BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Desperado09
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Desperado09 » 29 nov 2015, 23:09

Auba :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Kakva igračina i strijelac :tokralju:

Castro se definitivno privikao na BVB. Svaki put kad igra pokaže da je odličan igrač koji je trebao određen period adaptacije. Imao je nekoliko fantastičnih poteza. :salut:

Nisam ni očekivao nešto drugo osim uvjerljive pobjede. Sudija je imao nekoliko grešaka na našu štetu, ali sreća pa pobjeda nije bila upitna tako da će se to zaboravit.

Vfb navijači ostali bez zastava... :rol:
slika

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 30 nov 2015, 07:17

Kagawa pored Castra ne zaslužuje da bude starter, jer nije u stanju odgirati dvije utakmice u nizu kako treba i što se mene tiče i njega i Šahina bih se riješio za sva vremena, da ne zauzimaju mjesto juniorima koji obećavaju kao što su Weigl i Ginter.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 30 nov 2015, 08:36

opel je napisao/la:Kagawa pored Castra ne zaslužuje da bude starter, jer nije u stanju odgirati dvije utakmice u nizu kako treba i što se mene tiče i njega i Šahina bih se riješio za sva vremena, da ne zauzimaju mjesto juniorima koji obećavaju kao što su Weigl i Ginter.
Ne bih se bas slozio u vezi Kagawe i Sahina, japanac ima to nesto u sebi tu lucidnost , zna podvaliti loptu jest da nije u najboljoj formi ali neka ga. :kafa:
Sto se tice turcina Sahin-a , bio je u dobroj formi prije povrede, koja ga je odvukla sa terena evo skoro godinu dana.
Misljenja sam da ce on biti opet onaj stari , cim uhvati formu tako bilo bi pozeljno da i on ostane.
Sto se tice cistke izlazna vrata pokazati Weidi-u L,eitner-u..Hofmann-u. .. Ramosu..Suboticu..Benderu !!
Znaci to je tih 6.koji trebaju da odu, i moze se skupiti fina guta love do jedno 40.milki ..namiriti jos jedno 25 -30 €..sto bi ukupno iznosilo 65-70 milki.
Za tu poprilicnu sumu se mogu dovesti dvije kvalitetne zvjerke..moj tip je Yarmolenko i drugi bi bio napadac jer ne moze Aubica. ..haubica sve sam :hmmmmm:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 nov 2015, 12:02

Kakva predstava sanse se stvaraju bez po muke ... Brine i dalje odbrana jer sistem nije do kraja uigran jbg treba jos vremena u ofanzivi funkcionise sve za desteku ali nema ekipe koja nam ne moze uvalit gol, jer bit ce utakmica kad necemo 3+ davati i tu bi moglo bit problema .. Ovom Dortmundu treba JAK HUMMELS dosta bi to onda bolje izgledalo ..

Auba nije def normalan koliko je ovaj momak napredovao ne vjerovatno ... Ja sam piso i proslu sezonu napravio veliku analizu usudio se poredit Aubu sa svjetskim klasama poput Benzeme Cavania itd ... Jer i prosle sezone je dao priblizan broj golova kao te svjetske klase momak je KLASA i tacka ...

Onakve golove kao juce ne moze dat obican igrac imamo zvjerku ... Samo kad bi jos malo poradio na igri na postavljenu odbranu ali napredovat ce on jos i tu u najboljim godinama ... Ali tesko ce ovu sezonu nadmasit ikad vise ... Bit ce ga tesko zadrzati ima ugovor do 2020 i raduje to sto je sve u rukama Dortmunda ne moze nas ucjenjivati ali bit ce tesko ...

Mislim da je vec na meti BAYERNA siguran sam cak u to ... Djeluje da je vezan za klub da voli grad navijace obozava svakako , uvjeren sam da je svima drazi nego sto je Lewa bio i da Lewa nije otisao nikad nije bio ljubimac a Auba jeste tesko ga je ne voljeti ne postovati jos i zabija golove ko na traci simpatican u drag nas BATMAN ...

Castro je juce odigrao najbolji mec u svetom dresu wooow kakav osjecaj za loptu vidi se da ima Spanske korjene u sebi ... Juce je def zacementiro prvu postavu mislim da Kagawa leti na klupu ...

Drago mi je sto Bender dobija samsu da igra i ostat ce on sigurno neda njega TT za njega je Subotica zrtvovvao koji sigurno na zimu ide ... Nije se bas ponio korektno prema Nevenu nije mu dao sansu uopste, jednostavno mu ne godi i zeli ga se rjesit ... Ruku na srce Papa je bolji ali ne treba zaboravit sta je Neven sve dao za klub i koliko dobrih meceva je odigrao samo ...

Ako nista nadam se da cemo ga barem unovciti bilo bi lijepo 15.000.000 € dobit za njeg al poznavajuci kako nasi prodaju LOSE dabogda i cener da bude ... TT od Bendera pravi Mascherana, De Rossia ili Javi Martineza kako god kopira PEPA ... Ali svidja mi se to s Bendom ...

Gdje su oni sto pljuju Schmelzera sad niko momka da pohvali a kad lose odigra pljujete ga ... Schmelle je sasvim ok bek koji moze igrat i treba igrat ne treba nama uopste bolji bek tu, bitnije je neku drugu poziciju kvalitetnije pokrit tu nam ne skripi ... Juce je imao najbolji procenat dobijenih duela od svih bubdesligasa 85% sto je top podatak za beka to ni stoperi cak nemaju....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BvB Echte Liebe !!!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 30 nov 2015, 12:25

jamesrodriguez je napisao/la: Ne bih se bas slozio u vezi Kagawe i Sahina, japanac ima to nesto u sebi tu lucidnost , zna podvaliti loptu jest da nije u najboljoj formi ali neka ga. :kafa:
Sto se tice turcina Sahin-a , bio je u dobroj formi prije povrede, koja ga je odvukla sa terena evo skoro godinu dana.
Kad je ta lucidnost zadnji put došla do izražaja i kad je Kagawa donio nekakav preokret i dao gol odluke ili napravio potez odluke ne računajući finale kupa 2012. godine? Šahin je svoju najbolju sezonu u BVB odigrao prije četiri godine, od tada uglavnom nije igrao, a ono malo što je igrao je bilo toliko dobro da su i na ovom forumu mnogi zagovarali njegovu prodaju. Osim toga sklon je povredama i na žalost od njega neće biti velike nafake ni ubuduće. Zbog povreda je i Benderu propala karijera iako mi je on bio jako drag kao igrač, pa sad govorimo o njegovoj prodaji.

Damir_BvB
Kontakt:

BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Damir_BvB » 02 dec 2015, 13:10

Bobma s ostrva Van Gaal spreman izdvojit 60 miliona Eura za Aubameyanga .... Ocaro ga je Batman svojom brzinom i brojem postignutih golova ... Zeli ga vec na zimu ... Nema od tog naravno nista u ljeto mozda sad u zimu Ne ... Bit ce tesko Aubu zadrzati jedino raduje sto ima ugovor bez klauzule koji je do 2020 ...

Inace Hoffmana zeli Leipzig i Hoffenheim tako da bi on uz Subotica i Leitnera mozda i Ramosa vec u zimu nas napustit ... Kad bi za Hoffmana izvukli 10 i Subotu 15 odlicno al tesko ce to bit ...

Gundogan i dalje kenja hoce nece presipa iz supljeg u prazno ali jako ke sretan u BvBu cak ni liga prvaka nije toliko presudna u njegovoj odluci , valjda ostane ...

BvB Echte Liebe !!!

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 02 dec 2015, 13:49

Za razliku od proslih sezona i cerupanja BVB-a,sada smo dosta mirniji i u nasim rukama je sve sto se tice transfera.
Ako za Aubu se dobije cifra koja se ne odbija zasto ne,sa tim parama mozemo ponovo dovesti vrhunsko pojacanje u napadu,bitno je da vise igraci ne idu za kikiriki.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 02 dec 2015, 16:34

Damir_BvB je napisao/la:Bobma s ostrva Van Gaal spreman izdvojit 60 miliona Eura za Aubameyanga .... Ocaro ga je Batman svojom brzinom i brojem postignutih golova ... Zeli ga vec na zimu ... Nema od tog naravno nista u ljeto mozda sad u zimu Ne ... Bit ce tesko Aubu zadrzati jedino raduje sto ima ugovor bez klauzule koji je do 2020 ...

Inace Hoffmana zeli Leipzig i Hoffenheim tako da bi on uz Subotica i Leitnera mozda i Ramosa vec u zimu nas napustit ... Kad bi za Hoffmana izvukli 10 i Subotu 15 odlicno al tesko ce to bit ...

Gundogan i dalje kenja hoce nece presipa iz supljeg u prazno ali jako ke sretan u BvBu cak ni liga prvaka nije toliko presudna u njegovoj odluci , valjda ostane ...A zasto mi to nebi mogli zadrzati Aubu , pa necemo uvijek mi drugima praviti kvalitet i dopustiti da nam uzmu ( otmu) kompletnog igraca.
Ako uprava nije u stanju da zadrzi najbolje igrace, onda je nabijem na onu stvar.
Eto Auba ima ugovor do 2020 , nema klauzulu..znaci sve je u rukama nase nesposobne uprave..( bar do sada ).
Nebi trebalo da se vise ponavljaju odlazci najboljih igraca .. vidjeli smo koliko nam Auba znaci protiv Rusa u liga evrope kad nije igrao , nema nam tko pogoditi.
Ramos ne moze sa 2-3 metra potrefiti..decko se potpuno pogubio ,,, i sad bi trebali prodati Aubu , i koga dovesti??
Da nam se ponovi isto kao i sa zabarom cirom....ili da cekamo sezonu ili dvije hoce li ili da li ce taj novi napadac navici se na sistem TT-a..i hoce li uopste proraditi, a prije toga istresla se dobra guta love za njega.
To sebi vise uprava ne smije dozvoliti.. jer ako to ponovo uradi mozemo komotno zaboraviti uesce u ligi prvaka i vazda biti bayernova sjena u bundesligi!!
Sad je ispit na upravi, i da vidimo sto su naucili iz prethodnih gresaka.
Para se ima , i ako treba Aubi nabaciti jos koji milion po ugovoru...da ima isto kao i Reus. ( Refko ) :kafa:

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 02 dec 2015, 18:38

Gundogmaza se riješiti. Izvuci sto vise novca. Nema šta on razmišljati, uvijek ista priča. Mrzim takve igrace koji pricaju kako voli klub, a nece da produzi ugovor. Ako ga ko bude trazio prvi bi poletio. Papak nas je zayebo za Geisa. Kakav bi to duo bio na Dm-u Geis-Weigl. :P

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 dec 2015, 21:17

Od prvotimaca samo Ilkaya pustiti ako se ponude veliki novci,za ostale ne gledati uopste ponudu...vjerujem da isto razmisljaju i u upravi.

Temelji su odlicni i nece se mnogo mijenjati...siguran sam da Ramos i Hoffman igraju zadnju sezonu u klubu,njih dvojicu zamijeniti kvalitetno i imat cemo ekstra ekipu.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 02 dec 2015, 21:25

Desperado09 je napisao/la:Gundogmaza se riješiti. Izvuci sto vise novca. Nema šta on razmišljati, uvijek ista priča. Mrzim takve igrace koji pricaju kako voli klub, a nece da produzi ugovor. Ako ga ko bude trazio prvi bi poletio. Papak nas je zayebo za Geisa. Kakav bi to duo bio na Dm-u Geis-Weigl. :P
Slazem se u vezi gunde, samo ceka da tempira..povrati nekadasnju formu i da ode.
On je malo zesci paksu, klub ..uprava su bili uz njega kad mu je karijera dosla u pitanje zbog povrede ledja.
A on ovako vraca klubu, vazda se predomislja po godinu produzi...ako neko a trenutno Juve ga hoce i ponidi 30 milki..odmah ga upakovati i s masnicomm im ga poslati.
I to stoji da nas je zavalio u vezi Geis-a...i to bi bio strasan tandem Weigl & Geis....plus nam je tu mali Ginter koji svakako obecava.
Gundo shupcino jedna ili produzuj ili pakuj kofere dosta je tvog munafluka :hmmmmm:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 02 dec 2015, 22:21

Ipak ako bi nasa uprava prodala Aubu , United-u spominje se cifra oko 64€ koliko united nudi, a moglo bi se tu navuci koji milion vise pa da se zaokruzi na 70.milki.
Koji bi po vama , napadac bio najbolja zamjena za Aubu??
Yarmolenko nisam bas siguran je l napadac ili klasicno krilo..ali kako god lik redovno trpa.
Sta vi mislite tko bi mogo biti Aubina zamjena..ovo sam napisao i pitao samo ukoliko nasa uprava proda Aubu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 dec 2015, 00:30

Cuj 70 miliona, daj uozbiljite se. :wtf:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 03 dec 2015, 00:38

Što se tiče Gunde ja mislim da će on potpisati produženje ugovora,poslo je pozitivne signale vezano za klub I grad bitno je da se osjeća dobro u sredini u kojoj se nalazi.
Što se tiče Aube ako dodje do prodaje,mislim da ima dosta kvalitetnih igrača koji ga mogu zamijeniti,za te pare možemo dovesti više od jednog igrača.
Moji favoriti posto se radi o većoj cifri:
Higuain ili Cavani/ Isco kao drugi i nema nam ravnih. :opaopa:

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 03 dec 2015, 00:44

Omerbavarac je napisao/la:Cuj 70 miliona, daj uozbiljite se. :wtf:
Pa dobro ova tvoja konstatacija(da se uozbiljimo) bi imala smisla da se već takvih transfera nije desilo nedavno,da ne nabrajam puno samo ću reći Martial.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 dec 2015, 00:50

samir1909 je napisao/la:
Pa dobro ova tvoja konstatacija(da se uozbiljimo) bi imala smisla da se već takvih transfera nije desilo nedavno,da ne nabrajam puno samo ću reći Martial.
Velika je razlika izmedju igraca koji ima 19 godina i igraca koji ima 26 godina.
Martial je zlatna koka u najavi, veliki talenat za razliku od Aube koji tek ove sezone trpa nemilice a i nemoguce mi je svariti tu cifru od 70 miliona pa cak i manje, prosto ne vjerujem da postoji ikakva sansa da se Gabonac za tako veliki iznos proda.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 03 dec 2015, 07:20

Omerbavarac je napisao/la:
samir1909 je napisao/la:
Velika je razlika izmedju igraca koji ima 19 godina i igraca koji ima 26 godina.
Martial je zlatna koka u najavi, veliki talenat za razliku od Aube koji tek ove sezone trpa nemilice a i nemoguce mi je svariti tu cifru od 70 miliona pa cak i manje, prosto ne vjerujem da postoji ikakva sansa da se Gabonac za tako veliki iznos proda.

Slazem se oko godina velika je to razlika,ali isto tako nadam se da se slazes za ovog momka skoro niko nije cuo mozda neko i jeste ali ko je mogao zamisliti da ce neko ponuditi toliku cifru za igraca koji u seniorskoj konkurenciji tek treba da nesto pokaze.
Ja takodje ne vjerujem u ovu cifru 70 miliona to je astronomska cifra,ali zaista me nebi iznenadila i kada bi dosla.
Pogotovu Engleski klubovi svaki put me sokiraju ciframa,za igrace koji realno ne vrijede toliko, ipak Auba je opet relativno mlad i on sigurno moze odigrati 4 sezone da je top, tako da vidjecemo sta ce se desavati i hoce li biti transfera....

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 04 dec 2015, 04:30

Od transfera je izgledno da u Januaru Lpool uzima Subotu... Po tm-u već gotova stvar(52%) samo treba odštetu dogovoriti između 15 i 20 milki šta je puna šaka brade :clap: a gdje će Leitner i Hoffman to je pitanje.... sada ili na ljeto ali obojica idu sigurno.... I još je tu toljaga Ramos koj također pakira kofere i vrlo vjerovatno Sahin a za Mannya je još pitanje.....
Ovo baljezganje o prodaji Aubice su više gluposti nego zbilja.... Teško da bude netko ponudio 70 milki koliko Watzke traži :kafa:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 04 dec 2015, 08:59

Sutra izgleda bez Hummelsa , Sokratisa i Weigla protiv vukova...neka gripa ih sahvatala..stomacno oboljenje. :salut: Izgleda ce stoperski. tandem ciniti Subotic i Bender , Neven samo odigrao 2 tekme od pocetka sezone.
Gdje bas sad ih snaslo :rol:..mozemo komotno vec upisati i 3 poraz kad nema povreda ima infekcija..a jesmo neke hebene srece :hmmmmm:

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 04 dec 2015, 10:31

Nije sigurno da Hummy i Sokrat neće biti spremni za Vukove. U svakom slučaju imaju Bender, Ginter i Subotic da ih zamijene. Press konferencija je danas u 12:30 pa ćemo vidjeti ko je spreman, a ko ne.

Sto se tice odlazaka, Subotic je narealniji da nas napusti. Ovo ostalo teško, jer ipak je sezona u toku.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.