FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bayo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayo » 13 avg 2024, 08:22

ledar je napisao/la:
13 avg 2024, 01:24
Situaciju sa Daviesom pametnije hendlate, dajete izjave da se ozbiljno računa na Aznoua (iako je objektivno još prezelen i fizički inferioran), pa nek si Davies i Real misle.
Šta god da naprave, zajebat će prvenstveno Daviesa kao što mrtvac zajebe dasku.
ledar je napisao/la:
13 avg 2024, 01:24
Kapitalac za iduću sezonu je kibi dabi, ali puno je vjerojatniji Simons nego Wirtz. Wirtz bi koštao min. 130 milki (početna cijena 150) što je ipak zu teuer. Možda se dotle pojavi i neko novo ime.
Kapitalac će biti zadržati Musialu a ako bude opet raspad od sezone bez trofeja i to će biti teško a pogotovo teško će biti dovući tu dvojicu (Wirtza i Simmonsa) u klub koji je u neredu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 avg 2024, 11:26

@Bayo

Namjera je da se dobije po 30 milki za Daviesa i Comana. Nijedan igrač ne želi provest sezonu na klupi, jest da dobije pare ali to je izgubljena godina života, neizbježno pada forma a i startna poziciju u budućem klubu mu je klimava - em je došo džabe em nije u natjecateljskoj formi, koja se ne vraća sa mjesec dva treninga, biće ga najlakše klupirat čim nešto ne ide kako treba.
Jasno je da Comana treba prodat, ali ne ispod 30 milki. Sve staklene bi u principu trebalo riješit da znaš na čemu si i da imaš zdravu osnovu, s tim što Guerreira trebate nakon ozljede Ita pa njega nije pametno sad prodavat.

@Dilah

Ima nešto što se zove oportunitetni trošak. Nije trošak samo razlika ulaz-izlaz nego i vrijeme koje je igrač bio kod vas i zakočio i uspjeh tima i napredovanje nekog drugog igrača sa boljom perspektivom. To je ko kad kupiš staru škodu, jest da si je prodo pošto si je kupio ali si se godinama drndao u njoj umjesto da si vozio limuzinu.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 13 avg 2024, 12:52

Znaš koliko će dobiti za Daviesa a i za Comana - jednu veliku 0.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 13 avg 2024, 21:06

Jel ko gledo Kompanyball danas?

Palhinha ima strašan Javi Martinez vibe. Čovjek kao da je rođen da igra za Bayern.

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 13 avg 2024, 22:53

Naredba velikog Gazde je izvrsena, prodat je jedini stoper koji je nesto odigrao prosle sezone.
Kasa je dobro popunjena.

Kada Lever ovoliko zateze za yebenog Taha, mogu samo zamisliti ukoliko se krene po Wirtza kakva ce to sapunica da bude.
Jasno je svima da ce apotekari sve uraditi da Wirtz ne dodje u Bayern.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 avg 2024, 01:03

Za Comana ima interesenata - Barca, Arsenal, Psg, Totać. Ova prva dva ganjaju Williamsa ali bez uspjeha. Pletti sad mudro kaže da je moguće da Coman ode, ali je isto tako moguće i da ostane. :roll:
Ja bih rekao da je osim toga moguće i da se povrijedi na treningu. :|

Za Daviesa Real navodno daje 35 milki, vi tražite 50, realno bi moglo za 40, što je nekakva gornja granica koju bi Real dao sa igrača sa jednom godinom ugovora (navodno im je takva politika).

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 14 avg 2024, 03:11

coelho41 je napisao/la:
13 avg 2024, 21:06
Jel ko gledo Kompanyball danas?

Palhinha ima strašan Javi Martinez vibe. Čovjek kao da je rođen da igra za Bayern.
Gledao jakako, pa nisam valjda dzaba bacio onih skoro 40 ojra :) Od svih utakmica u pripremnom periodu ova je bila ono najvise training, cini mi se ka da su neki segmenti i unaprijed dogovoreni. U takvoj igri Palija najbolji na terenu defanzivno perfektan, a i u prenosu lopte par puta takodje dobar. Koman igrao kao da je liga sampiona, izgleda da on i ne zna drugacije nego srce na teren pa makar bila seva 3x3. Aznu zelen, preplasen nesto pelja onu loptu niti ima suta ni centarsuta, a nije nesto ni brz, mozda nesto i bude od njega, ali ne bih rekao da ce se to desiti u skorije vrijeme, mislim da je onaj mali plavi sto je jedno vrijeme bio blizu prvog tima po lijevoj strani bio mnogo bolji. Licina ima slifa, ima vica u njegovo igri, na momente me podsjetio na Semira Tucea, za razliku od Marokanca rekao bih da ima i dosta samopouzdanja, ali ima tu jos brusenja, pocev od samog stila trcanja. Ostalo: nista sto bi se posebngo trebalo istaci.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 14 avg 2024, 03:28

ledar je napisao/la:
13 avg 2024, 11:26
@Dilah
Ima nešto što se zove oportunitetni trošak. Nije trošak samo razlika ulaz-izlaz nego i vrijeme koje je igrač bio kod vas i zakočio i uspjeh tima i napredovanje nekog drugog igrača sa boljom perspektivom. To je ko kad kupiš staru škodu, jest da si je prodo pošto si je kupio ali si se godinama drndao u njoj umjesto da si vozio limuzinu.
Eh ode ti sad malo u filozofske vode, po toj logici apsolutno sve bi se na kugli zemaljskoj moglo dovesti u pitanje, Ne znam zasto ali kad pomenu ove skode i mercedese pa drndanje naumpade mi da smo jedne prilike ja i dobar mi jaran ono bas zasjeli pa mezence i picence te pojacavamo You Tube i mjenjamo zanrove u zavisnosti od toga kako se flasa konjaka prazni...kad najednom odnekuda izadje neko takmicenje, miss necega, ali bas ono rasne djevojke i to polugole, kad ce ti jaran: "Eh sunce tu zareno, kad ovo vidim sad bi zaplako, kakve zene, a kakve sam ja gabore kroz zivot drndo". Ne mozes druze u voznom parku imati sve Mercedese, narocito ako ti treba 30-ak, ni bogatiji to sebi ne mogu priustiti. Generalno gledano, iako je bilo promasenih transfere, Bayern i nije mnogo para spiskao na falsh igrace, kao drugi veliki klubovi. I ne samo Engleski, evo ovako iz prve mi pade Hazardova i Baletova epizoda u Realu. Ne mogu svi biti Musiala, Kimich, Alaba, Lewandowski i da ne nabrajam dalje mercedese besplatno (ili skoro besplatno) dobijene.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 avg 2024, 03:47

Ode Gruda za 30 mil ue Brighton.

Wirtz nas novi Gotze.

Izmedju Mazaruia i Stanisica biram 100 od 100 Marokanca.

Na kraju smijesan transfer period. Doue, simmons, olmo, na kraju gabrijel vidovic :rol:

Ustedilo se na platama, otisla 16 mil plata de ligta, na kraju sezone odose 20+ mil neuera i mullera.
Zaragoza preplacen, u najavi novi Sarr, jos 6 godina koliko je vec dobio ugovor.

Irakunda inace sjajan na pripremama, ogroman potencijal, masina, samo da nastavi sa razvojem.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 14 avg 2024, 04:39

Neutral je napisao/la:
14 avg 2024, 03:47
Izmedju Mazaruia i Stanisica biram 100 od 100 Marokanca.
Irakunda inace sjajan na pripremama, ogroman potencijal, masina, samo da nastavi sa razvojem.
Jeste Marokanac jaci na lopti tj mnogi bolje tehnicki potkovan ali ima i Stanisa prednosti posebno sto Kompany, kako mi se cini, u toku same igre misli mjenjati formacije po uzoru na mentora, a Hrvat se tu mnogo vise uklapa kao desni sa tri pozadi, te kao klasicni bek koji istina nije nesto brz, ali se odlicno postavlja. Mene je iznenadila mnogo niska cijena Mazre, tako da mislim da su vec obecali da ce ga se rjesiti jos prije kad je bila on frka sa njim, nema logike za 15 milliona da ga daju plus ako ce Kimich stvarno ponovo u sredinu, a svi su izgledi da hoce inace bi jedan vezni bio pod moranje. Za De Ligta sam se sve do danas nadao da ce ostati, medjutim svi danas nesto jedu g sa tzv okomitim pasovima sto su odlicno pokazali Upa i Ming prosli put. Samo su promasili pravac pa umjesto prema protivnickom te pasove imali prema svome golu. Irkunda danas los, bezidejan i pored assista, i nekako mi se cini da su mu prepravili godine i umanjili 20-ak.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 avg 2024, 09:34

Mazraoui je otišao zbog podrške Palestini jer židovski lobiji su jako pritisnuli klub.De Ligt otišao zbog plate iako je razlika u plati njega i rupetine Upamecana 2-3mil pa su stručnjaci mislili da uštede.Na kraju će ova 2-3 mil možda odlučiti sudbinu ove sezone kad rupetina iz Francuske opet zapliva u prazno knockout faze CL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 14 avg 2024, 10:27

Saurman je napisao/la:
14 avg 2024, 09:34
Mazraoui je otišao zbog podrške Palestini jer židovski lobiji su jako pritisnuli klub.De Ligt otišao zbog plate iako je razlika u plati njega i rupetine Upamecana 2-3mil pa su stručnjaci mislili da uštede.Na kraju će ova 2-3 mil možda odlučiti sudbinu ove sezone kad rupetina iz Francuske opet zapliva u prazno knockout faze CL.
U aprilu kad budemo gledali Rupamecanov teleci pogled nakon glupe greske ce biti prica ali imao je fantasticnu sezonu. Prodali jedino sto valja, levati.
Nije mi jasno kako ne presijeku i fino objasne Daviesu i Goretzki cijela sezona vam je tribina momci ili transfer.
Nur der FCB

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 avg 2024, 10:39

Nažalost, Goretzka ostaje da se "bori za mjesto u timu"...

U Bayernu nikada niko nije imao muda prekrižiti igrača. Poslati ga na treninge s juniorima, ne prijaviti ga na utakmice Lige Prvaka, ubit ga u pojam do te mjere da sam traži da napusti klub, kako to drugi klubovi vrlo dobro znaju.

Mi imamo problem s povredama svake sezone, pa je vrlo jasno da će Goretzka opet ugrabiti svoje minute na terenu, a mene da se pita ja bi ga otpiso i igrali bi mi Aseko-Nkili i Adam Aznou zadnjeg veznog. Nećeš druže, ne interesuje me ko ti dade 20 miliona platu, sjedi truni, nećeš vidjet ni sunca ni mjeseca, ni DFB kupa, a kamoli Lige Prvaka i sve to dok si u svom prajmu s 29. godina.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 avg 2024, 11:16

Rekao sam ja da smećara puškom ne možeš otjerati. Prelazni rok je krenuo odlično, pa se strmoglavio u provaliju. Otjerali su bolje igrače da bi ostavili lošije, nisu se ni pokušali riješiti parazita, kiksera i staklenih igrača. Nikako ne mogu shvatiti tjeranje De Ligta da bi ti ona mentalno labilna rupa Upamecano bila glavni štoper. Zašto se uopšte spominje posudba Comana, a ne transfer :?. Koja je logika gubiti na kvaliteti, samo da bi se oslobodili plate. Ili ga prodaj, ili ga ostavi. Posudba ništa dobro ne donosi Bayernu, ta plata koja bi se oslobodila na godinu dana nije vrijedna. Transfer i onda ga zamijeniš sa kapitalcem. Nisu riješili pitanje Daviesa, Kimmicha.

slika

Inače ne čitam ove oproštajne poruke, ali ova De Ligta je jako tužna i vidi se da čovjek voli Bayern i da je otjeran, te da nije otišao svojom voljom. Čak je spomenuo i peticiju koja se pisala za njega. A Bayern umjesto njega ostavlja Rupamecana i vjerovatno dovodi Taha :puke:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 14 avg 2024, 11:34

Ovo je klub jednog covjeka, cija se naredjenja moraju slusati, zato smo tu gdje jesmo trenutno.

Eberl je fino krenuo da sklapa ekipu, ali je sve zaustavljeno od one izjave u medijima od strane Hoennesa.

Naravno da ce Goretzka ostati.
Sve do zadnjeg centa koji mu slijeduje ugovorom.

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 14 avg 2024, 11:53

Lenaa je napisao/la:
14 avg 2024, 11:34
Ovo je klub jednog covjeka, cija se naredjenja moraju slusati, zato smo tu gdje jesmo trenutno.

Eberl je fino krenuo da sklapa ekipu, ali je sve zaustavljeno od one izjave u medijima od strane Hoennesa.

Naravno da ce Goretzka ostati.
Sve do zadnjeg centa koji mu slijeduje ugovorom.
Hoćel krepati starkelja vise???

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 avg 2024, 12:25

Ako Kuretzka nije bio ni na klupi protiv jednog Tirola pa kud ćeš bolju poruku. Ne možeš ga ni puškom otjerat, pa ne bi ni ja išo kad bi vukao 19 milki po sezoni. A dogodine kibi dabi, tko zna gdje će bit Kompa i kompa mu Eberl.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 14 avg 2024, 20:34

Ma i ovi navijaci su za k da prostite. U moje vrijeme nema onoga ko bi se smio usuditi da uradi tako nesto kao sto je prodaja De Ligta posle 80K potpisa. Mogli bi, ali bi bilo velikih posledica...Ne znam koja bijase utakmica samo znam da je bilo vazna neka i mislim da golman kiksno a neko uputio loptu u prazan gol, medjutim niotkuda, kao da je iz zemlje izronio pojavio se De Ligt i ocistio sa same linije, pa kada je to proslavljao onako korpulentan izgledao je da je upravo izasao iz neke mitologije...Nista, sada 25 zara navijackog od Bayerna ide ka MU!!!!!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 14 avg 2024, 21:34

Dilah je napisao/la:
14 avg 2024, 20:34
…..a neko uputio loptu u prazan gol, medjutim niotkuda, kao da je iz zemlje izronio pojavio se De Ligt i ocistio sa same linije, pa kada je to proslavljao onako korpulentan izgledao je da je upravo izasao iz neke mitologije..
E moj Dilaše..lepo rečeno.
To je bilo protiv PSG-a, u ono vreme kad je Julian zategao odbranu kao Murinjo dok se još ložio na fudbal. Tad je čak i Stanišić prevrnuo kornjaču na leđa.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 14 avg 2024, 23:19

Dilah je napisao/la:
14 avg 2024, 20:34
Ma i ovi navijaci su za k da prostite. U moje vrijeme nema onoga ko bi se smio usuditi da uradi tako nesto kao sto je prodaja De Ligta posle 80K potpisa. Mogli bi, ali bi bilo velikih posledica...Ne znam koja bijase utakmica samo znam da je bilo vazna neka i mislim da golman kiksno a neko uputio loptu u prazan gol, medjutim niotkuda, kao da je iz zemlje izronio pojavio se De Ligt i ocistio sa same linije, pa kada je to proslavljao onako korpulentan izgledao je da je upravo izasao iz neke mitologije...Nista, sada 25% zara navijackog od Bayerna ide ka MU!!!!!

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.