SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Saurman
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la Saurman » 08 okt 2017, 12:30

QUARTERBACK je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Osim što je teren sinoć bio katastrofalan kao da je prošao monsun kroz grad šta je sa atmosferom na stadionu pa ono je sramota kao u pozorištu.
Nista sto se desava u pozoristu nije sramota. To se zove umjetnost. :kafa:
Kad atmosferu iz pozorišta preneseš na stadion u utakmici godine onda je sramota.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 08 okt 2017, 12:31

Barbarez, Bajevic,
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 okt 2017, 12:33

prespavalo se ... mamurluk do bola

nismo imali realno nikakve šanse, barem ne sa ovakvom igrom. katastrofalan pristup meču, ko da je bila prijateljska u pitanju. daj belgijancima 10m prostora da rade šta hoće. do prvog gola ih dotakli nismo, umjesto da ih nagazimo da znaju da je vrag odnio šalu. meša ili je levat ili ga igrači ne je.bu ni pet posto. ja ovo od sinoć ne mogu drugačije objasniti. pa i mala djeca znaju da se na ovakvom terenu ne može reagovati ako daš protivniku prostora, elem moralo se na ovakvom terenu disati im zavrat i ne dati im da dišu.

sam teren (sramota, ali tako je kako je, boljeg nemamo osim u zenici) je sa ovakvim pristupom i taktikom išao na ruku belgijancima a ne nama, a ustvari je moralo biti obrnuto. pa ovi belgijanci u životu nisu igrali na ovakvoj livadi!

dva selektora, dva velika igrača ali nažalost dva velika trenerska levata, jedan igra bez lijevog beka a drugi bez kontakta. jeb.iga, mi smo dno dna u svemu, pa tako i u fudbalu!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 okt 2017, 12:34

Saurman je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Osim što je teren sinoć bio katastrofalan kao da je prošao monsun kroz grad šta je sa atmosferom na stadionu pa ono je sramota kao u pozorištu.
Nista sto se desava u pozoristu nije sramota. To se zove umjetnost. :kafa:
Kad atmosferu iz pozorišta preneseš na stadion u utakmici godine onda je sramota.
Stas, kad Zeljo igra, Grbavica se ori. Sve je to do navijaca, a kod nas je 70% stadiona ispunjeno ljudima koji ne zele da navijaju, a pola od tih ljudi je na tekmu doslo samo da kaze sutra 'joj bio sam na utakmici, platio kartu 200 maraka' i slicno.. i tako oduzimaju mjesto pravim navijacima na tribini koji bi mozda i navijali..

Enigma
Kontakt:

Post Postao/la Enigma » 08 okt 2017, 12:42

KapitenK je napisao/la:Zamislite reakciju tog stranog strucnjaka i provjerenog imena kada bi mu ovi nasi rekli : " Eh okej, dogovorili smo se. Sada ti samo trebamo odabrati pomocnike. Jedan mora biti Bosnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat"
To je slučaj sa Vahom bio pa su brže bolje ovi iz saveza preko svoju novinarcica razglasili da Vaha traži puno para
MUSVDG

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 08 okt 2017, 13:26

Zalosno je sto se sve svodi na nacionalnost,al realno takva nam je i drzava pa su isti ti- jendostavno to ubacili gdje god su mogli...
Znam zalimo za cirom(meni se on se svidja samo jer previse psuje)sto se tice znanja,trenerskih sposobnosti tu je prejak..
Sa njim smo imali igru,u malo da Portugal izbacimo-koje smo samo sanse propustili u Portugalu-nevjerovatno..
Kad su Bh fanitikosi trazili ostavku,svi su sutili a ja sam i tad znao da je greska i covjek je dao ostavku..
Radi koga,radi misketa i bh fanitkosa,mislim svaka cast njima ali ja kao trener to ne bi nikad uradio...
I sta smo dobili nakon tog, dosao pape- sa jacim igracima i prelahkom grupom plasirali se na Sp i nakon tog kraj..
Evo i sad neka dodje Vaha,plasirat cemo se na Ep,i Sp vjerovatno ista onda...
Kad dodje kriza,covjeka cemo otjerati i opet nema ko igrat....
Promjena se mora praviti i kroz mlade selekcije,ali ne moze kad se tamo unaprijed zna - ko ce igrati a ko nece..

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 08 okt 2017, 13:28

Zar se Barbarez ne bavi pokerom?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 08 okt 2017, 13:50

Sveti je napisao/la:Ciro je najzvucnije trenersko ime u historiji rep. BiH. Da li je taldzija ili ne, ne znam. Ali je napravio posao, i da muslimovic i ekipa nisu promasili 3 nemoguce sanse te godine bi vidjeli EP.
Upravo tako.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 08 okt 2017, 13:57

http://www.nfsbih.ba/bih/io.php

Ovi ljudi bolan biraju selektora. Jad i tuga. Svi skupa jednom nisu sutnuli loptu u zivotu i oni odlucuju da li je Barbarez bolje rjesenje od Bajevica i slicno. Amin Boze.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 08 okt 2017, 14:09

od ovih mladjih tj 1992. godiste i mladji (relevantnih) za buducnost nam ostaju:

Golman: ? (moramo vratiti Hadzikica)
Odbrana: Kolasinac, Simunovic, Memisevic, Djumic, (mozda Civic i mozda Burnica vratiti pod zastavu i pokusati ga malo defanzivnije pustiti da igra)
Sredina: Besic, Prcic, Duljevic, Hadziahmetovic, Milosevic, Krunic
Napad: Kodro, Hodzic, Bajic, (mozda Prevljak ako se vrati u formu i mozda mali Nedim Hadzic a trebamo vratiti i malog Jakupovica)

Ps: brine me sto od nasih jako talentivanih juniora (Mustafic, Bijelic, Stanic, Mustedanagic, Suljic, Demirovic, B. Hadzic,..) jos niko neigra u A-timu svoga kluba, a ipak im je vec 18-19 godina!?!
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 08 okt 2017, 16:43, ukupno mijenjano 2 puta.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 08 okt 2017, 14:13

maximusdecimus je napisao/la:
MiiisssskeeBh je napisao/la:teren sinoc jeste bio katastrofalan,ali i nama kao i njima,pobjedio je ko se bolje snasao i iskoristi sanse,poklonili smo im 3 od 4 gla,pa isanse koje su imali su plod nespretnosti nase odbrane,a ruku na srce imali su i srece jer se svaka odbila lopta na njihovu nogu.Sunjic i Visca nisu za prve postave definitivno,Visca je zabio vise sretno nego spretno,a kriv je za prvi gol Belgije,bio je ispred Muniera a nije ni pokusao blokirati sut,samo je ledza okrenuo.Sunjica kod drugog gola Carasco naprvio budalom a Begovic odbio loptu na nogu onom crncu,kod treceg gola visca nije ispratio Vertongena na drugoj stativi,a kod cetvrtog Sunjic dodao loptu KDB-u na 16 metara.Ali na stranu sve to,da smo cxijele kvalifikacije odigrali kao sinoc,baraz ne bi bio upitan,sinoc bi se igralo za direktan plasman.Kada je mesa uveo Jajala,trebao je umjesto njega uvesti Cocalica i polahko zatvarati utakmicu i cekati kontre preko Hajrovica i Duljevica a cuvati onih 2:1,jer nas je i remi koliko toliko ostavljao u igri.Vise smo sinoc mi bili hendikepirani nego oni,njima je falio samo Lukaku,a nama po trenutnoj formi dva najbolja stopera plus Pjanic i Salihovic.Da se usput sjetim sudijine uze familije,svaki put kad je nas ostetio u sledecem napadu smo primili gol,dzeko nije bio u ofsajdu kada je isao sam prema golu,ruka Carasca na ivici 16,pozicija se ubila za Medu,ruka onog crnca kad smo primili gol,Carasco je morao dobiti drugi zuti itd.
sine, ocnom lagano u ponedjeljak, ocito imas mrenu il sta vec. Sunjica napravio budalom, al Kolasinca dvije sekunde prije toga otreso ko slinu i od toga je sve krenulo. cetvrti gol Kolasinac, a ne Sunjic, dodaje loptu za KDB-u. dajte malo realnosti, nece vam tenk polomiti ruke ako napisete nesto protiv njega, daj boze i da zna citati bosanski. Cuj trebo zatvarati utakmicu? Pa nakon poluvremena u stilu Grcke iz 2004. nismo izasli iz 16 metara dok nismo dva gola primili, ako to nije zatvaranje ne znam sta je.upravo suprotno, napadacka igra ti je donijela rezultat(2-1) i trebalo se toga drzati, ionako nemas sta izgubiti, svakako je bila bezizlazna situacija sto se kavlifikacija tice
mozda nisam dobro vidio,ali Sunjic je bio kriminalan svakako,a sto se tice zatvaranja utakmice,ako smo se vec povukli,sto je i logicno s obzirom na rezultat,ipak sam misljenja da je def veznog trebao mijenjati stoper a ne tri puta gori def vezni,znaci pojacas odbranu i igras sa tri stopera plus ostali da pomazu,pa ako sijevne kakva kontra dobro i jeste,jer tesko je probiti bunker po onakvom terenu,mozda bi primili jedan,ali ne dva gola

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 08 okt 2017, 14:14

pps: bas od ovih juniora sam ocekivao da aBd za godinu-dvije popune rupe u A-reprezentaciji koje ce tad ostaviti ovi stariji kad se oproste..

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 08 okt 2017, 14:15

Slomka + Bajramovic :bih:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 08 okt 2017, 14:20

A kako nas ljudi lijepo zapisase qurcem sinoc brate. To je i sto zasluzujemo jer smo sabani. I sa onim moronom na klupi sto nas vodi. Curan nesposobni.

Haj sto nas ispisase vec i ismijase za onaj hram (sram)fudbala. Pobrali sebi po kilu paprika i paradajza s oranice jos nakon pobjede i da imaju kuci za zimnice. Najgori smo na balkanu. I crnogorci nam se smiju a jos malo pa ce i kosovo! :rol:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 okt 2017, 15:00

hz1987 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Kod nas su igrali igraci iz Serie B, 2. Bundesliga, MLS i Turske, dok kod njih iz Manchester City, Manchester United, Chelsea, to je razlika.
kako onda pravdaš rezultate islanda?
ili sjeverne irske?
pa i grcke, da se ne lazemo?
Mozda jer Island i Sjeverna Irska imaju normalnog selektora?

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 okt 2017, 15:02

edinjo-bih je napisao/la:od ovih mladjih tj 1992. godiste i mladji (relevantnih) za buducnost nam ostaju:

Golman: ? (moramo vratiti Hadzikica)
Odbrana: Kolasinac, Simunovic, (mozda Civic i mozda Burnica vratiti pod zastavu i pokusati ga malo defanzivnije pustiti da igra)
Sredina: Besic, Prcic, Duljevic, Hadziahmetovic, Milosevic, Krunic
Napad: Kodro, Hodzic, Bajic, (mozda Prevljak ako se vrati u formu i mozda mali Nedim Hadzic a trebamo vratiti i malog Jakupovica)

Ps: brine me sto od nasih jako talentivanih juniora (Mustafic, Bijelic, Stanic, Mustedanagic, Suljic, Demirovic, B. Hadzic,..) jos niko neigra u A-timu svoga kluba, a ipak im je vec 18-19 godina!?!
Kako Mustedanagic ne igra u prvom timu?

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 08 okt 2017, 15:20

Vucevich je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Kod nas su igrali igraci iz Serie B, 2. Bundesliga, MLS i Turske, dok kod njih iz Manchester City, Manchester United, Chelsea, to je razlika.
kako onda pravdaš rezultate islanda?
ili sjeverne irske?
pa i grcke, da se ne lazemo?
Mozda jer Island i Sjeverna Irska imaju normalnog selektora?
Pa ti si sam uporedio klubove gdje igraju nasi i Belgijanci.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 okt 2017, 15:25

Kaunas je napisao/la:
Pa ti si sam uporedio klubove gdje igraju nasi i Belgijanci.
Jesam, jer je to dobar pokazatelj situacije. SERIE B, MLS, Turska liga, grijac klupe iz Holandije, skok-igrac Sunjic koji nije imao mjesto u 2 Bundesligi :opaopa:

Sad ce neko naravno reci "a Island" :rol:

Svako ko se uopste poznaje u fudbal je znao da necemo pobjediti Belgiju. Kad dodas to da je Pjanic bio povrijedjen + Bazdarevic na klupi, to je bilo gotovo pa sigurno.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2017, 15:36

jestamaji je napisao/la:prespavalo se ... mamurluk do bola

nismo imali realno nikakve šanse, barem ne sa ovakvom igrom. katastrofalan pristup meču, ko da je bila prijateljska u pitanju. daj belgijancima 10m prostora da rade šta hoće. do prvog gola ih dotakli nismo, umjesto da ih nagazimo da znaju da je vrag odnio šalu. meša ili je levat ili ga igrači ne je.bu ni pet posto. ja ovo od sinoć ne mogu drugačije objasniti. pa i mala djeca znaju da se na ovakvom terenu ne može reagovati ako daš protivniku prostora, elem moralo se na ovakvom terenu disati im zavrat i ne dati im da dišu.

sam teren (sramota, ali tako je kako je, boljeg nemamo osim u zenici) je sa ovakvim pristupom i taktikom išao na ruku belgijancima a ne nama, a ustvari je moralo biti obrnuto. pa ovi belgijanci u životu nisu igrali na ovakvoj livadi!

dva selektora, dva velika igrača ali nažalost dva velika trenerska levata, jedan igra bez lijevog beka a drugi bez kontakta. jeb.iga, mi smo dno dna u svemu, pa tako i u fudbalu!
Dobro je nisam jedini koji je kuhao citavu utakmicu, zbog princeza na terenu. A onda neki govore ostavili srce na terenu.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 okt 2017, 15:40

sekretar je napisao/la:http://www.nfsbih.ba/bih/io.php

Ovi ljudi bolan biraju selektora. Jad i tuga. Svi skupa jednom nisu sutnuli loptu u zivotu i oni odlucuju da li je Barbarez bolje rjesenje od Bajevica i slicno. Amin Boze.
Naravno...i opet se pokazuje da treba mnogo toga da se uradi i ucini da bi repka licila na nesto...od zdravog vrha, tj uprave pa na dalje. Slicno se desava i Hrvatskoj, u upravnom odboru su im ljudi koji nemaju pojma o nogometu. A taj problem ima i Argentina vjerovali ili ne.

Za dobre rezultate treba kao prvo zdrava sredina, a to je nesto sto mi nemamo i pitanje je da li cemo ikada imati.

Dok se po avionima u kojim leti repka vucaraju novinari i porodice od ublehasa iz uprave, pomaka nece i ne moze biti, sto je samo jedan od primjera neozbiljnosti.

Riba smrdi od glave.

A za onaj teren od jucer moze da nas bude samo sramota i nista vise. Ugostiti repku od 600 miliona eura, dok te sva Europa prati na onom krompirinjaku mogu samo ljudi bez trunka stida.
27.10.2020

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Rimes87 i 16 gostiju.