FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ne znam ni koliko je pametno da dovodimo sada neke igrace,jer ko god da dodje trebat ce mu makar do proljeca da se prilagodi,udje u formu..Mozda je bolje sacekati zimu pa se pojacati. Vise bih volio da se forsira Zeric i jos neki mladi pa da se afirmisu. Ako se moze dovesti igrac tipa Sanel Jahic onda ok. On bi svakako svojim iskistvom uveliko pridonjeo ovoj ekipi.
Livaja ne zna ni hodati ni trcati a o taktici da ne pricamo.corleone87 je napisao/la:Polahko sa Mladenovicem,tek je dosao momak,mozda ce oscilirati jos 2-3 utamice malo dok se uigra,bice dobar on..Veci je problem Livaja,on je bas los..
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Mlad igrac, sklon oslilacijama. Jednu tekmu moze odigrati vrhunski dok druge moze totalno da zakace. Sve je to normalno u skladu sa njegovim uzrastom.pirlo10 je napisao/la:Jeste u zadnje vrijeme ispada nazad opasno bas je neprepoznatljiv.samoplavo je napisao/la:Memija je meni bolji bio ofanzivno. Ne znam otkud mi to, ali jednostavno je nekako bio bolje iskorišten.
Sta ima novo po pitanju istoka?
memija kad god je igrao beka i prošle godine ispadao je nazad. nema još tu procjenu i mentalnu spremu da ne leti previše gore, da ne leti prije igre i da se vrati na vrijeme. ali zbog trke njegov najveći potencijal je sigurno upravo na beku, jer kad posloži te stvari u glavi i taktici on će moći pokrivati cijelu stranu kako se to danas traži.
ChWilla je napisao/la:dado će ove sezone eksplodirati k'o baja prošle, eto živi bili pa vidjeli. to je ta jedna godina. a vidjeli smo kako je dobro u kontinuitetu odigrao evropske utakmice protiv kakvih ljudi.

momak je najvuise napredovao od svih igraca
Puno je više utakmica gdje se gubila ta nada da će biti šta od njega. Evo proigrao je, vidjećemo dalje. Istina je da je radio na sebi i psihički i fizički. Istina je i da je sa njim bilo strpljenja i živaca više nego za veliku većinu. Istina je i da bi sa svojim nekim partijama završio na posudbi da nije bilo strpljenja.
Zašto je bilo toliko, opet kažem nije bitno sada.
Ne volim razmišljanje u kojem se misli da je sve pokvareno u BiH, ali ni sve pošteno i sve po protokolu. Još dosta ima mahala sindroma. Pogotovo u sportu.
Npr, kritika se rijetko prihvati. Uvijek je bilo ljudi koji su osnovano ili neosnovano napadali uprave, ali oni tad ispadaju anti Željovci, seratori.
A klub nam duguje, ne zna se više kome i koliko.
Puno je više šljama od ljudi prošlo kroz Želju nego što je dobrih imalo strpljenja da ostanu.
Imam nadu da dolaze bolje i poštenije generacije, inovativnije i ambicioznije koji ce uništiti taj sindrom mahale. Ova uprava nije loše započela taj proces, ali ima fula i dalje.
Zašto je bilo toliko, opet kažem nije bitno sada.
Ne volim razmišljanje u kojem se misli da je sve pokvareno u BiH, ali ni sve pošteno i sve po protokolu. Još dosta ima mahala sindroma. Pogotovo u sportu.
Npr, kritika se rijetko prihvati. Uvijek je bilo ljudi koji su osnovano ili neosnovano napadali uprave, ali oni tad ispadaju anti Željovci, seratori.
A klub nam duguje, ne zna se više kome i koliko.
Puno je više šljama od ljudi prošlo kroz Želju nego što je dobrih imalo strpljenja da ostanu.
Imam nadu da dolaze bolje i poštenije generacije, inovativnije i ambicioznije koji ce uništiti taj sindrom mahale. Ova uprava nije loše započela taj proces, ali ima fula i dalje.
salim se ja nemoj mi sta zamjeriti ali zene crnac sumnjivo mi je topride_of_merseyside je napisao/la:Kako ću zaboraviti kad mi se čovjek fino javi, pomažem mu da nauči bosanski.CARSON je napisao/la: bitno je da nisi zaboravila crnca i brazilca![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ali eto nasu bi djecu izbacila iz prvog tima![]()
![]()
A ne bih izbacila, objasnila sam svoje mišljenje. A i ne treba neko da igra samo zato što je naše dijete. Ja bih najsretnija bila kad bi ga prodali za nekih 300 hiljada eura.
Ja vjerujem da će se Mladenović popraviti, treba mu par utakmica, pa nije se niko odmah uklopio. Niti je iko zaslužio da se kritikuje nakon 2-3 utakmice. I da dovedemo nekog drugog u najboljem slučaju će biti k'o on, teško da možemo boljeg i spremnijeg sad naći.

Zadnja izmjena: CARSON, dana/u 11 avg 2015, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Mladenovic je limitaran bek, jednostavno covjek igra vise nazad i nema on 18 godina da je jucer poceo igrati. Onaj ko ga je doveo je trebao znati njegov nacin igranja, i sigurno su bili svjesni toga. Postoji mnogo razlicitih bekova, od onih koji konstantno trce gore-dole i ne umaraju se, do onih koji su ofanzivniji od samog spica, pa spavaju na protivnickoj polovini. Mladenovic je jednostavno defanzivni bek koji rijetko ide preko centra. Sam fudbal je timska igra i umjetnost je postaviti 11 igraca da nadopunjuju jedan drugoga. Moze se primjetiti da Memija cesto ostane naprijed, a Bogdanovic dugim korakom kupi lopte koje idu u dubinu na nasu desnu stranu. Kosoric kao lijevi stoper nema mogucnost da tako brzo stize takve lopte, jer nema potrebnu brzinu, ali zato je inteligentan i dobro se postavlja. Onda ono sto prodje kraj Mladenovica on lijepo doceka i odnese loptu. Nije Odovic neki salabajzer s ulice doveden da vodi ekipu, pametan je covjek i kao igrac je takav bio. Vidjeli ste ogroman napredak citave odbrane, jer covjek zna mogucnosti i tako postavlja ekipu da se nadopunjuju.
Zeljkovic i posebno Stanic su bili nepredvidljivi igraci. Rekao bih nedovoljno skolovani i igraju na neki divlji nacin, bez mnogo razmisljanja. Zato su znali odigrati utakmicu kakvu rijetko ko moze, ali i praviti nevidjenje gluposti. Tada je i Kosoricu bilo tesko igrati jer ne moze da shvati sta ce drugi stoper ili bek napraviti. Sam Odovic zeli da ekipa igra, da razmislja na terenu, da se gradi igra, da se igraci dobro poznaju i da budu prije svega jedan tim. U takvoj igri do izrazaja dolaze skolovani igraci kao Kosoric ili Blagojevic, pa i mali Amir. Cijela ekipa ide naprijed i cijela ekipa se vraca nazad.
Zeljkovic i posebno Stanic su bili nepredvidljivi igraci. Rekao bih nedovoljno skolovani i igraju na neki divlji nacin, bez mnogo razmisljanja. Zato su znali odigrati utakmicu kakvu rijetko ko moze, ali i praviti nevidjenje gluposti. Tada je i Kosoricu bilo tesko igrati jer ne moze da shvati sta ce drugi stoper ili bek napraviti. Sam Odovic zeli da ekipa igra, da razmislja na terenu, da se gradi igra, da se igraci dobro poznaju i da budu prije svega jedan tim. U takvoj igri do izrazaja dolaze skolovani igraci kao Kosoric ili Blagojevic, pa i mali Amir. Cijela ekipa ide naprijed i cijela ekipa se vraca nazad.
dado jeste dvije godine tu, ali da je nešto sad aman zaman guran i forsiran na silu - i nije. prvu cijelu sezonu je dobijao minute na kapaljku. prošle godine je prvu polusezonu više igrao - ali tad bukvalno nije bilo umjesto koga da ne igra. dok je drugu cijelu ulazio s klupe kad su došli kokot i đelmić, a vala ni tu nije bilo nekoga boljeg da kažeš da ga se forsiralo nauštrb njega. i eldar hasanović za kojeg se znalo da neće ostati je sve vrijeme imao prednost, tako da generalno, kad nije zaslužio nije ni igrao.
Ja ga nisam nesto pretjerano gotivio prije ali je stvarno dobar ove sezone , nekako je cvrsci, ide u duele doduse i najcecsce ostane na zemlji kad ga kakav zadnji vezni pokupi u skoku ali je vidno bolji. Pa sjetite se prosle godine da mu je dres uvijek bio cist, nikad klizeci nikad nista.CARSON je napisao/la:ChWilla je napisao/la:dado će ove sezone eksplodirati k'o baja prošle, eto živi bili pa vidjeli. to je ta jedna godina. a vidjeli smo kako je dobro u kontinuitetu odigrao evropske utakmice protiv kakvih ljudi.![]()
momak je najvuise napredovao od svih igraca
Ja sam prvi se dosta puta svađao sa drugovima za njega, koji nisu vidjeli ništa u njemu. Isto tako, svađao sam se i sa onim koji su bili njegovi fanovi i pričali o njemu ko o najvećem Željinom talentu poslije rata.
Hoću da kažem da treba objektivno, svi su juniori imali manje adaptacije nego on. A i kad su se adaptirali bili su uvijek među najborbenijim.
A za ovaj početak sezone, svaka mu čast, samo nek nastavi!
Hoću da kažem da treba objektivno, svi su juniori imali manje adaptacije nego on. A i kad su se adaptirali bili su uvijek među najborbenijim.
A za ovaj početak sezone, svaka mu čast, samo nek nastavi!
Dado je konačno stavljen malo bliže golu i to mu više odgovara.
ne znam ljudi sto ali imam osjecaj cemo ovaj put razguliti malu listicu ,nikad nisam imao tako dobar osjecaj tamo kad smo gostovali ali ovaj tim ima sve da ostavri dobar rezultat mladost iskustvo srce talenat strucnjaka a siguran sam da ce i manijaci biti na visini zadatka
Nemojte tog pitarluka majke ti. Ljudi imaju ime i tako ih treba zvati. Uostalom nas su sportski rival kao i svi ostali i treba se ponasati u skladu sa tim.CARSON je napisao/la:ne znam ljudi sto ali imam osjecaj cemo ovaj put razguliti malu listicu ,nikad nisam imao tako dobar osjecaj tamo kad smo gostovali ali ovaj tim ima sve da ostavri dobar rezultat mladost iskustvo srce talenat strucnjaka a siguran sam da ce i manijaci biti na visini zadatka
Mi kao navijaci Zelje trebamo biti sve sto oni nisu i ne opterecivati se takvim budalastinama. Utakmica teren i navijanje a to pravljenje drzavnih neprijatelja ostavimo onima koji su to keoz istoriju najbolje radili. Nasa ekipa je svaki put vrhunski docekana u Sirokom.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
buraz pogresno si protumacio uopste nisam mislio nista lose bas zato sam i optimistican sto su uvijek korektni, teren ce biti extra nisu seljacka ekipa ma sve uslove da Zeljo odigra kako trebapile87 je napisao/la:Nemojte tog pitarluka majke ti. Ljudi imaju ime i tako ih treba zvati. Uostalom nas su sportski rival kao i svi ostali i treba se ponasati u skladu sa tim.CARSON je napisao/la:ne znam ljudi sto ali imam osjecaj cemo ovaj put razguliti malu listicu ,nikad nisam imao tako dobar osjecaj tamo kad smo gostovali ali ovaj tim ima sve da ostavri dobar rezultat mladost iskustvo srce talenat strucnjaka a siguran sam da ce i manijaci biti na visini zadatka
Mi kao navijaci Zelje trebamo biti sve sto oni nisu i ne opterecivati se takvim budalastinama. Utakmica teren i navijanje a to pravljenje drzavnih neprijatelja ostavimo onima koji su to keoz istoriju najbolje radili. Nasa ekipa je svaki put vrhunski docekana u Sirokom.
Izvini svakako ne trebamo nasjedati na prpagandu sa koseva ljudi su nadasve korektni i trebamo se tako i mi ponasati. Bolo mi je oci ono listica ljudi imaju ime Siroki i zovimo ih pravim imenom.
nista nemam protiv jos kad sam vidio onog malog iz sirokog da navija za Zeljupile87 je napisao/la:Izvini svakako ne trebamo nasjedati na prpagandu sa koseva ljudi su nadasve korektni i trebamo se tako i mi ponasati. Bolo mi je oci ono listica ljudi imaju ime Siroki i zovimo ih pravim imenom.

i samo jos da dodam posto je ovaj transfer sa Dzekom realizovan ako ne uspijemo naci GS ona ideja od Brkovica da na dresu Zelje pise Edin DzekoCARSON je napisao/la:nista nemam protiv jos kad sam vidio onog malog iz sirokog da navija za Zeljupile87 je napisao/la:Izvini svakako ne trebamo nasjedati na prpagandu sa koseva ljudi su nadasve korektni i trebamo se tako i mi ponasati. Bolo mi je oci ono listica ljudi imaju ime Siroki i zovimo ih pravim imenom.![]()
radi takvih primjera mi moramo svakoga da postujemo

Sto bi pisalo na dresu Edin Dzeko, sta se pogresno lozite ?
Da je nama GS da dobijamo novce, a ne ovako svakih šest godina cekamo da se on proda ili cemo sad cekati da se Kvesic, Bajic, Zolotic prodaju.
Da je nama GS da dobijamo novce, a ne ovako svakih šest godina cekamo da se on proda ili cemo sad cekati da se Kvesic, Bajic, Zolotic prodaju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ne samo njih nego bilo koga jer smo mi Zeljo i to je dovoljan razlog. Zbog takvog stava sam dobijao cestitke od ljudi iz BL navijaca borca ljudi iz Mostara navijaca i Veleza i Zrinjskog. Mi smo jedan od rijetkih sportskih kolektiva nismo ni stranacki ni drzavni produkt.I to se jednostavno osjeti ne samo mi nego i drugi ljusi koji vole fudbal.CARSON je napisao/la:nista nemam protiv jos kad sam vidio onog malog iz sirokog da navija za Zeljupile87 je napisao/la:Izvini svakako ne trebamo nasjedati na prpagandu sa koseva ljudi su nadasve korektni i trebamo se tako i mi ponasati. Bolo mi je oci ono listica ljudi imaju ime Siroki i zovimo ih pravim imenom.![]()
radi takvih primjera mi moramo svakoga da postujemo
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 16 gostiju.