Dražen Erdemović ubio preko 100 ljudi za samo jedno popodne, priznao, pokajao se i dobio 5 godina zatvora koje je odslužio, a poslije toga otišao u program zaštite svjedoka i sad živi u Zapadnoj Europi.
Pa jbm ti dan

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Moras uzeti u obzir da je Erdemovic bio kljucan faktor za 20-30 druge presude, medu kojima su Kos, Goronja i ostali genocidasi pred sudom BiH.Marsal je napisao/la:Pravde nema na ovom svijetu i s tim se moramo pomiriti svi, lakši će nam život biti i manje sijedih će nam na glavi pojaviti se.
Dražen Erdemović ubio preko 100 ljudi za samo jedno popodne, priznao, pokajao se i dobio 5 godina zatvora koje je odslužio, a poslije toga otišao u program zaštite svjedoka i sad živi u Zapadnoj Europi.
Pa jbm ti dan
Jok vala, ne branim. Svjedočio bih ako bi se sudilo i rođenom ocu, a kamoli nekom drugom.Vucevich je napisao/la:Zasto branis ovog Tadica?
Naravno da je kriv za ovo iz optuznice. Moze se samo diskutovati o detaljima, je li tacno zasluzen za smrt od svih, ili za dio od ovih navedenih, Emira Karabasica je sigurno ubio, to mogu potvrditi i mnogi koji su bili u Omarskoj. A o mucenjima zatvorenika da ne pocinjemo.sekerbay je napisao/la:Jok vala, ne branim. Svjedočio bih ako bi se sudilo i rođenom ocu, a kamoli nekom drugom.Vucevich je napisao/la:Zasto branis ovog Tadica?
Onako, slučaj smrdi, pogotovo ako se zna da je bilo i namjestenih slučajeva.
Čojk iz partizanske porodice plus odrastao među muslimanima. Bio im učitelj karatea.
Kao što rekoh, ono što sam mogao izroviti, radi se o jednom svjedoku koji je kasnije povukao ono što je rekao. Ostali kažu da su ga čuli, ali ga nisu vidjeli.
Drugo, zašto bi pored tolike srbije pobjegao u njemačku koja je bila puna naših izbjeglica?
Nešto mi nema logike.
Ali, ako je kriv za ono iz optuženice, definitivno je dobio preblagu kaznu.
Ima, kurve, kokain, alkohol, al ja ne mogu to priustiti pa se sasijem i svijet je ljepse mjestoMarsal je napisao/la:Znam, ali svejedno...
Zato kažem nema pravde na ovom svijetu. A ako si ateista onda život definitivno nema smisla.
Kakav je ovo argument jarane?Procitaj presudu prvo, ima i jedna od 350 stranica sa preko 30 svjedoka. Ne znam odakle ti ova ideja da je to "namjesteno"sekerbay je napisao/la:Onako, slučaj smrdi, pogotovo ako se zna da je bilo i namjestenih slučajeva.Vucevich je napisao/la:Zasto branis ovog Tadica?
Nešto mi nema logike.
Karadzic i Plavsic su zivjeli u Sarajevu, kao i Krajisnik. Kakav je ovo argument?Čojk iz partizanske porodice plus odrastao među muslimanima. Bio im učitelj karatea.
Nije istina. Procitaj svjedocenje bivsih logorasa iz Omarske.Kao što rekoh, ono što sam mogao izroviti, radi se o jednom svjedoku koji je kasnije povukao ono što je rekao. Ostali kažu da su ga čuli, ali ga nisu vidjeli.
Kakav je ovo argument? To sto je otisao u Njemacku znaci da nije kriv?Drugo, zašto bi pored tolike srbije pobjegao u njemačku koja je bila puna naših izbjeglica?
To je nazalost zbog toga sto se sudi prema kriminalnom zakonu iz bivse Jugoslavije, gdje je maksimalna kazna 20 godina zatvora, cak i za genocid.Ali, ako je kriv za ono iz optuženice, definitivno je dobio preblagu kaznu.
Ovaj je iz Kozarca nako pitamVucevich je napisao/la:Hambarine prijatelju
Kad čitaš svjedočanstvo preživjelih, skontaš da su ga poznali po glasu tj. da je neko stajao ispred barake i prozivao da izađu.Goalgetter je napisao/la:Naravno da je kriv za ovo iz optuznice. Moze se samo diskutovati o detaljima, je li tacno zasluzen za smrt od svih, ili za dio od ovih navedenih, Emira Karabasica je sigurno ubio, to mogu potvrditi i mnogi koji su bili u Omarskoj. A o mucenjima zatvorenika da ne pocinjemo
Nikakav za nekoga ko ne umije razmišljat.Vucevich je napisao/la:Kakav je ovo argument?
Jesi li ti ovako normalan čojk? Gdje sam rekao da je namjesteno? Kažem da smrdi, a ja sam nepristrasan.Vucevich je napisao/la:odakle ti ova ideja da je to "namjesteno"
Daj koji link, po mogućnosti na našem jeziku.Vucevich je napisao/la:Procitaj svjedocenje bivsih logorasa iz Omarske.
Logično je bilo da je pobjegao u srbiju, inače raj za zločince u tom vremenu. Zašto bi išao u minhen koji je bio pun Bošnjaka i gdje je prijetila opasnost da ga prepoznaju?Vucevich je napisao/la:To sto je otisao u Njemacku znaci da nije kriv?
Pusti te pozerr, hipstere, sace rakija festAerials je napisao/la:Pa je li realno da ovaj Balkan tube fest privlači ovoliko pažnje, k'o da ne znam ko dolazi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.