne može ni Avdija kad je Mujdža ili Vranješ tu... Al' Safet zna i sam da Tino nije defanzivni vezni,i da je u Hajduk došao kao ofanzivni igrač,al se to eto promjenilo! Možda momak i bude nekad dobar,al da će biti standardan,nema teorije... Gudelj ili Salatić će sigurno biti u kadru,svjestan je toga i Sušić,a i ljudi iz saveza! Ne vjerujem da je nekome stalo da odemo na SP i da nam Argentina uvali 5-6 komada,mislit će Sušić i na svoju reputaciju...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 feb 2014, 22:42

Tina Svena Sušića može pozvati jedino na partiju domina,ova ubleha ako zaigra za A tim Sušića treba linčovati.

Dok po ligama petice mlađi igrači se praktično nude on zapeo za propalitete iz HNL-a. :| Da nije bilo Begića Kolašinac bi sad nosio dres Njemačke.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 05 feb 2014, 22:49

Saurman je napisao/la:Nije da nismo navikli na ove nebulozne izjave selektora.
Kamo srece da se zavrsava samo na teoriji :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 feb 2014, 22:51

Ja sam davno prestao citati njegove izjave i briga me... Sa 90% rečenica možeš samo sraćku obrisati...

Sent from my iPhone using Tapatalk

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 06 feb 2014, 00:05

Je li imate tu izjavu u audio/video formi? Ili bar neki link na članak? Nisam upućena, a vidim da ste se svi nakačili na to.
Ko je pronašao, neka stavi. Merci.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.