Premijer liga BiH - aktuelno

visokohz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la visokohz » 19 maj 2025, 22:41

DOBRODOŠAO MIHAELE U BORDO PORODICU 🇱🇻

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 maj 2025, 22:48

Direktorcic je napisao/la:
19 maj 2025, 22:15
jurisicduska je napisao/la:
19 maj 2025, 22:03
Anex je napisao/la:
19 maj 2025, 21:50

Ima i procenat od narednog transfera :D
I 3 igrača po izboru sa spiska na posudbu od kojih transfer eventualni ide pola pola.
Kad se malo matematikom poigras sa tim eventualnim prodajama dodjes na cifru od cca500k eura. Ogulili smo vas sto jes jes
Mi prodajemo igrače za 1+ milion eura tako da ako ponovi sezonu nikog niste ogulil
Umjesto da raskinemo ugovore s nekoliko igrača mogu doći kod vas , naravno vi ćete ih plaćati i transfer pola pola, ako bljesnu vratimo ih sebi
Bogami je dobar deal i za nas
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 19 maj 2025, 22:58

19 maj 2025, 22:48

I 3 igrača po izboru sa spiska na posudbu od kojih transfer eventualni ide pola pola.
Kad se malo matematikom poigras sa tim eventualnim prodajama dodjes na cifru od cca500k eura. Ogulili smo vas sto jes jes
Mi prodajemo igrače za 1+ milion eura tako da ako ponovi sezonu nikog niste ogulil
Umjesto da raskinemo ugovore s nekoliko igrača mogu doći kod vas , naravno vi ćete ih plaćati i transfer pola pola, ako bljesnu vratimo ih sebi
Možda se ponovi opet neki Gulli :bih:

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 19 maj 2025, 23:01

Lijepo od Sarajeva što nam odmah daje cifretinu i što će nam opet dati cifretinu ako bude išta od Mlinarića (u što iskreno sumnjam, ali vidjećemo).
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 19 maj 2025, 23:04

Nije to taj potencijal Mlinaric,jedino gdje moze eksplodirati ako se uklopi u sistem trenera (postavlja se pitanje kojeg trenera nakon svega),i da tu bude raspolozen. A da ima izrazenu karakteristiku koja ga krasi i po kojoj se izdvaja kao top 3 igraca lige,ne mogu da se sjetim bas, a skuplji transfer izmedju klubova u ligi se jos nije desio.tako da je velika vjerovatnoca da ce nama bolje doci ovaj transfer nego vama

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 maj 2025, 23:08

Mlinaric je slican Gulasu, nije tako probojan ali mnogo bolji realizator.

Nije sada top tier igrac koji ce ciniti ogromnu razliku, voli upasti iz drugog plana.

Treba mu dati par utakmica a ne nakon pet odmah popljuvati.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 19 maj 2025, 23:12

Prijasnja iskustva sa igracima koji su igrali u Velezu/Zrinjskom pa poslije otisli u Sarajevo/Zeljeznicar nas uce da se ugase kao svijece nakon svakog takvog koraka u karijeri, bas kao sto im karijera procvjeta u obrnutoj varijanti.
Da li će Mlinarić prekinuti lošu tradiciju prvonavedenog slučaja? Čisto sumnjam ali nije isključeno i da zabije 20 golova.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 maj 2025, 23:14

19 maj 2025, 23:04

Nije to taj potencijal Mlinaric,jedino gdje moze eksplodirati ako se uklopi u sistem trenera (postavlja se pitanje kojeg trenera nakon svega),i da tu bude raspolozen. A da ima izrazenu karakteristiku koja ga krasi i po kojoj se izdvaja kao top 3 igraca lige,ne mogu da se sjetim bas, a skuplji transfer izmedju klubova u ligi se jos nije desio.tako da je velika vjerovatnoca da ce nama bolje doci ovaj transfer nego vama
U zdravlju ih trošili.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 19 maj 2025, 23:14

Balorda je napisao/la:
19 maj 2025, 23:01
Lijepo od Sarajeva što nam odmah daje cifretinu i što će nam opet dati cifretinu ako bude išta od Mlinarića (u što iskreno sumnjam, ali vidjećemo).
Zasto, mislis da nece moci ponoviti ovakvu sezonu?
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 19 maj 2025, 23:21

Beli98 je napisao/la:
19 maj 2025, 23:14
Balorda je napisao/la:
Na stranu naša zayebancija ovdje, u najmanju ruku sumnjam.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 19 maj 2025, 23:22

Balorda je napisao/la:
19 maj 2025, 23:21
Beli98 je napisao/la:
Balorda je napisao/la:
Nek zabije 10 golova prodat cemo ga za milion

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 19 maj 2025, 23:24

Samo da ispravim ovoga gore što non stop lupa, Mlinarić nije ni sličan igrač Guliašviliju, ovaj je bolji od njega bar dva puta.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 19 maj 2025, 23:25

bvsic je napisao/la:
19 maj 2025, 23:22
Balorda je napisao/la:
Beli98 je napisao/la:

Nek zabije 10 golova prodat cemo ga za milion
DaBogda 30 dao da Velež dobije svojih 15% u sto vecoj cifri, ali tesko. Ove godine u skupu pick.etina koji nose dres naseg kluba mu se lako bilo izdvojiti i igrati za statistiku, nece on preko 5 golova dogodine zabiti. Zivi bili pa vidjeli.
19V22

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 19 maj 2025, 23:26

Vanja8 je napisao/la:
19 maj 2025, 21:38
Tuce11 je napisao/la:
19 maj 2025, 21:24
Vanja8 je napisao/la:
19 maj 2025, 20:49

Po tvom tekstu druze jedino Velez posten svi ostali lopovi ?

Ne znam da li bi se navijaci Slobode slozili s tobom ili je ono bio los dan sa GOSK-om kad tuzlake poslaste u nizi rang ?

Necu pisati romane kao ti ali samo par pitanja

Zaboravio si '99 godinu i postupak Sarajeva ?
Gledao si kako navijaci Sarajeva pljuju igrace Veleza?
Cuo si kako cijeli stadion hebe majku nekom igracu Veleza?
Zaboravio si da je Velez jedini klub koji je odbio odgoditi tekmu zbog Evrope, hajde pogodi kome?

Da ne nabrajam dalje bilo bi previse...

Opet cu ponoviti ono sto sam i juce pisao, ne vjerujem da je ovo u reziji Veleza i svaka cast dvojici vasih forumasa @Direktorcic i @JimmyPage, jedini koji su osudili onakvo sudjenje...

Nemoj Zekica uzimati u kontekst, on je juce onako gospopdski zacepio usta onom balvanu kojeg ste doveli iz Zvezde jer je za Jankovica to normalno sudjenje, covjek navikao na takvo nesto u Srbiji.
Sadašnju upravu Veleža vode ljudi koji su daleko od poštenja. I da, slažem se da je bila lakrdija od suđenja, a dobro znate da to nije rađeno u režiji Veleža. Dalje, na ne pristajanje odgode utakmice je jedini ogovoran vaš Feđa Dudić koji je od Hasića imao odriješene ruke u odlučivanju. Što se mene tiče nikom ne treba odgađati utakmice. Stoka koja je psovala i vrijeđala igrače Sarajeva je samo stoka i ne može se poistovjećivati sa klubom. Kako je to Zekić začepio usta Jankoviću kad je napustio pres odmah na početku? I zašto nije napuštao presove kad su lomila liga, kad su vas udaljavali od titule? I da ne bude zabune, Sarajevo je ove godine po svemu trebalo osvojiti ligu, ali je osovina vico-beus to sasjekla.. a što i neće kad se navijači sarajevskih klubova prepiru ko je veći muljator, svinjski ili borac. Sve dok je tako titule će razmjenjivat vico i beus. Od drveta ne vidimo šumu. Svako dobro!
Ja sam nesto tako i ocekivao da ce se desiti i juce sam odmah i napisao da ovo nije Velez uradio...
Ono sto me je iskreno pogodilo odnos vasih gledalaca prema igracima Sarajeva, ne, ne mislim na ona tri majmuna, mislim na ono orkestrirano psovanje majke Rogicu i drugim igracima i treneru Zekicu...
Evo sutra da dodjete na Kosevo da igramo tekmu ni jedan navijac Sarajeva nece treneru Veleza opsovati majku cetnicku, a juce vi Zekicu psujete majku ustasku...Strasno

Evo kako je gospodski zacepio usta Jankovicu...
Pored svega dosao je na press, rekao sto je imao reci ni u jednom momentu ne pominjuci sav onaj cirkus, ustao pruzio ruku Jankovicu, pozelio mu srecu u radu i pozelio mu sve najbolje...

Da bi balvan pricao popslije toga kako su igraci Sarajeva odugovlacili igru lezeci po terenu...

Razlika je moj prijatelju, sto se tako nesto ne prica, ako si imao, bez obzira koje i zasto je napravio, poguranac na terenu onda ispostuj sporski kodeks i ne pokusavaj omalovazavati igrace protivnickog tima koji su imali 2 igraca manje i nisu izgubili...

Zekic gospodski ? Grohotom se smijem.
Naletih na facebooku na post maloprije..objasnio covjek sve:

Kao neko kome je Velež poput člana porodice, neko čije raspoloženje i zdravlje često ovise o rezultatima Veleža, iskreno govoreći najsretniji bih bio da ako već moramo ostati u ovoj ligi da idemo u baraž sa Stupčanicom pa šta bude!

Naravno da nikada ne podržavam očite sudijske greške pa ni one koje idu u korist mog kluba
Znamo svi ko je Haris Halkić, znamo odakle sve ovo ide, ali je nevjerojatna ta histerična rijeka licemjerstva koja se sinoć razlila po čaršiji koja ima status glavnog grada

Ne sam Zorane Zekiću, polahko "braćo pitari" pa nismo od jučer, nije u svakog kratko pamćenje

Zoran Zekić nije napuštao konferencije ni u Banja Luci, ni u Širokom, ni u Posušju
Nije nigdje osim u Mostaru
Na ostalim terenima nije htio komentirati sudačke odluke!

Nije problem ni što je taj Zekić izveo 8 prvotimaca u ligaškom susretu protiv Širokog Brijega, a protiv Veleža izveo najjači mogući tim.
Velež je sam sebi kriv što se doveo u ovu poziciju.

Sarajevo ima apsolutno pravo da bira protiv koga će igrati "na nož" a protiv koga "pod ručnom",
Koliko je moralno što ste izabrali klub čiji su vam navijači ubili Vedrana Puljića, umjesto kluba čiji su navijači toga dana prevozili povrijeđene u mostarsku bolnicu je vaš obraz i vašeg predsjednika
Problem je što ste zajedno sa vašim medijima osuli rafalnu paljbu prema klubu koji je kao malo koji drugi osjetio svu nepravdu od strane raznih Halkića, Gigovića, Kazlagića, Njegomirovića
Zoran Zekić možda ne zna, ali treba biste mu reći da je Velež klub kojem su oduzeta 3 boda i koji je kažnjen za 6 utakmica igranja pred praznim tribinama zbog incidenta koji se dogodio 50 km od stadiona i za koji nikada nije utvrđena niti dokazana bilo kakva umješanost kluba
Zekić bi trebao znati da je predsjednik Veleža Šemsudin Hasić prvi pokrenuo inicijativu za spas klupskog nogometa u BiH pod nazivom 4R, sa ciljem ujedinjenja klubova u zajedničkoj borbi za ravnopravnost. Indikativno je da Sarajevo inicijativu napustilo dolaskom Mirvića na čelo kluba. Hasić je na 2 godine izbačen iz nogometa, a svoju borbu je platio zdravljem.

O lakrdijama Petrovića na Koševu i u Mostaru u ranijim sezonama nećemo, o tituli u vrijeme COVID-a, pa onom Kupu u trening centru u Zenici kada je Marko Maksimović uveo juniore da izvode penale.....

Halkić je poslan po zadatku, a bod Veležu ne znači puno, jer ako i vi i gradski rival budete protiv Radnika i Posušja igrali ko protiv Širokog nama je baraž

To što ste skupa odlučili da preko hrvatskih trenera i menadžera ostavite Široki i Posušje u ligi, a Velež gurnete u niži rang, to je vaše pravo, kao što je naše pravo da ne sjedimo skrštenih ruku i gledamo kako nas po ko zna koji put prodajete
I da ne zaboravim
Danas je godišnjica našeg jedinog poslijeratnog trofeja

Braćo pitari halalite za ovaj KUP
Možda nije bilo zasluženo ali jeste POŠTENO
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 maj 2025, 23:35

Balorda je napisao/la:
Beli98 je napisao/la:
Balorda je napisao/la:
Ja isto sumnjam da ce ponoviti 20+golova sezonu ali profilom spic kakav nam treba.Tu je vec dvije sezone,ove sezone eksplodirao,provjeren igrac i najbitnije zelja sefa s kojim je vec radio.

Da li vrijedi 300k eura vidjet cemo,ako krene rešetati pricat ce se da ste malo uzeli.Rizik je ali moras rizikovati.Hvala vam kako god,aBd da bude novi Gulisha valjace i nama i vama
Znas li koliko su vam rekli procenta i eventualno koji bi igraci mogli put Mostara?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2025, 23:44

mostar_mo je napisao/la:
19 maj 2025, 23:26
Zoran Zekić nije napuštao konferencije ni u Banja Luci, ni u Širokom, ni u Posušju
Ovaj put je tako postupio jer je ovo prvi put da je njegovo dupe u pitanju. Ugled, reputacija, obraz, sve.

Sve ovo što su radili tokom i poslije utakmice sa Veležom je zbog saopštenja Hordi Zla i sramote koju su im nanijeli. Sad se pokušavaju dokazati pa prave dramu veću nego inače.

Vidiš kako je tanka linija između "hips don't lie" i "tražimo audio zapis iz VAR sobe". ;)

Ponoviću po stoti put, ne postoje veći licemjeri u ovoj ligi od ljudi iz FK Sarajevo. Sklonili su se Borcu, sklonili su se Širokom, ali Velež im je problem. Da, problem je sad kad je sve isplivalo na površinu pa pokušavaju da se operu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 19 maj 2025, 23:47

Virtu4l je napisao/la:
19 maj 2025, 23:44
mostar_mo je napisao/la:
Ovaj put je tako postupio jer je ovo prvi put da je njegovo dupe u pitanju. Ugled, reputacija, obraz, sve.

Sve ovo što su radili tokom i poslije utakmice sa Veležom je zbog saopštenja Hordi Zla i sramote koju su im nanijeli. Sad se pokušavaju dokazati pa prave dramu veću nego inače.

Vidiš kako je tanka linija između "hips don't lie" i "tražimo audio zapis iz VAR sobe". ;)

Ponoviću po stoti put, ne postoje veći licemjeri u ovoj ligi od ljudi iz FK Sarajevo. Sklonili su se Borcu, sklonili su se Širokom, ali Velež im je problem. Da, problem je sad kad je sve isplivalo na površinu pa pokušavaju da se operu.
Ma kakvo sklanjanje druze, daBogda iz lige ispali sutra ako nam se za vikend Zeljo skloni. Vjeruj mi da je stav 90% navijaca nikakva sklanjanja ni od vas ni od pitara, jer ko bi ostao od bosnjackog merhametluka narednih 30 godina. Ko misli da je Velež u stanju da zavrsi Halkića je retardiran. Mi ne mozeno zavrsiti trenutno Igman kući ni Radnik, a ne sudiju. Drugo je sto balija glupi ne vidi siru sliku i u prljava usta Velež uzimaju.
19V22

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2025, 23:49

Za ovo im treba audio zapis iz VAR sobe?

Ovo je definicija penala i samo me manite glupih opravdanja o tome gdje je bila lopta, intenzitet i slično. Razvukao mu dres pola metra, oborio ga i tu priča počinje i završava, penal.

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 maj 2025, 23:50

mostar_mo je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
Tuce11 je napisao/la:

Sadašnju upravu Veleža vode ljudi koji su daleko od poštenja. I da, slažem se da je bila lakrdija od suđenja, a dobro znate da to nije rađeno u režiji Veleža. Dalje, na ne pristajanje odgode utakmice je jedini ogovoran vaš Feđa Dudić koji je od Hasića imao odriješene ruke u odlučivanju. Što se mene tiče nikom ne treba odgađati utakmice. Stoka koja je psovala i vrijeđala igrače Sarajeva je samo stoka i ne može se poistovjećivati sa klubom. Kako je to Zekić začepio usta Jankoviću kad je napustio pres odmah na početku? I zašto nije napuštao presove kad su lomila liga, kad su vas udaljavali od titule? I da ne bude zabune, Sarajevo je ove godine po svemu trebalo osvojiti ligu, ali je osovina vico-beus to sasjekla.. a što i neće kad se navijači sarajevskih klubova prepiru ko je veći muljator, svinjski ili borac. Sve dok je tako titule će razmjenjivat vico i beus. Od drveta ne vidimo šumu. Svako dobro!
Ja sam nesto tako i ocekivao da ce se desiti i juce sam odmah i napisao da ovo nije Velez uradio...
Ono sto me je iskreno pogodilo odnos vasih gledalaca prema igracima Sarajeva, ne, ne mislim na ona tri majmuna, mislim na ono orkestrirano psovanje majke Rogicu i drugim igracima i treneru Zekicu...
Evo sutra da dodjete na Kosevo da igramo tekmu ni jedan navijac Sarajeva nece treneru Veleza opsovati majku cetnicku, a juce vi Zekicu psujete majku ustasku...Strasno

Pored svega dosao je na press, rekao sto je imao reci ni u jednom momentu ne pominjuci sav onaj cirkus, ustao pruzio ruku Jankovicu, pozelio mu srecu u radu i pozelio mu sve najbolje...

Da bi balvan pricao popslije toga kako su igraci Sarajeva odugovlacili igru lezeci po terenu...

Razlika je moj prijatelju, sto se tako nesto ne prica, ako si imao, bez obzira koje i zasto je napravio, poguranac na terenu onda ispostuj sporski kodeks i ne pokusavaj omalovazavati igrace protivnickog tima koji su imali 2 igraca manje i nisu izgubili...

Kao neko kome je Velež poput člana porodice, neko čije raspoloženje i zdravlje često ovise o rezultatima Veleža, iskreno govoreći najsretniji bih bio da ako već moramo ostati u ovoj ligi da idemo u baraž sa Stupčanicom pa šta bude!

Naravno da nikada ne podržavam očite sudijske greške pa ni one koje idu u korist mog kluba
Znamo svi ko je Haris Halkić, znamo odakle sve ovo ide, ali je nevjerojatna ta histerična rijeka licemjerstva koja se sinoć razlila po čaršiji koja ima status glavnog grada

Ne sam Zorane Zekiću, polahko "braćo pitari" pa nismo od jučer, nije u svakog kratko pamćenje

Nije problem ni što je taj Zekić izveo 8 prvotimaca u ligaškom susretu protiv Širokog Brijega, a protiv Veleža izveo najjači mogući tim.

Sarajevo ima apsolutno pravo da bira protiv koga će igrati "na nož" a protiv koga "pod ručnom",
Koliko je moralno što ste izabrali klub čiji su vam navijači ubili Vedrana Puljića, umjesto kluba čiji su navijači toga dana prevozili povrijeđene u mostarsku bolnicu je vaš obraz i vašeg predsjednika
Problem je što ste zajedno sa vašim medijima osuli rafalnu paljbu prema klubu koji je kao malo koji drugi osjetio svu nepravdu od strane raznih Halkića, Gigovića, Kazlagića, Njegomirovića
Zoran Zekić možda ne zna, ali treba biste mu reći da je Velež klub kojem su oduzeta 3 boda i koji je kažnjen za 6 utakmica igranja pred praznim tribinama zbog incidenta koji se dogodio 50 km od stadiona i za koji nikada nije utvrđena niti dokazana bilo kakva umješanost kluba
Zekić bi trebao znati da je predsjednik Veleža Šemsudin Hasić prvi pokrenuo inicijativu za spas klupskog nogometa u BiH pod nazivom 4R, sa ciljem ujedinjenja klubova u zajedničkoj borbi za ravnopravnost. Indikativno je da Sarajevo inicijativu napustilo dolaskom Mirvića na čelo kluba. Hasić je na 2 godine izbačen iz nogometa, a svoju borbu je platio zdravljem.

O lakrdijama Petrovića na Koševu i u Mostaru u ranijim sezonama nećemo, o tituli u vrijeme COVID-a, pa onom Kupu u trening centru u Zenici kada je Marko Maksimović uveo juniore da izvode penale.....

Halkić je poslan po zadatku, a bod Veležu ne znači puno, jer ako i vi i gradski rival budete protiv Radnika i Posušja igrali ko protiv Širokog nama je baraž

To što ste skupa odlučili da preko hrvatskih trenera i menadžera ostavite Široki i Posušje u ligi, a Velež gurnete u niži rang, to je vaše pravo, kao što je naše pravo da ne sjedimo skrštenih ruku i gledamo kako nas po ko zna koji put prodajete
I da ne zaboravim

To je sve rekla kazala. Belupo-Rijeka ista situacija sad,kazu Belupo kup a Rijeci pobjeda protiv njih u ligi,znaci price se vrte kao i uvijek. Sto se nas tice mi smo nismo igrali zbog vas ako me pamcrnje dobro sluzi,uostalom pogledat onu statistiku od juce nije vidjeno do sad, navikli smo da se izivljavaju na nama al smo igracki prejaki pa se nekako i nosino sa tim. Ono skandiranje za lezanje nasih igraca kad imamo 2 igraca manje je smijesno al eto nekad ce se i ovo promijeniti,zalosno je vidjeti kako ste protiv Borca mirni bili kad vas kasape kad vec idete takvom logikom

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 19 maj 2025, 23:51

mostar_mo je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
Tuce11 je napisao/la:

I da ne zaboravim

Gomila napisanih gluposti.
Zekić nije ni jučer kao ni prije nikad komentarisao suđenje, a jučer je bilo gore nego ikad.
Lijepo je rekao da neće ništa reći sve drugo je licemjerno, aludirajući na to da kad nije do sad komentarisao neće ni sad.
Vaše ilustracije u glavi i realnost je nešto sasvim drugo.
Pozdrav za lijepi Mostar i našu braću!
MNON

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”