Nije besplatno,Cenera dobije

Moderator/ica: GracanicaAA
Nije besplatno,Cenera dobije
Uglavnom si u pravu. Od brzopletosti nema ništa. Već Azmir ima puno iskustva i nadam se da će donijeti najbolju odluku kao što je i ovu da igramo u federalnoj jer 4 ispadaju i to će biti teško. Šta vrijedi Slobodi PL kad će sigurno ispasti. Samo mlade igrače gurati ovo istrošeno gleda sebe.NoDi80 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 19:26Samo ulazite u omladinski pogon, to je kljuc uspjeha
Bolje vam je biti i u prvoj ligi federacije, nego bacati pare na preplacene polovnjake, koji osim troskova nista nece donijeti u premijer ligi koja je i sama skupa
Dovoljan vam je jedan iskusan lider stoper ili zadnji vezni koji ce predvoditi i prenijeti iskustvo na mlade igrace
Najvise treba da ulazete u trenere pionira, kadeta i juniora
Gradite omladinski pogon i on ce vam za nekoliko godina sve vratitit
Imate potencijal cim je vas malac zavrsio u Wolfsburgu u19
U ligi isto ovu sezonu nekoliko djece je igralo sto je isto za pohvalu
Djeca neka vam budu prioritet i postepeno se vracajte
Nemojte nazor zuriti odmah da se vratite
Ne valja preskakati stepenice brze se covjek umori
Napravite razvojni klub sto svi klubovi u nasoj ligi treba da budu prije svega
Jednom kad napravite masinu, samo je odrzavate i dodajete novo i svjeze ulje u prvi tim
Mora Azmir aktivirati sva igralista u Tuzli i sire
Mini turniri za djecu na obicnim igralistima i po skolama donose brazilcima igrace, dok kod nas skoro niko ne obraca paznju na obicna igralista
Takodjer dobro bi bilo neku drugu manju skolu fudbala iz Tuzle ili okoline da priblizite klubu, jer je uvijek dobro imati desnu ruku
Sretno Tuzla City
I ti se nasao komentarisat
Kenin Devedzic.Beledija je napisao/la: ↑13 jul 2024, 20:33Balja je spomenuo da je Devedžić došao i ja sam pomislio na Kenana.husrefbeg je napisao/la: ↑13 jul 2024, 17:42Koji je Devedžić jel Kenan ili AnisBeledija je napisao/la: ↑13 jul 2024, 17:01Mislim da tri zaštićena godišta moraju početi utakmicu u federalci. Stoga je jako bitno imati bar petoricu tajvih da se mogu rotirati( povrede, žuti kartoni) jer sezona je duga. Bekovski par jw dobar, Devedžić je isto tsko ok a priča se i o Čiviću koji može pokriti stopera i beka. Posebno me raduje Garčević, ovo bi trebalo da je njegova sezona.
Balja, javljaj samo što je završeno.
Kenin vam dolazi?
Apsolutno se slazem, momak je odlican i mislim da je u Slobodi prema njemu napravljena nepravda, znam koliko puta mu nisu dali sansu , dok su drugi losiji od njega igrali. Ma koliko cudno zvucalo uvijek je bolje kod nas doci, jer neces nikada imati problem sutra ako budes dobio dobru ponudu, uvije se izadje u susret igracu. Takodje evo i Mehanovic je tu, moze u PL BiH igrati gdje hoce, ali ostaje tu, samo inostrani angazman ako dodje ide od nas. Grehota bi bilo da im se ne izadje u susret ako im sutra dodje neka dobra ponuda. Imas primjer i Fejze golmana, evo mali Durmiš iz Celika je isto kod nas, jos par dobrih igraca, takodje koji su radije izabrali federalnu nego neke klubove iz PL BiH.Beduin je napisao/la: ↑17 jul 2024, 09:29Kenin vam dolazi?
Cudno ako je tako, jer kaze da ne misli o povratku u PL dokle god postoji sansa da ostane na Kipru (u drugom rangu takmicenja) gdje mu je prioritet trenutno. Tako mi je on govorio, da ne ogromna razlika u organizaciji i fudbalu kod nas i na Kipru (a jos je druga liga), pa mi je cudno da bi na kraju pristao igrati u Federalnoj kad svi znamo da bi mogao igrati i u PL BiH.
Kenina i njemu slicne unisti nas mentalitet i rezmisljanje o "iskusnim i prekaljenim PL igracima", gdje i dalje postoji vjerovanje kako su to igracine i da mogu pomoci u nekim visim ciljevima kluba. A u realnosti su to neambiciozne, istrosene starudije koje su tu da uzmu jos neki dinar sa sto manje prolivenog znoja. I nasi treneri upravo tu grijese jer vjeruju kako ce im oni donijeti opstanak i sigurnost, a to je osjetila i Sloboda pa je ispala u Federalnu vjerujuci Vranjesu, Komazecu, Saidu, Civicu, Jusicu, Bekicu... a trpili su igraci kao Kenin, ili ranijih sezona neki drugi koje si trebao stvarati i pripremati za buducnost.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑17 jul 2024, 09:52Apsolutno se slazem, momak je odlican i mislim da je u Slobodi prema njemu napravljena nepravda, znam koliko puta mu nisu dali sansu , dok su drugi losiji od njega igrali. Ma koliko cudno zvucalo uvijek je bolje kod nas doci, jer neces nikada imati problem sutra ako budes dobio dobru ponudu, uvije se izadje u susret igracu. Takodje evo i Mehanovic je tu, moze u PL BiH igrati gdje hoce, ali ostaje tu, samo inostrani angazman ako dodje ide od nas. Grehota bi bilo da im se ne izadje u susret ako im sutra dodje neka dobra ponuda. Imas primjer i Fejze golmana, evo mali Durmiš iz Celika je isto kod nas, jos par dobrih igraca, takodje koji su radije izabrali federalnu nego neke klubove iz PL BiH.Beduin je napisao/la: ↑17 jul 2024, 09:29Kenin vam dolazi?
Cudno ako je tako, jer kaze da ne misli o povratku u PL dokle god postoji sansa da ostane na Kipru (u drugom rangu takmicenja) gdje mu je prioritet trenutno. Tako mi je on govorio, da ne ogromna razlika u organizaciji i fudbalu kod nas i na Kipru (a jos je druga liga), pa mi je cudno da bi na kraju pristao igrati u Federalnoj kad svi znamo da bi mogao igrati i u PL BiH.
Na prvu sam pomislio šta će nam on, polovnjak. Iznenadio sam se da ima tek 25g.
Nazalos moram se sloziti sa tobom. Toliko su danasnji mladi igraci indolentni da je to strasno. Toliko slabo rade na sebi, tako da nije cudo sto si naveo kako stagniraju mladi igraci. Da ne spominjemo kako padaju na raznorazne price i bajke, da je zalosno. Igrom slucaja cesto sam vani, imam prijatelje po raznim klubovima , pa imam neku stvarnu sliku kako i sta se radi po drugim zemljama , a dobro znam kako kod nas. Ali opet moramo krenuti od klubova i nesposobnosti ili neznanju ljudi koji vode klubove. Nema niko plan, radi se od danas do sutra, ekspresni povratci u PL BiH, gomilanje "iskusnih" fudbalera itd itd je rak rana naseg fudbala. Evo ja sam sad predlagao da kod nas u rosteru ne bude igraca starijeg od 24 godine ( osim golmana Fejzica) ali vec ujutru je jedan igrac od 29 dosao kor nas, kaze moze on nama pomociBeduin je napisao/la: ↑17 jul 2024, 10:20Kenina i njemu slicne unisti nas mentalitet i rezmisljanje o "iskusnim i prekaljenim PL igracima", gdje i dalje postoji vjerovanje kako su to igracine i da mogu pomoci u nekim visim ciljevima kluba. A u realnosti su to neambiciozne, istrosene starudije koje su tu da uzmu jos neki dinar sa sto manje prolivenog znoja. I nasi treneri upravo tu grijese jer vjeruju kako ce im oni donijeti opstanak i sigurnost, a to je osjetila i Sloboda pa je ispala u Federalnu vjerujuci Vranjesu, Komazecu, Saidu, Civicu, Jusicu, Bekicu... a trpili su igraci kao Kenin, ili ranijih sezona neki drugi koje si trebao stvarati i pripremati za buducnost.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑17 jul 2024, 09:52Apsolutno se slazem, momak je odlican i mislim da je u Slobodi prema njemu napravljena nepravda, znam koliko puta mu nisu dali sansu , dok su drugi losiji od njega igrali. Ma koliko cudno zvucalo uvijek je bolje kod nas doci, jer neces nikada imati problem sutra ako budes dobio dobru ponudu, uvije se izadje u susret igracu. Takodje evo i Mehanovic je tu, moze u PL BiH igrati gdje hoce, ali ostaje tu, samo inostrani angazman ako dodje ide od nas. Grehota bi bilo da im se ne izadje u susret ako im sutra dodje neka dobra ponuda. Imas primjer i Fejze golmana, evo mali Durmiš iz Celika je isto kod nas, jos par dobrih igraca, takodje koji su radije izabrali federalnu nego neke klubove iz PL BiH.Beduin je napisao/la: ↑17 jul 2024, 09:29
Kenin vam dolazi?
Kenina je odveo menadzer u Kipar, a i sad se na to oslanja ali im nije pripritet jer stagnira kao igrac, mekan je, povucen previse, nema one drskosti i smjelosti jer ima odlicnu konstituciju koju je trebao iskoristiti na terenu da jede protivnike. Sami sebe igraci zeznu jer su mlaki, vjeruju svakome, slabo rade na sebi.
Pratio sam i sad njegove treninge fizicke spreme, kao i one sezone kad smo ispadali pa sam na nasoj temi pisao da Kenin i mnogi mladi igraci toliko nesposobno izgledaju, mlako, neozbiljno i znao sam da ce stagnirati. Ispostavilo se tacnim.
Nazalost.
To je to. Kao da niko nece da ulozi svoj maksimalan trud u izgradnju i pripremu igraca znajuci kako klubovi i lige finkcionisu, da ces dati sebe i vec na kraju sezone taj igrac ce otici negdje drugo besplatno jer nije vezan ugovorom, klub nije sposoban da ga placa na vrijeme i kvalitetno, znas u startu da ces tesko unovciti sav taj trud i energiju koju bi preusmjerio na par tih mladica koje bi pripremao za neki transfer.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑17 jul 2024, 10:43Nazalos moram se sloziti sa tobom. Toliko su danasnji mladi igraci indolentni da je to strasno. Toliko slabo rade na sebi, tako da nije cudo sto si naveo kako stagniraju mladi igraci. Da ne spominjemo kako padaju na raznorazne price i bajke, da je zalosno. Igrom slucaja cesto sam vani, imam prijatelje po raznim klubovima , pa imam neku stvarnu sliku kako i sta se radi po drugim zemljama , a dobro znam kako kod nas. Ali opet moramo krenuti od klubova i nesposobnosti ili neznanju ljudi koji vode klubove. Nema niko plan, radi se od danas do sutra, ekspresni povratci u PL BiH, gomilanje "iskusnih" fudbalera itd itd je rak rana naseg fudbala. Evo ja sam sad predlagao da kod nas u rosteru ne bude igraca starijeg od 24 godine ( osim golmana Fejzica) ali vec ujutru je jedan igrac od 29 dosao kor nas, kaze moze on nama pomociBeduin je napisao/la: ↑17 jul 2024, 10:20Kenina i njemu slicne unisti nas mentalitet i rezmisljanje o "iskusnim i prekaljenim PL igracima", gdje i dalje postoji vjerovanje kako su to igracine i da mogu pomoci u nekim visim ciljevima kluba. A u realnosti su to neambiciozne, istrosene starudije koje su tu da uzmu jos neki dinar sa sto manje prolivenog znoja. I nasi treneri upravo tu grijese jer vjeruju kako ce im oni donijeti opstanak i sigurnost, a to je osjetila i Sloboda pa je ispala u Federalnu vjerujuci Vranjesu, Komazecu, Saidu, Civicu, Jusicu, Bekicu... a trpili su igraci kao Kenin, ili ranijih sezona neki drugi koje si trebao stvarati i pripremati za buducnost.TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑17 jul 2024, 09:52
Apsolutno se slazem, momak je odlican i mislim da je u Slobodi prema njemu napravljena nepravda, znam koliko puta mu nisu dali sansu , dok su drugi losiji od njega igrali. Ma koliko cudno zvucalo uvijek je bolje kod nas doci, jer neces nikada imati problem sutra ako budes dobio dobru ponudu, uvije se izadje u susret igracu. Takodje evo i Mehanovic je tu, moze u PL BiH igrati gdje hoce, ali ostaje tu, samo inostrani angazman ako dodje ide od nas. Grehota bi bilo da im se ne izadje u susret ako im sutra dodje neka dobra ponuda. Imas primjer i Fejze golmana, evo mali Durmiš iz Celika je isto kod nas, jos par dobrih igraca, takodje koji su radije izabrali federalnu nego neke klubove iz PL BiH.
Kenina je odveo menadzer u Kipar, a i sad se na to oslanja ali im nije pripritet jer stagnira kao igrac, mekan je, povucen previse, nema one drskosti i smjelosti jer ima odlicnu konstituciju koju je trebao iskoristiti na terenu da jede protivnike. Sami sebe igraci zeznu jer su mlaki, vjeruju svakome, slabo rade na sebi.
Pratio sam i sad njegove treninge fizicke spreme, kao i one sezone kad smo ispadali pa sam na nasoj temi pisao da Kenin i mnogi mladi igraci toliko nesposobno izgledaju, mlako, neozbiljno i znao sam da ce stagnirati. Ispostavilo se tacnim.
Nazalost.Tako da nema plana, nema reda i samo guraj.
Tako je odluceno dan prije utakmice sa Igmanom na Tušnju (1:2)
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, antisisoja1919, BihacSN, BosnianRahatluk, Venom i 20 gostiju.