Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Jesam li ja nesto pogresno shvatio ili se ovdje Oric poredi sa osudjenim ratnim zlocincem? 

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Istina, ali zasto ga ne nazvati herojem kad cetnici tako nazivaju dozivotno osudjene ratne zlocince?!uNbx je napisao/la:Iz poštovanja prema Izetu, Safetu i takvim istinskim herojima odbrane, smiješno je Orića kititi istim epitetima.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ne poredim ga ni ja sa Nanicem, Zajkom, Malkicem i ostalim nasim herojima, ali ja ne znam koji fazon poistovjecivanjima njega sa Mladicem, Karadzicem i co.? Postoji li neko normalan ko na taj nacin postavlja stvari? Covjek oslobodjen po svim tackama optuznice (kako je to vec bilo) i o cemu dalje da se prica?
Priznajes li ti da se 92-95. desio genocid nad bosnjackim stanovnistvog, priznajes li genocid u Srebrenici?
Naravno da sam dovoljno rekao. Dobar bi bio jedino da plasiram pricu koja se ima priliku cuti od sprskog stanovnistva.DANTES je napisao/la: Dovoljno si rekao.
Priznajes li ti da se 92-95. desio genocid nad bosnjackim stanovnistvog, priznajes li genocid u Srebrenici?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Baš to. Niti me zanima niti znam šta je radio. Ako je kriv neka ga uhapse i osude. Za sve što uradiš postoje određene posljedice da li negativne ili pozitivne ali postoje. Za Orića nema nikakvih priča, videa, kao što ima za Mladića, Karadžića...Kajzer10 je napisao/la:Sto se Orica tice, ja stvarno ne znam mnogo. Nisam nesto istrazivao niti me zanima taj covjek previse. Iskreno mislim da on nije cist. U Podrinju su pocinjeni zlocini na Srbima i to je sud naglasio ali isti taj sud donosi odluke bazirane na dokazima koji se prilozi. Kako sam citao, ta komandna odgovornost Orica se nije mogla dokazati.
Isto sudjenje pred Sudom BiH, gdje imas svjedoke koji su uglavnom Srbi i koji su mijenjali iskaz. Zasto recimo MUP RS-a ne istrazi zasto je i pod kojim okolnostima doslo do toga, ako im je stalo da porodice srpskih zrtava dobiju pravdu?
Naravno da ne vjerujem da sud donosi odluke jer je antisrpski nastrojen i slicno.
Opet, Oric je cvijece za Mladica a naravno i mnoge druge i cini mi se nema ni priblizno neki mitski status medju bosnjackim narodom kao Mladic medju Srbima. Vise bih to rekao za Nanica koji je cist ko suza i vojnik za primjer.
Orić nama nije nikakav heroj koji bi se posebno isticao. Svaka osoba koja je štitila ovu državu je heroj. Što je jedan komentar na klixu kaže, ponosan sam što sam dio nacije koja nije u svojoj odbrani učinila zločine, što sam dio nacije koja je spremna osuditi svakog za loša djela.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- rob do bagro
- Kontakt:
Za razliku od Mladica i Karadzica Naser nije bjezao, a zna se ko bjezi. 

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Zato što ja nemam ništa sa četničkim mentalitetom. To što oni smatraju te ljude svojim herojima, njima na obraz i čast.kobe24 je napisao/la:Istina, ali zasto ga ne nazvati herojem kad cetnici tako nazivaju dozivotno osudjene ratne zlocince?!uNbx je napisao/la:Iz poštovanja prema Izetu, Safetu i takvim istinskim herojima odbrane, smiješno je Orića kititi istim epitetima.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ne dajte se upecati na spinovanje ubačenih elemenata.
Nekad:
Sada:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-r ... /171122102
Covjek koji dobije vecinu glasova na izborima u manjem entitetu BiH. Treba li dalje?
Sada:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-r ... /171122102
Covjek koji dobije vecinu glasova na izborima u manjem entitetu BiH. Treba li dalje?
@Kajzer provedi neku anketu pa ćeš vidjeti za koga više ljudi zna za Orića ili Nanića...
Što se tiče zločina u Podrinju, tačno sud je naglasio da su počinjeni zločini, ali kao nije kriv zapovjednik što meni mnogo govori i političnosti tog suda. Ne, nije on na strani Bošnjaka. Oni samo štite svoj interes. Peru sebe. Jer njihova uloga u svemu tome je prilično velika. A možda je i veća nego svi mi slutimo. Ja bih lično najviše volio da znam ko je naredio početak strijeljanja po Srebrenici. To nikad nismo saznali. Je li to tačno Mladić, je li Karadžić, je li neko drugi.
Što se tiče Srba koji Ratka gledaju kao heroja. Stav je da ovo rat u kojem konačno nismo najveće žrtve u kojem nismo najviše **** ježa u leđa. Ovaj put ste to vi. Tužno je to, bili smo u toj poziciji, ali ljudi se vode onim bolje drugi nego mi. Surovo, ali iskreno. Ja lično bih volio da se rat nikad nije desio, i da se više nikad ne desi. Nažalost desio se i desiće se kad tad opet. A istorija nas uči da smo mi uvijek na suprotnim stranama. Previše je tu krvi. Strasti. I sličnosti. Da, da sličniji smo mnogo više nego što mi to jedni drugima želimo priznati.
Što se tiče zločina u Podrinju, tačno sud je naglasio da su počinjeni zločini, ali kao nije kriv zapovjednik što meni mnogo govori i političnosti tog suda. Ne, nije on na strani Bošnjaka. Oni samo štite svoj interes. Peru sebe. Jer njihova uloga u svemu tome je prilično velika. A možda je i veća nego svi mi slutimo. Ja bih lično najviše volio da znam ko je naredio početak strijeljanja po Srebrenici. To nikad nismo saznali. Je li to tačno Mladić, je li Karadžić, je li neko drugi.
Što se tiče Srba koji Ratka gledaju kao heroja. Stav je da ovo rat u kojem konačno nismo najveće žrtve u kojem nismo najviše **** ježa u leđa. Ovaj put ste to vi. Tužno je to, bili smo u toj poziciji, ali ljudi se vode onim bolje drugi nego mi. Surovo, ali iskreno. Ja lično bih volio da se rat nikad nije desio, i da se više nikad ne desi. Nažalost desio se i desiće se kad tad opet. A istorija nas uči da smo mi uvijek na suprotnim stranama. Previše je tu krvi. Strasti. I sličnosti. Da, da sličniji smo mnogo više nego što mi to jedni drugima želimo priznati.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
neka se nadje jbg

Poubijali i poklali desetine hiljada ljudi (djece, staraca), siluju hiljade zena, popale stotine kuca, poruse stotine zgrada, stotine dzamija, POKRENU SVE TO S CILJEM VELIKE SRBIJE i eto 'ovaj put ste to vi'. 
Pa nad kim to Bosnjaci izvrsise tolike genocide, poubijase tolike ljude da im vrle komsije ovako vracaju?

Pa nad kim to Bosnjaci izvrsise tolike genocide, poubijase tolike ljude da im vrle komsije ovako vracaju?

Moj stav je uvijek bio jasan. Svako ko je ubio civila treba guliti robiju.. Ali mi je i dalje najfascinantnije da postoje ljudi koji misle da nije na sve tri strane bilo govana koja su silovala i ubijala djecu i civile. A crkve, Pravoslavne i Katolicke, su vjerovatno ostale netaknute tokom rata. Ko dan danas se sjecam kako je @tuzlak tvrdio da niti jedna srpska zena, ili srpsko dijete, nije ubijeno niti silovano, vec da su to sve lazi. Pa majku mu, jeste li toliko neinformisani ili jednostavno ludi?
I posto ce uvijek biti debila koji ce tumaciti stvari onako kako hoce. Ovaj upis nije napisan da opravdava necije zlocine po sistemu: ako su mogli oni mozemo i mi. Ovaj upis je tu da kaze da na svakoj strani ima odredjeni procenat maloumnika i da ti maloumnici ne trebaju kreirati misljenje tog naroda, niti o tom narodu.
I posto ce uvijek biti debila koji ce tumaciti stvari onako kako hoce. Ovaj upis nije napisan da opravdava necije zlocine po sistemu: ako su mogli oni mozemo i mi. Ovaj upis je tu da kaze da na svakoj strani ima odredjeni procenat maloumnika i da ti maloumnici ne trebaju kreirati misljenje tog naroda, niti o tom narodu.
Ocekivane reakcije na ocekivanu presudu,.
Generalizaciju ne volim ali ovdje je jasno da se u RS sistemski od devedesetih pa do danas namece i forsira ta nakaradna ideologija gdje su zlocinci i ubice ratni heroji,.Da,sistemski,iz kuce,porodice pa do kvazi obrazovnih institucija a najviše preko medija,.Mislim,ovdje su svi državni mediji na neki nacin režimski i stranacki ali ovo što je Mile uradio sa RTRS-om je na nivou Sjeverne Koreje,.
Pomirenje ? S takvom ideologijom si ni jedan razuman covjek nece pomiriti pa nek košta kolko košta,.
U Zenici ni jedan vjerski objekat nije srušen,.
Generalizaciju ne volim ali ovdje je jasno da se u RS sistemski od devedesetih pa do danas namece i forsira ta nakaradna ideologija gdje su zlocinci i ubice ratni heroji,.Da,sistemski,iz kuce,porodice pa do kvazi obrazovnih institucija a najviše preko medija,.Mislim,ovdje su svi državni mediji na neki nacin režimski i stranacki ali ovo što je Mile uradio sa RTRS-om je na nivou Sjeverne Koreje,.
Pomirenje ? S takvom ideologijom si ni jedan razuman covjek nece pomiriti pa nek košta kolko košta,.
U Zenici ni jedan vjerski objekat nije srušen,.
RS je nakaradan.
Srbi se moraju radi sebi ako ne radi svijeta dozvat i prestat pričat mitove i gluposti. Ostavit se Turaka, Kosova i **** materni. Srbija je ko pijan kockar koji se vadi.
Srbi se moraju radi sebi ako ne radi svijeta dozvat i prestat pričat mitove i gluposti. Ostavit se Turaka, Kosova i **** materni. Srbija je ko pijan kockar koji se vadi.
Zadnja izmjena: Penaltiky, dana/u 22 nov 2017, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Vjerovatno vise ljudi zna za Orica ali iz razloga jer je jedan poginuo pred kraj rata a drugi citav poslijeratni period po medijima i nekakvim sudovima.DANTES je napisao/la:@Kajzer provedi neku anketu pa ćeš vidjeti za koga više ljudi zna za Orića ili Nanića...
A ko zna za obojicu, nikad ga nece staviti ispred Nanica. Mozda neka zanemariva manjiina, teski nacionalisti sa dna kace. I nije tu samo Nanic ispred njega nego i drugi koji nemaju sumnjivu ratnu prolost.
Sto se suda tice, pa svasta je moguce. Opet tu komadnu odgovornost nije bas tako jednostavno dokazati. Ako se dobro sjecam optuznica nije ni glasila da je on naredio, ubio nego da nije sprijecio ubijanje i mucenje srpskih civila. Recimo za Mladica imas dosta tih neposrednih dokaza poput naredjenja telefonom, papirom sa njegovim potpisom i slicno gdje jasno vidis i cujes da je on odgovoran za nesto.
Ovdje mozda toga nije bilo, mozda su bolje sakrili tragove pa nisu mogli dokazati i presuda takva kakva jest. Opet presuda ne znaci automatski da je cist i po meni nije i stvarno tog covjeka ne dozivljavam previse.
- Marsal
- Kontakt:
Jedva čekam da prođe idućih par dana pa da i ova priča konačno utihne jer je tegobna, prvo iz razloga što je teško iznova gledati šta je ovaj kreten sve uradio tokom devedesetih, a zatim zbog činjenice da će vladajući na ovome guslati i opet osvojiti izbore i uništit i ovo malo države do kraja.
A iako nisam nacionalista ovim srpskim političarima koji su tu u "zajedničkim" institucijama najebem se mame iz dna duše, i njima i njihovom heroju. Zar nema ni jedan da podrži presudu i kaže bravo, ovo je po zasluzi.
A za kraj treba bit realan i reći da je i krme Orić ratni zločinac, mada u poređenju sa onima iz srpskog reda on ispada melek. I ovdje fakat nikad neće bit napretka, samo ćemo guslat na istim stvarima svi mi dok će nas sve zemlje u okruženju ostaviti daleko.
A iako nisam nacionalista ovim srpskim političarima koji su tu u "zajedničkim" institucijama najebem se mame iz dna duše, i njima i njihovom heroju. Zar nema ni jedan da podrži presudu i kaže bravo, ovo je po zasluzi.

A za kraj treba bit realan i reći da je i krme Orić ratni zločinac, mada u poređenju sa onima iz srpskog reda on ispada melek. I ovdje fakat nikad neće bit napretka, samo ćemo guslat na istim stvarima svi mi dok će nas sve zemlje u okruženju ostaviti daleko.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Danas kod mene kreten na poslu kaze mora da je Caco imo opravdane razloge 

Ma sve je ok al od 300 ljudi mora se koji degenerik naćVucevich je napisao/la:Gdje ti radis jarane...Penaltiky je napisao/la:Danas kod mene kreten na poslu kaze mora da je Caco imo opravdane razloge
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.