Zasto bi izbacio Prcica? Spisak nije ogranicen, moze pozvati 40 igraca ako hoce.harixs je napisao/la:uredu je to, slazem se sa vecinom sto kazes ali kako sad izbaciti recimo Prcica a ubaciti Vrancica. razlika je u nijansama a ovaj je tu vec duze vrijeme. mislim da ce tu Mesa imati najvise problema a potrebno je takve igrace uigrati da nebi izgledali smjesno kao npr. neki protiv Egipta.Goalgetter je napisao/la:Klupa se moze da pojaca, i da se tim rasporedi kako treba po pozicijama, a ne da se gomila preko 12 veznjaka u timu, 2 napadaca, 3 stopera i 1 bek da bude u sastavu.
Moze se tu itekako sta odraditi, @dubrovnik je vec to vec dobro opisao.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Naprimjer isto onako kako je Pellegrini izbacio Jovetica za prethodnu utakmicu LP.harixs je napisao/la: uredu je to, slazem se sa vecinom sto kazes ali kako sad izbaciti recimo Prcica a ubaciti Vrancica.
- Goalgetter
- Kontakt:
Moze on njih pozvati koliko hoce, ali sve preko 23 ide na tribine. 
I sam poziv za neke je sigurno velika stvar, da budu sa ekipom i treniraju, i da znaju da se na njih racuna. Nadam se da ce se sa novim selektorom sto vise popunjavati termini prijateljskih utakmica, i da sto vise igramo, sto je prosli maksimalno izbjegavao, pa smo prijateljske igrali samo kad "moramo".Goalgetter je napisao/la:Moze on njih pozvati koliko hoce, ali sve preko 23 ide na tribine.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Pa care to je Mesin posao da ih pogleda i da onom koji je u slabijoj formi to i objasni. Nema tu velike mudrosti kad moze sjedati Kovacic moze i Prcic ili Vrancic. Jedini uvjet ulaska medju 23 najbolja igraca mora biti trenutna forma.Goalgetter je napisao/la:Moze on njih pozvati koliko hoce, ali sve preko 23 ide na tribine.
Nema nedodirljivih niti odbijanja igraca da se neko ne bi naljutio. Zato ja i govorim da neke igrace ne treba ni zvati da ne uzimaju mjesto drugima koji se mogu isprobati. Vrijeme ce pokazati kako i na koji nacin ce Mesa rjesavati ove probleme za koje je na kraju krajeva i placen. Boga mi Kodro koliko sam vidio pocne nerijetko sa Benkom na klupi a koliko znam on je najbolje placeni igrac Sarajeva. Momak suti i igra a tako i mora biti.
Sta mu uopste spominjes. Zuka igra lijevog beka u Seria A, Hadzic sredina u Austriji. Avdija poslije utakmice protiv SAD nije trebao dobijati poziv. Lik se je bukvalno spetaljavao sa loptom i dodavao protivnicima loptu iako nisu bili blizo njega ili nasih igraca. Martic, nazalost je trenutno na klupi ali igrao je na toj poziciji u Seria A. Mujdza nek svaku tekmu u BL odigrao po 5 minuta je trenutno najbolje sto imamo. A Vranjes igra u solidnoj ligi, moze igrati desnog beka i stopera po potrebi. Onda su nam ofanzivno vezni igrali krila. itd itddubrovnik je napisao/la:@harix
Ne znam koliko mi je pametno ulaziti u ovu diskusiju jer rijetko urodi plodom a ja se svaki put naljutim na sebe jer ovo radim ali nema veze. Ne znam zasto spominjes Zahirovica, momak igra po par minuta u drugoligasu i ja njega jos uvjek ne spominjem ni u kakvim kombinacijama. Vidis ja mislim da je Martic bolja zamjena od Avdije, bolje je i da Zuka igra lijevog beka nego Hadzic, Salatic je sasvim solidna zamjena za Besu a ovaj Milicevic za Izeta. Bolje imati Djurica kao treceg napadaca nego da krilni igrac u spletu okolnosti igra napadaca. Ovo su samo neki primjeri smanjivanja nekvaliteta u repki. Neki ljudi kazu da bi nam Mahmutovic ili Tankovic omogucili da imamo i drugi nacin igre kao opciju. Znam da ces sada opet nesto izvaditi i poceti pobijati ovo sto ja pisem ali necu ulaziti u velike diskusije iz jednostavnog razloga sto ja stvarno vjerujem u ovo sto pisem. Pozz
zamisli ti kako su Borče i Pape analizirali"Već sam detaljno analizirao igru Andore, Izraela i Belgije. Baždarević će imati sve podatke i nadam se da će mu to biti od koristi." - Stephane Gilli
Pitaj Fernanda SantosaChinaglia je napisao/la:zamisli ti kako su Borče i Pape analizirali
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
U onim kvalifikacijama za SP su nešto i radili... al u ovim za EPChinaglia je napisao/la:zamisli ti kako su Borče i Pape analizirali"Već sam detaljno analizirao igru Andore, Izraela i Belgije. Baždarević će imati sve podatke i nadam se da će mu to biti od koristi." - Stephane Gilli
Analiza : Ne mogu nas iznenadit,ne vidim čime bi mogli,imaju 2-3 dobra igrača
Zadnja izmjena: rishaaa, dana/u 28 feb 2015, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!
-
TomBrajder
- Kontakt:
Sta tele ima analizirat kad on ima ekipu koja svakoj ekipi u svakom trenutku moze dati 3-4 golaChinaglia je napisao/la:zamisli ti kako su Borče i Pape analizirali"Već sam detaljno analizirao igru Andore, Izraela i Belgije. Baždarević će imati sve podatke i nadam se da će mu to biti od koristi." - Stephane Gilli
rishaaa je napisao/la:Analiza : Ne mogu nas iznenadit,ne vidim čime bi mogli,imaju 2-3 dobra igrača![]()
![]()
![]()
Chinaglia je napisao/la:zamisli ti kako su Borče i Pape analizirali"Već sam detaljno analizirao igru Andore, Izraela i Belgije. Baždarević će imati sve podatke i nadam se da će mu to biti od koristi." - Stephane Gilli
Mene ne zanima kako igra Kipar!
#Salihović
Najjaca je za Nigeriju...
''Iznenadili su nas brzinom''...
kakvog smo mi imali kromanjonca na klupi to je nevjerovatno... 
''Iznenadili su nas brzinom''...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
- Goalgetter
- Kontakt:
"Ništa mi ne znače kasete sa utakmica koje su igrali prije 5-6 mjeseci, jer će protiv nas možda izaći sasvim novi tim. Ipak, iako su nepoznanica za nas, mi ne bismo trebali imati većih problema sa njima, naravno uz ozbiljan i odgovoran pristup utakmici“.
Pape, definitivno te nismo zaslužili 
Jasno je da niste zaslužili rezultate koje je ostvario. Vi zaslužujete još nekih 20 godina bez nastupa na velikom takmičenju.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
S obzirom da se Mesa predstavlja vec kao bolji selektor (moc vidovnjaka), i posto imamo najjacu generaciju u histroiji BIH, onda nema razloga za brigu, da u narednih 6 utakmica izvucemo 16 bodova.
Imamo bolji raspored utakmica od pocetka kvalifikacija, lakse utakmice.
2x Andora
Kod kuce Wales i Izrael
Na strani Kipar i Belgija.
Znaci bolji selektor, laksi raspored i najjaca generacija koju smo imali.
Mene ste ubjedili, ja sam siguran da smo sa 18 bodova gotovo pa sigurno drugi u grupi.
Imamo bolji raspored utakmica od pocetka kvalifikacija, lakse utakmice.
2x Andora
Kod kuce Wales i Izrael
Na strani Kipar i Belgija.
Znaci bolji selektor, laksi raspored i najjaca generacija koju smo imali.
Mene ste ubjedili, ja sam siguran da smo sa 18 bodova gotovo pa sigurno drugi u grupi.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- Goalgetter
- Kontakt:
Ne zasluzujemo period nakon kvalifikacije na SP.
Cijenim onaj period u kvalifikacijama za EURO2012 i kvalifikacija za SP2014 gdje je odradio dobar posao. Ostatak, nije vrijedno spomena.
Cijenim onaj period u kvalifikacijama za EURO2012 i kvalifikacija za SP2014 gdje je odradio dobar posao. Ostatak, nije vrijedno spomena.
Naravno, ko smo mi da se zadovoljavamo prosjekom, mi kao redovni učesnici velikih takmičenja.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Polako ljudi nije ni poceo nastavak kvalifikacija, ima jos dosta problema, prvi je trenutna forma sadasnjih igraca koja nije bas sjajna, a treba da nam se prikljuce novi (ako ih opste bude pred Andoru).
Jos puno toga treba da se ukonponuje, jos nismo vidjeli kakvu taktiku zamislja Mesa. Ali raduju ovi silni obilasci i razgovori.
Pravi test je Izrael kuci a prije toga Andora, i posljednja prilika da se nesto novo testira protiv Austrije.
Jos puno toga treba da se ukonponuje, jos nismo vidjeli kakvu taktiku zamislja Mesa. Ali raduju ovi silni obilasci i razgovori.
Pravi test je Izrael kuci a prije toga Andora, i posljednja prilika da se nesto novo testira protiv Austrije.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Edincapitano, legendarnadruga, Serha, Zglavkar i 46 gostiju.