Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Adi_Zepce » 20 nov 2014, 12:08

Goalgetter je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Feliks Magat želi biti selektor BiH
Feliks Magat, trofejni bundesligaški stručnjak, trener koji je zaslužan za karijere Hasana Salihamidžića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, dao je svom agentu načelni pristanak da pošalje "cv" NSBiH- saznaje Avazov Sport.

Saznajemo kako je u sekreterijat NSBiH, na stol, Jasmina Bakovića stigla potvrda Magatove kandidature.

- Magat je spreman voditi BiH, čisto iz sportskih motiva uvjeren da može ostvariti podvig i plasirati BiH na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Kakva smo to mi fudbalska velesila kada se za selektorsku poziciju bore takva imena, poput Trapatonija, Zakeronija, Zenge, Prosinečkog, Halilhodžića, Magata... Šta ih to privlači, pokazat će vrijeme. Sudeći po zanimanju svjetskih stručnjaka, očito je da Sušićeva dva boda iz četiri utakmice imaju značajnu težinu
:zviz:
Ovo neka laz ili ozbiljno?

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk
Avaz, pa sad :oops:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 20 nov 2014, 12:10

Goalgetter je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Feliks Magat želi biti selektor BiH
Feliks Magat, trofejni bundesligaški stručnjak, trener koji je zaslužan za karijere Hasana Salihamidžića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, dao je svom agentu načelni pristanak da pošalje "cv" NSBiH- saznaje Avazov Sport.

Saznajemo kako je u sekreterijat NSBiH, na stol, Jasmina Bakovića stigla potvrda Magatove kandidature.

- Magat je spreman voditi BiH, čisto iz sportskih motiva uvjeren da može ostvariti podvig i plasirati BiH na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Kakva smo to mi fudbalska velesila kada se za selektorsku poziciju bore takva imena, poput Trapatonija, Zakeronija, Zenge, Prosinečkog, Halilhodžića, Magata... Šta ih to privlači, pokazat će vrijeme. Sudeći po zanimanju svjetskih stručnjaka, očito je da Sušićeva dva boda iz četiri utakmice imaju značajnu težinu
:zviz:
Ovo neka laz ili ozbiljno?

Covjek otjeran iz Fulhama. Sta ce nam?

Cuo sam da je Ferguson slobodan.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Batko
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Batko » 20 nov 2014, 12:12

Mogu komotno njemacki da deru na treningu... :lolno: :lolno: :lolno:

Salihovic
Mujdza
Bico
Dzeko
Vedo
Kolas
Fejzic
Pjanic
Lulic
Spahic
Misimovic
Besic
Hajrovic

Mislim cak da i Beg govori njemacki jer je tamo bio kao izbjeglica u pocetku...

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 20 nov 2014, 12:13

Ako Magath dođe slavit ću sedmicu čitavu što je važno ne bi imao problema s jezikom svi šprehaju Deutsch.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 20 nov 2014, 12:18

Vandelanoite je napisao/la:Ako Magath dođe slavit ću sedmicu čitavu što je važno ne bi imao problema s jezikom svi šprehaju Deutsch.
Magath je odlican trener ali za one koji prihvate njegove metode. Ako ne onda mu je otkaz nakon par tekmi. I ja bih volio da nas on trenira ako Vaha ne prodje.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 nov 2014, 12:20

Ma kakav Magat novinari pisu sto im se naloži radi citanja i kupovanja novina. Sutra će biri ferguson, presutra Blan pa tako sve do dana izbora pustite novine.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 20 nov 2014, 12:22

muamerc je napisao/la:
Vandelanoite je napisao/la:Ako Magath dođe slavit ću sedmicu čitavu što je važno ne bi imao problema s jezikom svi šprehaju Deutsch.
Magath je odlican trener ali za one koji prihvate njegove metode. Ako ne onda mu je otkaz nakon par tekmi. I ja bih volio da nas on trenira ako Vaha ne prodje.
Tesko da bi Magath mogao uspjesno trenirati reprezentaciju, on je poznat po svakodnevnom, sistematskom drilu , ubitacnom fizickom treningu, taktici,disciplini, to se ne moze ostvariti u reprezentaciji, gdje imas nekoliko dana da radis sa ekipom, tesko.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 nov 2014, 12:35

Greivis je napisao/la:

Cuo sam da je Ferguson slobodan.
Zagalo i Scolari isto :mrgreen:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 nov 2014, 13:26

bosnas_ je napisao/la:Vahid Halilhodzic je najbolje moguce rjesenje. Ne treba niko ocekivati od njega da nas odmah preporodi,ali u nekoj daljoj perspektivi to je itekako izvjesno! Od njega samo treba ocekivati red,rad i disciplinu,i nista vise,a rezultati ce doci.... on je magnet za navijace,za popularnost bh nogometa. Jer sada u nasem fudbalu pusu novi vjetrovi,dolaskom milijardera Tana u Sarajevo,kvalitet nase lige se poboljsava itd itd. Sto je najvaznije BIH ima jako dobre fudbalere,5-6 njih svjetske klase,ostatak tima nam je prilicno ok. Pitanje je kad cemo opet imati ovakvu grupu igraca. Ova generacija moze odigrati jos 3-4 godine na visokom nivou,poslije ko zna.... Vjerujem da je i Halilhodzic toga svjestan,da nesto moze uraditi za ovu drzavu,sto bi bilo sjajno... jer zivot je kratak,sve brzo prolazi,pa i mogucnost da se uradi nesto veliko i dobro za drzau u kojoj si rodjen i kojoj pripadas.. Na kraju krajeva i finansijski mozemo pnuditi finu platu,istina ne toliko veliku kao sto imaju selektori Njemacke,Rusije itd,ali sasvim dobru za prilike na Balkanu! nadam se da ce se ovi razgovori izmedju Saveza i Vahida dobro zavrsiti ,zbog dobrobita bh nogometa,i njegovog daljeg razvoja!
+1

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 20 nov 2014, 13:28

Magath bi od nas napravio drugu njemačku reprezentaciju na evropskom kontinentu. Ovo bukvalno mislim. Jezička barijera ne postoji, jer nam 90% reprezentativaca govori njemački. Iako su ovo sve špekulacije, al' jbg, igramo se nagađanja, za ovo ova tema i služi. :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 nov 2014, 13:33

Pošto je to pisalo u dnevnom smeću odma znaj da od toga nema ništa.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 20 nov 2014, 15:07

Baždarević iščekuje baš ko zapeta puška :D
"Za sada me niko nije kontaktirao. Znam da postoji određena procedura oko svega, ali ako budem kandidat spreman sam i motivisan da budem selektor reprezentacije čiji sam prvi kapiten bio.
Svakako da je činjenica da se Evropsko prvenstvo igra u Francuskoj veliki motiv, a li za mene lično veći bi motiv bio biti selektor reprezentacije moje zemlje. Imam iskustva i kontinuitet rada u Evropi, a uz to odlično poznajem našu ekipu. Znam da su sada šanse za plasman na EP minimalne, ali one još uvijek postoje. Kolike su tačno to ne znam, ali ja sam optimista. Imam plan i strategiju kako otići na EURO, a uz to sam izuzetno motivisan da budem selektor.
Planirao sam dolazak u Sarajevo još prije par dana, ali sam ga morao otkazati zbog jednog seminara na kojem sam učestvovao. Svaki put kada dođem u Sarajevo svratim do Saveza, nadam se da ću ovaj put imati poseban razlog"

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 nov 2014, 15:10

Da je prenio neki drugi medij povjerovao bih, ali Avaz .... :facepalm:

Klasicna navlakusa.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 nov 2014, 15:14

Samo se ovdje spominje Mateus, Magat, Baric, i tako neka "daleka" nemoguca imena za selektora cisto se vidi da samo djeca piskaraju gluposti, veze nemate, nego sta vam padne na pamet pisete. Cudi me da Slavena Bilica niste spomenuli, sad ce on napustit Besiktas radi BiH.

Ptice na grani znaju da su kandidati Vahid, Hadzibegic, Bazdarevic, Osim, Prosinecki.

Hocete stranca, hocete da taj isti stranaca pozove nove igrace a ne zna za ove sadasnje, mozda zna za Dzeku, Pjanica, za ostale ne sigurno, a treba da ganja Stilica, Arslanagica, Tanakovica, Djurica i ostali 15 +++ koliko ih ima. Stranca ce dovesti svoje ljude za pomocnike, nece sigurno ove domace birati jer ni njih ne zna i vi opet ocekujete da ce ti isti letati po planeti da gledaju igrace ? Skautirat, izmisljati toplu vodu i slicne stvari ?

Nas covjek vam nece letjeti po planeti da gleda nove igrace a ne stranac, niti ce ih pozvati u nekom vecem broju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 nov 2014, 15:16

Kako mi tuzno djeluje ova izjava Bazdarevica :cry: :cry:
Ono ja hocu ali vi mene igleda necete. :think:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 nov 2014, 15:19

Ja bih sad potpisao Trappatonia i da covjek dovede svoje ljude. Uvjeren sam da ce odraditi bolji posao od Susica u svim segmentima.

Pa nisu stranic Balkanci pa da im se ne da raditi.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 20 nov 2014, 15:33

KK_Bosna je napisao/la:

a sta biste rekli kada bi saznali da je felix magath poslao CV u savez? :tokralju:
Ako si dobar sa Džekom i Misketom onda bi bio u sastavu !

Izvrstan stručnjak , ali plašio bi se klana oko Džeke i blagog bojkota ostalih.

Vaha je idealan , kada bi mu savaz napravo uslove da bude samostalan !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 nov 2014, 16:14

hilmo je napisao/la:Kako mi tuzno djeluje ova izjava Bazdarevica :cry: :cry:
Ono ja hocu ali vi mene igleda necete. :think:
S druge strane kad isto govori Hadžibegić onda kažu 'vidi ga što se pokušava ugurat'. Niko ga živ ne žali.

Ima nešto i u izrazu lica :D

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 20 nov 2014, 16:23

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
amho je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:vidim da ga Vaha cejfi......zato mogu samo reci, treba savez pokusat dovest jednog jedinog......OTO BARICA!!!! s njime mi smo vec na EP!!!!
i to u cetvrtfinalu ;)
ne kuzim zasto se raja toliko pali na vahu, jeste da je on dobar trener i sve to, al nema ni on neki uspjeh u proslosti, osim ovo sto je bilo s alzirom na svjetskom......
A to što je Lill podigao u vrh Francuske lige 1,odveo u ligu prvaka to ništa,što je Ren spasio od ispadanja pa i njega ostavio u vrhu Francuske lige 1 ni to ništa....Nevalja naš čovjek i gotovo :puke: eto kakav smo mi narod sve tuđe je bolje i ljepše :puke: :puke:
Izgleda da je savez samo Vahu kontaktirao,jer da su zvali ostale to bi se čulo do Kine :)
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 nov 2014, 16:26

a sta je ovaj ciro zapeo oko izbora selektora :?: kaze radio badava hahahahahhahahahhahha

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.