FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 02 nov 2020, 09:57

Alaba i Zahavi nisu glupi ali su pohlepni ljudi, ispade Alaba igrao za kikiriki u Bayernu i sad mu treba dati 25 mil.Ovo neće dobiti nigdje ali samo zamisli nivo pohlepe kad odbiješ 17 mil. :tokralju:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 nov 2020, 10:31

Njihov doprinos je očit jer igraju u napadu odnosno na golu su pa njihovi učinci se vide jasno. Sva ta trojica su imali crne periode, neki i par godina pa su dobili veće plate. Nije odbio 17 već 11+6, šta god to značilo, a čim ima ovaj "plus nešto" meni to znači da to nije garantovano i da to nije taj iznos. Za mene su njegovi razlozi za zahtjev opravdani. I, za mene, radi se neopravdana ili prestroga hajka ili linč na njega, a to što ćemo dobiti karinanu od njegovog transfera za čovjeka na vrhu forme i godina i takvog iskustva, to ne spominje niko. Opet, ja sudim iako ne znam stvarne cifre o kojima je riječ, niti šta su mu dali niti šta je on tražio, i volio bih ih znati, pa da onda zaključim, a ako je ovo 11+6 to ne bih ni ja pristao. I sve dok ne znam moje je da ga branim. U slučaju da je tražio platu koju nema niko i koja je iznad svih, opravdano je da mu ne daju i, Bože moj, idemo dalje, a njemu sretno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 10:41

sljivo je napisao/la:
02 nov 2020, 10:31
a to što ćemo dobiti karinanu od njegovog transfera za čovjeka na vrhu forme i godina i takvog iskustva, to ne spominje niko.
Spominjalo je par momaka ovdje na forumu i to, a i ja sam se dotakao toga ali nisam žurio jer je bilo moguće da produži. Veliki kiks uprave je što se dopustilo da dva igrača uđu u zadnju godinu ugovora (Thiago i Alaba). Kriva je komplet uprava, predsjednik kluba, odbor, sportski direktor. Ovakve stvari se prije nisu dešavale, sa izuzetkom Kroosa ali za njega se nisu uopšte ovoliko trudili da mu produže ugovor.

Alabin doprinos je bio veliki kako u odbrani, tako i u napadu dok je igrao sa Riberyiem u prajmu na toj lijevoj strani. Kada su prestala ubacivanja iza leđa krila i kada se Alaba zasitio pa počeo glumiti repera onda su i njegove igre slabile. Od 2013-te nije bio ni sjena onog Alabe do tada. Tako da ne zaslužuje te pare koje traži, prošla i ova sezona još dodatno govore u prilog tome. Kiks svaku drugu utakmicu. Mullerov doprinos nisu samo golovi i asistencije, već i strašan presing koji pravi, kretnja između linija, izvlačenje na bok. Imao je rupu od 2 sezone ali u globalu njegov doprinos i značaj za Bayern i Alabin se ne mogu porediti. Alaba je zamjenjiv itekako, a ajde Mullera zamijeni sad. MOŽDA bi ga Goretzka mogao mijenjati na toj poziciji, ali samo možda. Koji drugi igrač to može? Alabu može mijenjati svako od štopera realno, a i Hernandez kao bek/štoper.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 nov 2020, 10:50

Slažem se, to je prokletstvo defanzivnog igrača. Nikad ne mogu i neće dobiti zasluge koje zaslužuju. Ali to nije razlog i ne smije biti da neko ne cijeni sebe. Alabina druga nesreća su Davies ili Lukas, da nema nekog od njih dobio bi tu traženu platu, sigurno. Ovako mogu i bez njega pa i ne forsiraju.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 11:03

A de mi reci koga bi ti radije, Upamecana ili Alabu?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 nov 2020, 11:10

Upamecano jer je mlađi, i igra klasičnog štopera i relativno je brz, može raditi ili odraditi dosta posla kod nas što je velik plus. A pošto Upamecana nećemo vidjeti onda je realno Alaba jedina opcija.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 02 nov 2020, 11:30

Pametan potez uprave..nijedan igrac ne moze vuci Bayern za nos..po mom misljenju znalo se odmah da nece produziti..jos se prica kako vec ima dogovor sa Cityem i Realom..da je zasluzio 17mil€ godisnje? Definitivno nije..nije ni 15..po meni bi sad Alaba trebao da bude posljednja opcija za prvih 11..zasto forsirati igraca koji ce te najkasnije na ljeto napustiti..uglavnom meni je bas drago sto vise Alabu necu od naredne sezone gledati u Bayernu

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 nov 2020, 12:11

Niklas Süle has tested positive for COVID-19 [@JonasBA90]
Klub je potvrdio.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 02 nov 2020, 12:17

Protiv Salzburga poceti sa Boatengom i Pavardom kao stoperima..desno Sarr i lijevo Hernandez

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 nov 2020, 12:34

David Alaba sees Barcelona and Real Madrid as preferred destinations and a real new challenge that he would leave Bayern for. One more factor can play a decisive role, the club that offers him the prospect of playing in his favourite midfield position could win the race [Bild]
Hoće te Real ili Barca posaditi u vezu :rol:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 nov 2020, 12:35

A vidite jednu stvar Bayern je ovdje opet na gubitku, Alabi i menadzeru svaka cast. U vrijeme kad niko Bayerna nije uspio ujeebati, oni su se pojavili i uspjeli.
Svaka cast na umijecu!
Stern des Südens

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 13:20

Sad sam tek siguran da Alaba i agent lazu. Sad na presici kaze nije mu bila dovoljna sedmica dana da odluci da li da prihvati ponudu ili ne. Kakva sedmica jadan ne bio, pregovaraju s tobom mjesecima :pinokio:

Da je neki drugi klub u pitanju vjerujem da bi ga zakucali na klupu do kraja sezone, ali Bayern ipak nije takav klub.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 nov 2020, 13:24

Šta kaže nije mu bila dovoljna sedmica dana da odluči, ako već lažeš nemoj biti ovako ofiran.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 13:28

Pravi lažovčić postao.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 02 nov 2020, 13:32

dirkules je napisao/la:
02 nov 2020, 12:34
David Alaba sees Barcelona and Real Madrid as preferred destinations and a real new challenge that he would leave Bayern for. One more factor can play a decisive role, the club that offers him the prospect of playing in his favourite midfield position could win the race [Bild]
Hoće te Real ili Barca posaditi u vezu :rol:
Želi u veći klub,

treba ga pustiti da ispuni svoje snove.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 nov 2020, 13:42

Zahavi je valjda računao da će sad počet licitacija, vi dajete 17 (11+6), oni traže 25 (20+5), pa bi nakon još 2 mjeseca pregovora trebali doći na 20 (15+5). Ali naišao je na tvrdo, i to je dobra lekcija drugim igračima.

Objektivno ste na gubitku jer je Alaba polivalentan igrač u najboljim godinama a odlazi džaba. Obično ste vi s druge strane ograde (Lewat, Goretzka...), sad se to dešava vama.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 13:50

Ko bi rekao da će Thiago ispasti gospodin naspram Alabe. Finansijski jesu na gubitku, i tu nema dileme. Meni je ipak drago da odlazi jer ubrzo puni 29 godina, i svojim odlaskom otvara mjesto za jednog kapitalca. Upamecano nije nerealna opcija, već dva puta su bili ozbiljno zagrizli za njega. Realno Alaba odlazi na jako ružan način, nije mu ovo trebalo jer navijači će ovo pamtiti.

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 02 nov 2020, 13:53

Ko je njegove partije gledao svjestan je da Bayern nije na gubitku pogotovo ako se uzme u obzir zahtjevana plata. Ovime se postavlja presedan, kako se prolazi u klubu kada igrac ucijenjuje klub. Nece Bayern dopustiti sebi neke stvari kao Barca ili Real s Baleom npr., zamjene ima dovoljno za njegovu poziciju. Greska je sto se prije nije rijesilo ili makar prodao jer je jos uvijek mlad igrac da ide bez odstete.
Nur der FCB

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 nov 2020, 14:06

Aki187 je napisao/la:
02 nov 2020, 13:53
Ko je njegove partije gledao svjestan je da Bayern nije na gubitku pogotovo ako se uzme u obzir zahtjevana plata. Ovime se postavlja presedan, kako se prolazi u klubu kada igrac ucijenjuje klub. Nece Bayern dopustiti sebi neke stvari kao Barca ili Real s Baleom npr., zamjene ima dovoljno za njegovu poziciju. Greska je sto se prije nije rijesilo ili makar prodao jer je jos uvijek mlad igrac da ide bez odstete.
Čime ucjenjuje klub? Da će se opasati dinamitom i raznijeti na AA, da će svaku tekmu zabijati sebi autogol ako mu se ne ispune uslovi, ili time što traži povećanje plate?

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 02 nov 2020, 14:07

proFCB je napisao/la:
02 nov 2020, 12:35
A vidite jednu stvar Bayern je ovdje opet na gubitku, Alabi i menadzeru svaka cast. U vrijeme kad niko Bayerna nije uspio ujeebati, oni su se pojavili i uspjeli.
Svaka cast na umijecu!
O kakvom gubitku pricas? Gubitak bi bio da je Alaba pristao na petogodisnji ugovor od 17 miliona na godinu. Onda bi bayern izgubio 85 miliona eura... moglo im se desiti nesto slicno kao arsenalu sa özilom, jer tendencija je bila negativna sto se alabinih nastupa tice, daleko od toga da je najbolji stoper na svijetu i nepogrjesiv, ovako su ostavili mjesta u salary capu, a Alaba je dosao kao klinac, bez odstete... nema tu nikakvog gubitka

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.