Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Pogba

Re: Serie A

Post Postao/la Pogba » 21 jul 2013, 21:16

Mislim da se ovdje radi o fanovima van zemlje tog kluba, dakle, u Juventusovom slučaju je to 21 milion van Italije.
Dakako, da ako pogledamo tu cifru jasno možemo vidjeti da ona nema veze sa mozgom jer je broj fanova Juventusa širom planete puno puno veći iako ih ja nisam popisivao. :lol:
Dakle, dovodim u pitanje kredibilitet ankete kao takve.

Govorilo se i da po posljednjem anketiranju Juve u Italiji ima blizu 15, a sada 12M fanova, ko je u pravu?!

Ta priča oko 2006 je smiješna, dapače, to je bio pravi test da se vidi ko je gloryhunter, a i to je prosječnom navijaču moralo samo povećati strast prema Juventuzmu.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 21 jul 2013, 21:18, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 jul 2013, 21:17

Ne znam kako su došli do ovih brojki , ali piše da su vršena razna ispitivanja i ankete. Zaista mi se ne da tražiti na koji način su ovo ispitali , ali šta je tu je. Ne treba da čudi što su klubovi iz Engleske u samom vrhu, ipak je Premiership daleko najgledanija i najpopularnija liga na svijetu.

@Pogba i ja mislim da se ovo odnosi na fanove van države iz koje je klub , ovo je broj navijača na svijetskom nivou.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 21 jul 2013, 21:19

Pogba je napisao/la:Mislim da se ovdje radi o fanovima van zemlje tog kluba, dakle, u Juventusovom slučaju je to 21 milion van Italije.
Dakako, da ako pogledamo tu cifru jasno možemo vidjeti da ona nema veze sa mozgom jer je broj fanova Juventusa širom planete puno puno veći iako ih ja nisam popisivao. :lol:

Ta priča oko 2006 je smiješna, dapače, to je bio pravi test da se vidi ko je gloryhunter, a i to mu je moralo samo povećati strast prema Juventuzmu.
Ma to oko Serie B i navijaca, jbte kakvi su to onda navijaci, to isto ko kad izgubis finale LP pa tvoj "navijac" predje za neki drugi zbog neuspjeha.Jbes te navijace.U ostalom ta vrsta navijaca koja je napustila Juve 2006 kad je vec tako prevrtljiva vjerovatno sad se vratila ponovo da navija za Juve jer smo opet prvaci i jak klub, blago nama na takvoj podrsci, ono do sljedece Serie B. :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Pogba

Post Postao/la Pogba » 21 jul 2013, 21:22

Sissoko, kad' smo kod toga, ima na forumu jedan što je promijenio klubove velike četvorke u EPL-u, + Bayern nakon što je uzeo LP.

Takvi sumnjam da su ovi naši kvislinzi. :lol:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 21 jul 2013, 21:23

francobaresi je napisao/la:Ne znam kako su došli do ovih brojki , ali piše da su vršena razna ispitivanja i ankete. Zaista mi se ne da tražiti na koji način su ovo ispitali , ali šta je tu je. Ne treba da čudi što su klubovi iz Engleske u samom vrhu, ipak je Premiership daleko najgledanija i najpopularnija liga na svijetu.

@Pogba i ja mislim da se ovo odnosi na fanove van države iz koje je klub , ovo je broj navijača na svijetskom nivou.
Zavisi i sta je to navijac, ja znam ljude koji navijaju za Juventus, al lik ti sad ne zna nabrojat vise od 5 igraca Juventusa i gleda Juve samo kad je LP i kad se to igra, cim Juve popusi ne spominje klub a vjerujem da kad ga pitas za koga navija reci ce za Juve al kad ga pratis on i Juventus ko nebo i zemlja, eh sad koliko od ovih cifara raznih klubova su navijaci tipa ovog sto sam naveo, ono tamo u Indoneziji i Kini sto prate Chelsea jer je osvojio LP skoro a cim ispadne ono do slijedeceg finala LP.Kako rekoh zavisi kakvi su to navijaci, ono deklarativno ili budale poput nas sto prate klub svaki dan i budu ovako po forumima :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 jul 2013, 21:26

Ne znam jarane , malo je ovakvih kao što smo mi ovdje na forumu. Gdje nas i najmanja pozitivna stvar vezana za "naše" klubove raduje , a tako nas isto neka loša vijest baci u očaj :D
Lično , ne mogu se zamisliti kao navijač nekog drugog kluba , već predugo sam "zaljubljen" u Milan i to ne može niko promjeniti. Mislim da skoro 16 godina nije mali vremenski period. :D
-Rui Costa-

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 21 jul 2013, 21:44

Aferim.
Upravo kad je Juve isp'o u B još sam se više naložio a imao sam samo 14 :lol:
Allegri je gospodin!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 jul 2013, 23:58

Pazi Mancestera jbt, koja masa ljudi ... Mislim da su oni prvi imali svoj web sajt, prve stranice na socijalnim mrezama i prvi su ucinili dostupnim prodaju dresova online na raznim jezicima ... znaci ne mozes kiksati kad tako nesto uradis. Prodaja dresova world wide, kampovi, turneje ... globalizacija jbg. Pa oni su samo u zadnjih 15 godina skupili taj broj navijaca.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 22 jul 2013, 09:19

united i bayern su najbolje organizovani klubovi na svijetu i ja kao navijac mogu samo pozeliti takvu organizaciju u romi. covjece, kako oni dobro odradjuju ove poslove van terena to je za ne povjerovati. od talijanskih klubova realno juventus je najblizi tome ali daleko je to od nivoa na kojem su gore pomenuti klubovi.
sto se tice ove liste u vezi broja navijaca moram priznati da sam prijatno iznenadjen arsenalom jer sam bio ubijedjen da van londona samo par forumasa i moj jaran navijaju za isti. prije nego me neko napadne dozvolite da kazem da sam se salio i evo smajli koji to potvrdjuje :mrgreen:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 jul 2013, 09:26

L'Avvocato je napisao/la:Pazi Mancestera jbt, koja masa ljudi ... Mislim da su oni prvi imali svoj web sajt, prve stranice na socijalnim mrezama i prvi su ucinili dostupnim prodaju dresova online na raznim jezicima ... znaci ne mozes kiksati kad tako nesto uradis. Prodaja dresova world wide, kampovi, turneje ... globalizacija jbg. Pa oni su samo u zadnjih 15 godina skupili taj broj navijaca.
Upravo je internet postao glavno marketinško oružje u svijetu , ne samo vezano za fudbal već u skoro svim sektorima.
Nema bolje reklame nego recimo na društvenim mrežama, gdje se informacije šire brzinom svijetlosti.
Nisam upućen u stanje drugih klubova u Italiji , no , znam da recimo u Milanu dosta rade na popularizaciji i jačanju brenda upravo kroz te društvene mreže. Milanov službeni "web-page" je dostupan na više jezika , također i "megastore" gdje možete kupiti sve moguće artikle je također na više jezika itd itd
Zatim uvođenje prakse da se Milanovi igrači online "druže" sa fanovima širom svijeta i da direktno odgovaraju na njihova pitanja. Sve je to u svrhu jačanja brenda a samim tim i povećanje zarade , mogu da zamislim kakva će ludnica nastati u Aziji kad i ako Honda potpiše za Milan.
Činjenica je , da bi Milan bio prvi klub iz Italije koji bi imao 300 mil. € prihoda , samo da je veća posjeta na stadionu.
Zasad je ta cifra oko 260 mil. € , jer je prihod od prodaje karata tek 40-ak miliona.
-Rui Costa-

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 22 jul 2013, 10:01

Juventus takodje ima oko 40 miliona prihoda samo od ulaznica svake godine. Sto je solidno, ali da je veci stadion bilo bi to daleko vise. Slicno je i sa Milanom i Interom, samo da malo usminkaju stadion. Neko manje renoviranje je potrebno pod hitno.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 jul 2013, 10:10

L'Avvocato je napisao/la:Juventus takodje ima oko 40 miliona prihoda samo od ulaznica svake godine. Sto je solidno, ali da je veci stadion bilo bi to daleko vise. Slicno je i sa Milanom i Interom, samo da malo usminkaju stadion. Neko manje renoviranje je potrebno pod hitno.
Renoviranje je već u toku , radi se na tome da stadion bude potpuno spreman do 2015 godine , jer se očekuje da San Siro bude domaćin finala LP-a 2016 god. ako se ne varam.
-Rui Costa-

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 22 jul 2013, 15:53

Juventus are the best-supported football club in Italy, with over 12 million fans or tifosi, which represent approximately 29% of the total Italian football fans according to a research published in September 2010 by Italian research agency Demos & Pi,[18] and one of the most supported football clubs in the world, with 180 million supporters (43 million in Europe alone),[19] particularly in the Mediterranean countries, to which a large number of Italian diaspora have emigrated.[60] The Torinese side has fan clubs branches across the globe.[61]

Demand for Juventus tickets in occasional home games held away from Turin is high; suggesting that Juventus have stronger support in other parts of the country. Juve is widely and especially popular throughout mainland Southern Italy, Sicily and Malta, leading the team to have one of the largest followings in its away matches,[62] more than in Turin itself.
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 jul 2013, 18:42

A ovaj izvor je jako pouzdan :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 22 jul 2013, 22:38

slika
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 jul 2013, 00:16

kad se ono rasproed izvlaci, sutra/prekosutra :roll:
nema potpisa

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 23 jul 2013, 01:13

Admir_Sa je napisao/la:kad se ono rasproed izvlaci, sutra/prekosutra :roll:
29
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 23 jul 2013, 02:20

@ Genije brate, kakav mi je ba avatar? :mrgreen:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 23 jul 2013, 08:17

Andrej je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:kad se ono rasproed izvlaci, sutra/prekosutra :roll:
29
31 :?
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jul 2013, 08:29

:lol: :lol: :lol:
Il Club più titolato al mondo!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.