Potencijalni selektori

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ASD
Kontakt:

Re: Potencijalni selektori

Post Postao/la ASD » 22 jul 2023, 04:55

Pa školovan je i Hadžibegić. Baždarević isto. Sušić takođe.
Svi su krenuli iz Francuske.

Mehi Kodri je vrhunac karijere bilo Sarajevo. To je najveći klub koji je vodio.
Servette nije uspio uvesti u prvu ligu.
Ouchy je prosječan drugoligaš švicarski.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 22 jul 2023, 10:48

Ide guranje sina 😂😂😂 ?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 jul 2023, 10:55

Kodru izuzetno cijenim kao osobu i patriotu, ali ako sagledamo realno trenerska karijera mu je nula. Poslije Sarajeva uspio je voditi nepune 2 godine Servette, i onda jos i nepunu godinu Lausanne. Ne vjerujem nesto u njegove trenerske kvalitete (a i vidi se na osnovu trenerskog puta), niti da ce nam donijeti neki upgrade. Ali vjerujem kad bude izabran za selektora ide patetika da je dao 2 gola Realu u El-Classicu i tako to, prava trenerska referenca.

Ali posto mi ne mozemo dobiti boljeg kandidata, kao sto smo do sad vidjeli, ovo je blagi upgrade u odnosu na jugoslovenske fosile. Svaki ozbiljniji kandidat bjezi od angazmana u reprezentaciji, a nadam se da se i sa ovom pricom konacno zakopala vise prica o Vahi, koji bi radije vodio za lovu svaki sumski tim u Africi nego nas.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 22 jul 2023, 10:56, ukupno mijenjano 1 put.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 22 jul 2023, 10:55

Nije Kodro neki dokazani stručnjak, ali je čovjek kom se može vjerovati, koji ne bi trebao praviti kompromise na račun reprezentacije, koji nije potkupljiv,
barem je do sada tako izgledalo. Uz to, produkt je zapadnog fudbala, a i ima neki tihi autoritet.
Ako ništa, radi onoga od prije 15 godina zaslužuje šansu.
Po pitanju stručnosti, nije neka magija voditi reprezentaciju. Ako uspije da ih mobiliše da daju 100% i da igraju neki normalan moderan fudbal, to je već veliki dio uspjeha. Najvažnije je da on lično u to uđe punim plućima.

Da se razumijemo, ima puno boljih, ali jesu li nam dostupni? Ko je Mehina konkurencija?
Vaha je najbolji primjer trenera koji imaju bolje prilike. Takvi izbjegavaju BiH u širokom luku, kao i Petković.
Bolje Meho nego neki Muslin i slični, koji će doći da uzmu još jedan ugovor na staru slavu. I Naravno, slušati šta im kažu poslodavci, a onda se pokupiti i reći da nemamo kvalitet.
Može se diskutovati o Selimbegoviću, koji je bio moj favorit, ili o Akrapoviću, Bajramoviću, Barbarezu, ali nijedno od tih imena nije dovoljno afirmisano, da možemo reći da su bolji od Kodre.
Hajde da končno vidimo i njega, s obzirom da je već više od decenije u najužem krugu.

Dobrodošao Meho!
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 jul 2023, 11:12

I poslije Hadžibegića Hadžibegić. Kodro i ono malo što je vodio Sarajevo je bio loš. Cirkus pa hajd.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 22 jul 2023, 11:18

Bundesliga je napisao/la:
22 jul 2023, 11:12
I poslije Hadžibegića Hadžibegić. Kodro i ono malo što je vodio Sarajevo je bio loš. Cirkus pa hajd.
Nije se proslavio na klupi Sarajeva, ali ko se proslavio? To mu i nije neki minus. Sarajevo i Želju mogu da vode samo Husref i Amar.
Istina, nije imao neki uspjeh ni vani, ali je opet radio u organizovanim sredinama.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 jul 2023, 11:23

U zadnjih 14 utakmica koje je vodio, ostvario je samo 1 pobjedu, 3 remija i 10 poraza :salut:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 22 jul 2023, 11:24

Goalgetter je napisao/la:
22 jul 2023, 10:55
Kodru izuzetno cijenim kao osobu i patriotu, ali ako sagledamo realno trenerska karijera mu je nula. Poslije Sarajeva uspio je voditi nepune 2 godine Servette, i onda jos i nepunu godinu Lausanne. Ne vjerujem nesto u njegove trenerske kvalitete (a i vidi se na osnovu trenerskog puta), niti da ce nam donijeti neki upgrade. Ali vjerujem kad bude izabran za selektora ide patetika da je dao 2 gola Realu u El-Classicu i tako to, prava trenerska referenca.

Ali posto mi ne mozemo dobiti boljeg kandidata, kao sto smo do sad vidjeli, ovo je blagi upgrade u odnosu na jugoslovenske fosile. Svaki ozbiljniji kandidat bjezi od angazmana u reprezentaciji, a nadam se da se i sa ovom pricom konacno zakopala vise prica o Vahi, koji bi radije vodio za lovu svaki sumski tim u Africi nego nas.
Taj klip protiv reala je prvo što mi je izaslo na TW 😂😂😂
⚜️~⚜️~⚜️

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 22 jul 2023, 11:25

Apsolutno je nemoguce dati neku procjenu za Kodru, moze biti katastrofa, ali moze biti i pun pogodak. Plus je sto je karakteran covjek, nije sklon prepiranjima, skandalima i manipulacijama kao Faruk. Minus je sto mu je sin u reprezentaciji koji realno nije kvalitet da bude pozivan, to moze biti veliko opterecenje. Veliki je problem za klub ili reprezentaciju imati sina i oca u tim ulogama. Kodro zna napaliti fudbalere ko Musemic, ali je problem sto je saradnja duza taj plamen je sve manji i polahko se gasi. U biti takav tip trenera bi bio dobar direktno za baraz i te moguce dvije utakmice.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 jul 2023, 11:30

Horoz je napisao/la:
22 jul 2023, 11:18
Bundesliga je napisao/la:
22 jul 2023, 11:12
Nije se proslavio na klupi Sarajeva, ali ko se proslavio? To mu i nije neki minus. Sarajevo i Želju mogu da vode samo Husref i Amar.
Istina, nije imao neki uspjeh ni vani, ali je opet radio u organizovanim sredinama.
Znači, nije imao uspjeha nigdje, neće imati uspjeha ni sa reprezentacijom ali neka ga jel? :urnebes:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 22 jul 2023, 12:08

Kodro će za početak pričati puno više o fudbalu, za razliku od jugosaurusa. Siguran sam da on ovo može okrenuti na pozitivnu stranu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jul 2023, 12:11

Goalgetter je napisao/la:
22 jul 2023, 10:55

Po čemu je recimo Hadžibegić ili Baždarević jugoslavenski fosil, a Kodro nije?
Svi su igrali u bivšoj Jugoslaviji. Svi su počeli trenirati vani kad se Jugoslavija raspala.

Mislim, ja mu dajem podršku jer sam svjestan da se boljeg nije moglo naći jer svi ozbiljniji izbjegavaju.
Ali je objektivno trener sa najslabijim trenerskim referencama.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 jul 2023, 12:13

Vi stvarno mislite da je Kodro neko mitsko biće koje nije sklono korupciji a riječ je o treneru koji 15 godina nakon prvog angažmana na klupi BiH dolazi sa lošijim CV-ijem nego prvi put.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 22 jul 2023, 12:14

Pa Baždarević i Hadžibegić su legende jugoslovenskog fudbala, Kodro se kao čovjek izgradio u San Sebastianu. Produkt je španske fudbalske filozofije, ovi nemaju nikakvu filozofiju.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 22 jul 2023, 12:15

Marsal je napisao/la:
22 jul 2023, 12:13
Vi stvarno mislite da je Kodro neko mitsko biće koje nije sklono korupciji a riječ je o treneru koji 15 godina nakon prvog angažmana na klupi BiH dolazi sa lošijim CV-ijem nego prvi put.
Meni se on čini kao okej insan, ali odma ćemo vidjeti kako radi sa malim mu koji vec godinama nista ne nudi reorezentaciji.
⚜️~⚜️~⚜️

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jul 2023, 12:16

izdzezveubrazil je napisao/la:
22 jul 2023, 12:14
Pa Baždarević i Hadžibegić su legende jugoslovenskog fudbala, Kodro se kao čovjek izgradio u San Sebastianu. Produkt je španske fudbalske filozofije, ovi nemaju nikakvu filozofiju.
Igrao je i Kodro u Veležu 120 utakmica, čak je i 2 puta odigrao za repku Juge.
Baždarević i Hadžibegić i Sušić su produkt francuske fudbalske filozofije. Čak su daleko više inkorporirani tamo jer su duže trenirali i vodili više klubova.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 22 jul 2023, 12:20

Ali ne postoji francuska filozofija, čak i ako postoji, postoji danas, kad su oni učili o trenerskom poslu nije postojala.

Postoje tri dominantne filozofije, onako ugrubo, italijanska, španska i njemačka, i Kodru je zakačio period velikog razvoja te španske.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 jul 2023, 12:21

Još će oni od Kodre napraviti Guardiolu :urnebes:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jul 2023, 12:25

izdzezveubrazil je napisao/la:
22 jul 2023, 12:20
Ali ne postoji francuska filozofija, čak i ako postoji, postoji danas, kad su oni učili o trenerskom poslu nije postojala.

Postoje tri dominantne filozofije, onako ugrubo, italijanska, španska i njemačka, i Kodru je zakačio period velikog razvoja te španske.
Kako ne postoji? Pa šta igraju u Francuskoj onda?

To za te 3 filozofije čujem prvi put od tebe.

Kodro je objektivno trener čitav rang ispod ove trojice (nisam fan nijednog, daleko od tog). Ali realno, lik nije mogao voditi u Španiji ni drugoligaše, a sva trojica navedenih su uvodili klubove u Ligue1.
On je vodio klubove po švicarskoj drugoj ligi. Taj mu klub Lausanne Ouchy je baš niželigaški, nivo Goška. Ili nivo Kapfenberga kojeg trenira Ibraković.

Dajemo mu podršku jer nemamo boljeg, to je ispravno. Ali je realnost da je njegova trenerska karijera smiješna u poređenju sa ovom trojicom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 22 jul 2023, 12:28

Kao što sam i pisao, mi dobar kadar nećemo nikada dovesti, stoga neću da se zamaram sa ovim.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.