FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CARSON

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CARSON » 10 avg 2015, 15:35

Jaozinho22 je napisao/la::hmmmmm:
Jaozinho22 je napisao/la:Baš poslije utakmice pričam s kapitenom juniora Olimpica (momak je inače 98' godište) Govori mi kako ih je Amir vozao kako je htio da je duplo bolji igrač od Radovca,isto tako kaže da je igrao protiv Behrama da nije ništa posebno,što se tiče Blagojevića govori da je strašan igrač samo ima jedan problem (to je on uvidio) kaže da je nekako ograničen na desnu stranu svaki napad prebacuje loptu desno nikako da je podvali lijevo i da mu je to jedina zamjerka na Blagoju... ne znam šta vi na to kažete....Ja mu jutros govorim gledaj kako mali Žera igra tvoje godište a već u prvoj ekipi :D
Utakmice poslije Standarda jer je i on bio na njoj ;)
Ti buraz sam sa sobom razmjenjujes informacije :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Orton
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Orton » 10 avg 2015, 15:38

Elegant je napisao/la:Ima li generalnog sponzora na vidiku ?

Koliko ima istine u vezi istocne tribine, da ce neka firma sa M. da bude investitor, radovi bi navodno poceli u septembru ?
Inace u septembru u BiH pocinje gradjevinska sezona,onako samo mala opaska.

Samo treba forsirat pricu o obnovi infrastrukture dok ljudim ne dodje u glavu

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 10 avg 2015, 15:41

Ti buraz sam sa sobom razmjenjujes informacije :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:[/quote]
Nasmijte se trolleru da mu ne propadne vazon :wave: :kafa:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Elegant
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 10 avg 2015, 15:45

Orton je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Ima li generalnog sponzora na vidiku ?

Koliko ima istine u vezi istocne tribine, da ce neka firma sa M. da bude investitor, radovi bi navodno poceli u septembru ?
Inace u septembru u BiH pocinje gradjevinska sezona,onako samo mala opaska.

Samo treba forsirat pricu o obnovi infrastrukture dok ljudim ne dodje u glavu
Badava forsiranje kad nema para, sigurno nece ove pare od europe usmjeriti na bilo sta od infrastrukture.

Jedino ako se nađe investitro, kao u ovoj prici sa ovom firmom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 avg 2015, 16:40

Tesko gostovanje kao i uvjek u ŠB.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 10 avg 2015, 16:50

mirek11 je napisao/la:Pozdrav plavoj braci, novi sam clan foruma koji inace pratim duze vrijema i mislim da ima dosta zanimljivih stvari za procitati. Samo malo vise jedinstva bez obzira na razlicita misljenja jer sam siguran da velika vecina voli naseg Zelju i previse! Mi smo Zeljini, Zeljo je nas! :salut:
Dobrodosao ;) jesi kupio clansku???

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 10 avg 2015, 16:56

Kad se sjetim prosle godine pres gostovanje u ŠB... to bi bilo najjace gostovanje u ŠB svih vremena. Ali eto, ne dade se..
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 10 avg 2015, 17:01

Ja ću malo replicirati kolegi @bocaaciu mada je u osnovnoj poenti slažem, a to je da se otvara prostor kvalitetu iz omladinskog pogona i na to dodaju samo igrači koji su kvalitetom (bilo kojim - ovo znači i psihički tipa Kokot i igrački tipa Blagojević i iskustveno tipa Stokić itd itd) nivo iznad. Neću se složiti u dvije stvari. Prva je pitanje što mi to sada potenciramo. ja bih postavio kontra pitanje, zašto to nismo i ranije potencirali u ovlikom obimu kao sada? Nismo iz dva razloga. Jedan što neki nisu znali da to treba potencirati ili su mislili da su navijači to znali samo od sebe (kao što vjerovatno i jesu jel su bili dosta više fudbalski obrazovani nego ovi sada i više su pratili sve to), a drugi je što ipak u pojedinim vremenaima nije bilo ni osnove da se to potencira. Npr @bocacio spominješ Zolu, a on je jedini iz te generacije uletio u prvi tim (mislim na 93), a prije njega je bio Benjo koji je tri godine stariji. Znači u razmaku od četiri godine sa Amarom mi smo gurnuli samo dva igrača (ali je on tad vidio taj nedostatak i pokrenuo svu ovu priču sa djecom da bi sada mogli uvesti čak desetak njih za dvije godine od kjih su petorica nosioci igre, a još petorica to čekaju da budu, a da je bilo sreće promovisali bi još namjenje dvojicu Harisa i GOjaka koji nam pobjegoše). Tad to nije bilo normalno potencirati, ali sad već jeste. Možda se u 70-tim i potenciralo (nedavno smo vidjeli taj jedan tekst ovdje) ali realno je da potenciraš nešto kad imaš razlog. Sad su i druga vremena pa neki nazovi navijači i ne vide dalje od nosa pa im moraš potencirati. Priča na ovom portalu kako smo prvi favoriti za prvenstvo je 90% priča kolega sa Koševa koji žele da nam natovare pritisak koji nismo imali prošle sezone što nam je pomoglo, po mojoj procjeni, da budemo bolje plasirani nego Široki npr. To je lako zaključiti jer se vidi po ostalim člancima koliko se Saraejvo favorizira. Evo vdio sa @cwilla, inače jedan od boljih forumaša je i sankcionisan izgleda.Znači sve to potenciranje ili ne može biti i jedan dio strategije koja vodi do željenog cilja. Uvijek jesmo kao što kaže @boccacio imali našu djecu u prvom timu i to je neki zaštitni dio kluba ali nekad smo ih imali manje a nekad više pa nekad ne možeš a nekad možeš to potencirati. Što se trenutnog sastava tiče eventualno bih prodao Marijana jer mislim da imamo Vecu kao dobru zamjenu i kao nekoga kome treba dati šansu. Ostale sve treba zadržati. Ako se sjećate na početku sezone (a može se vidjeti i u mojim postovima) govorio sam da bih prodao samo Baju, Kvesu i Marijana. O ostalim igračima koji su otišli sam govorio da bih zadržao dvojicu od trojice: Stana, Benjo i Anes. Sada već mislim da je trebao jedan ostati i to Benjo ili Stana, prije Stana jer može pokriti više poziicjia. Možda na kraju sezone zaključim da nije trebao ostati nijedan. Na pozicije ostalih koji su otišli su po meni dovedeni bolji igrači. Livaja je malo upitan (najviše zbog toga spominjem gore Benju) ali treba čovjeka pustiti da pokaže šta zna. Ovu jednu tekmu je bio loš, ali psovali smo i Benju cijelu prošlu sezonu do pred sami kraj. Sa novim igračima, gledajući njihove karakteristike, dobili smo i taktičku širinu. Po meni treba nam jedno krilo ljevak, desni bek (ako se pokaže ovaj Livaja definitivno loš, a to Oda već zna jer ga prati na treninzima) i jedan napadač, ali visoki napadač zbog bunkera (Fajić bi bio idealno rješenje).
Ono što mi se sviđa je to što imamo u planu da uvedemo novu djecu, a to se vidi po Žeri. Znači po mojoj nekoj projekciji koju sam ovdje spominjao mi treba da u ciklusu od pet-šest godina imamo okosnicu od 11-12 mladih igrača na koje možeš računati. Kako? Sad smo prodali samo Baju, a ako uvedemo pored Žere i Vecu i Alihodžića i Šehu i Dinu imat ćemo ih devet. Onda opet na kraju prodamo dvojicu, a uvedmo četvoricu itd itd. Naravno nećemo uvijek imati taj potencijal iz naše bašte pa ćemo morati uvesti i nekoga kao što je Višća. Znači svake godine da računaš bar na jednog ili dvojicu mladih igrača više u odnosu na broj pordatih. Neće svi uspjeti da se afirmišu. Fali mi taj dio dovođenja iz manjih sredina, pa mi je zbog toga zaparalo uši kad je @FKZ1921 rekao da bi previše morali platiti za Mekića pa smo ga pustiili. To nam se ne smije dešavati pogotovo sada kad smo čvaknuli neku lovu. Znači, ok je, ako smo procijenili da Mekić nije kvalitet za toliku lovu da damo. Ako nije, treba pokušati sa opcijom da taj klub dobije procenat od prodaje a da nam oprosti tu isplatu za treniranje. Ali ako smo procijenili da on ima potencijal da uzmemo više love nego što ćemo platiti, naravno uz potencijalne rizike, onda naravno da treba platiti a ne tek tako dati igrača. Drago mi je da je Midžić posuđen. Ne znam šta je sa onim Hadžovićem? Jesmo li njega nekome dali? Znam da su Hasković i Kašić isto pušteni.
Zna li iko šta je sa ovom ligom prvaka za juniore i što nam juniori ovako loše igraju? Fali Žera? Ili su se malo digli? Ipak tu ima još četiri pet potencijala sa kojima smo potpisali ugovore. Drago mi je što
Znači treba biti cilj dovesti uvijek bolje igrača od onog koji ti ide sa mjesta gdje nemaš neko dijete, ali isto tako i povećavati broj djece jer smo vidjeli da su ova djeca bolja sa potencijalom od igrača koji trenutno uopšte želi igrati BH premier ligu. Dugoročno, sa ove dvije stvari, povećavaš kvalitet ekipe. Naravno i radu u omladinskim selekcijama se mora podići na još veću stepenicu jer ako dođeš u situaciju da ne možeš proizvesti boljeg igrača od ovoga kojeg sa 28 možeš dovesti iz naše lige onda to ili ne valja ili je liga među 10 najboljih u Evropi  pa ćeš moći ubaciti samo jednog ili dvojicu juniora koji su vrhunski kvalitet.

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 10 avg 2015, 17:06

ja obavio gradzansku duznost prvog dana, br 132!!!!

Treba max forsirati clanske, to je na kraju god da pokrijes platu dvojici extra igraca... Zato brojka treba da bude 5000.

Idealno bi bilo da se krene u septembru sa kampanjom clanske, ljudi se vracaju sa godisnjih, pocetak mjeseca itd

Dijaspora kupila 8 clanskih preko on line kupovine!!!! jel to smijesno???

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 10 avg 2015, 17:15

Volio bih i ja da se i sa strana dovede par mladih i perspektivnih igraca na pozicijama gdje smo deficitarni. Prije svih na bocnim pozicijama, ako vec nemamo u omladinskim kategorijama takog, onda dovesti nekog iz druge sredine. Uvijek se moze desiti da neko eksplodira.

A sto se tice iskusnijih igraca sa strane tu je situacija pomalo cudna. Prije svega pitanje" Sta je to iskusan igrac?' Npr. Dado ili Amir imaju vise evropskih utakmica nego neki momci njihovih godina u nasoj ligi. Takodjer imaju vise nastupa u jakim utakmicama od npr. Blagojevica ili Stokica tipovi igraca koje mi prizeljkujemo ovdje. Blagojevic se pokazao kao dobar u Evropi, dok Joco nije nista uradio i za ono vrijeme koje je igrao. Mozda su Bajic ili Dado mladi momci, ali oni su igrali jos davno u Evropi, protiv ekipe kakva je Plzen. Onda nasu ligu, pa opet Evropu, pa nasu ligu, i evo sada Evropu. To su za mene vec iskusniji igraci koji su dozivljeli gotovo sve sto se moze u fudbalu, od teskih poraza, do velikih pobjeda. Ja npr. ne vidim Kokota, Djelmica ili Stokica kao te neke iskusnije igraca uz koje ce mladi igraci sazrijeti, naravno da im pomazu u ligaskim utakmicama, ali jednostavno nije to to. Jedan od pravih primjera je Mirsad Beslija, koji je dokazan igrac u daleko vecim okvirima, imao zapazenu ulogu u reprezentaciji i on je taj koji donosi mnogo toga mladm momcima. Prosle sezone nas nisu vukli Kokot ili Djelmic, nego Bajic, Memija, Amir, Dzenis i Dado.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 avg 2015, 17:29

teoretski. a u stvarnosti kokot je duhovni vođa ove ekipe, to nema nikakvog rezona teoretski, ali je tako :mrgreen: i juče prije nego što će lopta sa centra, on se mahsuz vraća do žerića i priča mu nešto. neko je veliki igrač, ali nije vođa, ili ne zna prenijeti na druge. a kokot je mali igrač velikog karaktera.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 10 avg 2015, 17:34

Nije boga mi Koka ni mali igrac, pokazao jucer sve :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 10 avg 2015, 17:38

Koka da izgubi jedno 5kg, bio bi zvijer ;)

EdisMulalic
Kontakt:

Post Postao/la EdisMulalic » 10 avg 2015, 17:42

DR.HOUSE je napisao/la:
shzna je napisao/la:Jel Mekic i dalje naš igrač, ili je otišao kao slobodan igrač u Travnik?
ipee je rekao da je na posudbi ...
To nije tacno. Istekao mu je ugovor, zvao ga Alihodzic i rekao mu da trazi angazman jer oni nisu imali namjeru da ga produze. Onda su mu "kao" odlucili pomoci, poslali ga u Slaviju na probu, gdje nije zadovoljio pa je na kraju zavrsio u Travniku gdje je potpisao na 1 god. Inace nije prosao u Slaviji jer se zove Nedim i nema nikoga iza ledja ko bi ga mogao pogurati xd

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 10 avg 2015, 17:44

ok kazem nisam ja rekao,,meni svejedno

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 10 avg 2015, 18:17

plavanacija je napisao/la:ja obavio gradzansku duznost prvog dana, br 132!!!!

Treba max forsirati clanske, to je na kraju god da pokrijes platu dvojici extra igraca... Zato brojka treba da bude 5000.

Idealno bi bilo da se krene u septembru sa kampanjom clanske, ljudi se vracaju sa godisnjih, pocetak mjeseca itd

Dijaspora kupila 8 clanskih preko on line kupovine!!!! jel to smijesno???
Ja sam doveo dvojicu dijasporaca na Grbavicu koji su tu kupili člansku. Sigurno ima veliki broj dijasporaca koji su na odmoru u Sarajevu ili će biti ovdje.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 10 avg 2015, 18:59

Do subote je prodato 2020 članskih.
Trebalo bi na zvaničnoj stranici ovih dana postaviti brojcanik vezano za članske.

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 10 avg 2015, 19:12

Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 10 avg 2015, 19:31

EdoM je napisao/la:http://****.ba/vijesti/bivsi-prvak-bih-dogovorio-saradnju-sa-mladim-reprezentativcem/96739
FUCK
sta si ocekivao???? Ja bih najvise volio neku domacu firmu, kao generalnog sponzora, pa makar pola sume od one koja je minimum za GS.

TZB bas imaju **** zahtjeve, turska posla :P

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 10 avg 2015, 19:40

FKZ1921 je napisao/la:Do subote je prodato 2020 članskih.
Trebalo bi na zvaničnoj stranici ovih dana postaviti brojcanik vezano za članske.

Neko ima sluha definitivno iz uprave, i cita nase postove :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 61 gost.