FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Je li fakat +20%.
To je ko grom. Otići će u najgorem slučaju za koliko su ga i kupili osim ako baš propadne dibidus. Ako se pokaže odlično neće ni čekati kraj ugovora prodat će ga barem za duplo. U svakom slučaju 20% će biti fina lova.
To je ko grom. Otići će u najgorem slučaju za koliko su ga i kupili osim ako baš propadne dibidus. Ako se pokaže odlično neće ni čekati kraj ugovora prodat će ga barem za duplo. U svakom slučaju 20% će biti fina lova.
[quote="Elegant"]Mozda smo mogli vise dobit za Bajica ali OK, 500.000 €, procenat od sljedeceg transfera i kako se prica pripreme u Turskoj.
Mislim da ce i Cimirot, kao i drugi igraci Sarajeva otici za slicne cifre. Neko manje/vise.[/quote
Ja sam cuo a i procitao negdje da oni od Cimirotovog transfera imaju 60% a menadzer 40 %, tako da kao klub u svakom slucaju nece nesto bolje proci. Kao sto neko rece ovaj Bajin transfer je dobar pocetak i baza za buduce transfere, uglavnom sa ne bude sice 50-100 hiljada.
Mislim da ce i Cimirot, kao i drugi igraci Sarajeva otici za slicne cifre. Neko manje/vise.[/quote
Ja sam cuo a i procitao negdje da oni od Cimirotovog transfera imaju 60% a menadzer 40 %, tako da kao klub u svakom slucaju nece nesto bolje proci. Kao sto neko rece ovaj Bajin transfer je dobar pocetak i baza za buduce transfere, uglavnom sa ne bude sice 50-100 hiljada.
Napisa Minjore da ce danas biti nesto, pa haj cekamo 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
-
- Kontakt:
Samo da nebude Sasa Kajkut i Samir BekricAsharaK je napisao/la:Napisa Minjore da ce danas biti nesto, pa haj cekamo

bekrić bi dobro došao nek' priča ko šta hoće.
Prodali ga za iste pare kao mi Kvesu. Samo sto su oni po medijima prodavali maglu kako njega ne daju ispod 600k eurapile87 je napisao/la:Otice mudo moje moze otici za milion eura kada mu pola ide menadzeru po ugovoru. Ne pravi to nikakvu razliku. Sto ne objave za koliko je otisao stojcev kod nas bi zapalili klub sa naseljem komplet da smo pustili igraca za takvu smjesnu cifru.Elegant je napisao/la:Mozda smo mogli vise dobit za Bajica ali OK, 500.000 €, procenat od sljedeceg transfera i kako se prica pripreme u Turskoj.
Mislim da ce i Cimirot, kao i drugi igraci Sarajeva otici za slicne cifre. Neko manje/vise.

@asharak bice svega, sunca, kise

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
dolazi montažna istočna tribinaAsharaK je napisao/la:Napisa Minjore da ce danas biti nesto, pa haj cekamo

-
- Kontakt:
Bekric dok ima ikakvu sansu da nastavi karijeru vani vjerovatno i nepomislja dacse vrati u Zelju sjeti se samo ponude koja se neodbija...imali su ih i drugi pa odbise...
niko nije odbio niti će odbiti 4-5 puta više para. o tome je smiješno i pričati.
Meni nije jasno ko njega priziva zajedno sa Jahicem, koji ce nam vrag potroseni igraci.emirtmtmtm87 je napisao/la:Bekric dok ima ikakvu sansu da nastavi karijeru vani vjerovatno i nepomislja dacse vrati u Zelju sjeti se samo ponude koja se neodbija...imali su ih i drugi pa odbise...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Jest sad procitah, eto kad neko kaze ne bi ga mi mogli dovesti a on ode u IstruZZtop10 je napisao/la:Kasalica je potpisao za Istru.

Bajić je prvi naš igrač kojega smo prodali na vrijeme, da ne kažem zadnji voz. Cifra je sasvim pristojna i realna za jednog napadača koji dolazi iz BiH.
Kompletna ta atmosfera je i na njega uticala, to se vidilo na terenu. Transfer ti je pred nosom, čuvaš se povreda, navijači očekuju golove, mlad..nije se lako nositi sa svim time. Vjerujem da su klauzule još bolje tako da je ovo nadam se nastavak jedne bolje i realnije politike našeg kluba.
Koliko se god to nama ne sviđalo mi jedino možemo preživiti od prodaje mladih igrača i to je jedini ispravan put. E sada je potrebno naći balans između svega toga odnosno uspjeha u Evropi-Prvenstvu i produkciji mladih nada. Jednom kada prodamo jednog za 1 milion eura, ostali će sami da idu jer imamo referencu.
Ja da se pitam ja bih Adžemu i Sablji dao približno iste uslove kao i Odi. I njima je to stimulans a ako ćemo biti pošteni ovo je sve zasluga njih dvojice.
Oda je samo to posložio
Kompletna ta atmosfera je i na njega uticala, to se vidilo na terenu. Transfer ti je pred nosom, čuvaš se povreda, navijači očekuju golove, mlad..nije se lako nositi sa svim time. Vjerujem da su klauzule još bolje tako da je ovo nadam se nastavak jedne bolje i realnije politike našeg kluba.
Koliko se god to nama ne sviđalo mi jedino možemo preživiti od prodaje mladih igrača i to je jedini ispravan put. E sada je potrebno naći balans između svega toga odnosno uspjeha u Evropi-Prvenstvu i produkciji mladih nada. Jednom kada prodamo jednog za 1 milion eura, ostali će sami da idu jer imamo referencu.
Ja da se pitam ja bih Adžemu i Sablji dao približno iste uslove kao i Odi. I njima je to stimulans a ako ćemo biti pošteni ovo je sve zasluga njih dvojice.
Oda je samo to posložio
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
Grob te **** nije valjda birao izmedju Zelje i istrepirlo10 je napisao/la:Jest sad procitah, eto kad neko kaze ne bi ga mi mogli dovesti a on ode u IstruZZtop10 je napisao/la:Kasalica je potpisao za Istru.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
- Kontakt:
A od tih 40% menađerovih koliko je Avdino i kompanije.
Nadam se samo da u naš neće zaviživiti ovakav vid dovođenja i prodaja igrača jer to bi bilo katastrofa. Rezultat te katastrofe je veliki promet i gomilanje igrača, a ekipa ti karna ko njihova prošlogodišnja, a korist imaju samo mešetari i većina love ode u privatne đepove.
Nadam se samo da u naš neće zaviživiti ovakav vid dovođenja i prodaja igrača jer to bi bilo katastrofa. Rezultat te katastrofe je veliki promet i gomilanje igrača, a ekipa ti karna ko njihova prošlogodišnja, a korist imaju samo mešetari i većina love ode u privatne đepove.
Mi smo tu fazu prošli sa Sehicem i Viscom. Neka priča ko sta hoce, ali Bajicev transfer je trebao biti veci. Ovo je smijesna ciframirek11 je napisao/la:Elegant je napisao/la:Mozda smo mogli vise dobit za Bajica ali OK, 500.000 €, procenat od sljedeceg transfera i kako se prica pripreme u Turskoj.
Bajin transfer je dobar pocetak i baza za buduce transfere, uglavnom sa ne bude sice 50-100 hiljada.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Inace je Grcka stabilna drzava i kako njeno stnovnistvo tako i klubovi ne znaju sta ce od para...pile87 je napisao/la:Otice mudo moje moze otici za milion eura kada mu pola ide menadzeru po ugovoru. Ne pravi to nikakvu razliku. Sto ne objave za koliko je otisao stojcev kod nas bi zapalili klub sa naseljem komplet da smo pustili igraca za takvu smjesnu cifru.Elegant je napisao/la:Mozda smo mogli vise dobit za Bajica ali OK, 500.000 €, procenat od sljedeceg transfera i kako se prica pripreme u Turskoj.
Mislim da ce i Cimirot, kao i drugi igraci Sarajeva otici za slicne cifre. Neko manje/vise.
Milion eura je pickin dim za njih.
Predsjednik im te pare nosi u malom dzepu farmerki.
da onako usput zakiti nekoga sa njima.
- corleone87
- Kontakt:
Samo mi nije jasno kako pitari imaju bolji koeficijent od nas..Ispadnu od Lecha bez ispaljenog metka a mi izbacimo dva kluba uz 4 pobjede
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Pa naravno ode u Istru koja ima novca na pretek jer je i njih neko kupio, tako da... Takvi igrači ispod 10 k neće da sjednu da kafu popiju.pirlo10 je napisao/la:Jest sad procitah, eto kad neko kaze ne bi ga mi mogli dovesti a on ode u IstruZZtop10 je napisao/la:Kasalica je potpisao za Istru.
njima se briše zadnja sezona kad nikako nisu igrali evropu...a nama kad smo igrali sa hapoelom, što iako sportski toliko drukčije nosi isti koeficijent kao ovo od ove godine. a pobjede se pišu svima na koeficijent države.corleone87 je napisao/la:Samo mi nije jasno kako pitari imaju bolji koeficijent od nas..Ispadnu od Lecha bez ispaljenog metka a mi izbacimo dva kluba uz 4 pobjede
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.