Ja licno mislim da nama ova taktika generalno ne odgovara i da nam nece nikako odgovarati. Previse smo zatvoreni i ponasamo se kao one reprezentacije koje su bukvalno tu u igri da izgube sa sto manje golova razlike tipa 3-0, 4-0 i slicno. U takvim utakmicama se sve vrti oko naseg gola i naravno da je osudjeno na velike poraze. Da ne pricam sto ce se toliko naviknuti na takav stil igre da protiv iole slabijih protivnika nece znati sta im je ciniti jer su se odvikli skroz i onda ce i kvalifikacije biti lose.
Napad je najbolja odbrana. Trebamo pokusati koliko-toliko zadrzavati loptu i praviti neku stetu u napadu kako bi i protivnici manje igraca slali u napad i vise pazili na odbranu.
Nama trebaju neke radilice. Sjetite se jednog Rahimica koji je bio nezamjenjiv u nasoj ekipi i koji je cekao maltene da zavrsi sa reprezentacijom da bi se oprostio od fudbala, jer u timu u zadnje vrijeme nije ni igrao, a nama je koristio mnogo.
Bajraktarevic je pokazao da ima fin ubacaj, da je solidne brzine i da moze nesto uciniti po strani. Demirovic je s druge strane pokazao da sam malo sta moze, ali kao neki second striker moze biti jako koristan. Treba pronaci neku radilicu koji bi igrao krilo zajedno sa bajraktarevicem i nauciti ih da se vracaju defanzivno i kada protivnik ima loptu da su maltene kao dupli bekovi. To ne mora biti world class igrac. Treba pronaci nekog ko ce biti igrac od zadatka.
To bi nesto ovako otprilike u napadu izgledalo. Dosta ofanzivno po meni, zato bi igraci imali velike odgovornosti u defanzivi. Demirovic bi bio nesto izmedju desetke i poluspica. Ako bi svi obavljali svoj zadatak i defanzivno, mislim da ne bi bili nista losiji u odbrani nego sto smo sada, a mozda bismo nesto ucinili i u napadu.
Tu sad ima mnogo opcija za kreiranje napada. Krila i bekovi bi mogli i da se preklapaju u odredjenim trenucima i td.

Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.