Sve što nema direktne veze sa Sarajevom stavio sam u spoiler:
Jedino objašnjenje je da Tan ovome pristupa ne kao igrački već kao projektu gdje želi uz najmanji utrošak sredstava ostvariti najveći rezultat, oslanjajući se na umreženost klubova i proizvodnju novih igrača. Ovdje računamo samo sredstva za transfere. Egzekutor njegovih ideja je Ken Choo.
Zbog toga njega svi gledaju kao glavnog krivca. Uspjelo mu je sa Cardiffom u prošloj sezoni (mada zacrtani cilj nije ostvaren a sezonu prije je upumpao dosta love) pa sad isti model primjenjuje na sve tri strane.
Opet, ove sezone je Sarajevo dobilo tih 700.000 plus sponzorstva za koje je, bar polovično, zaslužan on sam.
I opet, to ne amnestira domaću upravu. Nemam podatak koliko je sve Tan uložio do sada, što u infrastrukturu što u igrački kadar. Ali svi smo svjesni da to nije mala svota. Kad gledamo tu proporciju koliko mu sam klub znači (treći po važnosti) i ulaganja onda je klub dobro prošao. Da su naši znali to iskoristiti na pravi način drugačije bi se stvari odvijale.
Tek sad očekujem da se smanje ulaganja što je i logično gledajući Kenov model rada.
I da, opet ne pušim Kusturičine vruće krompire u tuđim dvorištima i to najviše zbog recentne prošlosti i načina na koje je bacio te vruće krompire.