Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
@penaltiky
Mislim da nisi shvatio poentu njegovog odgovora. Obrati paznju na dio koji bi trebao biti srz svake rasprave o devedesetim (a bgmi i ranijim godinama) . Tacno je i slazem se s DANTESOM da postajemo drustvo gdje mrtvi vladaju zivima. **** Drazu, Pavelica i Mlade muslimane. Persone i organizacije su proslost a opet nam oblikuju buducnost i ne daju naprijed. Nikom ne govorim da zaboravi, ne moramo ni oprostiti ali zbog sebe moramo dalje bez da nam stalno politiziraju Srebrenicu i koriste je za ostanak na vlasti jer nikakvih konkretnih rezultata nemaju.
Mislim da nisi shvatio poentu njegovog odgovora. Obrati paznju na dio koji bi trebao biti srz svake rasprave o devedesetim (a bgmi i ranijim godinama) . Tacno je i slazem se s DANTESOM da postajemo drustvo gdje mrtvi vladaju zivima. **** Drazu, Pavelica i Mlade muslimane. Persone i organizacije su proslost a opet nam oblikuju buducnost i ne daju naprijed. Nikom ne govorim da zaboravi, ne moramo ni oprostiti ali zbog sebe moramo dalje bez da nam stalno politiziraju Srebrenicu i koriste je za ostanak na vlasti jer nikakvih konkretnih rezultata nemaju.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Pa to onda samo po sebi potcrtava karakter prosjecnog srbina. Ako se svi ti politicari svjesno priklanjaju nacionalistickoj retorici zarad ocuvanja birackog tijela onda jasno pokazuju da prosjecan srbin mrzi, podrzava mucenja, ubijanja, pokolje, brani krvoloke itd.Rooney88 je napisao/la:Ne uzimaj te izjave doslovno. Politicka atmosfera je takva da oba moraju reci nesto slicno. Siguran sam da ih Ratko ne interesuje I da su ta dva covjeka jedni od rijetkih politicara na sve 3 strane koji stvarno rade konkretne I dobre stvari.Unofficialpage je napisao/la:Pale maske Mektića i Šarovića velikih ljubitelja BiH.
Da se ne lazemo, Naser je drzao srebrenicu u zivotu dok se nije politika umijesala. Sve poslije toga je mutno.
naprijed rejal
Mnogi su dobili šta su zaslužili.. Nekima je suđeno, neki su pobijeni, Pavle Đurišić je završio u Jasenovcu.. Oni koji nisu izvukli se ko ustaše.. Npr Pop Đujić.Penaltiky je napisao/la:Pitam te za četnike koji su klali po Foči, Goraždu recimo moju pra majku(nenu)?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Zar sam negdje rekao da je meni licno bitno? A ako vec hoces, bolji odnosi se sigurno ne mogu graditi bez toga, ovo trenutnom retorikom srpskog naroda ni pod razno. Mi smo znali i odlucili i 90ih, pa nas prve komsije pocese ubijati, klati i silovati.DANTES je napisao/la: U skladu sa presudom da. A sad ti meni reci, što je vama bitno da Srbi priznaju nešto? Vi sami treba da odlučite šta ste i ko ste, a ne da vam mi nešto priznamo. To što mi priznajemo ili ne priznajemo nešto neće promijeniti presudu, niti će promijeniti stvarno stanje, niti šta će pisati u istoriji. Ti se diviš Turcima, pa oni nikad nisu priznali genocid nad Jermenima. Nikad. Mislim čak da si ga i ti negirao. Jer to su braća Turci. Možda griješim, davno bi ta diskusija. Ako griješim izvinjavam se.
O tome šta misliš o genocidu nad Srbima ni ne želim da te pitam, niti je meni tvoje mišljenje o tome bitno.
Sto se tice Turske, ne znam da sam igdje rekao kako im se divim. Mogu voljeti taj narod jer su muslimani kao i ja, ali nikako podrzavati ponizavanje Bosne na racun njih. Ko god da je uradio bilo sta sto, u bilo kojem smislu, nije moralno, sto nema veze sa pravilima ratovanja, neka odgovara. Za Armeniju nisam nista diskutovao.
Dantese, šta ćeš ti reći svojoj djeci kada te budu pitala ko su i šta bili Mladić i Karadžić, obzirom da će vjerovatno kroz historiju učiti o njima?
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
O tom mozemo drugom prilikom. Ali je on ipak nije drzao u zivotu. Preostjetljiva tema, mozda i najosjetljivija koja postoji trenutno.Sveti je napisao/la:Rooney88 je napisao/la:Ne uzimaj te izjave doslovno. Politicka atmosfera je takva da oba moraju reci nesto slicno. Siguran sam da ih Ratko ne interesuje I da su ta dva covjeka jedni od rijetkih politicara na sve 3 strane koji stvarno rade konkretne I dobre stvari.Unofficialpage je napisao/la:Pale maske Mektića i Šarovića velikih ljubitelja BiH.
Da se ne lazemo, Naser je drzao srebrenicu u zivotu dok se nije politika umijesala. Sve poslije toga je mutno.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Tačno.Rooney88 je napisao/la:@penaltiky
Penaltiky inače.. Bio sam i sad sam protiv rehabilitacije Draže. Totalno šizofrena odluka.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ali strasno je cime se oni kao narod dice. Nazivaju nas pejorativom turcima, a njihovi predsjednici i ministri istim turcima pjevaju pjesme dobrodoslice i spustaju gace da ih ovi guze zarad nekih ostvarenja ko kurave kakve. Dice se genocidom i tzv odbranom srpskog naroda. Ali, odbranom od koga? Odbrana je prijatelju kad ti neko dodje u ognjiste pa te napadne, sto u ovom slucaju bijase obrnuto. Poricanje je jedino sto im je ostalo.
I dantes pita zasto nam je bitno da srbi prihvate krivicu? Zajebavas li se ti ili? Kakvom suzivotu se normalan insan moze nadati sa osobom koja slavi nekoga koja ga je ne tako daleko u proslosti tlacio. Strasno.
I dantes pita zasto nam je bitno da srbi prihvate krivicu? Zajebavas li se ti ili? Kakvom suzivotu se normalan insan moze nadati sa osobom koja slavi nekoga koja ga je ne tako daleko u proslosti tlacio. Strasno.
naprijed rejal
- tuzlak1987
- Kontakt:
Prvo i prvo SFRJ su samo Bosnjaci, Makedonci i jos odredjeni dio Bosanskog stanovnistva ispravno shvatali i interpretirali. Niko nikada nije ni prihvatio istinsku Jugoslavensku ideju kao sto su Bosanci. Svi ostali su samo cekali pravi trenutak da pocnu divljati. Srbi su fino to prihvatali dok nije pao Rankovic kojeg su gledali kao idealnog nasljednika i do ustava 1974. ali onda se samo cekalo da preseli Tito. Isto kao sto antisemitski model nije dosao sa Hitlerom u Njemacku vec sto godina prije njega u Njemacku tako isto i velikosrpski model nije dosao u Srpski narod 1991. vec se zadrzao i kroz komunisticku Jugoslaviju, a krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih se opet probudio. Deobe nastale u Jugoslaviji, roman Noz nastao u Jugoslaviji, poceli odmah problemi na Kosovu, pocela neka hapsenja zbog Islamskog fundamentalizma i Albanskog nacionalizma. Kada je dosao pad Rankovica, ustav, starost Tita to je bio okidac da se ideja primjeni. Samo su se fino infiltrirali u vlast oni koji su bili nacionalisti ali komunisti iz KP Srbije. A da su imali uvijek problem sa nacionalizmom i u partiji tog tipa u SFRJ imali su.
Pravicna decentralizovana Jugoslavija je bila okidac, tinjalo je nezadovoljstvo u politickim strukturama u Srbiji. I tu se moglo odmah da vidi kako Srbi kao narod nisu prihvatili Jugoslaviju na nacin na koji je trebalo tj bratstvo i jedinstvo vec na nacin da oni trebaju da vode kolo.
Pravicna decentralizovana Jugoslavija je bila okidac, tinjalo je nezadovoljstvo u politickim strukturama u Srbiji. I tu se moglo odmah da vidi kako Srbi kao narod nisu prihvatili Jugoslaviju na nacin na koji je trebalo tj bratstvo i jedinstvo vec na nacin da oni trebaju da vode kolo.
Da su vodili srpski narod kad je bilo teško. Da su učinili strašne greške, počinili grijeh i da su platili za to. Da bez obzira koliko si moćan i jak uvijek možeš pasti i da u ratu najviše moraš paziti jer stvari prelako odu u ****. Da je Karadžićev sin šetao po plaži dok je moj otac branio moje selo koje gori.Aerials je napisao/la:Dantese, šta ćeš ti reći svojoj djeci kada te budu pitala ko su i šta bili Mladić i Karadžić, obzirom da će vjerovatno kroz historiju učiti o njima?
@Sveti dokazali smo da je suživot utopija..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Od tad mrzim Hollandiju, Ajax, cvijece, Holandjane,
Od tad mrzim Srbe, ne mogu ih smislit jarane.
Od tad mrzim Srbe, ne mogu ih smislit jarane.
DANTES je napisao/la:Da su vodili srpski narod kad je bilo teško. Da su učinili strašne greške, počinili grijeh i da su platili za to. Da bez obzira koliko si moćan i jak uvijek možeš pasti i da u ratu najviše moraš paziti jer stvari prelako odu u ****. Da je Karadžićev sin šetao po plaži dok je moj otac branio moje selo koje gori.Aerials je napisao/la:Dantese, šta ćeš ti reći svojoj djeci kada te budu pitala ko su i šta bili Mladić i Karadžić, obzirom da će vjerovatno kroz historiju učiti o njima?

@Rooney88
Ne znam koliko poznajes prilike koje su se tih godina zbivale u Srebrenici ali odgovorno tvrdim da jeste. Sa ogranicenom kolicinom oruzja, namirnica i ljudstva uspijevao je da, okruzen sa sve 4 strane, zadrzi srebrenicu te prezivi iako je bio odsjecen od bilo kakve pomoci od strane bilo koga. Njegov problem je bio sto su mu vojsku cinila vojno neinteligentna fronta sacinjena uglavnom od golobradih momaka koja je nedovoljno istrenirana i bez vojne discipline usla u borbe sa profesionalnom vojskom Jugoslavije. Ti isti mladici su bivali vrlo lako poneseni ratnim desavanjima sto je u par navrata rezultiralo nepotrebnom silom nad civilima, sto na kraju nije imalo veze sa Naserom.
Sve sto se kasnije desilo nakon mijesanja Alije i sda je tuzna realnost srebrenice ciji su borci u presudnim momentima ostalli bez komandira.
Ne znam koliko poznajes prilike koje su se tih godina zbivale u Srebrenici ali odgovorno tvrdim da jeste. Sa ogranicenom kolicinom oruzja, namirnica i ljudstva uspijevao je da, okruzen sa sve 4 strane, zadrzi srebrenicu te prezivi iako je bio odsjecen od bilo kakve pomoci od strane bilo koga. Njegov problem je bio sto su mu vojsku cinila vojno neinteligentna fronta sacinjena uglavnom od golobradih momaka koja je nedovoljno istrenirana i bez vojne discipline usla u borbe sa profesionalnom vojskom Jugoslavije. Ti isti mladici su bivali vrlo lako poneseni ratnim desavanjima sto je u par navrata rezultiralo nepotrebnom silom nad civilima, sto na kraju nije imalo veze sa Naserom.
Sve sto se kasnije desilo nakon mijesanja Alije i sda je tuzna realnost srebrenice ciji su borci u presudnim momentima ostalli bez komandira.
naprijed rejal
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne mogu Srbi kao narod prihvatiti nesto drugo dok politicari njihovi ne promijene malo platformu ili model razmisljanja. Isti vrag koji se pricao 1941, 1991 se prica u tom narodu i 2018. To je isto kao sto su Njemci pricali jedno 1900, 1918, pa 1932 i onda sta danas pricaju? Jel im i danas ista prica? Kod Srba ista politika od 1844. Tada se na protjerivanje ljudi iz Srbije gledalo kao na patriotski cin. Pogled na Bosnjake/muslimane je isti i danas kao i prije 100 godina, a to je u biti da mi ne pripadamo ovdje.
Trenutno to sto uce u skolama, sto se prica u narodu, sto politicari pricaju, sto se interpretira i prezentuje na njihov nacin koji Svijet ne prihvata nista ne pomaze suzivotu, to uvijek moze okinuti i sta bi imali? Imali bi samo novu generaciju Srba spremnu za ratovanje koja misli isto kao i svi oni u proslim ratovima.
Trenutno to sto uce u skolama, sto se prica u narodu, sto politicari pricaju, sto se interpretira i prezentuje na njihov nacin koji Svijet ne prihvata nista ne pomaze suzivotu, to uvijek moze okinuti i sta bi imali? Imali bi samo novu generaciju Srba spremnu za ratovanje koja misli isto kao i svi oni u proslim ratovima.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 22 nov 2017, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-trebi ... /171122156
Ovo je jedini napredak, koliko-toliko. Da je ova presuda izrecena prije 10-15 godina, 'gorilo' bi u svakom mjestu u RS-u, a u Beogradu bi se okupilo 100 000 ljudi... Sve se svelo na internet prepucavanje.
Ovo je jedini napredak, koliko-toliko. Da je ova presuda izrecena prije 10-15 godina, 'gorilo' bi u svakom mjestu u RS-u, a u Beogradu bi se okupilo 100 000 ljudi... Sve se svelo na internet prepucavanje.
Šta ako ti dijete dođe i kaže da su mu u školi rekli da je on bio neko ko je branio srpski narod i da je heroj?DANTES je napisao/la:Da su vodili srpski narod kad je bilo teško. Da su učinili strašne greške, počinili grijeh i da su platili za to. Da bez obzira koliko si moćan i jak uvijek možeš pasti i da u ratu najviše moraš paziti jer stvari prelako odu u ****. Da je Karadžićev sin šetao po plaži dok je moj otac branio moje selo koje gori.Aerials je napisao/la:Dantese, šta ćeš ti reći svojoj djeci kada te budu pitala ko su i šta bili Mladić i Karadžić, obzirom da će vjerovatno kroz historiju učiti o njima?
Ne odu stvari prelako u **** kad vodiš rat po "definiciji".
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Re: RE: Re: Chat
Jel ti otac čitav rat proveo u tvom selu il je zalazio i u Bosnjacka/HrvatskaDANTES je napisao/la:Da su vodili srpski narod kad je bilo teško. Da su učinili strašne greške, počinili grijeh i da su platili za to. Da bez obzira koliko si moćan i jak uvijek možeš pasti i da u ratu najviše moraš paziti jer stvari prelako odu u ****. Da je Karadžićev sin šetao po plaži dok je moj otac branio moje selo koje gori.Aerials je napisao/la:Dantese, šta ćeš ti reći svojoj djeci kada te budu pitala ko su i šta bili Mladić i Karadžić, obzirom da će vjerovatno kroz historiju učiti o njima?

Šit bi loš, a sudžuk žilav...