6 blokada sinoć. Defanziva u rangu dpoy, rad nogu u odbrani brutalan. U napadu bez forsiranja do finog broja poena, Valanciunasa koji je bio raspoložen natrpao faulima i isključio iz igre
This is Jusuf Nurkic's first "real" NBA game since he did unmentionable things to his leg near the end of the 2018-19 season. What better way for him to return to the league and make his presence felt than by putting up the Nurkician statline of 18/9/5/2/6? Meanwhile, the forgotten man Hassan Whiteside, who was acquired by the Blazers solely to be a holdover until Nurkic returned, probably put up a lame statline of 12/12/0/0/3 (with eighteen more attempted blocks that left him way out of position defensively). I could look at the boxscore to verify those numbers since I have it right up here, but I'm not going to. Forget about Whiteside. It's all about Nurkic now.
If the Blazers are gonna grab that coveted eighth seed in the West, they're gonna need this Nurkic in every game from here on out. You can live with his fouls and his erratic shot selection if you get the passing, the defense, and the Bosnian big-boy bucket-getting ability. The big three of Lillard, McCollum, and Nurkic ("McNurkard") is finally reunited and I don't want it to end after just eight games of bubbleball.
You wanna talk about Nurk Fever? I've got Tunurkulosis!
Yebo li te Nensi , kontam ko li mu je to
Znam da mu je djevojka iz Bosne i Hercegovine, ko je sad Nensi ....
Baš si me zbunio ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Yebo li te Nensi , kontam ko li mu je to
Znam da mu je djevojka iz Bosne i Hercegovine, ko je sad Nensi ....
Baš si me zbunio ...
Nana-baka
Skontao sam , nego me zbunio što je sa velikim slovom napisao Nensi ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Sorry ako je neko već objasnio....po kojem principu Portland može osigurati PO? Neko jučer spomenu, da mogu imati i manje pobjeda od Memphisa, pa neko razigravanje, etc.....neko da objasni ukratko? Hvala unaprijed
evo i ja tek procitah to:-)
8. ako ima vise od 4 pobjede prednost u odnosu na 9. ekipu, onda nema tog 'baraza' izmedju te 2 ekipe.
ako je razlika 4 ili manje, igraju izmedju sebe 2 tekme, s tim da 9. mora dobiti obe da ide u regularni play off, koji ce se igrati u standardnom formatu.
Tako je, a ako osmoplasirani dobije prvu tekmu onda je sve gotovo i druga se i ne igra.
U biti portland ako bude 9. Morat će dobiti Memphisa dva puta za redom bez poraza kako bi upao u play off.
Ps. Desetoplasirani nema nikakve šanse da igra taj baraž, nebitno ako i oni imaju manje od 4 poraza razlike, baraž je rezervisan samo za osmog i devetog.
Na primjer, na Istoku vjerovatno i neće biti baraža.
Gledam ovaj njihov raspored do kraja. Strašno šta imaju. Jedino Netsi na kraju free win. Jedva čekam nocas da opet gledam Juku, imam osjećaj da će napuniti Boston
Mogao bi Portland ako bude 8-mi dosta namuciti LAL,cak se ja ne bi ni kladio na LaL da ce proci,ono sinoc izdanje Lakersa je uzas. Ako Davisa nema nema ni njih,a Juka bi mogao to dobro odratiti za Zachom