Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 21:52

MocMahale444 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Eto mi koji podrazavmo osima pretjerujemo, ali vi ostali posebno pitari kojima je nabijao čireve i fukare koje je izbacio iz lige ne...

Ja smijem ruku u vatru da ne bi ovakvu hajku napravili pa taman da je konjic kandidat i onda lafo nemamo mi komplekse...

Bojkotujte ko vas je.be...samo kad se Amar pokaže u što sam ubijedjen nemojte Doc i pravit se da se ništa nije desilo i zaboraviti sve ove bljuvotine koje ste napisali na ovoj temi.

Mi koji podržavamo amara sve i da poneki od nas pretjeruje makar pišemo neke argumente i koliko toliko "kulturne" postove. Sa druge strane protivnici pišu uvrede, dižu nekakve seljačke bune i koriste informacijama na nivou ekspresa....

Eto dokle idete ovaj se drznu i napisa da osim čak nije ni najbolji PL trener a čovjek ima više trofeja nego li ijedan klub u toj istoj ligi...

Ovi nazovi neutralni su mi još gori...sve oni znaju o osimu a ustvari nemaju pojma osim što su ga vidjeli par puta na TV i eto rekli im pitari da je kupio titule...ali ružna mu frizura šta osim zna na.
Nije problem sto sve znamo o Amaru nego sto neznamo nista. A covjeku je 50 godina.
Prvi izbornik BiH o kome niko izvan BiH ne zna nista. To govori sve o njegovoj karijeri.
Djesi focak, ti rece nemas mrznje prema Amaru :D ni dan danas se ugasio nisi. Samo nastavi bila bi dosadna tema bez tebe.
Nego sta, rekao sam ti da cu do konacnog izbora pisati o njemu. I jos jednom, ne mrzim ga.
A ti glasaj za kafanu i ......
Ostavi se ovoga ti si Zeljin igrac. :D

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 nov 2017, 21:53

A kakav Spahić interes ima osim što mu je brat nekakav qurac ispred Adidasa pa se šlepao na Sp sa reprezentacijom i što mu je Menaf guzni haver?

Šatro nije upućen. Najlakše se mutav praviti :bih:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

markomilanov
Kontakt:

Post Postao/la markomilanov » 15 nov 2017, 22:00

U regionu ima 15 trenera koji su dostupni savezu,koji su trenirali evropke ekipe,bili na velikim takmičenjima,Ante Čačić,Branko Ivanković,Dragan Okuka,Milovan Rajevac,Ivica Jovanović,Darko Milanič,Matajaž Kek,Cico Kranjčar.Mora se priznati das u bosanski treneri sa najslabijim referencama u regionu.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 22:02

Neandertalac je napisao/la:A kakav Spahić interes ima osim što mu je brat nekakav qurac ispred Adidasa pa se šlepao na Sp sa reprezentacijom i što mu je Menaf guzni haver?

Brat mu ovisi o Emirovim dotacijama. I jedan i drugi. Kakvi su oni crni milijunasi?
Ako ga je Emir vodio na SP to uopce nije cudno. Pa svi igraci to rade. Ali sve da je i ovo tocno kakve to veze ima sa Familiom Osim?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 22:06

markomilanov je napisao/la:U regionu ima 15 trenera koji su dostupni savezu,koji su trenirali evropke ekipe,bili na velikim takmičenjima,Ante Čačić,Branko Ivanković,Dragan Okuka,Milovan Rajevac,Ivica Jovanović,Darko Milanič,Matajaž Kek,Cico Kranjčar.Mora se priznati das u bosanski treneri sa najslabijim referencama u regionu.
Prvog izbrisi.Mooooooomentalno!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 nov 2017, 22:07

dubrovnik je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:A kakav Spahić interes ima osim što mu je brat nekakav qurac ispred Adidasa pa se šlepao na Sp sa reprezentacijom i što mu je Menaf guzni haver?

Brat mu ovisi o Emirovim dotacijama. I jedan i drugi. Kakvi su oni crni milijunasi?
Ako ga je Emir vodio na SP to uopce nije cudno. Pa svi igraci to rade. Ali sve da je i ovo tocno kakve to veze ima sa Familiom Osim?
Ne ako je tačno već je sto posto tačno. Nego te gledam kako se danima po temi lizes sa svakim ko pljucne na Osima, nebitno mlađi ili stariji a ove stvari o lobiranju i interesu drugova zaboravio.

Pa nije to fino Fočak.

UPRAVA NAPOLJE!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 nov 2017, 22:09

@dubrovnik ali zato znate sve o raznim trenerima iz kazahstana, sri lanke, tunguzije ....o njihovim "uspjesnim" karijerama. Također predpotavljam da sve znas o citavih 0 dana trenerskog posla Barbareza ili ovih 7/8 mjeseci kodrinog staza, ali sigurno bi ih izabrao prije osima ...Otvori makar wikipediu ako bas ne znas nista o osimu pisu neki trofeji nisam siguran.

@tuzlak1987 nikad ga nisam hvalio, bilo mi je drago sto je otiso pape i ocekivao sam napredak. Ako bas hoces ako jos ima ta tema nadji kad smo igrali sa Velsom medju prvim sam ga poceo blatit i govorit da je neznalica, a mnogi me napali cak i manijaci posto vidim da na to aludiras. Nadji i temu oko baraza gdje sam odmaah napisao da protiv irske sa mesom nemamo ni promil sanse....

@zenica159 Ah da :lol: :lol: pa zaboravio sam vas i ono eufuroiju u kupu koju je ugasio :lol: :lol: :lol: sta vas briga vi ionako ubrzo necete bit dio te lige :kafa: :kafa:
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 15 nov 2017, 22:11, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 nov 2017, 22:15

Ko je alternativa Osimu, hajde da vidimo to.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 nov 2017, 22:17

Nije problem nikakav, nisam ni ja od onih koji npr govore da treba prestati gledati reprezentaciju ili da treba dovesti Barbareza da nas vodi. Nije meni ni Kodro nikakva zelja. Samo se ne mirim sa ovom situacijom da je ovakva drzava i da se ovako radi. To je porazno za sve nas. Zagovaram da se radi posteno i kako treba. Da se nadje dovoljno novca u jednoj drzavi i dovede provjeren trener po uzoru na neke druge drzave. Da se napravi neki konkurs i razglasi svima koji imaju zelju pa se onda napravi neki prosireni ili kraci spisak imena i predlozi odboru.
U ovom slucaju npr se uvijek moze naci novac, uvijek ima mehanizam da se skupi za odredjenog trenera ali se to ne radi. Za nase ljude nije vlast, mi smo narod koji ne zna da vlada. Svako ko dobije neku funkciju kroz odredjeno vrijeme se upetlja u sve i svasta ili pocne gledati kako odraditi nesto, ali da bi sebe sto vise ocuvao. Tako i ovdje mi mozemo dobiti samo ono sto nekom odgovara (selektora), a prodaju se neke druge price.

Eto Osim ce biti 90% ali hajde ljudi da se ne lazemo. Sutra ce biti druga situacija i dovesti ce nekog drugog. Mozda zamjenimo uloge. Najbolje je realno pogledati i samo slijep covjek ne bi vidio da ovdje nesto zestoko smrdi.
Neki cijene I.Osima do neba ali treba priznati da mu ovo ne treba uopste. Bolje da je pustio da ovo neko drugi radi. Ovo sto radi sada je isto ono sto politicari rade godinama. Veci bi frajer ispao da se uopste nije mjesao.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 15 nov 2017, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 22:18

Neandertalac je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

Ne ako je tačno već je sto posto tačno. Nego te gledam kako se danima po temi lizes sa svakim ko pljucne na Osima, nebitno mlađi ili stariji a ove stvari o lobiranju i interesu drugova zaboravio.

Pa nije to fino Fočak.
Jeste li po defaultu alergicni na Focake?
Sto se mene tice ako je Emir nesto zgrijesio sto se veze za zakon nemoj cuvati podatke nego ih daj ovom portalu pa neka ih objave. Nisam mu ja odvjetnik.
Za mene je Emir najpostenije celjade koje poznajem. Da je malo nepredvidljiv u reakcijama to je tocno. Ali ne zivim ja sa tim nego on.
Sto se Osima tice valjda sam bio jasan da ga ne zelim i zasto bih pljuvao ljude koji razmisljaju isto kao i ja. Pa ne pljujem ni tebe koji si susta suprotnost od mene.
A Adidas i guzne havere ne bih ovdje komentirao jer veze sa temom nemaju. Za razliku od toga ovo je mjesto gdje se treba pisati o komisiji, novom selektoru i nacinu na koji se bira.
Ja nisam prvi ni napisao o iznenadnom interesu Sturma za Prosineckim. A znao sam za to.
Sve sto je neprovjereno izbjegavam pisati.

markomilanov
Kontakt:

Post Postao/la markomilanov » 15 nov 2017, 22:19

Treneri iz regiona poznaju stanje u bih fudbalu,ne bi imali pritisak mahale,ne znam zašto su kandidati samo iz bih,kada nijedan od tih trenera nije trenirao ozbiljnu ekipu,niti je ikada video evropu u mesecu avgustu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 nov 2017, 22:20

tuzlak1987 je napisao/la:Nije problem nikakav, nisam ni ja od onih koji npr govore da treba prestati gledati reprezentaciju ili da treba dovesti Barbareza da nas vodi. Nije meni ni Kodro nikakva zelja. Samo se ne mirim sa ovom situacijom da je ovakva drzava i da se ovako radi. To je porazno za sve nas. Zagovaram da se radi posteno i kako treba. Da se nadje dovoljno novca u jednoj drzavi i dovede provjeren trener po uzoru na neke druge drzave. Da se napravi neki konkurs i razglasi svima koji imaju zelju pa se onda napravi neki prosireni ili kraci spisak imena i predlozi odboru.
U ovom slucaju npr se uvijek moze naci novac, uvijek ima mehanizam da se skupi za odredjenog trenera ali se to ne radi. Za nase ljude nije vlast, mi smo narod koji ne zna da vlada. Svako ko dobije neku funkciju kroz odredjeno vrijeme se upetlja u sve i svasta ili pocne gledati kako odraditi nesto, ali da bi sebe sto vise ocuvao. Tako i ovdje mi mozemo dobiti samo ono sto nekom odgovara (selektora), a prodaju se neke druge price.

Eto Osim ce biti 90% ali hajde ljudi da se ne lazemo. Sutra ce biti druga situacija i dovesti ce nekog drugog. Mozda zamjenimo uloge. Najbolje je realno pogledati i samo slijep covjek ne bi vidio da ovdje nesto zestoko smrdi.
Ako ce savez nac nekog boljeg ja cu ga prvi podrzat...eto ako ima zaista sanse da dodje bilic ja sam prvi ZA a to sam napisao i kad je pocela prica. Međutim koliko god je savez lopovski vjeruj ti meni da nas nece niko preuzet...

Nedavno sam napisao i za pare. Ako neki solidan trener normalnu repku kosta lupam 2 mil godisnje da bi nas preuzeo trazice 4...

Međutim da ne bi sad isli u nedogled do bakira,kulina bana itd ja hocu da kazem da evo cak i to sto govorite ivica ga gura da recimo Begic svog (izmisljeno) sina stavi az seleketora ne bi tako burno reagovali ko sto reagujete na osima...i onda pocnete pricat eto mi manijaci pretjerujemo vako nako
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 15 nov 2017, 22:22, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 22:21

invincible1921 je napisao/la:@dubrovnik ali zato znate sve o raznim trenerima iz kazahstana, sri lanke, tunguzije ....o njihovim "uspjesnim" karijerama. Također predpotavljam da sve znas o citavih 0 dana trenerskog posla Barbareza ili ovih 7/8 mjeseci kodrinog staza, ali sigurno bi ih izabrao prije osima ...Otvori makar wikipediu ako bas ne znas nista o osimu pisu neki trofeji nisam siguran.

@tuzlak1987 nikad ga nisam hvalio, bilo mi je drago sto je otiso pape i ocekivao sam napredak. Ako bas hoces ako jos ima ta tema nadji kad smo igrali sa Velsom medju prvim sam ga poceo blatit i govorit da je neznalica, a mnogi me napali cak i manijaci posto vidim da na to aludiras. Nadji i temu oko baraza gdje sam odmaah napisao da protiv irske sa mesom nemamo ni promil sanse....

@zenica159 Ah da :lol: :lol: pa zaboravio sam vas i ono eufuroiju u kupu koju je ugasio :lol: :lol: :lol: sta vas briga vi ionako ubrzo necete bit dio te lige :kafa: :kafa:
Koji su to treneri iz Tunguzije o kojima sam ja pisao? Kopiraj mi post gdje sam napisao da bi Barbarez bio dobar selektor. Nije lijepo lazno optuzivati! Kodra prije Osima zasigurno ali ni jedan nisu moj izbor.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 nov 2017, 22:23

dubrovnik je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:@dubrovnik ali zato znate sve o raznim trenerima iz kazahstana, sri lanke, tunguzije ....o njihovim "uspjesnim" karijerama. Također predpotavljam da sve znas o citavih 0 dana trenerskog posla Barbareza ili ovih 7/8 mjeseci kodrinog staza, ali sigurno bi ih izabrao prije osima ...Otvori makar wikipediu ako bas ne znas nista o osimu pisu neki trofeji nisam siguran.

Koji su to treneri iz Tunguzije o kojima sam ja pisao? Kopiraj mi post gdje sam napisao da bi Barbarez bio dobar selektor. Nije lijepo lazno optuzivati! Kodra prije Osima zasigurno ali ni jedan nisu moj izbor.
Ma nisam misio konkretno na tebe, ti si ako nista regularan koliko toliko nego govorim za opcenito ljude koji se protive osimu. Da je osim osvojio ove pehare u ligi nepala rekli bi dajte covjkeu sansu vidite da zna..medjutim nabio pritsak i cireve svima u drzavi i sad im smeta :crazy:
=\_1921_/=

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 nov 2017, 22:26

Sheyi je napisao/la:Ko je alternativa Osimu, hajde da vidimo to.

Koliko se lupa i pise na ovoj temi a nisam jos vidio da je neko napisao neku REALNU alternativu. Znaci neko koga mozemo priustiti, neko ko bi 100% pristao, i neko ko je mnogo bolji od ponudjenih.
Da ne spominjem ostale tacke koje su pozeljne. Da poznaje nase igrace, mentalitet, da je sposoban vratiti nas iz krize itd.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 22:28

markomilanov je napisao/la:Treneri iz regiona poznaju stanje u bih fudbalu,ne bi imali pritisak mahale,ne znam zašto su kandidati samo iz bih,kada nijedan od tih trenera nije trenirao ozbiljnu ekipu,niti je ikada video evropu u mesecu avgustu.
Zato smo smo pokvareni i glupi! Zato sto se u sportu kao i u zivotu mafija uvukla u sve pore.
Zato sto nas je sram priznati da smo najgori u Evropi a dok to ne priznamo i pocnemo uciti od pametnijih situacija ce biti sve gora i gora.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 nov 2017, 22:34

Nije Kodra, ne budi papak Fočak :D

Ipak si drug sa "najpoštenijim" čeljadem koji je zbog svog poštenja iz Rusije jedva živu glavu izvukao. A voli burazera drama, malo ugovor sa Adidasom, malo putovanja. Voli i Menafa kao i ovaj njega, valjda jer mu Kodro dade kapitensku. Ak` se ne varam :bih:

Isto tako i ovi u savezu vole ugovore pa potpisaše dupli jednom prilikom. Izvadio nas onaj što ga većina mutavaca na temi hrače kao i onda pred suspenziju reprezentacije. Nezahvalna stoka. Kaže neće on pratiti repku ako bude Amar. Zuba u glavi, šest, razreda osam. :bih:

UPRAVA NAPOLJE!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 22:41

invincible1921 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

Ma nisam misio konkretno na tebe, ti si ako nista regularan koliko toliko nego govorim za opcenito ljude koji se protive osimu. Da je osim osvojio ove pehare u ligi nepala rekli bi dajte covjkeu sansu vidite da zna..medjutim nabio pritsak i cireve svima u drzavi i sad im smeta :crazy:
Ja ne bih covjece boziji. Evo ovaj Jovic je negdje u savani osvojio prvenstvo ali ja ga ne bi uzeo.
Ne bi Musemica, ne bi Osima pa ni Baku koji je radio u Hajduku. Rekao sam jasno i glasno koga bih zelio. Ako ne njega makar trenera kalibra Nenada Bjelice ili slicno. To nije i ne moze biti previse za reprezentaciju BiH. Ovo sto nude je ispodprosjecno a uz to i moralno upitno. Evo kolega tvrdi i da Kodru mafija namjesta. Tim gore onda je u pitanju mafijaski obracun. Pa cemo vidjeti tko je mocniji.
U svakom slucaju bruka i sramota.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 nov 2017, 22:47

Naletih na netu na ovo.
Evo ipak smo se kvalifikovali na jedno prvenstvo....

Ugledne i velike reprezentacije koje se nisu uspjele plasirati na Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. u Rusiji uskoro bi mogle zaigrati na novom, neobičnom svjetskom takmičenju, takozvanom prvenstvu najvećih luzera.
Riječ je o inicijativi Nogometnog saveza Sjedinjenih američkih država, kojom bi se pomoglo nogometnim savezima država koje se nisu plasirale na Mundijal da jednostavno ne sjede kod kuće i gledaju prvenstvo, nego da i sami igraju jedno jedinstveno takmičenje na kojem bi mogli zaraditi i nešto novca, saopćeno je iz Soccer United Marketinga.

Također, napravljena je i prva projekcija ovog turnira, te bi prema njoj BiH bila plasirana u Grupi B:

Grupa A: Italija, SAD, Gana, Slovačka
Grupa B: Chile, Irska, Bosna i Hercegovina, Kongo DR
Grupa C: Holandija, Australija, Ekvador, Novi Zeland
Grupa D: Paravaj, Obala Slonovače, Wales, Sjeverna Irska.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 22:49

Neandertalac je napisao/la:Nije Kodra, ne budi papak Fočak :D

Ipak si drug sa "najpoštenijim" čeljadem koji je zbog svog poštenja iz Rusije jedva živu glavu izvukao. A voli burazera drama, malo ugovor sa Adidasom, malo putovanja. Voli i Menafa kao i ovaj njega, valjda jer mu Kodro dade kapitensku. Ak` se ne varam :bih:

Isto tako i ovi u savezu vole ugovore pa potpisaše dupli jednom prilikom. Izvadio nas onaj što ga većina mutavaca na temi hrače kao i onda pred suspenziju reprezentacije. Nezahvalna stoka. Kaže neće on pratiti repku ako bude Amar. Zuba u glavi, šest, razreda osam. :bih:
U Dubrovniku drugacije izgovaramo. U nas je Kodra ne Kodre. I Lutva a ne Lutve. Ako ikad prodjes preko Brgata pitaj ljude iza kako papci govore. :D
Ali ajde nije vazno. Sto se nepostenja kroz nogometnu karijeru tice znam da Emiru nikad nije bilo zabranjeno da se bavi nogometom kao nekim moralnim vertikalama. Ali ni to nije bitno.
To nije tema ovdje. Imas temu Emira Spahica pa opleti. A ja i ti svakako nikad u zivotu necemo navijati za istu stvar jer se tako drasticno po svemu razlikujemo.
Pozdrav sehermomce iz Dubrovnika grada papaka!
Cuvaj Osima pod svaku cijenu!
Kako pises kod Emira? :D
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 15 nov 2017, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Micron i 15 gostiju.