Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sindikat12
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Sindikat12 » 08 sep 2024, 10:22

Madal je napisao/la:
08 sep 2024, 00:43
Pa dobro jbg ako nauci lekcije iz ovog svega imamo se cemu nadati:
-Dedic desno a Gazibegovic lijevo i nikako obrnuto
-ozbiljnije racunati na Sarica i Bajrakterevica
-meni u odbrani Katic i Barisic nisu uopste lose na momente izgledali, jbg nemaju sta raditi kad su na vjetrometini cijelu utakmicu
-Vasilj out ovo je ocajno bilo
-ne dizati karijeru Tahirovicu preko reprezentacije jer je ocajan

Naredni ispit vec protiv Madjarske pa cemo vidjeti jel sta naucio. Ako nastavi po istom najebali smo dugorocno.

100%. Slazem se

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 sep 2024, 10:23

Alipasino je napisao/la:
08 sep 2024, 10:20
Nas fudbal je unisten radi legendi.Samo cekam oproštaj Dzeke i onda ide preuzimanje tj postaje trener.Vec sad komanduje ostalim.Jedina legenda je bio Ćiro.Ovo ostalo je buranija.
Sam Dzeko je izjavio da se ne vidi na mjestu trenera u buducnosti. Ko ce komandovati ako ne najiskusniji igrac u timu?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 08 sep 2024, 10:26

Pitanje za stručnjake,

šta vam je alternativa ako se Barbarez otjera? Vratiti Mešu, Faruka, Savu, Krstajića?

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 08 sep 2024, 10:26

h1a2s3o4 je napisao/la:
08 sep 2024, 08:01
Madal je napisao/la:
08 sep 2024, 00:43
Pa dobro jbg ako nauci lekcije iz ovog svega imamo se cemu nadati:
-Dedic desno a Gazibegovic lijevo i nikako obrnuto
-ozbiljnije racunati na Sarica i Bajrakterevica
-meni u odbrani Katic i Barisic nisu uopste lose na momente izgledali, jbg nemaju sta raditi kad su na vjetrometini cijelu utakmicu
-Vasilj out ovo je ocajno bilo
-ne dizati karijeru Tahirovicu preko reprezentacije jer je ocajan

Naredni ispit vec protiv Madjarske pa cemo vidjeti jel sta naucio. Ako nastavi po istom najebali smo dugorocno.
Pa baš ti je Barišić najviše kriv kod drugog gola za kojeg kriviš Tahirovića. Nije bio na svom mjestu u odbrani, ostavio rupu mogao si vikendicu sa bazenom napraviti.

EDIT: I to ne samo jednom. Ispao/kasnio je i kod prečke Nizozemaca.
Tahirovic je izgubio loptu kod 2 gola.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 08 sep 2024, 10:28

Mi imamo prosječnu reprezentaciju, recimo da smo neka Slovenija, i zato nam treba odličan i iskusan trener, recimo Kek. Da li ova repka podiže trenera ili trener podiže nju? Kek je od Slovenije napravio da igraju na max svojih mogućnosti. Kod nas od početka sve svelo sad će se igrači boriti, čim se spomene borba znaj da je alibi za neznanje. Meni borbe nije falilo ni kod Save gumenog,ni kod Ivajla velikog.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 08 sep 2024, 10:31

Jel to nasi vrli strucnjaci sa dva zuba u glavi i brez radnog staza vec tjeraju Barbareza? :urnebes:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 sep 2024, 10:33

Hansestadt je napisao/la:
08 sep 2024, 09:28
Napisao si vise negativnih recenica vezano za Barbareza, sa primarnim ciljem da ga pljujes. Mislim nije me uopste iznenadilo, ali je problematicno sto fakticki nista konkretno nisi napisao sta pogresno radi. Btw ne moze se lahko zaboraviti Uefin analiticar, 0-5 protiv Portugala u Zenici, i bitno navesti, to sa igracima koji su igrali dosta vise utakmica zajedno.
Baš suprotno, bio sam blag prema njemu, odnosno blaži nego inače jer sam od samog starta protiv njegovog postavljanja na klupu reprezentacije. Prvi i osnovni razlog je to što nije baš u redu da ti reprezentacija bude prvo trenersko iskustvo, a drugo je to što je jasno da se neće snaći, a on to dokazuje evo već treću utakmicu.

Ipak, pozitivno me iznenadio sa novim igračima i ako ništa drugo ostaće nam poprilično potentan i mlad tim, ali se na terenu nećemo usrećiti sa njim.

Zaista mi se ne da konkretno analizirati svaku utakmicu koju je vodio i taktički suicid koji redovno radi, pa valjda je to svakome jasno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 08 sep 2024, 10:45

Puna podrška za Barbu :salut:

Treba suditi nakon kvalifikacija za Svjetsko, dotad ništa ne dirati.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 08 sep 2024, 10:50

Činjenica je da nemamo talenta kao nekad a ulagali nismo svakako mnogo nikad.

Nas je Luksemburg nedavno dva puta školovao i sad kao nešto čudno što ne možemo meda Holandiji na njihovom terenu. Portugal nas rastavio na Bilinom za pola sata.

Barbarez je na terenu zaradio priliku a stručnjaci nas svakako zaobilaze i ako ima ovdje onih koji su Savu prodavali pod stručnim a još je i zavidne komunikacijske sposobnosti pokazao.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 08 sep 2024, 11:10

Maroon1946 je napisao/la:
08 sep 2024, 10:45
Puna podrška za Barbu :salut:

Treba suditi nakon kvalifikacija za Svjetsko, dotad ništa ne dirati.
Zasto tada a ne nakon kvalifikacija za euro koji mu je postavljen kao cilj?

Radit ce, stvarat ce, konacno ce kao trenerski debitant uci ce u srz selektorske materije i onda taman pred Euro prizivat cemo promjenu u liku tamo nekog Okuke, Krstajica ili Bazdarevica da proba iskustvom izvuci Euro???

Jedini selektor koji je bio 4,5 ili 5 godina na klupi BiH i uspio je da se plasira na prvenstvo !
Podrska sve do isteka ugovora koji je potpisan na 4 godine, a puna podrska sve dok radi predano i posteno ;)
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 08 sep 2024, 11:15

Puno se kritikuje Sergej. Ok razumijem.
Necemo o njemu kao treneru,jer ovo je njemu prvi posao.
Sta je kljucno u vezi Barbareza i Spahica. Ta 2 covjeka ce spasiti reprezentaciju,ciji ugled,ranking i kvalitet je u ozbiljnom padu.
Kvalitetom smo krenuli u status mozda i najlosije nase reprezentacije ikada.
Sta nam donose Sergej i Emir,to su u ovom trenutku jedina dva covjeka sposobna da namaknu i dovedu u reprezentaciju djecu iz dijaspore.
Dragi moji Bosnjaci,kada shvatite da niste patriote ni blizu kao Srbi i Hrvati i da 3 generacija nase djece iz dijaspore sve vise se asimilira u svoje zemlje rodjenja a sve manje ima empatije prema Bosni,a isto tako puno vise talenta crpimo iz dijaspore jer talenat u Bosni je ili ubijen u zacetku,ili se brzo iscrpi zbog nerada,onda shvatimo vaznost ovoga sto njih dvojica prevashodno donose nasoj repki.
Njih dvojica imaju uticaj i dugo su vani,i vecu vaznost nam imaju da privuku svu nasu talentovanu djecu,nego sam trenerski posao.
Ovo nece biti lagan put,jer ruku na srce dugo sno se oslanjali na onu staru generaciju.
Tako da ja licno smatram da je nama ovo spas. Vicu i ostale u savezu zaboli **** za nasom reprezentacijom,i ovo sa Sergejem i Spahom su dali da nama glupim Bosnjama malo zamazu oci.
A garantujem da nam ne znam kakav trener dodje,mi ako ne budemo crpili igrace iz dijaspore,mi cemo brzo biti u rangu Makedonije,Litvanije,Luxemburga....
Njihov prevashodni cilj je ovo o cemu govorim. Zato dajte malo razmislite,prije nego sto serete i pisete i kockanju i ostalim sranjima koji se mogu procitati.
Necu reci da je 100 posto pametno da neko ko nema iskustva vodi tim,i da je mozda bolje da su direktori,ali tako je kako je,i siguran sam da ce nafatati jos djece kao sto je ovaj mali bio sinoc.
Prvi sam se ja doveo u situaciju da zadnje 3 tekme reprezentacije sam gledao,tako sto mi komentator privuce paznju galamom,nego sto sam konkretno gledao kao godinama prije.
Ovi ljudi ce pokusati da vrate kult reprezentacije. Koji je ozbiljno ali ozbiljno srozan.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 08 sep 2024, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.

Gogs
Kontakt:

Post Postao/la Gogs » 08 sep 2024, 11:16

Ja sam bio protiv Barbe kao trenera. Mislim da bi on bio dobar pomocni trener, ako bi glavni bio neko sa vise iskustva. Dobrog trenera mozes naci, ali ga moras platiti, a nas savez nije spreman da odrijesi kesu. Cak i Murinja da dovedes, uspjeh nije zagarantovan.
1. Juce je igrao tim, koji prvi put igra zajedno.
2. Igrao je protiv jedne od najjacih reprezentacija na svijetu.
3. Odbrana nam se raspala prije utakmice. Oni koji su igrali, voljeli bi isto tako da su mogli i znali bolje.
4. Neki od igraca, koji su na raspolaganju, nisu vise standardni u svojim klubovima i Barba tu takodje ne moze nista.

Ono sto je mogao je, da postavi Dedica desno, Jusufa lijevo, da igra Hadzikadunic i da pozove Zolotica.

Ovdje su svi strijepili, da ce poceti sa Saricem, a pokazalo se da je bolje sa njim.

Neke stvari se mogu korigovati, za neke jednostavno nemamo potencijala sa ovim igracima, ali oni su najbolje sto imamo.

Kao sto napisah, nisam bio za to da Barba preuzme reprezentaciju, ali on je sad tu. Ne pada mi na pamet da se sad kao neki, nasladjujem svakim neuspjehom. Hajde da podrzimo njega, strucni stab i ove momke. Shvatimo da krecu od nule i da im necemo pomoci, ako pocnemo sa pljuvanjem. Mozda ni protiv Madjara nece biti bolje, grijesi onaj ko se cudu nada.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 08 sep 2024, 11:16

CAGarfia je napisao/la:
08 sep 2024, 10:26
Pitanje za stručnjake,

šta vam je alternativa ako se Barbarez otjera? Vratiti Mešu, Faruka, Savu, Krstajića?
Nije to poenta, nego je poenta da se on prihvatio nečega čemu nije dorastao. Od ovih ga razdvaja što je veći patriota i ima istinsku želju da nešto uradi, ali da li je to dovoljno. Nama treba profesionalac. Bolje dovesti Zekića i njemu ponuditi. Ali sada je kasno.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 sep 2024, 11:17

Virtu4l je napisao/la:
08 sep 2024, 10:33
08 sep 2024, 09:28
Napisao si vise negativnih recenica vezano za Barbareza, sa primarnim ciljem da ga pljujes. Mislim nije me uopste iznenadilo, ali je problematicno sto fakticki nista konkretno nisi napisao sta pogresno radi. Btw ne moze se lahko zaboraviti Uefin analiticar, 0-5 protiv Portugala u Zenici, i bitno navesti, to sa igracima koji su igrali dosta vise utakmica zajedno.
Baš suprotno, bio sam blag prema njemu, odnosno blaži nego inače jer sam od samog starta protiv njegovog postavljanja na klupu reprezentacije. Prvi i osnovni razlog je to što nije baš u redu da ti reprezentacija bude prvo trenersko iskustvo, a drugo je to što je jasno da se neće snaći, a on to dokazuje evo već treću utakmicu.

Ipak, pozitivno me iznenadio sa novim igračima i ako ništa drugo ostaće nam poprilično potentan i mlad tim, ali se na terenu nećemo usrećiti sa njim.

Zaista mi se ne da konkretno analizirati svaku utakmicu koju je vodio i taktički suicid koji redovno radi, pa valjda je to svakome jasno.
Pa eto, imali smo unazad nekoliko selektora koji imaju neko iskustvo, ne vidim da smo nesto dobili sa njima. A objektivno bolji selektori, koji znace nesto nisu zainteresovani za poziciju selektora BiH. Barem ovaj strucni stab je na pocetku izasao sa novom idejom, i ja to cijenim, a to je da se gradi neki fundament koji bi trebao da bude u stanju da se plasira na naredno Evropsko Prvenstvo. Mislim tako je bilo prezentirano, i to je cijelokupna javnost i prihvatila. I sad se sudi nakon 3 utakmice protiv dosta jakih protivnika, gdje su oni vec etablirali svoje reprezentacije stvarno nema smisla. Kad dodju kvalifikacije za Svjetsko Prvenstvo, kad budes igrao protiv nekih reprezentacija naseg nivoa, malo bolje, malo slabije, onda se nesto moze i analizirati a sada samo pljuvati jer nekoga ne gotivis je upravo za kantice, Megle.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 08 sep 2024, 11:18

Tri utakmice i ide tjeranje.

Šta vam je ljudi? :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 sep 2024, 11:25

dzemil je napisao/la:
08 sep 2024, 11:16
CAGarfia je napisao/la:
Pitanje za stručnjake,

Nije to poenta, nego je poenta da se on prihvatio nečega čemu nije dorastao. Od ovih ga razdvaja što je veći patriota i ima istinsku želju da nešto uradi, ali da li je to dovoljno. Nama treba profesionalac. Bolje dovesti Zekića i njemu ponuditi. Ali sada je kasno.
Sto se mene tice uopste se ne radi o nekom patriotizmu, nego sto su prvi put dosli neki ljudi i prezentirali neku ideju za daljni rad, privukli neke nove perspektivne igrace, a ne svaki put krpiti od okupljanja do okupljanja sa igracima koji mozda marginalno mogu nesto vise pruziti danas, a koji nemaju perspektivu za naredne godine.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 08 sep 2024, 11:26

Ja licno mislim da nama ova taktika generalno ne odgovara i da nam nece nikako odgovarati. Previse smo zatvoreni i ponasamo se kao one reprezentacije koje su bukvalno tu u igri da izgube sa sto manje golova razlike tipa 3-0, 4-0 i slicno. U takvim utakmicama se sve vrti oko naseg gola i naravno da je osudjeno na velike poraze. Da ne pricam sto ce se toliko naviknuti na takav stil igre da protiv iole slabijih protivnika nece znati sta im je ciniti jer su se odvikli skroz i onda ce i kvalifikacije biti lose.

Napad je najbolja odbrana. Trebamo pokusati koliko-toliko zadrzavati loptu i praviti neku stetu u napadu kako bi i protivnici manje igraca slali u napad i vise pazili na odbranu.

Nama trebaju neke radilice. Sjetite se jednog Rahimica koji je bio nezamjenjiv u nasoj ekipi i koji je cekao maltene da zavrsi sa reprezentacijom da bi se oprostio od fudbala, jer u timu u zadnje vrijeme nije ni igrao, a nama je koristio mnogo.

Bajraktarevic je pokazao da ima fin ubacaj, da je solidne brzine i da moze nesto uciniti po strani. Demirovic je s druge strane pokazao da sam malo sta moze, ali kao neki second striker moze biti jako koristan. Treba pronaci neku radilicu koji bi igrao krilo zajedno sa bajraktarevicem i nauciti ih da se vracaju defanzivno i kada protivnik ima loptu da su maltene kao dupli bekovi. To ne mora biti world class igrac. Treba pronaci nekog ko ce biti igrac od zadatka.

To bi nesto ovako otprilike u napadu izgledalo. Dosta ofanzivno po meni, zato bi igraci imali velike odgovornosti u defanzivi. Demirovic bi bio nesto izmedju desetke i poluspica. Ako bi svi obavljali svoj zadatak i defanzivno, mislim da ne bi bili nista losiji u odbrani nego sto smo sada, a mozda bismo nesto ucinili i u napadu.

Tu sad ima mnogo opcija za kreiranje napada. Krila i bekovi bi mogli i da se preklapaju u odredjenim trenucima i td.

slika
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 08 sep 2024, 11:31

08 sep 2024, 11:25
dzemil je napisao/la:
08 sep 2024, 11:16
CAGarfia je napisao/la:
Pitanje za stručnjake,

Sto se mene tice uopste se ne radi o nekom patriotizmu, nego sto su prvi put dosli neki ljudi i prezentirali neku ideju za daljni rad, privukli neke nove perspektivne igrace, a ne svaki put krpiti od okupljanja do okupljanja sa igracima koji mozda marginalno mogu nesto vise pruziti danas, a koji nemaju perspektivu za naredne godine.
Novi igrači dolaze neprestano zadnjih godina. Ovo je samo nastavak, ništa novo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 sep 2024, 11:41

Ono sto posebno upada u oci je da Barisic sa rezervnog spiska ulijece u prvu postavu, ili Tahirovic ciji je poziv sam, bez pitanja novinara, pravdao na konferenciji isto tako u prvoj postavi.

Drugo sto smeta a tu su krivi i novinari koji se loze na kakva je atmosfera, je sto ne iskomunicira odsustva, povrede i sl. Svi su dobro kad Kolasinac i Hajradinovic povrijedjeni, Tabakovica nije do skoro iskomunicirao da je bio bolestan proslo okupljanje i sl. Valjda poslije bude shvatao da su i te stvari bitne.
I zasto Hadzikadunic na tribine, ima vec utakmica u nogama kad 2 stopera manjka imamo, sasvim nelogican potez.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 08 sep 2024, 11:41

Greska je sto je u jednoj ovakvoj utakmici igrao sa dva napadaca. Dzeko je trebao ostati na klupi i Ici u drugi. poluvremenu a umjesto njega je trebao poceti Krunic. Njegov zadatak je trebao biti da igra flastera na Rejindersu Koji je bio kljucni igrac I na Euru. Takve stvari je radio u Milanu tipa cuvao Brozovica i zato ga je cijenio Pioli. Takodjer Dedic je trebao igrati desno. Imam osjecaj da nas strucni stab ne vjeruje Gazibegovicu i da ce Kolasinac igrati lijevo kad se oporavi. Trebali su pogledati utakmicu Srbije protiv Spanije I na Koji nacin su oni zatvorili njihove krilne igrace. Ako je trazio kontinuitet nije trebao mijenjati stoperski trojac koji je odigrao solidno prve dvije utakmice mada to nebi puno promijenilo.

Vasilj
Dedic Barisic Katic Mujakic Gazibegovic
Krunic Tahirovic Gigovic
Huseinbasic
Demirovic

Ovako smo trebali igrati sinoc i Nizozemski nebi imala onakvu nadmoc na sredini.

Protiv Madjarske I ekipa u nasem rangu moramo igrati ofanzivnije.

Vasilj
Dedic Barisic Katic Gazibegovic
Gigovic Krunic Huseinbasic
Bajraktarevic
Demirovic Dzeko

Nadam se samo da cemo imati realna ocekivanja od momka od 19 godina jer poznavajuci nas mentalitet nakon jedne lose partije promijeniti ce se prica.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.